Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul savuroase care vor face deliciul meselor tale din această perioadă. Una dintre ele este și orezul cu ciuperci, un preparat pe cât de simplu, pe atât de savuros.

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare excelent pentru perioada postului, putând fi servit ca fel principal. Desigur, cei care nu țin post îl pot savura ca garnitură alături de preparatele din carne preferate. Pentru că orezul este bogat în carbohidrați, iar ciupercile sunt pline de vitamine și antioxidanți, organismul tău va primi o binemeritată porție de energie. Dacă ai nevoie de o doză de inspirație în bucătărie, ți-am pregătit în articolul de mai jos câteva rețete absolut delicioase de orez cu ciuperci. Iată cum poți găti și tu acest preparat, într-un mod simplu și gustos!

1. Orez cu ciuperci după rețeta simplă

Orezul cu ciuperci după rețeta simplă are avantajul de a putea fi pregătit într-un timp record, fiind un preparat ideal atunci când nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. În plus, este un fel de mâncare recomandat atât vegetarienilor, cât și celor care au intoleranță la gluten. Iată cum poți prepara ciuperci cu orez într-un mod simplu!

Ingrediente

În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de orez cu ciuperci. Iată ce trebuie să cumperi din supermarket pentru această rețetă:

  • 300 g de orez brun;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 6 căni de supă de legume;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 500 g de ciuperci brune, tăiate felii;
  • 2 linguri de margarină vegetală;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel verde tocat pentru servire.

Cum prepari cel mai gustos orez cu ciuperci

Ai toate ingredientele pregătite la îndemână? Ia o tigaie încăpătoare și adaugă în ea uleiul. Când acesta s-a încins, călește în el ceapa la foc mediu timp de câteva minute. Adaugă apoi ciupercile și acoperă tigaia cu un capac. Lasă legumele pe foc până când lasă apă. Adaugă apoi orezul brun, spălat bine și trei căni din supa de legume, apoi amestecă bine. Acoperă cratița și lasă amestecul pe foc pentru 20 de minute, până când supa este absorbită.

Apoi mai adaugă o cană și jumătate de supă, amestecă și lasă orezul să mai fiarbă pentru încă 10 minute, acoperit. Adaugă și ultima cană și jumătate de supă, amestecă și mai lasă orezul cu ciuperci pe foc pentru încă 5-10 minute. Orezul cu ciuperci este gata când aproape tot lichidul este absorbit. Oprește apoi focul, adaugă margarina, sarea și piperul și amestecă bine. Servește orezul cu ciuperci cu pătrunjel verde tocat pe deasupra. Este una dintre cele mai simple și gustoase rețete cu orez brun!

prez cu ciuperci si patrunjel

2. Orez cu ciuperci la cuptor

Preferi rețetele la cuptor? Ei bine, ți-am pregătit și o rețetă de orez cu ciuperci la cuptor. Este un preparat foarte sănătos care poate fi gătit pentru o familie numeroasă și care se păstrează foarte bine la frigider. Iată cum prepari cel mai bun orez cu ciuperci la cuptor!

Ingrediente

Magazinul Profi te așteaptă cu toate ingredientele pentru această rețetă de risotto cu ciuperci, dar și cu cele mai bune promoții în așa fel încât să poți prepara cât mai des această mâncare pentru cei dragi. Iată de ce ai nevoie:

  • 400 g de orez cu bob lung;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 850 ml de supă de legume;
  • 6-7 căței de usturoi;
  • 550 g de ciuperci;
  • 1 linguriță de sare;
  • ½ linguriță de piper;
  • 1 linguriță de rozmarin urcat;
  • 1 linguriță de cimbru uscat.

Mod de preparare pentru orez cu ciuperci la cuptor

Ți-ai luat deja toate ingredientele din noul magazin Profi? Să începem! Pentru început, preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Clătește apoi orezul în mai multe ape pentru a elimina impuritățile. Pune orezul într-un vas termorezistent larg, apoi adaugă peste acesta ceapa, usturoiul și mirodeniile, amestecând bine toate ingredientele.

Pe deasupra, presară și ciupercile feliate.

Toarnă peste acestea supa de legume și acoperă vasul cu o folie din aluminiu. Dă orezul la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Scoate apoi vasul și verifică dacă orezul este moale. În caz contrar, amestecă toate ingredientele din nou și mai dă tava cu orez și ciuperci la cuptor pentru alte 10 minute. Rețeta de pilaf de orez cu ciuperci este gata, așa că o poți servi cu poftă alături de toți cei dragi!

orez cu ciuperci pe farfurie

3. Orez cu ciuperci și legume

A venit rândul și celei de-a treia rețete de orez cu ciuperci și anume rețeta de orez cu ciuperci și legume. Spre deosebire de celelalte rețete, aici, vei mai avea nevoie și de alte câteva legume pe la care le vei găsi în gama Proaspete de la noi din magazinul Profi.

Ingrediente

Pentru această rețetă poți folosi orice tip de orez din gama Proxi și orice tip de ciuperci, în funcție de preferințe. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă de ciuperci cu orez:

  • 2 căni de orez;
  • 1 ceapă tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi mărunțiți;
  • 150 g de ciuperci feliate;
  • 150 g de mazăre congelată;
  • 1 ardei galben sau roșu, tocat fin;
  • 1 cub de concentrat de legume;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • piper negru, după gust.

Cum se prepară orezul cu ciuperci și legume

Ți-ai descărcat deja aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri avantajoase la ingredientele pentru rețetă? Dacă da, hai să preparăm orez cu ciuperci după una dintre cele mai simple rețete! Încălzește uleiul într-o tigaie încăpătoare, apoi călește ceapa și usturoiul, pentru 10 minute, până se înmoaie.

Adaugă apoi și ciupercile feliate, alături de orezul clătit bine în câteva ape. Gătește toate ingredientele pentru câteva minute, până ce orezul devine ușor transparent. Adaugă apoi și mazărea congelată, ardeiul tocat, cubul de concentrat, sosul de soia, piperul negru și 300 ml de apă. Amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât cubul de concentrat să se dizolve în întregime.

Dă amestecul în clocot și acoperă tigaia cu un capac pentru 15 minute până când este absorbită toată apa de către orez. Oprește apoi focul și mai lasă orezul cu ciuperci acoperit pentru 5 minute înainte de a-l servi.

orez cu ciuperci si mazare

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare absolut delicios și simplu de preparat, având marele avantaj că poate fi gătit într-un timp foarte scurt şi fără prea mare pricepere în bucătărie. Cu aceste rețete de orez cu ciuperci suntem siguri că toți pofticioșii din familie se vor bucura de o masă gustoasă și sățioasă în zilele de post!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Vinete umplute la cuptor: O opțiune sănătoasă și potrivită pentru întreaga familie

03 august 2023

Fie că ești în căutarea unei rețete noi pentru familia ta sau dorești să adaugi mai multe legume în dietă, acest articol te va ajuta să descoperi o opțiune delicioasă și sănătoasă. Vei afla despre beneficiile consumului de vinete umplute la cuptor și vei descoperi o selecție de ingrediente sănătoase pentru umplutura vinetelor. De asemenea, […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Paste quatro formaggi: Rețetă delicioasă pentru toți iubitorii de brânzeturi

17 noiembrie 2023

Facem ce facem și mai dăm o fugă în bucătăria italiană pentru a ne găsi inspirația și a ne diversifica meniul. Doar te-am convins deja că suntem mari iubitori de paste și de tot felul de rețete italienești care ne încântă papilele gustative și ne fac să uităm de diete! Am preparat împreună de la paste […]

Citește mai mult

Tocăniță de cartofi: Rețeta delicioasă de post

28 noiembrie 2022

Fie că ai în plan să măreşti lista rețetelor de post cu care deja te-am obișnuit, fie că dorești o garnitură gustoasă pentru chifteluțe, carne la grătar sau cârnați, rețeta de tocăniță de cartofi este una cu adevărat delicioasă. Această rețetă de mâncare de cartofi este una simplă și rapidă şi va intra în “repertoriul […]

Citește mai mult

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Mâncare de urzici cu usturoi: rețeta care aduce gustul copilăriei în farfurie

11 iulie 2024

Cauți o modalitate de a aduce gustul copilăriei în farfurie? Atunci trebuie să te pregătești pentru un tur culinar în bucătăria tradițională românească, unde urzicile și usturoiul se îmbină armonios în preparate delicioase. Mâncarea de urzici cu usturoi, de pildă, este o rețetă tradițională românească, care evocă amintiri din copilărie și aduce pe masă un […]

Citește mai mult

Top 5 rețete delicioase de supă cremă de legume

03 noiembrie 2022

O supă cremă de legume este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie. Sățioasă și bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți importanți pentru organism, supa cremă de legume este, pe deasupra, și un adevărat deliciu culinar, extrem de ușor de […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult