Porția de joacă, mișcare și mâncare
Beneficiar: Asociația Ora Lui Robert
Educația reprezintă motorul vieții și fundamentul personalității fiecăruia. Prin educație le putem oferi copiilor abilitățile și cunoștințele necesare pentru o dezvoltare armonioasă și o viață împlinită.
Pentru că ne dorim o Românie educată, am participat la Ziua Culturii Naționale care a fost sărbătorită sâmbătă, 14 ianuarie 2023, în Biled și Bencecu de Jos în cadrul evenimentului „Porția de joacă, învățare și mâncare”, un eveniment organizat de Asociația „Ora lui Robert” în parteneriat cu Asociația „Inițiativă în Educație”. În cadrul evenimentului, ne-am asigurat că atât cei mici cât si cadrele didactice au avut ceva delicios la masă, așa că am adus din magazinele Profi, 250 de hamburgeri, realizati cu ingredientele noastre și mult suflet.
Centrul de zi din Bencecu de Jos
La Centrul de zi din Bencecu de Jos au fost implicați 89 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 15 ani. Organizatorii au pregătit pentru aceștia trei ateliere educaționale, iar copiii au participat la activități de lectură, artă și științe.
Copiii au povestit despre cărți și autorii preferați, au ascultat o poveste și s-au implicat într-un dialog care să le dezvolte creativitatea și gândirea critică.
Știința nu a fost nici ea uitată, copiii au aflat mai multe lucruri despre sistemul solar, sateliți și corpuri cerești . Bianca Boroș, cadru didactic la Colegiul Național Bănățean, a pregătit experimente prin care elevii au descoperit cum se formează craterele pe lună și au vorbit despre astronauți celebri.
„Ne bucurăm să vedem interesul copiilor și dorința lor de a participa la aceste activități. O poveste înseamnă foarte mult pentru acești copii, căci ei nu au oportunitatea de a li se citi zilnic în familiile lor. Cel mai mult le-au plăcut experimentele care s-au desfășurat sub formă de joacă, dar în urma cărora au descoperit lucruri esențiale.” a declarant Andrada Mazilu, coorganizator.
Biled
La Biled au fost implicați aproape 80 de copii în activitățile organizate. Grupele au fost formate din elevi de nivel primar și gimnazial, însă au fost prezenți și preșcolari curioși să învețe lucruri noi.
Atelierele s-au desfășurat în incita școlii „Liceul Tehnologic Petre Mitroi”. Evenimentul a fost marcat și de inaugurarea unui spațiu educațional neconvențional. La inițiativa doamnei director, Veszele Geanina a fost renovată o cameră la subsolul școlii, devenind acum o sală multifuncțională și potrivită pentru organizarea unor activități extrașcolare și non-formale.
Punem suflet în bazele unui sistem educațional stabil, pentru că România la care visăm este construită cu sufletul, de noi toți, împreună.