Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente:

  1. 2 chifle burger
  2. 300g carne toccata porc
  3. 4 felii de bacon
  4. 4 felii de cascaval
  5. O ceapă
  6. O rosie
  7. Două frunze salată verde
  8. Un castravete murat
  1. Două cubulețe de unt
  2. Două linguri ulei de măsline
  3. Un cățel de usturoi
  4. Sos Samurai
  5. Sos Sweet Chilli
  6. Sare
  7. Piper

BURGER DE PORC

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie.

Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, adăugam un cub de unt și doi-trei căței de usturoi, zdrobiți. Usturoiul va da un gust deosebit cărnii de porc.

Modelăm carnea tocată de porc în formă rotundă – facem două chiftele de burger, iar atunci când untul este încins, plasăm carnea în tigaie. Rumenim atent, pe ambele părți. De ajutor este și dacă, cu o lingură, luăm din lichidul format din topirea untului si plasăm constant pe felia de carne, în timpul prăjirii – ajutând chiar la gătirea corespunzătoare. În timpul prăjirii adăugam sare și piper. În momentul în care carnea este prăjită, în tigaie, deasupra acesteia, plasăm ceapa caramelizată și peste acesta două felii de cașcaval Dupa cateva secunde Cașcavalul începe să se topească frumos, noi nu vom astepta topirea integrală a acestuia – după câteva secunde o scoatem pe o farfurie.

Chiflele pot fi prăjită similar: o felie de unt într-o tigaie încinsă și, după topirea acestuia, prăjim 10-15 secunde chiflele, plasând atât coroana cât și talpa cu miezul în jos. După, în lichidul rămas, prăjim patru felii de bacon.

Asamblăm Burgerul astfel: talpa chiflelor, sos samourai, câte o rondea de roșie, câte o frunză de salată proaspată, câteva rondele de castraveți murați, chifteaua de porc cu ceapă caramelizată și cascavalul peste care punem cele trei felii de bacon. Deasupra baconului prăjit punem 5 ml de sos sweet chilli si la final coroana chiflei. Profi vă urează poftă bună!!! 

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Chiftele marinate în sos de roșii: rețeta clasică pas cu pas

11 iulie 2024

Într-un top al celor mai gustoase preparate pe care le-am savurat în copilărie, chiftelele ocupă cu siguranță un loc special în sufletul oricărui gurmand. Și aici nu vorbim despre chifteluțele de dovlecei pe care le-am preparat nu demult, ci despre chiftelele marinate după rețeta clasică.  Chiftelele marinate în sos de roșii sunt un preparat clasic din bucătăria […]

Citește mai mult

Butter chicken: o rețetă indiană de pui în sos cremos cu unt

14 februarie 2024

Bucătăria indiană este cunoscută în întreaga lume pentru aromele sale bogate și combinațiile de condimente care încântă simțurile. Una dintre cele mai cunoscute și iubite rețete din gastronomia Indiei este butter chicken, un preparat savuros și plin de arome, care te cucerește cu textura sa cremoasă și gustul său bogat.  Așa cum ne știi, suntem […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

02 martie 2023

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. […]

Citește mai mult

Stufat de miel: rețeta tradițională pas cu pas

28 martie 2023

Într-un top al celor mai iubite feluri de mâncare de primăvară se află și stufatul de miel. Nici nu credem că există familie care să nu aibă pe masa de Paște și o tavă de stufat de miel, după rețeta tradițională. Această mâncare înăbușită, pregătită fie pe plită, fie la cuptor, în vase bine închise, […]

Citește mai mult

Rețeta autentică de tocăniță de vită cu legume

20 noiembrie 2023

Tocănițele sunt de nelipsit de pe mesele românilor, cu atât mai mult cu cât există o infinitate de variante de tocăniță pe care le putem prepara. De la tradiționala tocăniță de cartofi și până la rețetele de tocăniță cu legume și carne, putem opta pentru o varietate de legume și sortimente de carne, al căror mod de […]

Citește mai mult

Pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene: Rețete și secrete

16 noiembrie 2023

Iubești bucătăria mediteraneană și ești mereu în căutarea unor noi rețete delicioase pe care să le încerci? Ce ai spune dacă ai combina textura și gustul cărnii de pui cu aromele mediteraneene, pentru obținerea unor preparate absolut delicioase, perfecte pentru acest sezon? Noi credem că este o idee excelentă, mai ales dacă vrei să pregătești […]

Citește mai mult

Ficăței de pui cu ceapă la tigaie: rețeta pas cu pas

17 ianuarie 2023

Suntem siguri că dacă deja ai parcurs o parte din rețetele noastre de pe blog ai observat că ne plac la nebunie rețetele cu pui, de la frigărui de pui și până la aripioare de pui la cuptor. Ei bine, la fel de apetisante pentru noi sunt și organele de pui, în special ficățeii, așa […]

Citește mai mult

Pui Tikka Masala: rețeta originală și secrete pentru a reda aromele autentice

09 aprilie 2024

Gustul autentic al Indiei este apreciat de mulți gurmanzi din întreaga lume, iar bucătăria indiană este un izvor nesecat de arome, așa cum ne demonstrează de fiecare dată. Dacă și tu cochetezi cu bucătăria indiană, atunci trebuie să faci cunoștință cu puiul Tikka Masala, una dintre cele mai îndrăgite și recunoscute mâncăruri din bucătăria indiană. […]

Citește mai mult

Ceafă de porc: 3 rețete simple și gustoase

23 noiembrie 2022

Îți place mult carnea de porc și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate cât mai apetisante și gustoase? Ceafa de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru rețetele pe bază de carne de porc, căci bucățile rumene, fragede și aromate pot fi gătite în atât de multe moduri, fie la cuptor, […]

Citește mai mult