Bastonașe crocante de avocado
Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, supe, etc. Dacă vreți un snack sănătos și deosebit de savuros, încercați aceste bastonașe pentru că sunt delicioase!!
Preparare:
- Tăiem fructul de avocado în două jumătăți, eliminăm sâmburele și îl curățăm de coajă.
- Tăiem fiecare jumătate, pe lungime, în bastonașe de cca 1 cm grosime
- Le condimentăm cu sare și piper și, dacă doriți, cu alte condimente (busuioc, măghiran, oregano, etc)
- În alte două farfurii, punem făină și pesmetul
- Dăm fiecare bastonaș prin făînă, ou și pesmet și apoi le așezăm în tavă de cuptor tapetata cu hârtie de copt.
- Le stropim cu ulei de măsline și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute ( după primele 15 minute le întoarcem pe cealaltă parte) sau până când au căpătat o culoare frumoasă și uniformă.