Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețeta simplă de bomboane Raffaello de casă: ingrediente și pași pentru un dulce rafinat

Cine nu iubește bomboanele Raffaello? Acele mici sfere delicate de nucă de cocos, cu interior cremos și crocant, sunt un deliciu pe care îl poți savura oricând. Ce-ai zice dacă ți-am spune că le poți face chiar la tine acasă? Cu această rețetă simplă, vei învăța cum prepari bomboane Raffaello de casă care nu doar că sunt la fel de gustoase ca cele din comerț, dar sunt și mai sănătoase, deoarece știi exact ce ingrediente folosești. 

În continuare îți vom arăta pas cu pas rețeta de bomboane Raffaello de casă. În plus, ai nevoie de doar câteva ingrediente accesibile și puțin timp liber. Rezultatul? Un desert rafinat care îți va impresiona familia și prietenii. Ești gata să prepari bomboane Raffaello de sărbători?

De ce să faci bomboane Raffaello de casă?

Pe lângă faptul că sunt extrem de ușor de preparat, bomboanele Raffaello de casă sunt extrem de avantajoase din mult puncte de vedere. Unul dintre cele mai importante aspecte este controlul asupra ingredientelor folosite. Dacă alegi să prepari aceste bomboane cu fulgi de cocos acasă, poți controla perfect cantitatea de zahăr din rețetă, dar și restul ingredientelor.

Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a personaliza rețete pentru a-ți satisface gusturile. Poți adăuga mai multă cocos, mai puțin zahăr sau poate un alt tip de nucă, dacă preferi. Rețeta pentru bomboane Raffaello este destul de flexibilă, așa că nu ezita să experimentezi și să introduci acest desert în povestea Crăciunului!

Prepararea bomboanelor Raffaello de casă poate fi o activitate distractivă și satisfăcătoare. Este o oportunitate de a-ți dezvolta abilitățile culinare și de a face ceva special pentru tine sau pentru cei dragi, mai ales acum în preajma sărbătorilor. Aceste bomboane vor fi atât de apetisante, încât vor dispărea de îndată de pe mesele de sărbătoare.

Ingrediente pentru bomboane Raffaello de casă

Prepararea unor delicioase bomboane Raffaello de casă începe cu alegerea atentă a ingredientelor. În gama de produse Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru această delicioasă rețetă de desert. Iată de ce vei avea nevoie pentru a prepara bomboane Raffaello de casă!

  • 25 de migdale întregi
  • 100 g de lapte praf 
  • 30 ml de apă
  • 50 g de unt cu minim 80% grăsime
  • 50 g de fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • vanilie 

În plus, vei mai avea nevoie de 50 de grame de fulgi de cocos pentru decorul bomboanelor de casă. Din aceste ingrediente vei obține 25 de bomboane Raffaello de casă, însă poți adapta cantitățile la numărul de bomboane pe care dorești să le obții.

bomboane de casa Rafaello

Cum prepari bomboane Raffaello de casă după rețeta simplă?

Ai dat deja o fugă la magazinul Profi preferat și ai la îndemână toate ingredientele din lista de mai sus? Atunci e musai să ne apucăm îndată de această rețetă de desert. Iată care sunt pașii pentru a obține un dulce rafinat!  

Prepararea compoziției pentru bomboane

Pune la fiert într-o oală mică apa, împreună cu zahărul pudră. Lasă totul să fiarbă timp de 5 minute, până când amestecul se îngroașă puțin. Adaugă apoi și vanilia, alături de un praf de sare, iar ulterior poți pune și untul. Când untul s-a topit și compoziția este omogenă, trage oala de pe foc și adaugă în aceasta fulgii de coco amestecați cu laptele praf. 

Omogenizează rapid compoziția pentru bomboane Raffaello, amestecând totul energic cu o lingură din lemn. Compoziția obținută se vă lăsa la răcorit pentru aproximativ o oră, având grijă să acoperi vasul cu o folie alimentară, în așa fel încât aceasta să nu facă crustă.

Pregătirea migdalelor

Cât timp compoziția de bomboane se răcorește, pune apă la fiert într-o cratiță. Când apa începe să fiarbă, adaugă în aceasta migdalele și opărește-le pentru 1 minut în apa clocotită. Scoate apoi migdalele din apă, scurge-le bine și decojește-le cât sunt calde încă. Acest proces va dura foarte puțin întrucât, fiind opărite, pielița migdalelor se desprinde foarte ușor. 

Modelarea bomboanelor Raffaello 

Ia câte o linguriță de compoziție, așează o migdală curățată în centrul acesteia și formează o bilă în palmă. Repetă mișcarea până când toate migdalele sunt învelite în compoziție. Ulterior, pune fulgii de cocos într-un vas adânc și scufundă biluțele formate în fulgi de cocos. Rostogolește bine biluțele prin cocos, apoi scoate-le pe o farfurie. 

Bomboanele Raffaello de casă sunt gata: sunt fine, cremoase, apetisante și aromate. Le poți depozita într-o cutie ermetică, la frigider, timp de 5-7 zile. Vor fi perfecte pentru mesele de Crăciun în familie, iar cei mici pur și simplu le vor adora!

reteta-bomboane-raffaellor-de-casa

Sfaturi pentru cele mai bune bomboane Raffaello de casă

Realizarea celor mai bune bomboane Raffaello de casa implica o serie de sfaturi si trucuri ce trebuie respectate. Iată care sunt recomandările noastre pentru bomboane de casă absolut delicioase!

  • Alege ingrediente de calitate

Începem cu alegerea ingredientelor de calitate. Îți recomandăm să alegi pentru această rețetă migdale organice, întrucât acestea sunt mai sănătoase. De asemenea, alege un unt de calitate, cu minim 80% grăsime, din noul Profi

  • Folosește înlocuitori 

Dacă nu ai migdale sau preferi altceva, poți folosi pentru rețeta de bomboane Raffaello de casă alune de pădure sau chiar și bucăți mici de ciocolată. Dacă dorești o variantă mai sănătoasă a rețetei, poți înlocui zahărul pudră cu îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de agave. 

  • Optează pentru arome personalizate

Dacă îți dorești arome distincte ale acestor bomboane de casă, poți adăuga în compoziție câteva picături de esență de rom, lămâie sau portocală pentru un twist interesant. 

  • Servește bomboanele Raffaello într-un mod festiv 

Servește bomboanele în hârtii mici pentru bomboane, pentru un aspect festiv și îngrijit. Există în magazinele online cele mai diverse ambalaje pentru bomboane, însă poți crea chiar tu diverse ornamente festive.   

bomboane raffaello de casa reteta

Cum să păstrezi bomboanele Raffaello făcute în casă?

Pentru a te bucura de prospețimea lor cât mai mult timp, păstrează bomboanele într-un recipient ermetic la frigider. Ele vor rezista până la 5-7 zile, deși sunt atât de delicioase încât, probabil, vor dispărea mult mai repede! Mai mult, ambalate într-o cutie estetică, acestea pot fi una dintre cele mai inspirate idei de cadouri de Crăciun

Dacă dorești să le faci în avans pentru un eveniment, poți congela compoziția pentru bomboane fără probleme. Lasă apoi compoziția la decongelat, pentru a le putea modela!

Acum știi cum prepari bomboane Raffaello de casă folosind rețeta simplă prezentată mai sus. Este o rețetă accesibilă, rapidă și perfectă pentru orice ocazie. Gustul bogat, textura delicată și aroma inconfundabilă de nucă de cocos vor transforma aceste bomboane în preferatele tale. Savurează-le cu cei dragi și bucură-te de momentele dulci!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Rețeta de prăjitură cu nucă: pași și sfaturi pentru un desert savuros

11 noiembrie 2024

Când vine vorba de deserturi, prăjitura cu nucă ocupă un loc special în inimile multora. Nuca, cu aroma ei bogată și gustul ușor amărui, se îmbină perfect cu textura pufoasă a blatului și dulceața zahărului. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului ți-am propus mai multe rețete cu nucă, cum ar fi cozonacul cu […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

Batoane cu fulgi de ovăz: Rețete sănătoase pentru gustări pe parcursul zilei

30 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, nu ducem niciodată lipsă de inspirație atunci când vine vorba de idei de gustări sănătoase pentru acele momente din zi în care pofta ne îndeamnă să facem alegeri alimentare mai puțin nutritive. Și pentru a-ți demonstra că imaginația noastră în ceea ce privește gustările sănătoase nu are limite, în articolul de […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Colțunași cu brânză: Rețeta tradițională și savuroasă

03 august 2023

Știi deja că noi, la Profi, suntem mari iubitori ai preparatelor tradiționale, cu atât mai mult atunci când vine vorba de desert. Și tocmai în ideea de a te face să descoperi gustul autentic al tradiției culinare românești, vom continua astăzi seria de rețete cu un preparat simplu și delicios: colțunași cu brânză dulce. Rețeta este […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de baclava: pași simpli pentru a pregăti acest desert delicios

19 decembrie 2024

Ești în căutarea unui desert delicios și inedit acum, în prag de sărbători? Atunci este momentul perfect să încerci rețeta de baclava turcească, un desert însiropat cu foi de plăcintă subțiri, sirop de zahăr și nucă măcinată. Nu-i așa că sună delicios acest desert de inspirație turcească? Mai ceva decât rețeta de cornulețe fragede cu […]

Citește mai mult

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

28 martie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult

Prăjitură cu mălai: O rețetă tradițională ca la bunica

22 decembrie 2022

Nu știm dacă amintirile tale din copilărie se învârt în jurul prăjiturii cu mălai, însă cu siguranță vei recunoaște gustul inconfundabil al desertului mălai dulce preparat cu dragoste de bunica. În cazul în care nu ai savurat niciodată faimoasa prăjitură cu mălai a bunicii, atunci trebuie să știi că nu are gust de mămăligă, așa […]

Citește mai mult

Panna cotta: idei de rețete originale italiene

28 mai 2024

În peisajul vast al deliciilor italiene, panna cotta strălucește ca un adevărat simbol al eleganței și rafinamentului. Această delicioasă budincă de smântână, cu origini în nordul Italiei, a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume datorită texturii sale fine și aromei subtile. Cu toate că rețeta clasică de panna cotta este adorată pentru simplitatea sa, există numeroase […]

Citește mai mult