Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate delicioase de sezon, poate nu ar fi o idee rea să pregătești câteva borcane cu dulceață de casă.

Chiar dacă poate îți vine să dai fuga în magazinele Profi și să alegi de pe rafturi cele mai bune borcane cu dulceață pentru clătitele de la micul dejun, rețetele de dulceață homemade sunt preferate, deoarece știi exact ingredientele, ai controlul cantității de zahăr folosite și poți implica toată familia în procesul de preparare, ceea ce poate fi una dintre cele mai frumoase activități de toamnă în familie!

Și pentru că ne dorim să te îndulcești cu dulcețuri aromate în acest sezon, ți-am pregătit în rândurile următoare cele mai bune rețete de dulceață de casă, inspirate din cartea de bucate a bunicii. Iată cât de simplu poți prepara aceste rețete de dulcețuri deosebite care cu siguranță vor face deliciul tuturor celor dragi!

Rețetă de dulceață de zmeură, afine sau mure


Mici, parfumate și cu un gust aromat, zmeura, afinele sau murele se numără printre cele mai gustoase fructe care îți aduc aminte de zilele petrecute în copilărie la bunici. Dacă vrei să pregătești și tu această rețetă de dulceață de casă pentru cei din familie, descoperă în rândurile de mai jos ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare!

Ingrediente pentru dulceață de zmeură, afine sau mure

  • 1 kg de zmeură/afine/mure;
  • 1 kg de zahăr;
  • Zeama de la două lămâi;
  • 200 ml de apă.

Mod de preparare


Pentru început, spală bine fructele de pădure alese și lasă-le la scurs. Amestecă apoi zahărul cu apa și sucul de lămâie. În siropul format, fierbe fructele de pădure pentru aproximativ 20 de minute. După acest timp, dacă dulceața de casă se scurge de pe lingură, las-o să fiarbă în continuare. În momentul în care observi că dulceața devine consistentă, ia cratița de pe foc și las-o să se răcească timp de 10 minute, înainte de a o turna în borcane. Vezi cât este de simplu să prepari una dintre cele mai gustoase rețete de dulceață de casă?

borcane cu dulceata de fructe de padure

Rețetă de dulceață de căpșune

Gustul dulce-acrișor al căpșunilor, aciditatea sucului de lămâie și prospețimea frunzelor de mentă transformă rețeta de dulceață de căpșuni într-unul dintre cele mai iubite tipuri de dulcețuri de casă. Iată care sunt ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a obține aproximativ patru borcane micuțe cu dulceață de căpșune!

Ingrediente pentru dulceață de căpșune

  • 2 kg de căpșune;
  • 1 kg de zahăr;
  • esență de vanilie;
  • sucul de la o lămâie;
  • 2-3 frunze de mentă.

Mod de preparare


Să începem cu fructele: spală bine căpșunele, apoi taie-le pe jumătate sau lasă-le întregi, după preferințe. Adaugă peste acestea zahărul și vanilia, apoi amestecă ușor, în așa fel încât să nu zdrobești fructele. Lasă vasul cu căpșune la frigider peste noapte, apoi fierbe-le ziua următoare la foc mic, până când se evaporă cea mai mare parte din apa scursă în vas, timp de două ore. După fierbere, lasă dulceața de căpșune să se răcească timp de 15 minute, după care toarn-o în borcane. Simplu și delicios!

borcan cu dulceata de capsuni

Rețetă de dulceață de piersici sau caise


Piersicile și caisele se numără printre cele mai delicioase fructe de sezon, așa că ar fi și păcat să nu le incluzi în cele mai apetisante rețete de dulceață de casă. Fie că optezi pentru piersici, fie pentru caise, este important să decojești mai întâi fructele și să le scoți sâmburii, după care va trebui să urmezi instrucțiunile de mai jos pentru a obține o dulceață de casă gustoasă. Iată cum o pregătești!


Ingrediente pentru dulceață de piersici sau caise

  • 1 kg de piersici/caise;
  • ½ kg de zahăr;
  • zeama de la o lămâie;
  • 200 ml de apă;
  • 3-4 frunze de mentă.


Mod de preparare


Pune într-o oală încăpătoare zahărul și toarnă apa. Fierbe zahărul în apă până ce se formează un sirop. Adaugă apoi în oală și frunzele de mentă, zeama de lămâie și piersicile sau caisele tăiate bucăți. Fierbe toată compoziția la foc mediu, amestecând continuu în așa fel încât să nu se lipsească până când amestecul scade. Lasă la răcit, timp de un sfert de oră, apoi transferă dulceața de piersici sau caise în borcane.

borcan cu dulceata de piersici

Cum prepari cele mai bune rețete de dulceață de casă – sfaturi utile


Indiferent de fructele de sezon pe care le alegi pentru rețetele de dulceață de casă, este esențial să ții cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să obții texturile și aromele dorite. Iată sfaturile noastre pentru cele mai bune dulcețuri de casă:

  • sterilizează întotdeauna borcanele pentru dulceață

Spală bine borcanele, lasă-le să se usuce și sterilizează-le, în așa fel încât să te asiguri că dulcețurile se vor păstra intacte pentru mult timp.

  • Lasă fructele peste noapte, în zahăr

Pentru rețete de dulceață de casă delicioase, indiferent de ingredientele pe care le folosești, ideal ar fi să lași fructele să absoarbă zahărul peste noapte. Pune-le într-o cratiță și lasă-le la temperatura camerei, peste noapte, pentru ca zahărul să se întrepătrundă cu aromele fructelor.

  • Verifică dacă siropul de zahăr este legat

În mod normal, după circa 45 de minute de fierbere, siropul de zahăr ar trebui să se lege. Pentru a te asigura că este legat poți face următorul test: pune pe degete (ai grijă să nu te opărești!!) puțin sirop și, dacă este lipicios, înseamnă că e legat.

  • Ai grijă la cantitatea de zahăr utilizată

Unele fructe au o cantitate mai mare de glucoză decât altele, prin urmare, pentru unele rețete de dulceață de casă vei avea nevoie de mai puțin zahăr, iar pentru altele mai mult. Dacă nu dorești să folosești zahăr, ai la dispoziție mai multe variante de îndulcire, precum mierea sau siropul de agave.

  • Îndepărtează spuma care se formează

Pentru ca dulceața de casă obținută să aibă un aspect frumos și limpede, îndepărtează spuma care se formează deasupra dulceții, în timp ce fierbe.

  • Aromatizează dulcețurile de casă

În funcție de fructele pe care le folosești, ingrediente precum lămâia, frunzele de mentă, scorțișoara sau anasonul pot oferi o aromă deosebită dulcețurilor tale.

  • Folosește întotdeauna fructe proaspete pentru dulcețurile de casă

Cele mai reușite rețete de dulceață de casă au la bază fructe proaspete, din surse de încredere. Din astfel de surse provin și produsele Profi, așa că Profi îți oferă oportunitatea de a alege cele mai proaspete fructe pentru dulcețurile tale de casă. Desigur, și celelalte ingrediente pot fi găsite în revista cu produse Profi așa că poți merge chiar acum să adaugi în coșul de cumpărături ingredientele necesare pentru dulceața ta preferată.

persoana prepara dulceata de fructe de padure

Acum, că ți-am dezvăluit secretele celor mai delicioase rețete de dulceață de casă, îți mai împărtășim un secret: descarcă-ți aplicația Profi și profită de cele mai tari promoții la ingredientele necesare pentru rețetele de dulceață. Pune-ți creativitatea la încercare și dă o notă personală dulcețurilor tale homemade, alături de Profi!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Tartă cu fructe de vară: 3 rețete proaspete și răcoritoare

17 noiembrie 2023

Știi deja despre noi că suntem fani ai prăjiturilor cu fructe. Și atunci când avem poftă de ceva dulce, fructele de sezon sunt cu siguranță ingredientele care vor sta la baza deserturilor noastre preferate. Și cum aceeași poftă ne încearcă și în aceste zile, spre final de vară, ne dorim să-ți propunem câteva dintre cele mai […]

Citește mai mult

Cinnamon rolls: rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

19 aprilie 2023

Vrei să cunoști secretele din spatele rețetei originale de rulouri cu scorțișoară, un desert delicios și aromat, apreciat în întreaga lume? În articolul nostru poți afla istoria și originea acestui preparat, împreună cu influențele culturale și tradițiile culinare care stau la baza sa, ingredientele necesare, proporțiile corecte și tehnici esențiale de preparare, astfel încât să […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

16 februarie 2023

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, […]

Citește mai mult

Rețeta de prăjitură cu nucă: pași și sfaturi pentru un desert savuros

11 noiembrie 2024

Când vine vorba de deserturi, prăjitura cu nucă ocupă un loc special în inimile multora. Nuca, cu aroma ei bogată și gustul ușor amărui, se îmbină perfect cu textura pufoasă a blatului și dulceața zahărului. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului ți-am propus mai multe rețete cu nucă, cum ar fi cozonacul cu […]

Citește mai mult

Rețete de gogoși: cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși

11 iulie 2024

Te-ai săturat de gogoșile lipsite de gust și uscate pe care le găsești în magazine? Dacă da, atunci te invităm să descoperi în rândurile următoare secretele preparării celor mai pufoase și savuroase gogoși, chiar la tine acasă. Fie că sunt prăjite sau coapte, cu glazură sau cu diverse creme, gogoșile sunt deliciile care ne fac […]

Citește mai mult

Panna cotta: idei de rețete originale italiene

28 mai 2024

În peisajul vast al deliciilor italiene, panna cotta strălucește ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Această delicioasă budincă de smântână, cu origini în nordul Italiei, a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume datorită texturii sale fine și aromei subtile. Cu toate că rețeta clasică de panna cotta este adorată pentru simplitatea sa, există numeroase […]

Citește mai mult

Tort diplomat făcut în casă: Rețeta pas cu pas

07 decembrie 2022

Greu de crezut că există cineva care să nu fi auzit până acum de acest desert apetisant și ne îndoim sincer că există persoane care să nu fi gustat niciodată dintr-un tort diplomat cu fructe. Răcoritor și diafan, tortul diplomat încântă papilele gustative și este unul dintre cele mai apreciate deserturi la mesele de sărbătoare, […]

Citește mai mult

Înghețată de casă: 10 rețete delicioase pe care le poți face acasă

16 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, suntem pasionați de rețete de desert, așa că nu vine deloc ca o surpriză că de îndată ce zilele însorite și-au făcut apariția, gândul ne zboară la delicioasa înghețată de casă. Înghețata, așa cum știm cu toții, este un desert absolut savuros, asociat, în general, cu zilele călduroase de vară, fiind […]

Citește mai mult

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

02 martie 2023

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală […]

Citește mai mult