Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de pește, nu te-am inspirat cu rețete pe bază de pește pe care să le prepari pentru cei dragi, însă astăzi ne dorim să ne luăm revanșa. 

Tocmai din acest motiv, ți-am pregătit în articolul următor câteva între cele mai gustoase rețete de pește la cuptor, pentru a ne dovedi apetitul pentru preparatele din pește. Am ales pentru rețetele de astăzi pește de calitate, așa cum sunt somonul, dorada și păstrăvul, pentru a ne asigura că vom obține cel mai bun pește la cuptor. Ești gata să prepari și tu un delicios pește la tavă? Iată propunerile noastre pentru un meniu sănătos!

1. Doradă la cuptor cu cartofi dulci

Vom da startul rețetelor de pește la cuptor cu dorada, un pește tipic mediteranean, dar care se găsește adesea și în alte mări. O mare parte din dorada sălbatică de pe piață provine din crescătoriile piscicole din Spania, Grecia sau Turcia. Dacă vei găsi doradă sălbatică, poți încerca de îndată următoarea rețetă de pește la cuptor! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente din rândurile de mai jos vei obține 3 porții de doradă la cuptor și majoritatea ingredientelor le poți găsi în supermarketul Profi. Pentru rețeta de doradă la cuptor vei avea nevoie de: 

  • 3 bucăți de doradă sălbatică; 
  • sare grunjoasă, după gust; 
  • 2-3 lingurițe de mix de ierburi mediteraneene; 
  • 3 cartofi dulci din gama Proaspete de la noi
  • 6 căței de usturoi pentru cuptor și 4 căței pentru mujdei; 
  • 3 linguri de ulei de măsline; 
  • 1 lămâie. 

Cum se face acest pește la cuptor?

Deja ai achiziționat peștele și toate ingredientele din noul Profi? Iată cât de simplu poți prepara ceea ce mulți numesc cel mai bun pește la cuptor! Curăță și spală bine bucățile de pește, apoi pregătește o tavă mare de yena, cu capac. Sărează peștele pe interior și exterior, apoi introdu câțiva căței de usturoi în fiecare. Așează peștele în tavă și presară pe deasupra ierburile aromatice și adaugă restul cățeilor de usturoi. 

Curăță cartofii dulci, spală-i și taie-i cubulețe, apoi pune-i și pe ei în tavă, alături de pește. Sărează-i după gust și presară-i cu ierburi mediteraneene. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și introdu tava cu capac pentru 25 de minute la cuptor. În timp ce se gătește peștele la cuptor, poți prepara mujdeiul de usturoi cu sare, ulei de măsline și câțiva stropi de zeamă de lămâie. Scoate apoi tava din cuptor și servește dorada cu cartofi dulci și mujdei, alături de o felie de lămâie. 

Pește la cuptor - preparare

2. Somon la cuptor în crustă de ierburi 

Somonul este considerat cel mai bun pește în alimentație, datorită conținutului mare de vitamine, minerale și acizi grași Omega-3. Fie că-l prepari pe grătar, la cuptor sau îl consumi crud, în sushi, somonul este o alegere inspirată pentru o masă sănătoasă. Descoperă în continuare un delicios pește la cuptor după rețeta cu somon în crustă de ierburi! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține două porții savuroase de somon la cuptor, așa că te sfătuim să dai acum o fugă la cel mai apropiat magazin Profi pentru a achiziționa următoarele: 

  • 2 fileuri de somon; 
  • sare de mare grunjoasă, după gust; 
  • piper, după gust; 
  • 100 g de mix de ierburi „a la provence” cu oregano, tarhon, mentă și altele; 
  • 400 g de păstai de fasole verde. 

Mod de preparare pentru acest pește la cuptor 

Un pește la cuptor simplu de preparat este și somonul în crustă de ierburi, așa că dacă ai deja toate ingredientele la îndemână, hai să dăm startul rețetei de pește la cuptor! Spală bine fileurile de pește, sărează-le pe toate părțile după gust și adaugă piper. Pune apoi ierburile pe o farfurie și tăvălește bine peștele pe ambele părți, până ce formează o crustă groasă. Așează peștele într-o tavă din yena, încinge cuptorul la 250 de grade Celsius și dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, cu capac, în așa fel încât peștele să rămână moale în mijloc. 

Între timp spală bine fasolea și pregătește-o la aburi, atât cât să nu-și piardă culoarea verde intensă. Scoate peștele de la cuptor și servește-l alături de fasolea verde gătită la aburi. Vezi cât este de simplu să prepari file de pește la cuptor într-un mod simplu și sănătos? 

File de peste la cuptor

3. Păstrăv la cuptor cu roșii și usturoi 

O altă rețetă de pește la cuptor simplu de preparat este și cea de păstrăv la cuptor cu roșii și usturoi. Putem spune chiar că este greu de găsit o rețetă mai aromată decât acest pește la cuptor cu sos de roșii. Iată cum prepari și tu acest deliciu cu tentă mediteraneană! 

Ingrediente 

Ți-am pregătit în rândurile următoare ingredientele pentru două porții de pește la cuptor, așa că din gama de produse de la Profi va trebui să selectezi următoarele ingrediente: 

  • 2 păstrăvi de dimensiuni medii; 
  • 3-4 căței de usturoi; 
  • 300 ml de suc de roșii
  • 100 ml de vin alb din colecția de vinuri de la Profi
  • 1 lingură de oțet; 
  • 1 lingură de zahăr din gama Proxi
  • 2 linguri de ulei vegetal; 
  • 1 linguriță de chimen; 
  • 1 linguriță de busuioc uscat; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se prepară acest pește la cuptor cu sos de roșii și usturoi?

Acum că ai toate ingredientele la îndemână, iată cum poți prepara un delicios păstrăv la cuptor cu sos de roșii și usturoi! Pentru început vom pregăti peștele: ia peștele, eviscerează-l, curăță-l de măruntaie și de solzi, apoi spală-l bine sub un jet de apă rece și usucă-l cu șervete absorbante de hârtie. Presară sare și piper pe interiorul și exteriorul peștelui, apoi acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l deoparte pentru 15 minute. 

În acest timp poți aprinde cuptorul și îl poți fixa la 180 de grade Celsius. Curăță cățeii de usturoi și feliază-i mărunt, apoi încinge uleiul într-o cratiță, la foc mic și călește usturoiul, fără a-i schimba culoarea. Când usturoiul a devenit auriu, se stinge totul cu vin și se lasă să ajungă din nou la punctul de fierbere. Se adaugă apoi sosul de roșii și se lasă totul să fiarbă pentru 5 minute. Adaugă apoi busuiocul uscat, chimenul, zahărul și oțetul, urmând să potrivești gustul de sare și piper. Ia apoi de pe foc sosul pentru pește la cuptor. 

Așează păstrăvul bine scurs de apă într-un vas termorezistent și toarnă deasupra peștelui sosul de roșii și usturoi. Dă peștele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, ținând cont să mai ungi din când în când peștele cu sosul din tavă. Se scoate vasul din cuptor când peștele a căpătat o crustă rumenă, se lasă la răcorit, apoi se servește cu mujdei și mămăligă, în mod tradițional! 

Pește la cuptor cu sos de roșii și usturoi

Dacă nu ți-ai descărcat deja aplicația Profi, noi îți sugerăm să o faci, căci poți avea ocazia să beneficiezi de cele mai bune promoții la ingredientele pentru diferitele rețete de pește la cuptor. Pe care dintre aceste rețete de pește la cuptor te-am convins să o prepari mai întâi? Îți garantăm că toate sunt la fel de savuroase! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult

Chiftele marinate în sos de roșii: rețeta clasică pas cu pas

11 iulie 2024

Într-un top al celor mai gustoase preparate pe care le-am savurat în copilărie, chiftelele ocupă cu siguranță un loc special în sufletul oricărui gurmand. Și aici nu vorbim despre chifteluțele de dovlecei pe care le-am preparat nu demult, ci despre chiftelele marinate după rețeta clasică.  Chiftelele marinate în sos de roșii sunt un preparat clasic din bucătăria […]

Citește mai mult

Ciorbă de sfeclă roșie: o rețetă tradițională și plină de savoare

27 martie 2024

Suntem siguri că nu de puține ori simți nevoia unei ciorbe de post gustoasă și plină de nutrienți. Tocmai de aceea, ți-am oferit de-a lungul timpului pe blogul Profi cele mai delicioase rețete de ciorbă, pline de savoare și prospețime. Ciorba de lobodă, de pildă, este una dintre acele rețete reconfortante de ciorbă pe care le […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult

Rețeta pas cu pas pentru un pui la ceaun delicios

19 august 2024

Îți plac rețetele cu pui? Adori aromele inconfundabile ale rețetelor cu carne de pui gătite la ceaun, pe foc de lemne? Ei bine, astăzi ne-am gândit să preparăm împreună pui la ceaun, o rețetă tradițională absolut savuroasă. Puiul la ceaun este una dintre acele rețete tradiționale care aduc aminte de gustul mâncărurilor gătite în gospodăriile […]

Citește mai mult

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

02 martie 2023

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. […]

Citește mai mult

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Vinete umplute la cuptor: O opțiune sănătoasă și potrivită pentru întreaga familie

03 august 2023

Fie că ești în căutarea unei rețete noi pentru familia ta sau dorești să adaugi mai multe legume în dietă, acest articol te va ajuta să descoperi o opțiune delicioasă și sănătoasă. Vei afla despre beneficiile consumului de vinete umplute la cuptor și vei descoperi o selecție de ingrediente sănătoase pentru umplutura vinetelor. De asemenea, […]

Citește mai mult