Brăduț din foitaj cu Nutella – rețeta rapidă pentru un desert festiv de Crăciun
Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi. Dacă îți dorești să aduci pe masa de sărbătoare un desert spectaculos, dar care să fie ușor de pregătit, brăduțul din foitaj cu Nutella este alegerea perfectă. Această rețetă nu doar că arată minunat, dar combină textura crocantă a aluatului foietaj cu aroma irezistibilă a cremei de ciocolată.
Și partea cea mai bună? Ai nevoie de doar câteva ingrediente și aproximativ 30 de minute pentru a-l realiza! Află în continuare cum să prepari un brăduț din aluat foietaj cu Nutella pentru a completa într-un mod delicios aranjarea mesei de Crăciun!
De ce să alegi rețetele cu aluat foietaj pentru sărbători?
Rețetele cu aluat foietaj sunt preferatele multor gospodine datorită adaptabilității și rapidității lor. Un brad din foitaj nu doar că este ușor de făcut, dar aduce și un aer festiv oricărei mese. În plus, aluatul foietaj cumpărat îți economisește timp prețios, pe care îl poți petrece cu cei dragi.
În plus, aspectul estetic nu trebuie neglijat. Deserturile sau aperitivele preparate cu aluat foietaj au, de obicei, un aspect sofisticat și impresionant, perfect pentru a impresiona oaspeții la o masă festivă. Culoarea aurie, straturile fragede și formele complexe pe care le poate lua aluatul foietaj sunt apreciate chiar și de chefii de renume internațional.
Cel mai important însă, aluatul foietaj oferă un gust delicios. Textura sa fragedă și crocantă, îmbinată cu Nutella, creează un contrast de neuitat. Acestea fiind spuse, nu vedem niciun motiv pentru care nu ai încerca și tu să pregătești un brăduț din foietaj cu Nutella pentru cei dragi în sezonul sărbătorilor de iarnă. Va fi cu siguranță unul dintre cele mai delicioase deserturi festive de Crăciun!
Ingrediente necesare pentru brăduțul din foietaj cu Nutella
Pentru a pregăti acest delicios brăduț din foietaj cu Nutella, vei avea nevoie de doar câteva ingrediente din gama de produse Profi. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă de desert de Crăciun:
- 3 foi de aluat foietaj;
- 150-200 g de Nutella;
- 1 ou pentru uns;
- zahăr pudră (opțional, pentru decor).
În plus, vei mai avea nevoie și de un șablon în formă de brad, pentru a putea decupa aluatul foitaj și a-i oferi acea formă de brăduț de Crăciun. De asemenea, dacă îți place să adaugi un strop de personalitate rețetelor tale, poți presăra alune mărunțite, fulgi de migdale sau bombonele decorative pe brăduțul tău din foitaj. Va fi cu siguranță un desert festiv de Crăciun absolut minunat!
Prepararea brăduțului din foitaj cu Nutella
Ai achiziționat deja toate ingredientele din magazinul Profi preferat? Atunci este timpul să ne apucăm de gătit, pentru că cei mici și cei mari laolaltă vor aștepta cu nerăbdare să rupă „crenguțele” acestui brăduț și să se răsfețe cu un desert pe cinste. Iată care sunt pașii de preparare!
Montarea aluatului foitaj pentru brăduț
Prepararea acestui brăduț festiv din foietaj cu Nutella începe, desigur, cu preîncălzirea cuptorului. Ia apoi o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și așează în aceasta prima foaie de aluat foietaj. Cu ajutorul unei spatule, unge bine cu Nutella aluatul din tavă. După aceasta, pune și cea de-a doua foie de aluat și repetă procedura, adăugând Nutella. Ulterior, acoperă crema de ciocolată cu cea de-a treia foaie de aluat foietaj.
Acum poți lua șablonul sau forma de brăduț folosită. Plasează șablonul deasupra straturilor de aluat foitaj și Nutella, și taie aluatul din afara șablonului cu un cuțit ascuțit sau o rolă pentru aluat. Odată tăiată forma, îndepărtează bucățile de aluat care sunt în plus și lasă doar forma de brad în tava de copt.
Transformarea aluatului foietaj în brăduț
Acum că deja avem forma de brad, a venit momentul să transformăm complet aluatul. Pentru această „magie” este nevoie să tai lateralele triunghiului în fâșii de aproximativ 2-3 cm, având grijă să păstrezi pe mijloc o fâșie intactă – aceasta se dorește a fi „tulpina” brăduțului. Răsucește apoi fâșiile decupate în aceeași direcție, formând crenguțele de brad.
Coacerea bradului din foitaj
Acum că avem brăduțul din foietaj complet, este momentul să bați bine oul și să ungi bradul cu ou. Folosește o pensulă din silicon și unge întreg brăduțul din aluat foitaj cu ou. Dă acum tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute. Vei observa cum brăduțul începe să capete treptat o culoare aurie frumoasă.
Scoate-l apoi din cuptor și lasă-l să se răcească, apoi decorează-l după bunul plac cu zahăr pudră, bomboane sau alte dulciuri. Acest desert festiv va face cu siguranță parte din povestea Crăciunului și-i va aduna în jurul mesei de sărbătoare pe toți cei dragi.
Cum decorezi și servești bradul din foietaj de Crăciun?
Așa cum menționam anterior, după ce brăduțul s-a răcit ușor, poți presăra zahăr pudră peste el, pentru a imita zăpada. Dacă vrei să-l transformi într-un desert și mai festiv, decorează-l cu bombonele colorate, alune mărunțite sau chiar cu ciocolată topită.
Servește brăduțul din foitaj cu ciocolată alături de o cană de ciocolată caldă, vin fiert sau ceai aromat. Este perfect atât pentru mesele în familie, cât și pentru a impresiona musafirii.
Sfaturi și trucuri pentru un brăduț din foietaj cu Nutella perfect
Știm că rețeta de brăduț din foietaj cu Nutella este una cât se poate de simplă, însă câteva sfaturi și trucuri te pot ajuta să obții unul dintre cele mai bune deserturi festive de Crăciun. Iată sugestiile noastre!
- Folosește un aluat de calitate
Pentru rețetele cu aluat foietaj cumpărat este important să alegi un aluat foitaj de calitate, întrucât acesta va face diferența între un desert obișnuit și unul spectaculos. În noul Profi vei găsi foile de aluat perfecte pentru acest desert festiv.
- Nu supraîncărca cu Nutella
Deși tentația este mare, evită să folosești prea multă cremă de ciocolată, deoarece aceasta ar putea curge în timpul coacerii și s-au putea arde.
- Experimentează cu umpluturi diferite
Dacă vrei să diversifici, poți înlocui Nutella cu gem, magiun, cremă de vanilie sau chiar cu o umplutură sărată pentru o variantă de aperitiv festiv.
- Decorează brăduțul corespunzător
Decorarea și servirea sunt de asemenea extrem de importante pentru prezentarea finală a brăduțului. Pentru a adăuga un plus de farmec, se pot folosi diverse ornamente comestibile, precum zahăr pudră, fulgi de cocos sau mărgele colorate de zahăr.
Brăduțul din foietaj cu Nutella este dovada clară că nu ai nevoie de rețete complicate pentru a crea ceva deosebit. În doar câțiva pași simpli, poți pregăti un desert spectaculos, care va fi apreciat atât de cei mici, cât și de cei mari. Adaugă această rețetă pe lista ta de rețete de Crăciun și bucură-te de magia sărbătorilor alături de familie și prieteni! Crăciun fericit îți urăm!