Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru o mâncărică de mazăre de post absolut delicioasă:

  1. 500 g de mazăre proaspătă sau congelată;
  2. 2 căței de usturoi;
  3. 1 ceapă medie;
  4. 2 cartofi medii;
  5. 2 morcovi de dimensiuni mici;
  6. 2 linguri de ulei de floarea soarelui;
  1. 75 ml de suc de roșii;
  2. 200 ml de apă;
  3. 1-2 lingurițe de mărar verde proaspăt tocat;
  4. 1 linguriță de amidon de porumb;
  5. sare și piper, după gust.

Mâncare de mazăre de post: Gustoasă și ușor de preparat

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, ai putea spune că am făcut o pasiune pentru rețetele de post. Însă pentru că se apropie postul Crăciunului, interesul pentru mâncarea de post va crește. De aceea, suntem siguri că deja îți cauți inspirația culinară pentru a prepara cele mai gustoase rețete în perioada postului creștin. Răsfoind cărțile de bucate, astăzi, ne-am oprit asupra rețetei de mâncare de mazăre de post, cu morcovi și cartofi, nelipsită din bucătăria mamei și a bunicii în copilărie.

Chiar dacă îți place la nebunie carnea, în această mâncare de post, nici nu-i vei simți lipsa. Rețeta este una gustoasă și foarte ușor de preparat, fiind perfectă pentru a obține o mâncare de post sau o garnitură pe cinste pentru friptură la grătar. Gustoasă și sățioasă, mâncarea de mazăre este tot ce ți-ai putea dori de la un preparat simplu făcut în casă. Ești gata? Parcurge articolul următor și încântă-i pe cei dragi cu o mâncare de post apetisantă!

Ingrediente pentru mâncare de mazăre de post

Îți vom spune din start că toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara mâncare de mazăre după rețeta de post pot fi găsite în magazinul Profi. Mai mult, în gama de produse Profi, vei găsi cele mai proaspete și autentice legume pentru mâncarea de mazăre de post. În lista de ingrediente de mai jos, vei regăsi cantitățile pentru 3-4 porții de mâncare de mazăre; le poți adapta în funcție de numărul de porții pe care vrei să le servești pofticioșilor din familie.

În gama Proaspete de la noi a magazinului Profi, vei putea găsi cele mai variate tipuri de legume proaspete, perfecte pentru rețeta de mazăre de post. Găseşti restul ingredientelor în gama Proxi care este pregătită să te ajute să prepari rețete savuroase de post la tine în bucătărie.

mazare si morcovi

Mod de preparare pentru rețeta de mazăre de post

Acum că ai toate ingredientele la îndemână pe blatul de bucătărie, hai să preparăm împreună cea mai gustoasă mâncare de mazăre după rețeta simplă de post! Vei găsi în rândurile de mai jos etapele de gătire ale unei tocănițe de mazăre de post cum n-ai mai gustat până acum. Iată cum se face mâncarea de mazăre!

Pregătirea ingredientelor pentru rețeta cu mazăre

Pentru început, curăță și spală bine ceapa și usturoiul, apoi toacă-le mărunt. Curăță apoi și morcovii și taie-i în felii subțiri. Ulterior, curăță și cartofii după care taie-i în cubulețe potrivite. Spală bine mărarul verde proaspăt, apoi toacă-l mărunt și lasă-l deoparte, alături de legume. Acum că ingredientele sunt pregătite, hai să vedem cum se face mazărea de post cu legume!

Cum se gătește mâncarea de mazăre?

Pune într-o cratiță largă uleiul, iar când acesta s-a încins, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt alături de feliile de morcovi. Amestecă bine ingredientele și călește-le până când ceapa se înmoaie și devine translucidă. Ulterior, adaugă în cratiță și cubulețele de cartofi. Amestecă legumele la foc mic pentru încă 1-2 minute, apoi adaugă în cratiță și 100 ml de apă ușor călduță.

Când morcovii și cartofii sunt fierți pe jumătate, poți adăuga și mazărea alături de restul ingredientelor din cratiță. Noi am folosit pentru această rețetă mazăre congelată, pe care am adăugat-o congelată în mâncare. Desigur, poți folosi și mazăre proaspătă pe care să o speli bine în prealabil. Fierbe mâncarea de mazăre la foc mediu spre mic pentru încă 10-15 minute, apoi adaugă și apa rămasă amestecată cu sucul de roșii și cu amidonul. Amestecă bine ingredientele în cratiță.

Apoi, condimentează mâncarea de mazăre fără carne cu sare și piper și mai lasă totul să fiarbă încă 5-6 minute sau până când sosul capătă o consistență ușor cremoasă. La final, adaugă mărarul proaspăt tocat, amestecă bine, stinge focul și acoperă cratița cu mâncare de mazăre cu un capac.

Mâncarea de mazăre de post se va servi caldă, ca atare, alături de felii de pâine proaspătă făcută în casă sau ca garnitură pentru fripturi pe grătar sau șnițele. Noi vom alege să o servim ca atare în perioada postului, însă, cu siguranță, vom apela la această rețetă ca și garnitură odată ce vom ajunge la finalul zilelor de post.

bol cu mancare de mazare si morcov

Secrete de preparare pentru mâncarea de mazăre de post

Acum, la final de rețetă, avem pentru tine și câteva recomandări sau, mai bine zis, secrete de preparare pentru o mâncare de mazăre de post absolut savuroasă. Iată care sunt secretele bucătarului:

  • Un prim truc la care poți apela este acela de a spăla bine ceapa tocată mărunt sub un jet de apă rece. Aşa, vei îndepărta multe dintre substanțele care pot face din ceapa călită o legumă “grea” pentru stomac.
  • Un alt secret de preparare este să călești legumele întotdeauna cu răbdare, la foc mic, până când ceapa se caramelizează puțin. În acest fel, amestecul de legume va deveni mai dulce și mai gustos.
  • Sucul de roșii se va adăuga întotdeauna abia după ce toate ingredientele au fiert. Motivul? Roșiile sunt un ingredient acid, iar dacă vei fierbe mazăre sau alte legume crude într-un mediu acid, acestea pot rămâne tari;
  • Pentru un plus de savoare, poți adăuga la finalul rețetei o linguriță de boia dulce.
bol cu mancare de mazare, morcov si patrunjel

Cine a spus că mâncarea de post nu poate fi delicioasă? Gătește și tu mâncare de mazăre fără carne și convinge-te de gustul și aromele incredibile ale acestui preparat de post. Acum, ai la îndemână chiar și secretele unei rețete de mâncare de mazăre de post absolut delicioase, așa că nu ai niciun motiv să nu încerci acest preparat pentru cei dragi. Descarcă-ți și aplicația Profi pentru a beneficia de promoții săptămânale la ingredientele preferate pentru mâncăruri gustoase în perioada postului!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de fasole cu ciolan scăzută: pas cu pas pentru un preparat savuros

11 noiembrie 2024

Ești în căutare de inspirație culinară și vrei să te bucuri de sezonul de toamnă cu mâncăruri nutritive și sățioase? Atunci îți propunem un deliciu al bucătăriei românești: fasolea cu ciolan scăzută. Aceasta este o rețetă autentică românească, plină de arome, care aduce acel gust nostalgic al preparatelor de casă.  Pregătită corect, aceasta devine o […]

Citește mai mult

Fasole cu cârnați

15 noiembrie 2023

Ingrediente: Într-o cratiță încăpătoare puneți la încins o lingură de ulei. Între timp, tăiați cârnații rondele și adăugați-i în cratiță pentru a se rumeni. Tocați cepele mărunt și adăugați-le peste cârnați alături de sare pentru a se căli. Între timp tocați și morcovii cubulețe mici și amestecați-i cu celelalte ingredient. După 5 minute, când legumele […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Porchetta: rețeta italiană de friptură din carne de porc umplută cu ierburi aromate

27 martie 2024

Te pasionează gastronomia italiană și ești dornic să-ți îmbogățești cunoștințele culinare? Ei bine, astăzi îți vom face cunoștință cu rețeta de porchetta, o delicioasă specialitate culinară italiană. Această friptură din carne de porc, aromată intens cu ierburi și condimente, este un festin pentru papilele gustative și o bucurie pentru orice iubitor al mâncărurilor cu carne […]

Citește mai mult

Tocăniță de cartofi: Rețeta delicioasă de post

28 noiembrie 2022

Fie că ai în plan să măreşti lista rețetelor de post cu care deja te-am obișnuit, fie că dorești o garnitură gustoasă pentru chifteluțe, carne la grătar sau cârnați, rețeta de tocăniță de cartofi este una cu adevărat delicioasă. Această rețetă de mâncare de cartofi este una simplă și rapidă şi va intra în “repertoriul […]

Citește mai mult

Sarmale în foi de varză: Rețeta pas cu pas

28 noiembrie 2022

Sărbătorile de iarnă bat la ușă și știm cu toții că parcă nu este Crăciun până nu simțim miros de sarmale în bucătărie! Indiferent că sunt celebrele sarmale în foi de varză sau cele în foi de viță, aceste preparate tradiționale ne încântă papilele gustative și ne aduc o parte din magia mult așteptatelor Sărbători […]

Citește mai mult

BURGER DE PORC

22 mai 2023

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie. Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, […]

Citește mai mult

Pui cu smântână: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

16 februarie 2023

Rețete cu pui, simple și delicioase, am tot preparat de-a lungul timpului. Am savurat împreună frigărui de pui, ne-am încălzit cu o ciorbă de pui tradițională, am servit aripioare de pui la cuptor, ne-am bucurat de aromele unor ficăței de pui la tigaie gustoși și am pregătit ostropel de pui după rețeta tradițională. În articolul […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult