Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact la varianta din urmă ne-am oprit, căci tare ni s-a făcut poftă de un desert pufos și aromat, perfect pentru zilele de vară. 

Drept urmare, dacă și tu ești în căutarea unui desert plin de prospețime și savoare, trebuie să încerci neapărat rețeta de prăjitură cu caise pe care ți-am pregătit-o în rândurile următoare. Și vestea bună este că această prăjitură cu caise se numără printre cele mai simple și rapid de preparat deserturi, având la bază ingrediente comune. Ești gata să prepari un desert rapid, ușor, pufos, dulce și aromat, de sezon? Te lăsăm să citești rețeta pentru a te convinge de cele spuse! 

Ingrediente pentru prăjitura cu caise proaspete 

Așa cum menționam anterior, pentru prepararea prăjiturii de caise după rețeta clasică vei avea nevoie de cele mai simple ingrediente și le vei găsi pe toate în magazinele Profi. Iată care sunt ingredientele pe care le vei necesita pentru o tavă de prăjitură cu caise: 

  • 450 g de caise din gama Proaspete de la noi
  • 300 g de făină din gama Proxi
  • 180 g de zahăr; 
  • 4 ouă medii din gama O&O
  • 250 g de iaurt natural; 
  • 150 ml de ulei de floarea soarelui; 
  • 12 g de praf de copt; 
  • coaja de la 1 lămâie; 
  • un vârf de cuțit de sare. 
Caise

Cum se face prăjitura cu caise după rețeta clasică 

Acum că ai selectat toate ingredientele necesare din gama de produse de la Profi, nu mai rămâne decât să dăm startul acestei delicatese de vară. Iată cum obții o prăjitură cu caise dulce și aromată, perfectă pentru acest sezon! 

Pregătirea ingredientelor pentru prăjitură 

Vom începe această rețetă de desert prin spălarea caiselor. Odată spălate bine, acestea se vor scurge de apă și se vor șterge. Scoate apoi sâmburii caiselor, tăindu-le pe jumătate. Apoi, mai mult de jumătate din cantitatea de caise se va tăia în cubulețe. Caisele rămase vor fi tăiate în feliuțe, pentru a fi folosite ca decor. 

Cum se prepară aluatul pentru prăjitura cu caise? 

Pune într-un vas ouăle, apoi adaugă zahărul și amestecă bine cu mixerul, la viteză medie, până când compoziția își dublează volumul (ca și în cazul checului). Adaugă apoi în compoziție iaurtul și amestecă la prima viteză cu mixerul pentru câteva secunde, pentru a-l încorpora. Când amestecul este omogen se va adăuga și integra în compoziție și uleiul de floarea soarelui. 

Dă pe răzătoare coaja de la o lămâie și adaugă coaja rasă în amestecul preparat. Amestecă ușor la prima viteză cu mixerul pentru câteva secunde, pentru a o încorpora. La final se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, în timp ce se amestecă cu mixerul la viteză mică pentru a o încopora și pe ea. Adaugă acum și cubulețele de caise în compoziția preparată, încorporându-le în amestec cu ajutorul unei spatule. 

Coacerea prăjiturii cu caise și iaurt 

Tapetează o tavă de copt cu dimensiunile 25×33 cm și adaugă compoziția prăjiturii cu caise în tavă. Aranjează apoi pe deasupra compoziției și feliile de caise pregătite anterior. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă prăjitura cu caise să se coacă pentru aproximativ 35 de minute. 

La final poți face testul scobitorii pentru a te convinge că prăjitura cu caise este gata. Lasă apoi prăjitura să se răcească, după care o poți scoate din tavă și poți înlătura hârtia de copt. Porționează prăjitura cu caise în bucăți potrivite, pudreaz-o cu zahăr pudră și servește-o celor dragi! 

Prăjitura cu caise și iaurt

Cum să servești și să păstrezi prăjitura cu caise

Acum, la final de rețetă, ți-am pregătit și câteva sugestii de servire pentru această delicatesă de vară, dar și modalități de a păstra prăjitura cu caise în așa fel încât să-i menții prospețimea și aroma. Iată cum servești și cum păstrezi prăjitura cu caise! 

  • Pentru a servi prăjitura cu caise într-un mod atrăgător, poți alege farfurii și tacâmuri elegante și colorate, care să pună în valoare aspectul delicios al desertului. Poți utiliza farfurii mici pentru a servi porții individuale sau o tavă mare pentru a împărți prăjitura cu caise cu prietenii și familia.
  • Pentru a o decora, poți adăuga o lingură de zahăr pudră sau frișcă pe deasupra, pentru un aspect mai apetisant. De asemenea, poți adăuga câteva felii subțiri de caise proaspete pentru a evidenția gustul delicios al desertului.
  • În ceea ce privește băuturile și garniturile, prăjitura cu caise se potrivește de minune cu o ceașcă de ceai rece, o limonadă proaspătă sau chiar o înghețată de vanilie, care completează perfect gustul dulce și acidulat al caiselor.
  • Pentru a păstra prospețimea și aroma prăjiturii cu caise, este recomandat să o depozitezi într-un recipient închis ermetic și să o păstrezi în frigider. Astfel, vei preveni uscarea și vei ajuta la păstrarea gustului proaspăt al desertului.
  • Prăjitura cu caise poate fi păstrată în frigider timp de aproximativ 3-4 zile, asigurându-te că o acoperi cu folie de plastic sau o pui într-un recipient sigilat pentru a evita absorbția de mirosuri neplăcute.
Servirea pajiturii cu caise si iaurt

Sfaturi pentru cea mai bună prăjitură cu caise 

Așa cum te-am obișnuit, fiecare rețetă de desert și nu numai, vine cu o serie de sfaturi de preparare din partea Profi, pentru a ne asigura că vei obține cele mai gustoase delicii. Iată recomandările noastre pentru prepararea unei rețete de prăjitură cu caise excelente! 

  • Alege ingrediente de calitate pentru prepararea prăjiturii cu caise – pentru a obține o prăjitură cu caise cu gust delicios, este esențial să alegi caise proaspete, coapte și aromate. Caisele cu pulpă fermă și cu un gust dulce-acrișor sunt cele mai potrivite pentru prăjitura cu caise. Acestea vor adăuga o notă de prospețime și un gust intens desertului. În plus, caisele proaspete sunt bogate în nutrienți și vitamine, ceea ce face ca prăjitura să fie și mai sănătoasă.
  • Alege proporțiile potrivite ale ingredientelor – fiecare ingredient contribuie la textura și gustul prăjiturii cu caise. Uleiul conferă prăjiturii o textură friabilă și o aromă bogată. Zahărul și caisele adaugă dulceață și o notă acidulată. Făina asigură o textură fină și aerată a aluatului, iar praful de copt ajută la creșterea prăjiturii. Iaurtul adaugă cremozitate, iar coaja de lămâie oferă un gust aromat și subtil. Combinația corectă și proporțiile potrivite ale acestor ingrediente sunt esențiale pentru a obține o prăjitură cu caise delicioasă și apetisantă.
  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bun promoții la ingredientele pentru rețeta de prăjitură de caise și alte rețete de deserturi. 
Sfaturi pentru cea mai bună prăjitură cu caise

Prăjitura cu caise proaspete reprezintă un desert de vară ideal, datorită aromei sale delicioase și a fructelor care se găsesc din plin în acest sezon. Te încurajăm să încerci și tu această rețetă de desert dulce și aromat, folosindu-te de sfaturile prezentate în acest articol. Îndulcește-ți vara cu această delicatesă savuroasă!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Tort diplomat făcut în casă: Rețeta pas cu pas

07 decembrie 2022

Greu de crezut că există cineva care să nu fi auzit până acum de acest desert apetisant și ne îndoim sincer că există persoane care să nu fi gustat niciodată dintr-un tort diplomat cu fructe. Răcoritor și diafan, tortul diplomat încântă papilele gustative și este unul dintre cele mai apreciate deserturi la mesele de sărbătoare, […]

Citește mai mult

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai […]

Citește mai mult

Rețeta de colivă din arpacaș: Pas cu pas către o mâncare încărcată de tradiție

20 noiembrie 2023

Există deserturi care-i celebrează pe cei vii, așa cum sunt torturile aniversare, dar și deserturi care-i comemorează pe cei adormiți, așa cum este coliva. Coliva tradițională românească are strânsă legătură cu Biserica și tradițiile creștin-ortodoxe, iar prepararea rețetei de colivă din arpacaș are o tradiție bine înfiripată în cultura poporului român. În prezent, coliva este […]

Citește mai mult

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Ganache de ciocolată: cum să pregătești cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

09 aprilie 2024

Ganache-ul de ciocolată, cu textura sa catifelată și gustul intens, reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.  Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

04 noiembrie 2022

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate […]

Citește mai mult