Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții post, poți adăuga puțin lapte în rețeta cu spanac sau îl poți servi celor dragi cu un ou ochi așezat deasupra, pentru a mulțumi pe toată lumea. 

Ceea ce face această mâncare de spanac cu usturoi atât de catifelată este sosul de făină aromat cu usturoi. Este, în fapt, un sos bechamel, care oferă preparatului o aromă desăvârșită. Desigur, în rețetele de post, untul este înlocuit cu ulei vegetal, însă rezultatul este la fel de delicios. Ești gata să prepari rețete simple și gustoase cu spanac și usturoi? Iată cum se prepară spanacul în moduri apetisante!

1. Mâncare de spanac cu usturoi după rețeta clasică

Vom da startul rețetelor cu o mâncare de spanac de post, după rețeta clasică, așa cum era el pregătit de bunica în zilele de post. Nu vei avea nevoie nici de prea multe ingrediente și nici de pricepere prea mare în bucătărie, așa că iată lista de ingrediente și apoi să bucătărim! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac

În rândurile următoare îți vom prezenta ingredientele pentru 4 porții de mâncărică de spanac cu usturoi. Timpul de gătire este unul redus, iar ingredientele le vei găsi pe toate în supermarketul Profi. Pentru mâncarea de spanac după rețeta de post vei avea nevoie de: 

  • 500 g de frunze de spanac proaspăt sau 250 g de spanac opărit și congelat; 
  • 40 g de făină din gama Proxi
  • 40 ml de ulei vegetal; 
  • 3 căței de usturoi; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se face spanacul cu usturoi după rețeta de post? 

Pentru început, curăță și spală bine spanacul, apoi opărește-l pentru 2 minute în apă clocotită cu sare. Scurge spanacul de apa în care a fiert, păstrând apoi aproximativ 300 ml din această apă. Odată scurs, trece spanacul printr-un castron cu apă rece, în care ai pus și câteva cuburi de gheață. Astfel, spanacul își va păstra o culoare vie în timpul gătirii. 

Scurge din nou spanacul și toacă-l mărunt. Încinge apoi uleiul într-o tigaie încăpătoare, adaugă făina și amestecă, până aceasta se impregnează cu ulei. Toarnă apoi puțin câte puțin din apa în care a fiert spanacul și amestecă energic. Lasă sosul să fiarbă pentru 10 minute și condimentează cu sare și piper, după gust. Pune apoi spanacul tocat peste sosul de făină și amestecă. 

Adaugă și usturoiul trecut prin presă și mâncarea de spanac cu usturoi este gata să fie servită. Alături de pâine prăjită sau mămăliguță, mâncarea de spanac va fi de-a dreptul delicioasă. Și dacă nu ții post, câteva ouă ochiuri sau ouă poșate alături vor fi nemaipomenite! 

Spanacul cu usturoi după rețeta de post

2. Mâncare de spanac cu usturoi și lapte

Vom continua rețetele cu spanac cu un preparat care nu este de post, și anume mâncarea de spanac cu usturoi și lapte. Rezultatul va fi cu atât mai cremos datorită ingredientelor de origine animală. Ți-am stârnit curiozitatea? Hai să gătim împreună una între cele mai gustoase rețete cu spanac proaspăt sau congelat! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac 

În lista de mai jos vei găsi ingredientele necesare pentru 4 porții de mâncărică de spanac și le vei găsi pe toate în gama de produsele de la Profi. Iată ce trebuie să achiziționezi din noul Profi pentru această rețetă cu spanac: 

  • 500 g de spanac proaspăt sau 250 g de spanac congelat; 
  • 250 ml de lapte; 
  • 25 g de unt; 
  • 1 linguriță de ulei vegetal; 
  • 25 g de făină; 
  • 3-4 căței de usturoi din gama Proaspete de la noi
  • sare și piper, după gust. 

Cum se prepară spanacul cu usturoi după rețeta cu lapte?

Pune pe foc o oală mare cu 2-3 litri de apă și adu apa în punctul de fierbere. Separat, pregătește un castron cu apă rece, preferabil cu câteva cuburi de gheață. Când apa clocotește, adaugă spanacul și opărește-l pentru 1-2 minute. Scurge-l apoi de apa fierbinte și plonjează-l în castronul cu apă rece. Acest șoc termic va garanta conservarea culorii de verde intens a spanacului. Scurge din nou spanacul de lichid, presându-l ușor într-o strecurătoare. Spanacul se va toca apoi mărunt. 

Înfierbântă pe foc mediu o tigaie largă și adăuga uleiul, alături de unt. Când untul se topește se adaugă făina și se amestecă rapid, până se impregnează cu grăsime. Se toarnă apoi treptat laptele cald și se amestecă energic. Sosul bechamel trebuie să fiarbă aproximativ 10 minute, pe foc mediu spre mic. Se zdrobește și usturoiul, peste care se adaugă 2 linguri de apă rece, cât să obții un mujdei concentrat. 

Când sosul este gătit, se adaugă peste acesta spanacul tocat (sau cel congelat dacă dorești să optezi pentru rețeta cu spanac congelat). Se amestecă bine și se readuce la fierbere. Spanacul trebuie să fiarbă maxim 3 minute, apoi se asezonează cu sare și cu piper, după gust. Se adaugă și mujdeiul preparat anterior și acum mâncarea de spanac este gata. Poți servi spanacul cu ochiuri și mămăligă, o variantă populară de servire! 

Spanacul cu usturoi după rețeta cu lapte

3. Mâncare de spanac cu usturoi și lămâie 

Vom continua seria rețetelor cu o altă rețetă cu spanac de post, numai că de data aceasta vom folosi și suc de lămâie, pentru un preparat cu gust ușor acrișor și arome divine. Ești gata să încerci și această mâncărică de spanac de post? Iată cum se gătește spanacul cu usturoi și lămâie! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac 

Așa cum deja te-am obișnuit, în magazinul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o mâncare de spanac ca la carte. Și unde mai pui că dacă-ți descarci aplicația Profi, vei beneficia și de cele mai bune promoții la ingredientele din lista de mai jos? Pentru această mâncare de spanac vei avea nevoie de: 

  • 1 kg de spanac proaspăt; 
  • 30 g de făină; 
  • 500 ml de apa în care ai opărit spanacul; 
  • 3 căței de usturoi; 
  • 3 linguri de ulei vegetal; 
  • 2-3 linguri de suc de lămâie proaspăt; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se gătește spanacul cu usturoi după rețeta cu lămâie?

Ai deja toate ingredientele la îndemână? Iată cum poți prepara această mâncare de spanac! Ca și în cazul rețetelor anterioare, spanacul se va spăla bine în câteva ape, se va opări pentru 1-2 minute într-o oală cu apă clocotită și sare, se va scufunda apoi într-o oală cu apă rece cu gheață, apoi se va scurge bine și se va toca mărunt.

Pune apoi într-o cratiță largă uleiul, la foc mic. Când s-a încălzit, adaugă făina și amestecă până ce obții o cremă omogenă. Adaugă apoi treptat din apa în care a fiert spanacul și amestecă continuu timp de 10 minute, până când sosul alb bechamel devine cremos. În sosul alb se va pune apoi spanacul opărit și tocat. Amestecă spanacul cu sosul din cratiță, apoi adaugă și usturoiul zdrobit, alături de sucul de lămâie. Condimentează cu sare și piper, apoi mai fierbe mâncarea de spanac pentru încă 5-6 minute. 

Servește mâncarea de spanac cu felii de pâine de casă prăjită dacă ții post sau alături de ouă ochiuri. Poate chiar și o friptură apetisantă se va potrivi acestui preparat savuros cu spanac și usturoi, atunci când nu ții post! 

Cu asemenea rețete delicioase cu spanac, nu e de mirare că nici nu vei ști ce mâncărică de spanac să pregătești mai întâi! Oricare ar fi alegerea ta, cu siguranță vei reuși să-i bucuri pe toți cei dragi cu un preparat delicios și sănătos. Poftă bună! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Rețeta tradițională de tochitură de purcel cu mămăligă

07 decembrie 2022

Dacă ar fi să facem un top al celor mai gustoase și mai populare preparate tradiționale românești, atunci cu siguranță tochitura de purcel cu mămăligă s-ar regăsi printre ele. Fiecare regiune a țării are câte o variantă de preparare a rețetei tradiționale de tochitură de porc și toate sunt la fel de gustoase. Tochitura este […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Ciorbă de hribi: Rețeta esențială pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preparate care să ne încălzească sufletul în sezonul rece, primele care ne vin în minte sunt ciorbele. Fie că vorbim despre ciorba de văcută, delicioasa ciorbă de pui sau alte câte și mai câte rețete savuroase, acestea sunt mâncăruri nutritive, care reușesc să ne asigure un aport de nutrienți atât de necesar în […]

Citește mai mult

Cum prepari corect pieptul de rață și 3 cele mai apreciate rețete

11 iulie 2024

Pieptul de rață este considerat o delicatesă în multe bucătării din întreaga lume. Cu textura sa unică și gustul bogat, prepararea corectă a pieptului de rață poate transforma o masă obișnuită într-un adevărat festin culinar. Dacă îți dorești să prepari și tu acest deliciu pentru o cină deosebită, ți-am pregătit în continuare câteva din cele […]

Citește mai mult

Paste cu sos roșu

06 ianuarie 2023

Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm […]

Citește mai mult

Love Pizza

07 februarie 2023

Toată lumea iubește pizza, dar atunci când adaugi un pic de dragoste și muuulte oferte PROFI, parcă plăcerea e și mai mare! Ingrediente: Începem prin a intinde aluatul mai subtire în mijloc și mai gros pe margini, și cum ocazia e una specială, îi dăm o formă de inimă pentru a ne arăta dragostea. Pe […]

Citește mai mult

Cum să faci pui Kung Pao acasă: un deliciu asiatic picant și rapid

23 septembrie 2024

Ești gata să-ți duci papilele gustative într-o călătorie culinară prin Asia? Bucătăria asiatică este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai autentice rețete, iar rețeta de noodles cu pui și legume este doar unul dintre aceste delicioase exemple de preparate asiatice. Nu despre noodles cu pui ne dorim să-ți vorbim în continuare, ci despre rețeta de […]

Citește mai mult

Papricaș de pui: o rețetă tradițională ungurească

19 august 2024

Bucătăria ungurească ne-a demonstrat întotdeauna că este una plină de arome, motiv pentru care gastronomia românească a împrumutat multe rețete de aici de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și gulașul de porc, o rețetă pe care am prezentat-o nu demult pe blog. Nu despre gulaș ne dorim să-ți vorbim însă astăzi, ci despre papricașul de […]

Citește mai mult

Rețeta detaliată pentru șnițele din piept de pui pane

20 noiembrie 2023

Carnea de pui a reprezentat întotdeauna pentru noi un ingredient preferat în ceea ce privește meniurile delicioase pentru masa de prânz. Și pentru că iubim pieptul de pui la nebunie, dat fiind numărul redus de calorii al puiului, dar și modalităților simple de preparare, am tot gătit de-a lungul timpului pieptul de pui în fel și […]

Citește mai mult

Pui Tikka Masala: rețeta originală și secrete pentru a reda aromele autentice

09 aprilie 2024

Gustul autentic al Indiei este apreciat de mulți gurmanzi din întreaga lume, iar bucătăria indiană este un izvor nesecat de arome, așa cum ne demonstrează de fiecare dată. Dacă și tu cochetezi cu bucătăria indiană, atunci trebuie să faci cunoștință cu puiul Tikka Masala, una dintre cele mai îndrăgite și recunoscute mâncăruri din bucătăria indiană. […]

Citește mai mult