Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Paste carbonara: top 3 rețete simple și gustoase

Nu știm cum se face că, deși iubim la nebunie bucătăria italiană, nu am reușit să te surprindem până acum decât cu câteva rețete de pizza, atât de iubite de italieni, dar și de către noi, românii. Așa că ne dorim să ne revanșăm astăzi cu unele dintre cele mai populare și mai îndrăgite rețete de paste. Pastele carbonara îți spun ceva? Noi suntem de părere că din miile de rețete de paste pe care Italia le are de oferit, pastele carbonara sunt cele care s-au lipit cel mai strâns de sufletul românesc.

Și știi cum se spune, câte bordeie, atâtea obiceie, căci rețeta de paste carbonara a cunoscut cele mai multe variații de-a lungul timpului, îndepărtându-se ușor de pastele carbonara după rețeta originală. Vestea bună este că în rândurile următoare nu îți vom menționa doar rețeta originală de carbonara, ci și alte moduri delicioase în care poți găti spaghete cu sos carbonara. Ești gata să le descoperi, pentru a pregăti o masă autentică italienească? Parcurge articolul următor!

1.Paste carbonara după rețeta italienească

Așa cum era de așteptat, în topul preferințelor se află pastele carbonara după rețeta originală italienească, așa că pentru început vom găti rețeta tradițională de „pasta alla carbonara,” așa cum există ea în cărțile de bucate italienești. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare pentru rețeta de carbonara!

Ingrediente pentru paste carbonara

Din ingredientele următoare vei obține 4 porții de paste carbonara, așa că dacă dorești să ai o cină italienească în familie, te sfătuim să te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi și să treci pe lista de cumpărături următoarele:

  • 400 g de spaghete din gama Proxi;
  • 200 g de guanciale (alternativ poți folosi alternativ pancetta);
  • 4 gălbenușuri de ou;
  • 75 g de brânză pecorino;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară pastele carbonara după rețeta italienească?

Pune apă la fiert într-o oală largă, alături de o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugă pastele și gătește-le cu 1-2 minute mai puțin decât timpul de gătire recomandat. Cât fierb pastele, poți tăia guanciale în cubulețe și le poți găti în uleiul încins într-o tigaie, cât să devină ușor aurii. Când s-au rumenit, scoate o treime din cubulețe pe o hârtie absorbantă, iar peste restul adaugă 50 ml din apa în care fierb pastele.

Cât timp cubulețele de guanciale să gătesc, poți prepara sosul pentru pastele carbonara. Pune într-un castron încăpător gălbenușurile de ou, un praf de sare și ⅔ din cantitatea de pecorino, râșnind și piper pe deasupra. Bate rapid cu telul și adaugă apoi și 50 ml de apă fierbinte, luată din oala în care fierb pastele. Amestecă bine sosul și lasă-l deoparte.

Scoate apoi încă 100 ml din apa în care fierb pastele, pe care o păstrezi separat și oprește focul. Scurge bine pastele și adaugă-le în tigaia cu guanciale. Amestecă ușor, în așa fel încât spaghetele să se impregneze cu sosul din tigaie. Adaugă apoi și apa fierbinte, apoi lasă pastele carbonara să se mai gătească un minut în tigaie. După, oprește focul și transferă spaghete direct în bolul cu ouă bătute și pecorino. Amestecă bine, căci în contact cu pastele fierbinți, ouăle se vor găti instant, formând acel sos specific spaghetelor carbonara.

Servește pastele carbonara fierbinți, după ce ai râșnit piper pe deasupra fiecărei porții și ai presărat guanciale pe deasupra. Presară apoi și restul de pecorino răzuit și gata! Pastele carbonara după rețeta originală pot fi servite!

Prepararea pastelor carbonara

2. Spaghete carbonara după rețeta simplă

Dacă rețeta de mai sus ți s-a părut una mai complicată, îți vom detalia în rândurile imediat următoare cum să prepari spaghete carbonara după rețeta simplă, cu smântână. Iată cât este de simplu să prepari și acest sortiment de paste carbonara!

Ingrediente pentru spaghete carbonara

În rândurile următoare vei găsi lista de ingrediente pentru 2 porții de spaghete carbonara cu sos pe bază de smântână, iar în gama de produse de la Profi vei găsi tot ce ai nevoie. Iată ce trebuie să iei din noul Profi pentru acest preparat italienesc:

  • 200 g de spaghete din gama Proxi;
  • 200 g de smântână;
  • 100 g de bacon;
  • 3 ouă;
  • ulei de măsline;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară pastele carbonara după rețeta simplă?

Te-ai aprovizionat deja de la supermarketul Profi? Atunci să dăm startul rețetei de spaghetti carbonara! Pentru început, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care limpezește pastele sub un jet de apă rece și lasă-le să se scurgă. Între timp, taie baconul în cubulețe mici și prăjește-le în ulei încins timp de câteva secunde, până se rumenesc.

Amestecă într-un bol smântâna cu gălbenușurile de ou, apoi adaugă sare și piper, după gust. Pune tot acest amestec peste bacon, pe foc și lasă totul să se gătească pentru un minut, amestecând continuu. Se adaugă apoi și pastele peste sosul format și se amestecă bine, lăsând totul pe foc pentru încă 1-2 minute. Rețeta de spaghete carbonara este gata, așa că le poți servi alături de parmezan ras pe deasupra.

Spaghete carbonara

3. Paste carbonara la cuptor

Pastele carbonara după rețeta simplu nu sunt tocmai ce îți doreai să servești la cină? Mai avem o rețetă delicioasă pentru tine: rețeta de paste carbonara la cuptor, cu ciuperci, ceapă și usturoi. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru aceste paste carbonara și cum le gătești!

Ingrediente pentru paste carbonara la cuptor

Te întrebi care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru 3-4 porții de paste carbonara la cuptor? Tu îndreaptă-te spre magazinul Profi și noi ne ocupăm de lista de cumpărături. Iată de ce vei avea nevoie:

  • 300 g de paste;
  • 1 ceapă din gama Proaspete de la noi;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 250 g de bacon;
  • 300 g de smântână;
  • 200 g de ciuperci;
  • 4 gălbenușuri de ou;
  • 200 g de cașcaval ras;
  • 50 g de parmezan;
  • sare și piper, după gust.

Cum se prepară pastele carbonara la cuptor?

Se pune apă la fiert într-un vas larg, iar când aceasta dă în clocot, se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, adaugă ulei într-o cratiță și când acesta s-a încins, pune ceapa, usturoiul și baconul tocate la călit, pentru câteva minute, până când se înmoaie. Se adaugă apoi și ciupercile, curățate, spălate și tocate în prealabil și se mai lasă să se gătească totul pentru 2 minute.

Când pastele au fiert, strecoară-le și mută-le într-un vas mare. Amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou și adaugă-le peste paste, alături de amestecul de bacon, ceapă, usturoi și ciuperci. Se rad 150 g de cașcaval și se adaugă și acesta în vas. Amestecă bine toate ingredientele, apoi transferă compoziția pentru paste carbonara într-o tavă pentru cuptor, presară pe deasupra restul de cașcaval și dă tava la cuptor pentru 25 de minute, până când se rumenesc.

Servește pastele la cuptor cu parmezan ras pe deasupra. Nu-i așa că pot fi unele dintre cele mai bune paste carbonara după rețeta reinterpretată? Îți garantăm că sunt! Și dacă-ți descarci și aplicația Profi, cu siguranță tentația de a le găti constant va fi și mai mare, date fiind prețurile promoționale la ingredientele pentru paste!

Pastele carbonara la cuptor

Indiferent de rețeta de paste carbonara pe care vei alege să o prepari pentru cei dragi, suntem siguri că vei reuși să-i impresionezi cu o masă italienească delicioasă. Și pentru că italienii iubesc vinurile și le servesc adesea cu paste, îți recomandăm să alegi și tu un vin alb din colecția de vinuri de la Profi, pentru o cină apetisantă!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult

Paste Rapide

07 februarie 2023

Dacă vrei să-ți surprinzi sufletul pereche, însă nu ai timp și nici prea multă îndemânare, ofertele PROFI îți vin în ajutor cu o nouă rețetă. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a pregăti pastele respectând instrucțiunile de pe ambalaj: punem apă la fiert alături de sare, iar atunci când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm […]

Citește mai mult

Cum să prepari shaorma de casă ca un profesionist: Pas cu pas

16 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preferințele românilor în materie de mâncare, există un preparat care se bucură de o popularitate impresionantă – shaorma. Este imposibil ca atunci când ți se face poftă de o shaorma ca la carte, să nu te așezi într-o coadă lungă de pofticioși, care abia așteaptă să savureze acest preparat cu […]

Citește mai mult

5 cele mai bune garnituri pentru un grătar

19 august 2024

Grătarul este o activitate de vară îndrăgită, ce aduce împreună familia și prietenii pentru a se bucura de mâncare delicioasă și companie bună. Prepararea cărnii la grătar este, desigur, vedeta spectacolului, dar garniturile care însoțesc aceste preparate sunt la fel de importante pentru a crea o masă echilibrată și savuroasă.  Dacă duci lipsă de inspirație […]

Citește mai mult

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Mâncare de mazăre de post: Gustoasă și ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, ai putea spune că am făcut o pasiune pentru rețetele de post. Însă pentru că se apropie postul Crăciunului, interesul pentru mâncarea de post va crește. De aceea, suntem siguri că deja îți cauți inspirația culinară pentru a prepara cele mai gustoase rețete în perioada postului creștin. […]

Citește mai mult

Rețeta de caltaboș de casă: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Principalul motiv pentru care fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare Sărbătorile de iarnă? Mesele îmbelșugate! În mod tradițional, tăierea porcului înainte de Crăciun este urmată de cele mai variate preparate culinare, preparate care dau un iz aparte momentelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. În fond, ce ar fi masa de Crăciun fără un […]

Citește mai mult

Sufleu de cartofi: O alegere delicioasă pentru prânz sau cină

20 noiembrie 2023

Cartofii sunt aproape de nelipsit din rețetele de la Profi, fiind un ingredient atât de versatil și de delicios atunci când este gătit corespunzător. Și de asta te-am convins încercând rețetele de cartofi noi la cuptor, dar și preparate ceva mai tradiționale precum tocănița de cartofi după rețeta de post sau rețeta de musaca de cartofi cu carne. Și […]

Citește mai mult

Sarmale în foi de varză: Rețeta pas cu pas

28 noiembrie 2022

Sărbătorile de iarnă bat la ușă și știm cu toții că parcă nu este Crăciun până nu simțim miros de sarmale în bucătărie! Indiferent că sunt celebrele sarmale în foi de varză sau cele în foi de viță, aceste preparate tradiționale ne încântă papilele gustative și ne aduc o parte din magia mult așteptatelor Sărbători […]

Citește mai mult

Rețeta asiatică de noodles cu pui și legume

19 august 2024

Rețetele asiatice sunt cunoscute pentru echilibrul lor perfect între arome și texturi. Dacă și ție îți place bucătăria asiatică, atunci cu siguranță te va fascina să descoperi rețeta autentică de noodles cu pui – o emblemă a culturii gastronomice asiatice.  Noodles cu pui și legume reprezintă cu siguranță un deliciu asiatic, care nu numai că […]

Citește mai mult