Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o delicioasă ciorbă de miel, un preparat savuros și aromat, aproape nelipsit pe masa de Paște. 

Sărbătorile Pascale se învârt în jurul rețetelor pe bază de carne de miel, iar acest preparat se prepară atât de rapid și ușor încât ar fi și păcat să nu-i surprinzi pe cei dragi cu o ciorbă de miel bogată, plină cu bucăți fragede de carne, legume și zarzavaturi. Descoperă în rândurile următoare cum se face o ciorbă de miel după rețeta tradițională! 

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de miel 

Vei găsi în continuare lista de ingrediente necesare pentru o oală de ciorbă de miel, suficientă pentru aproximativ 12-14 porții. Cu alte cuvinte, îndeajuns de multă încât să poți bucura fiecare membru al familiei în zilele de Paște! Vestea bună este că în supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente la cele mai bune oferte, cu atât mai mult dacă-ți vei descărca și aplicația Profi! Iată de ce vei avea nevoie, punctual, pentru rețeta de ciorbă de miel: 

  • 1 – 1,5 kg de carne de miel cu os (spată, cap, gât); 
  • 2 cepe mici din gama Proaspete de la noi;
  • 2 fire de ceapă verde; 
  • 2-3 morcovi potriviți ca mărime; 
  • 1 rădăcină de pătrunjel; 
  • 1 bucată de rădăcină de țelină; 
  • 1 ardei gras; 
  • 2 roșii medii, opărite și curățate de coajă; 
  • 250 ml de borș; 
  • 2 gălbenușuri de ou; 
  • 1 legătură de leuștean; 
  • 300 g de smântână grasă din gama Proxi;
  • 2 linguri de orez (opțional); 
  • sare și piper, după gust.
Ingrediente pentru ciorbă de miel

 

Cum se prepară ciorba de miel după rețeta tradițională? 

Ai achiziționat toate ingredientele din gama de produse de la Profi? Atunci nu mai rămâne decât să începem prepararea celei mai bune ciorbe de miel cu legume. Iată cum poți prepara și tu un borș de miel tradițional! 

Pregătește carnea de miel 

Curăță carnea cu grijă de grăsimea în exces și de pielițe, cu atât mai mult cu cât gustul de oaie nu este chiar pe placul tuturor membrilor familiei. Pune apoi carnea de miel curățată într-o oală largă cu apă rece, dar cât să acopere carnea. Adăuga încă de la început o linguriță de sare și apoi, pe parcurs, îndepărtează spuma care se formează la suprafață pe măsură ce fierbe carnea. Operațiunea trebuie repetată ori de câte ori este cazul. 

În momentul în care nu se mai formează spumă la suprafață, adaugă morcovii curățați și tăiați cubulețe, ardeiul gras tăiat cubulețe, rădăcina de pătrunjel tocată mărunt, alături de ceapă și ceapa verde tocate și ele în bucăți potrivite. Lasă pe foc până când carnea de miel este bine fiartă, moment în care a venit timpul să o scoți din oală. Dacă vei găti ciorba cu orez, acesta este momentul în care poți adăuga orezul bine spălat și scurs în oală. Adaugă și roșiile tăiate cubulețe tot acum! 

Gătirea borșului de miel 

Dezosează rapid carnea de miel, tăi-o în bucăți potrivite și pune-le din nou în oala de ciorbă. Separat, dă în clocot borșul și abia apoi adăugă-l în oală. Mai dă într-un clocot ciorba, după care oprește imediat focul.

Într-un castron separat, amestecă bine smântâna și cele două gălbenușuri de ou. Adaugă apoi peste acestea un polonic de zeamă fierbinte, omogenizează bine și toarnă acest amestec în oală. La final, adaugă și leușteanul bine spălat și tocat mărunt, apoi potrivește gustul de sare și de piper. Gata! Ciorba de miel după rețeta tradițională este gata de servire. 

Servește ciorba de miel cu felii proaspete de pâine de casă și cu ardei iute. Vei găsi în gama Grădina Bunicii cel mai bun ardei iute, pentru a-l servi la masa de Paște alături de această ciorbă gustoasă și sățioasă! 

Borșul de miel

Secrete de preparare a rețetei de ciorbă de miel 

Așa cum deja te-am obișnuit cu rețetele de pe blog, ți-am pregătit și câteva secrete de preparare pentru a obține cea mai gustoasă ciorbă de miel din câte ai gustat până acum. Iată: 

  • pentru un gust aromat al ciorbei de miel, îți recomandăm să optezi întotdeauna pentru legume și zarzavaturi proaspete și autentice; 
  • dacă dorești să intensifici aroma și culoarea ciorbei de miel, poți căli zarzavatul dat pe răzătoare, în două linguri de ulei, timp de 4-5 minute, la foc mic; 
  • pentru un plus de savoare, poți să adaugi în ciorba de miel și o crenguță de cimbru uscat, pe care să o scoți la final din oală; 
  • atunci când dezosezi carnea de miel, ai grijă să desfaci totul, bucată cu bucată și să scoți cât mai mult din carnea de pe oase; 
  • ține cont să fierbi întotdeauna borșul înainte de să-l adaugi în ciorba de miel, pentru că doar astfel poți suprima bacteriile de fermentație din el, bacterii care ar putea afecta savoarea ciorbei de miel. 
Prepararea ciorbei de miel


Sperăm că ți-a plăcut această rețetă de ciorbă de miel cu leuștean și orez și că o vei încerca și tu cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Te asigurăm că toți cei dragi vor fi de-a dreptul încântați de gustul cărnii de miel în acest preparat gustos. Când se apropie Paștele, mergi de îndată la cel mai apropiat magazin Profi, alege de pe rafturi produsele de care ai nevoie și prepară cea mai bună rețetă de ciorbă de miel, cu arome tradiționale!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Ciorbă de hribi: Rețeta esențială pentru sezonul rece

20 noiembrie 2023

Atunci când vine vorba de preparate care să ne încălzească sufletul în sezonul rece, primele care ne vin în minte sunt ciorbele. Fie că vorbim despre ciorba de văcută, delicioasa ciorbă de pui sau alte câte și mai câte rețete savuroase, acestea sunt mâncăruri nutritive, care reușesc să ne asigure un aport de nutrienți atât de necesar în […]

Citește mai mult

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

02 martie 2023

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. […]

Citește mai mult

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

22 noiembrie 2022

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de […]

Citește mai mult

Sufleu de cartofi: O alegere delicioasă pentru prânz sau cină

20 noiembrie 2023

Cartofii sunt aproape de nelipsit din rețetele de la Profi, fiind un ingredient atât de versatil și de delicios atunci când este gătit corespunzător. Și de asta te-am convins încercând rețetele de cartofi noi la cuptor, dar și preparate ceva mai tradiționale precum tocănița de cartofi după rețeta de post sau rețeta de musaca de cartofi cu carne. Și […]

Citește mai mult

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Cum să prepari o mâncare de linte cu legume, perfectă pentru zilele de post

18 noiembrie 2024

Dacă îți dorești o mâncare delicioasă și sănătoasă în zilele de post, o mâncare de linte cu legume poate fi alegerea ideală. Această rețetă nu doar că îți oferă o masă sățioasă și plină de nutrienți, dar este și ușor de preparat. În plus, lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, ceea ce o […]

Citește mai mult

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Papricaș de pui: o rețetă tradițională ungurească

19 august 2024

Bucătăria ungurească ne-a demonstrat întotdeauna că este una plină de arome, motiv pentru care gastronomia românească a împrumutat multe rețete de aici de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și gulașul de porc, o rețetă pe care am prezentat-o nu demult pe blog. Nu despre gulaș ne dorim să-ți vorbim însă astăzi, ci despre papricașul de […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult