Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare
Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. Rețeta de burger de vită făcut în casă este una ideală pentru oricine dorește să se bucure de acest preparat fără a-l comanda într-un restaurant sau, mai rău, într-un fast-food.
Un burger de vită este foarte simplu de făcut, chiar dacă nu pare. Și pentru a-ți demonstra cât de ușor îi poți încânta pe cei dragi din familie, ți-am pregătit în articolul următor două rețete delicioase de burgeri făcuți în casă cu carne de vită și alte câteva ingrediente. Iată cum poți prepara cei mai buni burgeri de vită, alături de cele mai bune sfaturi de gătire!
Sfaturi pentru prepararea unui burger de vită delicios
Înainte de a da startul rețetelor de burgeri de vită, ne dorim să-ți oferim câteva sfaturi de care să ții cont, în așa fel încât să obții burgeri delicioși de fiecare dată. Iată cele mai importante lucruri de știut pentru prepararea unui burger ca la carte:
- folosește întotdeauna carne de vită tocată, cu un procent de grăsime de aproximativ 20%. Nu contează dacă este tocată acasă, de către tine sau dacă este cumpărată de la supermarket, important este ca procentul de grăsime să fie cel ideal.
- ai grijă cât de mult amesteci carnea de vită, pentru a nu o supune unei presiuni mecanice prea mari.
- pregătește întotdeauna chiflele și toppingurile mai întâi, apoi chiftelele.
- modelează chiftelele cu aproximativ 2 centimetri mai late decât chiflele, căci carnea se va micșora pe grătar.
- asezonează chiftelele cu sare și cu piper în momentul gătirii.
- lasă chiftelele să se rumenească bine pe grătar, câte 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea acestora.
- cele mai bune toppinguri pe care le poți folosi pentru rețetele de burger sunt cele care adaugă textură, culoare și arome apetisante: brânză cheddar, felii de murături, ceapă roșie proaspătă sau caramelizată, roșii, salată verde, avocado, ananas, sos barbeque sau jalapenos.
Rețetă de hamburger de casă cu carne de vită și cașcaval
Acum că știi toate recomandările privind prepararea unui burger delicios, vom da startul rețetelor de burgeri de casă cu rețeta de hamburger cu carne de vită și cașcaval. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie și cum poți prepara și tu hamburger de vită după rețeta clasică!
Ingrediente pentru burger de vită
Din ingredientele menționate mai jos vei obține doi burgeri de casă apetisanți, așa că iată ce trebuie să bifezi pe lista de cumpărături din noul Profi!
- 250 g de carne de vită cu 20% grăsime din gama Ferma din deal;
- sare grunjoasă;
- piper.
Pentru topping:
- roșii din gama Proaspete de la noi;
- salată;
- muștar din gama Proxi;
- cașcaval (Cheddar);
- sosuri: maioneză, ketchup, tartar, blue cheese etc.
Cum se prepară burger după rețeta clasică?
Ai achiziționat deja toate produsele necesare din magazinul Profi? Atunci hai să preparăm împreună cel mai bun burger de casă după rețeta de hamburger! Vom începe cu pregătirea cărnii de vită pentru burger. Chiftelele de vită se pregătesc simplu: carnea de vită rece se trece printr-o mașină de tocat, se frământă bine cu mâna, apoi se împarte în două porții egale și se formează burgerii presând carnea în palmă.
Încinge apoi bine o tigaie grill sau grătarul și rumenește burgerii câte 3 minute pe fiecare parte. În momentul în care întorci carnea de vită, presară piper proaspăt măcinat și sare grunjoasă. Taie și chiflele pe jumătate și pune-le pe grătar, până primesc o crustă frumoasă. Așează apoi chiflele pe un platou, unge-le cu muștar, adaugă câte o felie de cașcaval, apoi așează deasupra salata, roșiile feliate și castraveții murați. Partea de sus a chiflelor o poți unge cu un sos după preferințe, apoi acestea se vor așeza peste topping și se vor închide hamburgerii.
Acest hamburger de vită este cu siguranță în topul preferințelor noastre și cu siguranță și ție îți va veni imediat să muști din el. Mai ales atunci când este însoțit de o porție apetisantă de cartofi prăjiți!
Rețetă de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză
Cea de-a doua rețetă de burgeri pe care ți-am pregătit-o este cea de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză. Ești gata să încerci unul dintre cei mai buni burgeri după rețeta de cheeseburger? Iată cum se prepară!
Ingrediente pentru burger de vită
Din lista de ingrediente de mai jos vei obține doi burgeri de vită cu brânză și toate ingredientele le vei găsi în gama de produse de la Profi. Iată de ce vei avea nevoie pentru acest preparat:
- 2 chiftele de burger din gama pentru grătar de la Profi;
- sare și piper negru măcinat;
- 2 chifle pentru hamburger;
- 2 felii de brânză Cheddar;
- 2 felii de brânză Gouda (opțional);
- 2 felii de bacon.
Pentru topping:
- salată verde simplă sau creață;
- 2 linguri de dulceață de ceapă;
- 2 linguri de sos pentru burger, după preferințe.
Cum se prepară burger după rețeta de cheeseburger?
Ai profitat de cele mai bune promoții de la Profi și ai pe blatul de bucătărie toate ingredientele pentru rețeta de burgeri cu vită și brânză? Să începem! Dat fiind că am ales deja chiftele din carne de vită de la Profi, nu mai este nevoie să tocăm carnea de vită, să o amestecăm și să o porționăm, așa că vom trece direct la gătirea hamburgerilor și a baconului.
Încinge bine grătarul cu cărbuni sau tigaia grill și prăjește pentru început feliile de bacon, până ce devin crocante și rumene. Acestea vor lăsa în tigaie sau pe grătar puțină grăsime care va da o savoare deosebită burgerilor. Continuă apoi cu gătirea chiftelelor de burger de vită. Prăjește-le timp de 3 minute pe fiecare parte. Taie și chiflele pentru cheeseburger și încălzește-le și pe ele pe grill înainte de montarea burgerilor.
Odată ce ai întors hamburgerii de vită pe partea cealaltă, sărează-i ușor și pune brânza Cheddar, alături de Gouda pe fața prăjită. Brânza se va pune rapid, cât suprafața este fierbinte. Mai lasă burgerii 1 minut, apoi scoate-i din tigaie. Apoi începe montarea burgerilor de vită și ordinea este următoarea: fundul chiflelor, sos la alegere, salata verde, brânza topită, dulceața de ceapă, baconul și capacul chiflei uns cu sos. Nici nu-ți poți imagina cât este de gustoasă această combinație!
Sperăm ca rețetele noastre de burgeri de vită să te inspire să prepari și tu cei mai apetisanți burgeri pentru mese delicioase în familie. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru burgeri făcuți în casă și surprinde-i pe cei dragi cu un meniu în stil american ori de câte ori ai ocazia!