Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețeta ideală de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi: o delicatesă pentru orice ocazie

Dacă îți dorești un desert care să îmbine perfect cremozitatea fină a ciocolatei cu textura crocantă a biscuiților, atunci trebuie să încerci rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi! Este o rețetă simplă, fără coacere, dar cu un rezultat spectaculos: un desert cu biscuiți și ciocolată, stratificat și plin de savoare, care îți va aminti de gustul copilăriei. 

Această prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi este potrivită pentru orice ocazie, fie că vrei să îți răsfeți familia într-o seară obișnuită, fie că vrei să impresionezi musafirii cu un desert spectaculos, dar ușor de făcut. Și cel mai important? Ai nevoie de ingrediente accesibile, iar prepararea nu îți va lua mult timp!

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi – un desert cu gustul copilăriei

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi este un desert cu gustul copilăriei pentru mulți dintre noi. Și nu doar că este delicioasă, ci și incredibil de practică. Nu necesită coacere, se prepară rapid și este perfectă pentru orice eveniment.

Imaginea este una atrăgătoare, cu straturi generoase de biscuiți îmbogățite cu cremă de ciocolată, creând un contrast apetisant, în timp ce textura este una perfectă, ce combină textura crocantă a biscuiților și cremozitatea ciocolatei.

Dacă îți îți plac deserturile cu biscuiți și ciocolată, această rețetă va deveni, cu siguranță, una dintre favoritele tale. Cât despre cei mici, nu doar că de-abia le vei mai putea refuza a doua porție, ci vor fi încântați să participe și la procesul de preparare!

Ingrediente pentru prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi

Pentru a pregăti această delicioasă prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care le vei putea găsi în gama de produse Profi. Iată de ce ai nevoie pentru o tavă de prăjitură cu biscuiți!

Ingrediente pentru blat

  • 400 g de biscuiți simpli
  • 200-500 ml de lapte
  • 1 linguriță de esență de rom

Ingrediente pentru crema de ciocolată 

  • 3 gălbenușuri de ou
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 350 ml de lapte
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3-4 lingurițe de esență de rom
  • 130 g de unt cu 82% grăsime
  • 100 g de ciocolată neagră 

Ingrediente pentru glazură (opțional) 

  • 70 g de ciocolată de casă 
  • 1 linguriță de unt
  • 2-3 biscuiți
Ingrediente pentru biscuiti si ciocolata

Cum se prepară prăjitura cu biscuiți și ciocolată după rețeta copilăriei?

Acum că ai achiziționat toate ingredientele din magazinul Profi, hai să trecem împreună prin etapele preparării acestui desert al copilăriei. Iată cum faci prăjitura cu biscuiți și ciocolată după rețeta simplă din vremea copilăriei!

Prepararea cremei de ciocolată 

Pentru început, vom pregăti crema. Freacă gălbenușurile cu zahăr, apoi amestecă totul cu amidonul și adaugă treptat laptele. Pune totul pe foc și las să fiarbă amestecând continuu, până ce amestecul se îngroașă și capătă o textură de budincă. 

La final, adaugă zahărul vanilat și esența de rom, apoi ia cratița de pe foc și adaugă untul tăiat bucățele. Lasă crema să se răcească ușor, însă nu complet. Topește apoi ciocolata pe baie de aburi și include-o în crema de mai sus, amestecând până obții o compoziție omogenă.

Pregătirea ingredientelor pentru asamblare

Pentru asamblare vei avea nevoie de o tavă cu fund detașabil, în care urmează să pui prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi. De asemenea, adaugă într-o farfurie laptele, alături de esența de rom, amestec prin care vei da biscuiții înainte de a-i dispune în tavă. 

Asamblarea prăjiturii

Acum că toate ingredientele sunt pregătite, hai să asamblăm prăjitura! Trece pe rând biscuiții prin lapte, apoi așează-i în tavă. Peste biscuiți, întinde un strat generos de cremă și continuă cu un alt strat de biscuiți înmuiați în lapte, apoi iar cremă. Continuă așa până când termini toți biscuiții și crema de ciocolată. 

Glazurarea prăjiturii

Pentru glazură, topește ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și întinde-o peste ultimul strat de biscuiți. Deasupra ciocolatei presară biscuiți mărunțiți. Acest pas este opțional, întrucât multe rețete de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi lasă ultimul strat de biscuiți descoperit, pentru un aspect autentic. 

Păstrarea prăjiturii 

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi se va acoperi cu o folie din plastic și se va da la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire. Indicat este să ții prăjitura la frigider peste noapte, timp în care biscuiții se vor înmuia mai bine, iar glazura de ciocolată se va întări, pentru a putea tăia prăjitura în bucăți perfecte.

Prajitura cu ciocolata

Sfaturi și trucuri pentru rețeta perfectă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi

Așa cum deja te-am obișnuit la fiecare rețetă de desert de pe blog, avem pentru tine și câteva sfaturi și trucuri pentru a obține un desert perfect, cu gustul copilăriei. Iată recomandările noastre pentru cea mai bună prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi!

  • Folosește biscuiți de calitate

Pentru această rețetă de prăjitură este indicat să folosești biscuiți de calitate, de la un brand preferat. Cei simpli, fără cremă, sunt cei mai potriviți pentru această rețetă. Poți încerca și biscuiți cu unt, la fel de potriviți pentru prăjitură. 

  • Alege ciocolată cu un conținut ridicat de cacao

Dacă îți dorești straturi și o glazură cu o aromă intensă, ciocolata neagră este o alegere perfectă pentru această rețetă. În schimb, dacă preferi un gust mai dulce, poți combina ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte. Poți alege să folosești ciocolată de casă, preparată chiar de tine. Găsești rețeta de ciocolată de casă pe blogul nostru! 

  • Nu înmuia prea mult biscuiții

Pentru a realiza perfect straturile de biscuiți și ciocolată, biscuiții trebuie să fie ușor umezi, dar nu moi. Acest lucru va ajuta la păstrarea texturii stratificate a prăjiturii. 

  • Lasă prăjitura suficient timp la frigider

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi trebuie păstrată la frigider pentru minim câteva ore sau peste noapte. Astfel, aromele se combină perfect, iar textura devine fermă și cremoasă.

Așadar, când ai poftă de un desert simplu, dar spectaculos, încearcă această rețetă de prăjitură cu biscuiți și bucură-te de un gust autentic, care îți va aminti de momentele dulci ale copilăriei. Spor la prăjiturit!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Găluște cu prune: O rețetă aromată pentru serile de toamnă

20 noiembrie 2023

Știm că vine toamna când în bucătărie începe să miroasă a mere coapte, preparate în cele mai delicioase deserturi din cartea de bucate a bunicii. Însă toamna nu vine doar cu multe mere în panere, ci și cu dovleac pentru o plăcintă cu dovleac tradițională, cu gutui din care bunica prepară cea mai bună dulceață de sezon, […]

Citește mai mult

Secretele biscuiților de Crăciun: cum să obții biscuiți crocanți și aromați

18 decembrie 2024

Crăciunul aduce cu el nu doar bucuria cadourilor și a timpului petrecut alături de cei dragi, ci și aroma îmbietoare a prăjiturilor de casă. Printre acestea, biscuiții de Crăciun ocupă un loc special. Acești biscuiți delicioși, fragezi și aromați, transformați în adevărate opere de artă cu forme tematice, sunt o încântare atât pentru copii, cât […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Înghețată de casă: 10 rețete delicioase pe care le poți face acasă

16 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, suntem pasionați de rețete de desert, așa că nu vine deloc ca o surpriză că de îndată ce zilele însorite și-au făcut apariția, gândul ne zboară la delicioasa înghețată de casă. Înghețata, așa cum știm cu toții, este un desert absolut savuros, asociat, în general, cu zilele călduroase de vară, fiind […]

Citește mai mult

Cum să prepari un chec cu mandarine pufos și aromat?

18 decembrie 2024

Dacă ești în căutarea unei prăjituri de casă simplu de pregătit, dar care să impresioneze prin gust și aspect, checul cu mandarine este alegerea perfectă. Această rețetă de chec pufos și aromat te va cuceri de la prima felie și desertul va arăta absolut minunat pe o masă festivă.  Aromele naturale ale mandarinelor și textura […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

 Griș cu lapte: rețeta pas cu pas

16 februarie 2023

Nu puține sunt deserturile care ne amintesc de gustul dulce al copilăriei, însă suntem convinși că rețeta de griș cu lapte se numără printre cele mai delicioase deserturi care te poartă spre amintirile din copilărie. Este imposibil să nu-ți amintești de grișul cu lapte pe care-l savurai cu poftă atunci când erai copil, cu puțină […]

Citește mai mult

Tort diplomat făcut în casă: Rețeta pas cu pas

07 decembrie 2022

Greu de crezut că există cineva care să nu fi auzit până acum de acest desert apetisant și ne îndoim sincer că există persoane care să nu fi gustat niciodată dintr-un tort diplomat cu fructe. Răcoritor și diafan, tortul diplomat încântă papilele gustative și este unul dintre cele mai apreciate deserturi la mesele de sărbătoare, […]

Citește mai mult

Rețete de cheesecake: sfaturi și trucuri pentru un desert perfect

18 ianuarie 2025

Cheesecake-ul este unul dintre acele deserturi care impresionează de fiecare dată prin textura sa cremoasă și aromele irezistibile. Fie că preferi varianta clasică sau îți place să experimentezi cu arome noi, acest articol îți va oferi sfaturi utile și rețete de cheesecake care să te inspire. Hai să descoperim împreună cum se prepară cheesecake-ul perfect! […]

Citește mai mult