Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta


Vino să susții o cauză nobilă și să te bucuri de o sărbătoare autentică, bănățeană!





Pentru ca o comunitate să se poată dezvolta, este important să punem cu toții suflet în susținerea celor vulnerabili. De aceea, scopul festivalului este de a aduce bucurie bătrânilor care ne ajută în fiecare zi să păstrăm vie tradiția locului și copiilor care au nevoie de ajutorul nostru pentru a crește armonios, pentru a o duce mai departe. Fiecare dintre noi putem contribui la crearea unei lumi mai bune prin gesturi simple și firești, care construiesc un viitor mai luminos pentru noi toți.


Bucură-te de gulașul autentic pregătit de invitații din Serbia

Oaspeții speciali ai evenimentului vor fi cele trei echipe de bucătari din Serbia, care vor pregăti trei tipuri de gulaș delicios, gătit la ceaun, la foc de lemne:  gulaș de porc (echipa Raiul Mic din Sânmihai), gulaș de vită (echipa Pavliș) și gulaș de pește (echipa Stara Palanka).

Savurează bucate cu suflet

Te așteptăm cu un adevărat spectacol culinar în care bucatele tradiționale, gătite chiar în cadrul festivalului, vor da savoare bucătăriei locale. Gustă din fasolea cu ciolan și papricașul bănățean cu cartofi la cazan, preparate de Parohia Șag, sarmalele și ardeiul umplut, pregătite de Asociația Semper Agape, din balmoșul tradițional al lui Daniel Ploscarul sau din pilaful de orez cu legume pregătit de oameni cu suflet de la Facultatea de Agronomie din Timișoara. Pâinea la țest și plăcintele sunt servite de Sebastian Câmpean.

Am pregătit pentru tine și multe bunătăți dulci cu sprijinul sponsorilor evenimentului: înghețată aromată de la Alpin, gogoși pufoase de la Restaurant Trio, din Giroc, prăjituri delicioase de la Seneville, orez cu lapte și preparate tradiționale dulci făcute de Camelia Lupu, din Banloc, și zmeură proaspătă de Partoș, din gradina Elisabetei.

Apa este asigurată de Carpatina, cafeaua de la Profi, iar pâinea proaspătă o poți găsi la Vel Pitar.


Istoria cultivării orezului în zona Partoș

România are o veche istorie în cultivarea orezului, ce ne poartă în urmă până în anii 1700, în vremea Mariei Terezia. Iar Partoș este unul dintre punctele cheie pentru culturile din țara noastră, cea mai veche dintre ele fiind identificată în zona Banatului, la Partoș. Parcelele, ce se aseamănau cu un labirint care șerpuia pe sute de kilometri de canale cu apă, erau cultivate asemenea grâului, apoi inundate în mod natural cu apă din râul Bârzava.