Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 1 caracatița proaspată de 2 kg
  2. 3 frunze de dafin
  3. 1 ceapă medie
  4. 6 boabe piper negru
  5. 5 boabe ienupar
  1. 1 morcov mare
  2. 1 pahar mic de vin alb de bună calitate
  3. 2 felii subtiri de țelină (optional)
  4. sare

Ingrediente sos

  1. 1 lamaie mică (doar sucul)
  2. 5-6 linguri ulei de măsline
  1. pătrunjel
  2. sare

Carpaccio de caracatița

Termenul carpaccio definește un tip de mâncare pe baza de carne crudă. A fost propus în Veneția în onoarea pictorului Vittore Carpaccio, cu ocazia unei expoziții dedicată lui, în 1963.
În rețeta de față, caracatița se fierbe dar se servește tăiată în feliuțe foarte subțiri și este acompaniată de sosul menționat puțîn mai sus.
Este un aperitiv rafinat, simplu de făcut și, nu în ultimul rând, extrem de delicios și lejer.

Preparate:

  1. Umplem o oală încăpătoare cu apă, adăugăm vinul, boabele de piper și ienupăr, un morcov curățat și tăiat pe lungime în două, feliile de țelină, dafinul, sarea și o ceapă curățată și crestata la capete.
  2. Curățăm și spălăm bine caracatița.
  3. O adăugăm în oală cu apă și arome, o acoperim parțial cu un capac și o lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru 2 ore.
  4. Când furculiță întră cu ușurință în caracatița, scoatem caracatița din apă și o lăsăm pe un fund de lemn să se răcească câteva minute.; Între timp, tăiem cu o foarfeca partea superioară ( cca 15-20 cm în funcție de formatul sticlei) a unei sticle de plastic goale de apă și îi înțepam fundul în 3-4 părți cu ajutotul unui vârf de cuțit.
  5. Tăiem fiecare tentacul al caracatiței, care încă trebuie să fie caldă, pe lungime și le așezăm în sticlă. Vârful tentaculelor este bine să fie în centrul sticlei pentru a obține niște felii frumoase.
  6. Presam apoi foarte foarte bine tentaculele și eliminăm sucul scurs prin găurile formate în partea inferioară a sticlei. Este foarte foarte important să le presați foarte bine că să nu se desfacă feliile în momentul în care le tăiați.
  7. Partea superioară a sticlei, rămasă goală după presarea caracatiței, o tăiem în fâșii de 2-3 cm lățime.
  8. “Închidem” sticlă cu fasiile tăiate și apoi o invelim foarte foarte bine în folie de plastic alimentară.
  9. O așezăm într-o farfurie adâncă și așezăm deasupra sticlei o greutate ( eu am așezat o cărămidă). Băgăm sticlă la frigider pentru 14-15 ore.
  10. A două zi, scoatem sticlă din folia de plastic și răsturnăm carpaccio pe un fund de lemn. Nu va faceți griji, va ieși rapid și fără probleme.
  11. O feliem foarte foarte subțire și o servim cu sosul pe care-l obținem emulsionand sucul de lămâie cu uleiul, pătrunjelul tocat fin și puțină sare

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Frigărui de pui: O rețetă simplă și delicioasă

26 octombrie 2022

Vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu un preparat simplu și delicios? Atunci îți sugerăm să te joci delicios cu legumele și carnea de pui în bucătărie, preparând cele mai gustoase frigărui. Dacă nu ai mai preparat frigărui de pui până acum, nu trebuie să te împacientezi Ți-am pregătit o rețetă extrem de simplă care nu […]

Citește mai mult

Salată de cartofi

08 martie 2022

E simpluță-foc și se face rapid. Preparare: Fierbem cartofii în coajă. Îi decojim și îi lăsăm să se răcească. Fierbem și ouăle vreo 15 minute (trebuie să fie tari), le băgăm sub jet rece de apă și le curățăm. Tăiem cartofii și ouăle împreună cu castraveții și gogosarii în cubulețe mici. Oprim un gălbenuș de […]

Citește mai mult

Mousse de ton

08 martie 2022

Un aperitiv delicios și foarte rapid Preparare: Scurgem bine tonul după care îl mixăm cu 100 gr unt la temperatura camerei, până înglobăm tot untul Adăugăm pe rând cele 4 linguri de maioneză și mixăm la viteză maximă până când mousse-ul capătă o consistență mătăsoasă Prăjim câteva feliuțe de pâine (eu am servit cu pâine […]

Citește mai mult

Ștrudel cu ricotta și spanac

08 martie 2022

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi. Preparare:

Citește mai mult

Salată de boeuf cu pui: o rețetă delicioasă și hrănitoare

18 noiembrie 2024

Dacă te gândești la mesele festive românești, cu siguranță unul dintre preparatele de bază care nu lipsește de pe masă este salata de boeuf. Cu toate că denumirea „boeuf” provine din franceză și înseamnă „vită”, în România această salată este adesea preparată cu pui, devenind astfel mai ușor de preparat și mai accesibilă.  Dacă și […]

Citește mai mult

Humus clasic: Rețeta autentică și sfaturi pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Gastronomia internațională este una dintre pasiunile noastre, a celor de la Profi și tare mult ne place să călătorim virtual prin bucătăriile lumii și să încercăm cele mai variate rețete. Călătoria de astăzi a avut drept destinație bucătăria tradițională arăbească, ale cărei varietăți de preparate delicioase a cunoscut o popularitate fără margini în rândul gurmanzilor din toate […]

Citește mai mult

Rețete cu sfeclă roșie: beneficii și trucuri pentru gătit

02 martie 2023

Sfecla roșie este folosită în alimentație încă din cele mai vechi timpuri, însă e atunci erau consumate doar frunzele acestei legume. Abia în timpul Romei Antice sfecla a început să fie consumată pentru rădăcina sa. Mai mult, în secolul XIX, Napoleon a declarat sfecla roșie drept principala sursă de zahăr a Franței, înlocuind astfel în […]

Citește mai mult

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Ouă umplute: 5 rețete simple și gustoase

22 decembrie 2022

Nu știm despre tine, dar noi suntem mari amatori de ouă umplute și cu greu ne abținem să nu le pregătim mai des. Vorba aceea, conțin destul de multe calorii pentru niște preparate atât de micuțe. Iar dacă mai vorbim și despre rețeta clasică de ouă umplute, cea cu maioneză, atunci cu siguranță vorbim despre […]

Citește mai mult