Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. Rețeta de burger de vită făcut în casă este una ideală pentru oricine dorește să se bucure de acest preparat fără a-l comanda într-un restaurant sau, mai rău, într-un fast-food.

Un burger de vită este foarte simplu de făcut, chiar dacă nu pare. Și pentru a-ți demonstra cât de ușor îi poți încânta pe cei dragi din familie, ți-am pregătit în articolul următor două rețete delicioase de burgeri făcuți în casă cu carne de vită și alte câteva ingrediente. Iată cum poți prepara cei mai buni burgeri de vită, alături de cele mai bune sfaturi de gătire!

Sfaturi pentru prepararea unui burger de vită delicios

Înainte de a da startul rețetelor de burgeri de vită, ne dorim să-ți oferim câteva sfaturi de care să ții cont, în așa fel încât să obții burgeri delicioși de fiecare dată. Iată cele mai importante lucruri de știut pentru prepararea unui burger ca la carte:

  • folosește întotdeauna carne de vită tocată, cu un procent de grăsime de aproximativ 20%. Nu contează dacă este tocată acasă, de către tine sau dacă este cumpărată de la supermarket, important este ca procentul de grăsime să fie cel ideal.
  • ai grijă cât de mult amesteci carnea de vită, pentru a nu o supune unei presiuni mecanice prea mari.
  • pregătește întotdeauna chiflele și toppingurile mai întâi, apoi chiftelele.
  • modelează chiftelele cu aproximativ 2 centimetri mai late decât chiflele, căci carnea se va micșora pe grătar.
  • asezonează chiftelele cu sare și cu piper în momentul gătirii.
  • lasă chiftelele să se rumenească bine pe grătar, câte 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea acestora.
  • cele mai bune toppinguri pe care le poți folosi pentru rețetele de burger sunt cele care adaugă textură, culoare și arome apetisante: brânză cheddar, felii de murături, ceapă roșie proaspătă sau caramelizată, roșii, salată verde, avocado, ananas, sos barbeque sau jalapenos.
burger de vita cu rosii si salata

Rețetă de hamburger de casă cu carne de vită și cașcaval

Acum că știi toate recomandările privind prepararea unui burger delicios, vom da startul rețetelor de burgeri de casă cu rețeta de hamburger cu carne de vită și cașcaval. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie și cum poți prepara și tu hamburger de vită după rețeta clasică!

Ingrediente pentru burger de vită

Din ingredientele menționate mai jos vei obține doi burgeri de casă apetisanți, așa că iată ce trebuie să bifezi pe lista de cumpărături din noul Profi!

Pentru topping:

Cum se prepară burger după rețeta clasică?

Ai achiziționat deja toate produsele necesare din magazinul Profi? Atunci hai să preparăm împreună cel mai bun burger de casă după rețeta de hamburger! Vom începe cu pregătirea cărnii de vită pentru burger. Chiftelele de vită se pregătesc simplu: carnea de vită rece se trece printr-o mașină de tocat, se frământă bine cu mâna, apoi se împarte în două porții egale și se formează burgerii presând carnea în palmă.

Încinge apoi bine o tigaie grill sau grătarul și rumenește burgerii câte 3 minute pe fiecare parte. În momentul în care întorci carnea de vită, presară piper proaspăt măcinat și sare grunjoasă. Taie și chiflele pe jumătate și pune-le pe grătar, până primesc o crustă frumoasă. Așează apoi chiflele pe un platou, unge-le cu muștar, adaugă câte o felie de cașcaval, apoi așează deasupra salata, roșiile feliate și castraveții murați. Partea de sus a chiflelor o poți unge cu un sos după preferințe, apoi acestea se vor așeza peste topping și se vor închide hamburgerii.

Acest hamburger de vită este cu siguranță în topul preferințelor noastre și cu siguranță și ție îți va veni imediat să muști din el. Mai ales atunci când este însoțit de o porție apetisantă de cartofi prăjiți!

burger de vita cu rosii, salata, castraveti si cascaval

Rețetă de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză

Cea de-a doua rețetă de burgeri pe care ți-am pregătit-o este cea de cheeseburger de casă cu carne de vită și brânză. Ești gata să încerci unul dintre cei mai buni burgeri după rețeta de cheeseburger? Iată cum se prepară!

Ingrediente pentru burger de vită

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține doi burgeri de vită cu brânză și toate ingredientele le vei găsi în gama de produse de la Profi. Iată de ce vei avea nevoie pentru acest preparat:

  • 2 chiftele de burger din gama pentru grătar de la Profi;
  • sare și piper negru măcinat;
  • 2 chifle pentru hamburger;
  • 2 felii de brânză Cheddar;
  • 2 felii de brânză Gouda (opțional);
  • 2 felii de bacon.

Pentru topping:

  • salată verde simplă sau creață;
  • 2 linguri de dulceață de ceapă;
  • 2 linguri de sos pentru burger, după preferințe.

Cum se prepară burger după rețeta de cheeseburger?

Ai profitat de cele mai bune promoții de la Profi și ai pe blatul de bucătărie toate ingredientele pentru rețeta de burgeri cu vită și brânză? Să începem! Dat fiind că am ales deja chiftele din carne de vită de la Profi, nu mai este nevoie să tocăm carnea de vită, să o amestecăm și să o porționăm, așa că vom trece direct la gătirea hamburgerilor și a baconului.

Încinge bine grătarul cu cărbuni sau tigaia grill și prăjește pentru început feliile de bacon, până ce devin crocante și rumene. Acestea vor lăsa în tigaie sau pe grătar puțină grăsime care va da o savoare deosebită burgerilor. Continuă apoi cu gătirea chiftelelor de burger de vită. Prăjește-le timp de 3 minute pe fiecare parte. Taie și chiflele pentru cheeseburger și încălzește-le și pe ele pe grill înainte de montarea burgerilor.

Odată ce ai întors hamburgerii de vită pe partea cealaltă, sărează-i ușor și pune brânza Cheddar, alături de Gouda pe fața prăjită. Brânza se va pune rapid, cât suprafața este fierbinte. Mai lasă burgerii 1 minut, apoi scoate-i din tigaie. Apoi începe montarea burgerilor de vită și ordinea este următoarea: fundul chiflelor, sos la alegere, salata verde, brânza topită, dulceața de ceapă, baconul și capacul chiflei uns cu sos. Nici nu-ți poți imagina cât este de gustoasă această combinație!

burger de vita cu salata, castraveti murati si ceapa

Sperăm ca rețetele noastre de burgeri de vită să te inspire să prepari și tu cei mai apetisanți burgeri pentru mese delicioase în familie. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru burgeri făcuți în casă și surprinde-i pe cei dragi cu un meniu în stil american ori de câte ori ai ocazia!

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

22 noiembrie 2022

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Pulpe de curcan la cuptor: rețeta care va deveni tradiție în familia ta

11 iulie 2024

Nu știm despre tine însă noi suntem fani ai rețetelor pregătite la cuptor, mai ales dacă acestea au la bază bucăți delicioase de carne. Nu demult am pregătit pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene. Ei bine, astăzi ne dorim să adăugăm la blogul de rețete un alt deliciu culinar: pulpe de curcan la cuptor apetisante. […]

Citește mai mult

Mâncare de urzici cu usturoi: rețeta care aduce gustul copilăriei în farfurie

11 iulie 2024

Cauți o modalitate de a aduce gustul copilăriei în farfurie? Atunci trebuie să te pregătești pentru un tur culinar în bucătăria tradițională românească, unde urzicile și usturoiul se îmbină armonios în preparate delicioase. Mâncarea de urzici cu usturoi, de pildă, este o rețetă tradițională românească, care evocă amintiri din copilărie și aduce pe masă un […]

Citește mai mult

Rețete de pizza: Cum prepari aluatul și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 noiembrie 2022

Dacă te gândești la cele mai apreciate mâncăruri din lume, cu siguranță, lista ar fi incompletă fără faimoasa și populara pizza. Dacă vrei să le faci o surpriză culinară celor dragi, o pizza este întotdeauna o alegere inspirată. Dincolo de a fi un preparat gustos și apetisant, pregătirea ei este simplă și ai posibilitatea de […]

Citește mai mult

Rețetă de musaca de cartofi cu carne: Pas cu pas către o delicioasă mâncare tradițională

12 iulie 2023

Ne plac la nebunie rețetele cu cartofi și aromele pe care acestea le răspândesc în bucătărie. Și te-ai convins de asta, căci am gătit împreună cele mai diverse rețete cu cartofi, de la tocăniță de cartofi și până la cartofi noi la cuptor. Însă ce ai spune dacă am combina aromele cartofilor cu gustul inconfundabil al […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Vinete pane perfecte: Sfaturi și trucuri pentru o crustă crocantă și rumenă

27 iulie 2023

Dacă este un lucru care ne face o mare plăcere, acela este că legumele de sezon ne oferă baza perfectă pentru cele mai simple și delicioase rețete. Din această categorie de legume fac parte și vinetele, pe care tare mult ne mai place să le gătim și să le savurăm în cele mai gustoase rețete. […]

Citește mai mult

Fasole verde cu usturoi: Rețeta simplă și gustoasă pentru o garnitură sănătoasă

12 iulie 2023

Ești în căutarea unei garnituri sănătoase și delicioase pe perioada verii? Nu-i de mirare că acum, în sezonul cald, preferi să servești preparate mai ușoare, pe bază de legume și să ocolești pe cât se poate de mult carnea. Cu atât mai mult pe parcursul zilei, când temperatura este foarte mare și parcă nu ți-ar […]

Citește mai mult