Fasole cu cârnați
Ingrediente:
- 4 conserve fasole albă Grădina Bunicii
- 500g cârnați de casă Elit vrac
- 2 linguri pasta de tomate Altceva
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 căței de usturoi
- O linguriță de sare
- O linguriță de boia afumată
- O jumătate linguriță de piper
- Două foi de dafin
- Pătrunjel proaspăt
Într-o cratiță încăpătoare puneți la încins o lingură de ulei. Între timp, tăiați cârnații rondele și adăugați-i în cratiță pentru a se rumeni. Tocați cepele mărunt și adăugați-le peste cârnați alături de sare pentru a se căli. Între timp tocați și morcovii cubulețe mici și amestecați-i cu celelalte ingredient. După 5 minute, când legumele s-au înmuiat, adăugați și cățeii de usturoi tocați mărunt, dar și condimentele: piper, boia și foi de dafin. După câteva minute adăugați și cele două linguri de pasta de tomate și amestecați, iar apoi puneți și 2 căni de apa și lăsați compoziția să fiarba la foc mic pentru 15-20 minute, cu capacul pus. Scurgeți conservele de fasole, iar după ce timpul a trecut, adăugați și fasolea, amestecați, potriviți de sare, și mai lăsați să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
La final, opriți focul și serviți alături de pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Poftă bună la rețetele Profi!