Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 200 gr fasole verde
  2. 500 gr carne tocată porc
  3. 500 gr carne tocată vită
  4. 250 gr ricotta/urdă vacă
  5. 3 ouă
  6. 50 gr parmezan/cascaval ras
  1. 2 caței usturoi
  2. 1 legatură patrunjel
  3. sare
  4. piper
  5. 1-2 ardei iuți uscați (opțional)
  6. 2 linguri pesmet

Ruladă de carne cu glazură dulce picantă

Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri.

Preparare glazură:

  1. Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester.
  2. După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid toată ruladă cu un strat de glazură și închidem ușa cuptorului.
  3. După încă 30 minute, o ungem din nou și o lăsăm la cuptor încă 15-20 minute.
  4. O scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin, după care o tăiem și o așezăm pe un platou. Se poate servi caldă sau rece.

Preparare:

  1. Întindem pe masă o foaie de hârtie de copt iar deasupra ei punem biluță de carne pe care o aplatizăm cât de bine putem cu mâinile ușor umede.
  2. Dacă amestecul nu este compact adăugăm 1-2 linguri de pesmet că să legăm bine mixul de carne.
  3. Amestecăm carnea tocată cu ouăle, ricotta sau urdă foarte bine scursă, parmezanul ras, usturoiul dat prin răzătoare, pătrunjelul tocat mărunt, 2 ardei iuți uscați tocați fin, sare și piper după gust.
  4. Așezăm peste carne o altă foaie de hârtie de copt și începem să întindem carnea cu ajutorul unui făcăleț într-o “foaie” de cca 2 cm.
  5. Îndepărtăm hârtia de copt, și așezăm peste carne, legumele alese. Eu am folosit fasole verde de la conservă dar dacă folosiți legume proaspete, le fierbeți câteva minute până se înmoaie foarte puțîn (nu trebuie să fie complet fierte).
  6. Rulăm carnea cu ajutorul foii de dedesubt și strângem bine capetele. Așezăm ruladă în tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, o ungem cu puțin ulei de măsline și o băgăm in cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 1 oră și 20 minute.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Salată de vinete cu roșii coapte

08 martie 2022

Zilele trecute am făcut un grătar și am profitat să fac și o mică sălățica. Spun mică pentru că nu aveam decât o vanată în casă și 3 roșii dar a ieșit ceva de vis !! Sfatul meu este să coaceți vinetele ori pe tablă ori la jar dacă doriți o salată adevărată 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Salată de cartofi

08 martie 2022

E simpluță-foc și se face rapid. Preparare: Fierbem cartofii în coajă. Îi decojim și îi lăsăm să se răcească. Fierbem și ouăle vreo 15 minute (trebuie să fie tari), le băgăm sub jet rece de apă și le curățăm. Tăiem cartofii și ouăle împreună cu castraveții și gogosarii în cubulețe mici. Oprim un gălbenuș de […]

Citește mai mult

Spicy crunchy mozzarella

01 martie 2022

Preparare: Cașcavalul se rade pe răzătoarea mare și se amestecă cu usturoiul și boiaua, eu am mai adăugat și jumătate de linguriță de pesmet fin ca să o pot întoarce ușor cu paleta. Adăugăm mixul obținut într-o tigaie teflonată încinsă și neunsa cu nimic. Îl zgalțaim puțin și apoi presăm bine bine cu paleta și […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Zacuscă de ghebe: rețeta esențială pe care orice gospodină ar trebui să o cunoască

11 noiembrie 2024

Vrei să știi ce rețetă nu trebuie să lipsească din arhiva culinară a niciunei gospodine? Răspunsul este – zacusca de ghebe! Știm că am mai preparat aici, de-a lungul timpului, rețete de zacuscă precum zacusca de vinete sau cea de pește, însă acum, în plină toamnă, zacusca de ghebe este una dintre acele delicii tradiționale pe care […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult

Idei de gustări sănătoase și ușor de preparat

02 martie 2023

Știm cu toții că senzația de foame are tendința de a încuraja excesele alimentare și acumularea de kilograme în plus, așa că dacă ți-ai propus să îți menții greutatea optimă sau dorești să adopți un stil de viață sănătos, este ideal să intercalezi între mesele principale ale zilei și câteva gustări sănătoase, care să te […]

Citește mai mult

Muffins cu mazăre și prosciutto

08 martie 2022

Se pot servi ca aperitiv și se fac rapid foc. Mie mi se pare că aduc mult la gust cu pizza 🙂 Preparare: Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făină cu praful de copt. Tăiem prosciutto/ șuncă/ salam în pătrățele mici și fierbem mazărea, dacă folosim mazăre proaspătă, și o lăsăm să […]

Citește mai mult

Carpaccio de caracatița

08 martie 2022

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.Este un aperitiv […]

Citește mai mult