Muffins pizza
Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid.
Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre.
Preparare:
- Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt.
- Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o frecăm cu o linguriță de zahăr).
- Turnam apă călduță în centru și frământăm până obținem o biluță moale și elastică. În momentul în care bilă e formată adăugăm și sarea și mai frământăm până la încorporare. Niciodată să nu puneți sarea peste drojdie pentru că aluatul nu va crește frumos.
- Acoperim aluatul și-l lăsăm 1 ora la dospit. Între timp pregătim umplutură.
- După 1 ora aluatul nostru a crescut frumos. Îl răsturnăm pe masă de lucru ușor înfăinată și rupem bucățele mici pe care le presăm cu palmele dându-le o formă rotundă.
- În centru punem câte puțîn din toate ingredientele pt umplutură. Strângem apoi bine la capete.
- Îl întoarcem astfel încât partea întinsă să vină dedesubt, îl mai rotunjim puțîn între palme și îl așezăm în hârtie de muffins.
- Le așezăm pe toate în tavă de muffins și le mai lăsăm 30-45 minute la crescut. După 45 minute le ungem cu ulei de măsline, le pudram cu sare, rozmarin și oregano și le băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20 minute.
- Le scoatem din formă și le servim călduțe.