Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 18-20 roșioare mici
  2. 75 gr carne tocată
  3. o ceapă mică
  4. sare
  5. piper
  1. boia iute
  2. 12 linguri faină
  3. 1 ou
  4. 250 gr lapte

Pere false

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false.

Preparare:

  1. Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce.
  2. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură de ulei.
  3. Tăiem cu cuțitul un căpăcel mic fiecărei rosioare și cu grijă îi curățăm interiorul de pulpă și samburi. Le umplem cu mixul de carne tocată care trebuie să fie rece și ne apucăm de coca.
  4. Separăm gălbenușul de albuș. Gălbenușul îl mixam cu făină și laptele după care adăugăm albusul bătut spumă tare și amestecăm de jos în sus cu grijă.
  5. Trecem câte o roșioară prin coca și îi dăm drumul în baia de ulei încins. Că să facă moțul respectiv, înainte de a-i da drumul roșioarei în baia de ulei o ținem câteva secunde deasupra cratiței astfel încât să se prelingă un moț de coca direct în ulei.
  6. Le prăjim până devin aurii, le scoatem pe hârtie absorbantă și le păpăm.
  7. Le puteți umple cu ce doriți: cu pește, cu branzică, etc.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Zacuscă de ghebe: rețeta esențială pe care orice gospodină ar trebui să o cunoască

11 noiembrie 2024

Vrei să știi ce rețetă nu trebuie să lipsească din arhiva culinară a niciunei gospodine? Răspunsul este – zacusca de ghebe! Știm că am mai preparat aici, de-a lungul timpului, rețete de zacuscă precum zacusca de vinete sau cea de pește, însă acum, în plină toamnă, zacusca de ghebe este una dintre acele delicii tradiționale pe care […]

Citește mai mult

Salată de vinete cu roșii coapte

08 martie 2022

Zilele trecute am făcut un grătar și am profitat să fac și o mică sălățica. Spun mică pentru că nu aveam decât o vanată în casă și 3 roșii dar a ieșit ceva de vis !! Sfatul meu este să coaceți vinetele ori pe tablă ori la jar dacă doriți o salată adevărată 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Gogoșari în oțet: Rețetă simplă și gustoasă

22 noiembrie 2022

Nu știm despre voi, însă rețetele de murături sunt foarte dragi sufletului nostru. Fie că vorbim despre murături asortate, despre castraveți murați, conopidă sau gogoșari, deja ni se face poftă numai când ne gândim la ce garnituri delicioase vor reprezenta pentru mesele ce abundă în fripturi apetisante. Articolul de astăzi este despre gogoșari în oțet, […]

Citește mai mult

Cremvurști în aluat foietat

08 martie 2022

Sunt convinsă că cei mai mulți dintre voi cunosc acest aperitiv. Cu toate acestea, am hotărât să postez rețeta pentru cei care încă nu o cunosc. Preparare: Întindem aluatul foietat pe planul de lucru și dacă este prea gros îl întindem puțîn cu făcălețul. Tăiem cremvurstii în bucăți de 3-4 cm și aluatul foietat în […]

Citește mai mult

Tarta dulce de cartofi și migdale

08 martie 2022

Știu că e mai bizară combinația dar e neașteptat de bună tarta asta. Se face rapid de tot și măcar o dată încercată, zic eu că merită. Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert După ce s-au fiert (30 minute) îi scurgem și îi mixam cât sunt calzi cu zahărul Adăugăm […]

Citește mai mult

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult

Rețetă de piftie de porc tradițională

22 decembrie 2022

Iarna, așa cum o știm cu toții, este anotimpul preparatelor tradiționale din carne de porc. Și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, în toate gospodăriile se poate simți miros de sarmale în foi de varză, alături de arome de caltaboș de casă și cârnați de casă tradiționali. Să nu mai vorbim despre delicioasele mezeluri […]

Citește mai mult

3 cele mai delicioase rețete de chec aperitiv potrivite pentru orice ocazie

08 aprilie 2024

Planifici o petrecere sau o întâlnire cu prietenii și ești în căutarea unor gustări delicioase și ușor de preparat? Unele dintre cele mai bune idei pot fi checurile aperitiv, ce pot fi servite într-o varietate de moduri savuroase și apetisante, indiferent de ocazie. Și aici nu vorbim despre checul cu banane sau despre rețeta clasică de chec […]

Citește mai mult

Drob de pui simplu și rapid: deliciul tradițional românesc în doar câțiva pași

12 aprilie 2024

Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat tradițional românesc de Paște? Ei bine, drobul de pui ar putea fi rețeta ideală! În inima tradițiilor culinare românești, drobul ocupă un loc de cinste, aducând cu el amintiri de familie, sărbători și mese îmbelșugate. Chiar dacă versiunea clasică este preparată adesea cu carne de miel, variantă de […]

Citește mai mult

Salată de cartofi

08 martie 2022

E simpluță-foc și se face rapid. Preparare: Fierbem cartofii în coajă. Îi decojim și îi lăsăm să se răcească. Fierbem și ouăle vreo 15 minute (trebuie să fie tari), le băgăm sub jet rece de apă și le curățăm. Tăiem cartofii și ouăle împreună cu castraveții și gogosarii în cubulețe mici. Oprim un gălbenuș de […]

Citește mai mult