Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Brioșe cu fulgi de ciocolată: Idei de rețete simple și delicioase

Iubim ciocolata în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât iubim să petrecem timp în bucătărie și să coacem cele mai delicioase deserturi în care ciocolata joacă un rol esențial. Și credem că te-ai convins deja de pasiunea noastră pentru rețetele de prăjituri cu multă ciocolată. Nu de alta, dar am preparat împreună rețete delicioase de tort de ciocolată și ne-am răsfățat cu fursecuri cu ciocolată, fragede și gustoase. În articolul de astăzi, îți oferim o altă întrebuințare delicioasă a acestui preparat, adăugându-l pe lista de ingrediente pentru niște delicioase brioșe cu fulgi de ciocolată.

Nu există persoană care să poată refuza brioșele pufoase cu ciocolată și mai mult ca sigur le iubim cu toții încă de pe vremea când nici măcar nu știam ce gust au, însă le vedeam adesea în filmele americane, sub numele de muffins. Așa că ce ai spune dacă ți-am propune astăzi două idei de rețete de brioșe cu fulgi de ciocolată pe care să le prepari simplu și rapid la tine în bucătărie? Suntem siguri că vei accepta provocarea, așa că te invităm să le descoperi în articolul următor și să-i răsfeți pe toți cei dragi cu brioșe cu ciocolată apetisante!

Rețetă de brioșe cu vanilie și fulgi de ciocolată

Vom începe cu rețeta de brioșe cu vanilie și fulgi de ciocolată, un desert pufos și irezistibil care se prepară extrem de rapid și care va încânta întreaga familie. Hai să gătim împreună aceste muffins delicioase după rețeta simplă!

Ingrediente pentru brioșe

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține circa 12 brioșe pufoase și delicioase, iar locul perfect din care poți face cumpărăturile pentru această rețetă este cu siguranță magazinul Profi. Iată de ce vei avea nevoie pentru rețeta de brioșe ca să știi ce să adaugi pe lista pentru supermarket:

  • 240 g de făină;
  • 150 g de zahăr din gama Proxi;
  • 100 g de unt moale;
  • 150 g de fulgi de ciocolată;
  • 80 ml de lapte;
  • 4 ouă mici;
  • 1 ½ linguriță de praf de copt;
  • 1 esență de vanilie;
  • un praf de sare;

Cum se prepară brioșele cu vanilie și fulgi de ciocolată

Vei începe rețeta de brioșe simple cu fulgi de ciocolată cu omogenizarea zahărului cu untul moale. Adaugă-le pe amândouă într-un robot de bucătărie și mixează-le pentru 5 minute. Când amestecul este omogen, adaugă ouăle, unul câte unul și mixează-le bine. Ulterior, amestecă totul cu o spatulă pentru a omogeniza bine ingredientele, adaugă esența de vanilie și apoi mai mixează pentru câteva minute.

Când ingredientele s-au omogenizat, micșorează viteza mixerului și adaugă în bol jumătate din cantitatea de făină, puțin câte puțin. Apoi, toarnă jumătate din cantitatea de lapte, urmând să adaugi ulterior și restul de făină și lapte, alături de sare și praf de copt. La final, pune și fulgii de ciocolată și mai mixează totul pentru un minut. Oprește apoi mixerul și tocmai ai pregătit aluatul pentru brioșe.

Ia apoi o tavă de brioșe, tapetată în prealabil cu hârtiuțe speciale și umple formele cu aluatul obținut anterior. După ce ai umplut tava, decorează formele cu fulgi de ciocolată și dă tava la cuptorul preîncălzit la 175° Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Lasă brioșele cu fulgi de ciocolată să se răcească și apoi servește-le cu poftă celor dragi!

briose cu vanilie si fulgi de ciocolata

Rețetă de brioșe cu cacao și fulgi de ciocolată neagră

Și cea de-a doua rețetă de brioșe cu fulgi de ciocolată este de-a dreptul delicioasă, numai că de data aceasta vom folosi cacao, pentru un gust și mai intens de ciocolată. Iată cum prepari și tu brioșe cu ciocolată după rețeta cu cacao!

Ingrediente pentru brioșe

Ai poftă de câteva brioșe pufoase cu cacao? Zis și făcut! Am adunat pentru tine în rândurile următoare ingredientele pentru 14 brioșe cu cacao și fulgi de ciocolată, așa că iată ce trebuie să selectezi din gama de produse de la Profi pentru asemenea delicii:

  • 225 g de făină albă de grâu;
  • 100 g de zahăr brut;
  • 200 ml de lapte;
  • 2-3 ouă mari;
  • 100 ml de ulei;
  • 25 g de cacao;
  • 50 g de fulgi de ciocolată neagră;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1 linguriță cu esență de vanilie;
  • 1 vârf de cuțit de sare;
  • fulgi de ciocolată pentru decor.

Cum se prepară brioșele cu cacao și fulgi de ciocolată neagră

Ai ales deja toate ingredientele din noul Profi și ai profitat de cele mai bune promoții? Atunci, să dăm startul acestei rețete de brioșe cu fulgi de ciocolată! Pentru început, aprinde cuptorul la 180° Celsius și pune în tava pentru brioșe hârtiuțele speciale. Amestecă într-un bol larg ouăle și zahărul brut până când acesta se topește.

Ulterior, adaugă în bol laptele, uleiul și esența de vanilie, după care mixează bine ingredientele. Când amestecul este omogen, cerne făina împreună cu cele 25 de grame de cacao, apoi adaugă peste conținutul din bol, alături de praf de copt și sare. Pune treptat în compoziție amestecul de ingrediente solide în timp ce mixezi aluatul, până la încorporarea completă a acestora.

Adaugă apoi și fulgii de ciocolată în compoziția pentru brioșe și amestecă de data aceasta cu o paletă din silicon până îi încorporezi total. Toarnă apoi compoziția cu ajutorul unei linguri în formele pentru brioșe, umplându-le pe trei sferturi, căci vor mai crește la copt. Pune totul în cuptorul încins timp 20 de minute, după care scoate tava, lasă brioșele să se răcească pentru câteva minute, apoi servește-le celor dragi!

briose cu ciocolata

Ești gata să-i încânți pe cei din familie cu cele mai delicioase brioșe cu fulgi de ciocolată după rețetele simple menționate în articol? Oricare ar fi rețeta de brioșe cu ciocolată pentru care optezi, suntem siguri că vei reuși să-i aduci în jurul mesei pe toți pofticioșii din casă!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Frigănele: Un deliciu crocant și pufos pentru un mic dejun perfect

30 iunie 2023

Vrei sa-ți începi dimineața cu un mic dejun delicios? Duci lipsă de inspirație și dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu un breakfast aromat? Idei de mic dejun ți-am tot oferit pe blog de-a lungul timpului, una mai delicioasă decât alta, însă cu siguranță nu te-ai fi așteptat ca astăzi să-ți propunem rețeta de frigănele, unul […]

Citește mai mult

Cum să faci bezele de casă: Rețeta pas cu pas

20 noiembrie 2023

Dacă iubești deserturile la fel de mult ca și noi și ai încercat deja toate rețetele de desert pe care ți le-am dezvăluit de-a lungul timpului, să știi că nu ducem niciodată lipsă de inspirație în a găsi alte și alte rețete delicioase cu care să ne potolim pofta de dulce. Și astăzi ne-am gândit la bezele, […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Rețeta de colivă din arpacaș: Pas cu pas către o mâncare încărcată de tradiție

20 noiembrie 2023

Există deserturi care-i celebrează pe cei vii, așa cum sunt torturile aniversare, dar și deserturi care-i comemorează pe cei adormiți, așa cum este coliva. Coliva tradițională românească are strânsă legătură cu Biserica și tradițiile creștin-ortodoxe, iar prepararea rețetei de colivă din arpacaș are o tradiție bine înfiripată în cultura poporului român. În prezent, coliva este […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

16 februarie 2023

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, […]

Citește mai mult

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

02 martie 2023

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală […]

Citește mai mult

Cinnamon rolls: rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

19 aprilie 2023

Vrei să cunoști secretele din spatele rețetei originale de rulouri cu scorțișoară, un desert delicios și aromat, apreciat în întreaga lume? În articolul nostru poți afla istoria și originea acestui preparat, împreună cu influențele culturale și tradițiile culinare care stau la baza sa, ingredientele necesare, proporțiile corecte și tehnici esențiale de preparare, astfel încât să […]

Citește mai mult