Pere false
Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false.
Preparare:
- Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce.
- Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură de ulei.
- Tăiem cu cuțitul un căpăcel mic fiecărei rosioare și cu grijă îi curățăm interiorul de pulpă și samburi. Le umplem cu mixul de carne tocată care trebuie să fie rece și ne apucăm de coca.
- Separăm gălbenușul de albuș. Gălbenușul îl mixam cu făină și laptele după care adăugăm albusul bătut spumă tare și amestecăm de jos în sus cu grijă.
- Trecem câte o roșioară prin coca și îi dăm drumul în baia de ulei încins. Că să facă moțul respectiv, înainte de a-i da drumul roșioarei în baia de ulei o ținem câteva secunde deasupra cratiței astfel încât să se prelingă un moț de coca direct în ulei.
- Le prăjim până devin aurii, le scoatem pe hârtie absorbantă și le păpăm.
- Le puteți umple cu ce doriți: cu pește, cu branzică, etc.