Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Idei de antreuri festive pentru masa de Crăciun

Zilele de sărbătoare ne fac întotdeauna să ajungem la concluzia că ideile de antreuri pentru mesele festive nu prisosesc niciodată. Și asta pentru că ne dorim și alte delicii pe masa de Crăciun în afară de clasica salată de boeuf. Acesta este și motivul pentru care articolul de astăzi este dedicat antreurilor festive pentru masa de Crăciun, pentru platouri spectaculoase cu care să-i impresionezi pe toți cei din familie.

Fie că preferi rețetele de gustări reci, fie pe cele calde, ți-am pregătit în rândurile următoare cele mai frumoase aperitive festive pe care le poți pregăti pentru cei dragi. De la rulade deosebite și până la ouă umplute, aceste antreuri de Crăciun nu doar că vor arăta spectaculos pe platourile festive, însă vor și reuși să încânte papilele gustative ale oricărui gurmand. Ești gata pentru un meniu de Crăciun cu preparate deosebite? Iată ce ți-am pregătit!

Canapé cu avocado și pulpă de porc crud-uscată

Dacă te gândești la mici îmbucături care să atragă pe toată lumea în jurul lor, rețeta de canapé cu avocado și pulpă de porc uscată este exact ceea ce căutai. Iată cum poți adăuga un aport gustos la masa de Crăciun cu aceste antreuri delicioase!

Ingrediente

În lista de mai jos, vei găsi ingredientele necesare pentru şase gustări de Crăciun, însă poți îmbogăţi platourile festive cu mai multe astfel de sortimente. Iată ce trebuie să alegi din gama de produse Profi:

  • 6 discuri de pâine cu diametrul de 8 cm;
  • 10 grame de unt, pentru uns pâinea;
  • 6 felii fine de pulpă de porc crud-uscată;
  • 1 avocado;
  • 1 lingură de ceapă tocată fin;
  • zeama de la ½ lămâie;
  • sare și piper alb, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de antreuri festive

Pornește cuptorul și setează-l pe funcția grill, la 230 de grade Celsius. Unge apoi feliile de pâine cu un strat fin de unt. Aranjează discurile unse cu unt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă pâinea la cuptorul preîncins pentru 4-5 minute, până ce rondelele se rumenesc ușor. Odată preparată baza antreurilor festive, poți pregăti toppingul.

Alege un avocado bine copt, taie-l pe jumătate și elimină sâmburele. Scobește conținutul din avocado cu o lingură și colectează-l într-un castron. Stropește cu zeama de lămâie și zdrobește-l cu furculița până se formează o pastă texturată. Adaugă ceapa tocată fin, amestecă ingredientele și asezonează cu sare și piper alb.

Împarte apoi în proporții egale pasta de avocado pe tartinele de pâine prăjită și adaugă peste fiecare câte o felie fină de pulpă de porc crudă-uscată, pliată estetic. Poți adăuga și decoruri, după gust, așa cum sunt verdețurile și microplantele. Asta este tot!

Canapé cu avocado și pulpă de porc crud-uscată

Antreu festiv pe bază de ceafă de porc crud-uscată, brânză de mucegai și gutui

O altă delicioasă idee de antreuri festive este și tartina cu delicioasa ceafă de porc crud-uscată, brânză cu mucegai nobil și gutui. Sună savuros, nu-i așa? Iată cum poți prepara și tu aceste aperitive de Crăciun pentru cei dragi!

Ingrediente

Din ingredientele de mai jos, vei obține, ca și în cazul rețetei anterioare, 6 tartine cu brânză, gutui și ceafă de porc. Și poți cumpăra toate ingredientele din cel mai apropiat magazin Profi! Iată de ce vei avea nevoie:

  • 6 felii de pâine cu diametrul de 8 cm;
  • 10 grame de unt, pentru uns pâinea;
  • ½ gutuie din gama Proaspete de la noi, curățată de coajă și căsuța semințelor şi tăiată cubulețe;
  • 30 g de zahăr;
  • 12 felii de ceafă de porc crud-uscată;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 1 lingură de peltea de gutui;
  • 100 g de brânză cu mucegai alb, nobil sau alt sortiment care-ți este pe plac;
  • 6 fructe de zmeură proaspătă

Mod de preparare al acestei rețete de antreu de Crăciun

Suntem siguri că deja ți s-a făcut poftă doar citind lista de ingrediente pentru această rețetă, așa că iată cât de simplu se prepară: pornește cuptorul și setează-l la 190 de grade Celsius. Caramelizează zahărul într-o tigaie mică până devine brun-auriu, apoi adaugă și cubulețele de gutuie, alături de trei linguri de apă și o lingură de zeamă de lămâie.

Ingredientele se vor carameliza împreună până când lichidul se evaporă complet, iar cuburile de gutuie se înmoaie ușor. Lasă apoi tigaia deoparte. Ulterior, într-o tavă cu forme de muffins așază câte două felii de ceafă de porc uscată, în fiecare dintre locașurile tăvii. Adaugă și gutuile caramelizate în acele lăcașuri căptușite cu ceafă de porc. Adaugă apoi și brânza cu mucegai deasupra gutuilor și dă tava la cuptor pentru 6-7 minute, până când brânza se topește.

În acest timp, poți amesteca pelteaua cu o lingură de zeamă de lămâie. Păstrează deoparte o linguriță din acest amestec, iar cu restul unge feliile de pâine prăjită cu unt, pregătite ca în rețeta anterioară. Când brânza s-a topit, scoate tava de la cuptor și ridică cu grijă coșulețele cu gutui, ceafă de porc și brânză, apoi așază-le peste feliile de pâine prăjită. Picură pe deasupra din pelteaua de gutui rămasă și decorează aceste aperitive festive cu zmeură și verdețuri decorative. Va fi unul dintre cele mai iubite antreuri de Crăciun!

Antreu festiv pe bază de ceafă de porc crud-uscată, brânză de mucegai și gutui

Antreu festiv cu brânză, cotlet de porc crud-uscat, verdețuri și coacăze

Dacă îți place combinația de brânzeturi și fructe, cu siguranță vei dori ca toți cei dragi să se delecteze la masa de Crăciun și cu acest preparat festiv. Este vorba despre tartinele cu brânză, coacăze și cotlet de porc crud-uscat. Iată cum prepari aceste antreuri de Crăciun după rețete deosebite!

Ingrediente

Noul Profi te așteaptă cu unele dintre cele mai de calitate ingrediente pentru această rețetă de antreu festiv. Iată de ce ai nevoie:

  • 6 felii de pâine cu diametrul de 8 cm;
  • 10 g de unt, pentru uns pâinea;
  • 12 felii de cotlet de porc crud-uscat;
  • 200 g de brânză proaspătă de vaci;
  • 1 lingură de ceapă tocată;
  • 1 lingură de verdețuri tocate mărunt (pătrunjel, chives, etc.);
  • sare și piper alb, după gust;
  • 3 linguri de coacăze roșii.

Mod de preparare al acestei rețete festive

Adaugă într-un bol brânza de vaci bine scursă de zer și pune peste aceasta ceapa tocată mărunt. Amestecă bine ingredientele pentru o textură cremoasă și apoi adaugă verdețurile fin tocate, alături de sare și piper alb după gust. Prepară apoi feliile de pâine prăjită, la fel cum ai procedat și pentru rețetele anterioare și unge-le cu un strat subțire din această cremă de brânză cu verdețuri.

În restul de cremă de brânză rămasă în bol se vor adăuga coacăzele roșii și se vor amesteca bine. Acrișoare și puțin dulci, aceste fructe vor fi o surpriză plăcută în acest preparat festiv. Așază apoi câte două felii de cotlet de porc crud-uscat una peste alta și adaugă peste ele crema de brânză și coacăze. Rulează apoi feliile de cotlet de porc cu umplutură de brânză în interior și așază fiecare rulou pe tartinele unse cu brânză și verdețuri. Poți decora aceste antreuri festive pentru masa de Crăciun cu microplante şi coacăze roșii.

Antreu festiv cu brânză, cotlet de porc crud-uscat, verdețuri și coacăze

Ruladă cu spanac, cremă de brânză și șuncă

Un alt antreu festiv nemaipomenit de delicios este și rulada cu spanac, cremă de brânză și șuncă. Este atât de frumos colorată și de gustoasă încât poate deveni una dintre cele mai populare opțiuni pentru platourile festive. Iată cum prepari și tu aceste gustări pentru petrecerea de Crăciun!

Ingrediente

Din ingredientele prezentate mai jos, vei obține o ruladă perfectă, simplă și de efect, care se va transforma în 12 porții savuroase, perfect colorate. Iată ce vei avea nevoie să cumperi de la supermarket pentru acest antreu rece simplu:

  • 170 g de spanac proaspăt;
  • 3 ouă mari;
  • 100 g de făină;
  • 30 ml de ulei;
  • ½ linguriță de praf de copt;
  • ½ linguriță de sare;
  • 30 ml de lapte;
  • 6 felii subțiri de șuncă;
  • 340 g de cremă de brânză cu verdeață.

Mod de preparare al acestei rețete simple și de efect

Pentru început, separa cele trei ouă și pune gălbenușurile peste spanacul proaspăt spălat și zvântat. Adaugă apoi laptele și uleiul. Folosește apoi un blender vertical sau un robot de bucătărie pentru a mixa ingredientele în așa fel încât să obții o compoziție omogenă. Amestecă apoi făina cu praful de copt și adaugă-le în compoziția cu spanac, încorporându-le cu ajutorul unei spatule.

Bate albușurile spumă, alături de jumătatea de linguriță de sare. Încorporează apoi spuma obținută în compoziție treptat, prin mișcări ample cu o spatulă. Odată ce ai încorporat toată spuma, folosește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Distribuie uniform compoziția pe toată suprafața tăvii și niveleaz-o. Dă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 15 minute sau până când blatul s-a gătit suficient și trece testul scobitorii.

Scoate apoi blatul cu tot cu hârtia de copt, transferă-l pe suprafața de lucru și pune o altă hârtie deasupra. Rulează apoi imediat blatul și lasă-l să se răcească. Amestecă puțin crema de brânză și apoi întinde-o pe blatul pufos din spanac, adăugând mai puțină spre capetele blatului. Așază apoi și feliile de șuncă peste crema de brânză și rulează aluatul. Învelește rulada în folie alimentară și dă-o la frigider pentru 3-4 ore. Porționează apoi rulada și servește-o la masa de Crăciun!

Ruladă cu spanac, cremă de brânză și șuncă

Ruladă aperitiv cu pui și ciuperci

Putând fi servită atât alături de restul antreurilor festive la masa de Crăciun sau ca fel principal alături de garnitura preferată, rulada cu pui și ciuperci este de-a dreptul savuroasă. Dacă mai prepari și un sos de muștar și miere care să completeze gustul preparatului, deja îi vei da gata pe invitații de la masa de sărbătoare!

Ingrediente

Pentru această rețetă de aperitiv festiv, vei avea nevoie de următoarele ingrediente din magazinul Profi:

  • 4 bucăți de piept de pui din gama Ferma din deal;
  • 300 g de bacon afumat;
  • 200 g de ciuperci;
  • 1 ardei gras;
  • 2 cepe medii;
  • 100 g de parmezan;
  • pătrunjel verde tocat;
  • boia;
  • usturoi granulat;
  • sare și piper, după gust;
  • ulei pentru prăjit din gama Proxi.

Ingrediente pentru sos honey mustard

  • 2-3 linguri de maioneză;
  • 1 lingură de muștar dulce;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 linguriță de oțet;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de Sărbători

Pentru început, bate pieptul de pui ca pentru șnițele, apoi condimentează carnea cu sare, piper, usturoi granulat și boia. Acoperă carnea de pui cu o folie alimentară, apoi începe pregătirea legumelor. Taie mărunt ceapa, iar ardeiul toacă-l bastonașe. Taie apoi și ciupercile. Ulterior, pune o tigaie pe foc, adaugă puțin ulei și călește ceapa împreună cu ardeiul și un praf de sare. Amestecă-le bine și lasă-le pe foc timp de 3-4 minute.

Separat, călește și ciupercile presărate cu sare și lasă-le pe foc până când se va evapora toată apa pe care și-o lasă. Așază apoi două bucăți de bacon afumat, peste care vei adăuga o bucată din pieptul de pui, toate puse pe o folie alimentară. Adaugă apoi deasupra ciupercile, ardeiul şi ceapa călite. Pune apoi parmezanul și presară pătrunjel tocat, apoi rulează. Procedează în același mod și cu restul bucăților de bacon și piept de pui.

Pune apoi puțin ulei într-o tavă termorezistentă și așază cele patru minirulade în aceasta. Toarnă câte puțin ulei pe fiecare ruladă de pui și presară boia pe deasupra. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute. În continuare, scoate tava de la cuptor și stropește ruladele aperitiv cu lichidul din tavă; dă din nou tava la cuptor pentru alte 5-10 minute.

Pregătește și un sos honey mustard care se va potrivi de minune cu aceste rulade aromate și delicioase. Amestecă maioneza cu muștarul dulce, mierea și oțetul. Condimentează cu sare și piper și sosul este pregătit. Te asigurăm că această combinație de ingrediente va fi una savuroasă și că va fi mare bătaie pe antreurile festive de acest fel!

Ruladă aperitiv cu pui și ciuperci

Rețetă de antreu: ouă umplute cu ton

Credeai că ideile de antreuri de Crăciun s-au terminat aici? Mai avem o rețetă apetisantă pentru tine – ouă umplute cu ton! Iată cum poți prepara și tu una dintre cele mai savuroase gustări de Crăciun!

Ingrediente

Pentru aceste antreuri de Sărbători nici măcar nu vei avea nevoie de prea multe ingrediente; pe multe le vei găsi la cele mai bune promoții la Profi, cu atât mai mult dacă îți vei descărca și aplicația Profi, pentru puncte bonus. Iată de ce ai nevoie pentru 10 bucăți de ouă umplute cu ton:

  • 5 ouă bine fierte (tari);
  • 1 linguriță de maioneză;
  • 100 g de conservă de ton;
  • 1 lingură de capere;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel verde pentru decor.

Mod de preparare al acestei rețete de antreu de Crăciun

Fierbe ouăle și taie-le în jumătăți. Scoate gălbenușurile cu o linguriță. Amestecă apoi gălbenușurile cu tonul scurs bine, caperele, maioneza, sarea și piperul. Mixează-le bine, până ce obții o pastă fină. Umple apoi albușurile cu amestecul obținut și decorează ouăle cu frunze de pătrunjel şi capere. Așa-i că este una dintre cele mai simple rețete de antreuri festive pentru Crăciun?

Rețetă de antreu ouă umplute cu ton

Sperăm că toate aceste idei de antreuri festive pentru masa de Crăciun îți vor aduce inspirația de care aveai nevoie în bucătărie. Impresionează-i pe toți cei prezenți cu cele mai apetisante platouri și-ți promitem că aceste gustări de Crăciun vor face deliciul meselor de sărbătoare în familie!

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Tarta rustică cu dovlecei

08 martie 2022

Săptămâna trecută, cred că vineri, am făcut această delicioasă tarta și ieri am refăcut-o pentru că ne-a plăcut foarte foarte mult. Poate fi servită, caldă sau rece, la un picnic. Este delicioasă, rapidă și econimică așa că va invit să o încercați dacă va plac tartele și, bineînțeles, dovleceii. Preparare: Spălăm dovleceii, îi ștergem bine […]

Citește mai mult

Spicy crunchy mozzarella

01 martie 2022

Preparare: Cașcavalul se rade pe răzătoarea mare și se amestecă cu usturoiul și boiaua, eu am mai adăugat și jumătate de linguriță de pesmet fin ca să o pot întoarce ușor cu paleta. Adăugăm mixul obținut într-o tigaie teflonată încinsă și neunsa cu nimic. Îl zgalțaim puțin și apoi presăm bine bine cu paleta și […]

Citește mai mult

Salam de ton

08 martie 2022

Rapid și bun merge mai ales cu salate 🙂 Preparare: Tonul îl scurgem foarte bine, pâinea o tăiem cubulețe, măslinele le mărunțim bine și mixăm cu ajutorul uni robot toate ingredientele până obținem o pastă pe care o rulăm în formă de salam în folie de plastic. Strângem bine de tot capetele și punem ruloul […]

Citește mai mult

Tobă de casă: rețeta tradițională românească

22 decembrie 2022

Cu toții iubim sărbătorile de iarnă, mai ales că, odată cu tăierea porcului de Ignat, în gospodăriile românești se dă startul unui întreg amalgam de rețete tradiționale apetisante, transmise de generații. Nici nu se apropie bine Crăciunul că în bucătării deja miroase a cârnați de casă cu mirodenii, a sarmale în foi de varză și […]

Citește mai mult

Salată de boeuf cu pui: o rețetă delicioasă și hrănitoare

18 noiembrie 2024

Dacă te gândești la mesele festive românești, cu siguranță unul dintre preparatele de bază care nu lipsește de pe masă este salata de boeuf. Cu toate că denumirea „boeuf” provine din franceză și înseamnă „vită”, în România această salată este adesea preparată cu pui, devenind astfel mai ușor de preparat și mai accesibilă.  Dacă și […]

Citește mai mult

Gogoșari în oțet: Rețetă simplă și gustoasă

22 noiembrie 2022

Nu știm despre voi, însă rețetele de murături sunt foarte dragi sufletului nostru. Fie că vorbim despre murături asortate, despre castraveți murați, conopidă sau gogoșari, deja ni se face poftă numai când ne gândim la ce garnituri delicioase vor reprezenta pentru mesele ce abundă în fripturi apetisante. Articolul de astăzi este despre gogoșari în oțet, […]

Citește mai mult

Zacuscă de vinete: Rețeta pas cu pas

20 octombrie 2022

Pe lângă multitudinea de compoturi, dulcețuri și murături, orice gospodină știe că sezonul de toamnă este sinonim și cu rețetele de zacuscă tradiționale. Putem să spunem chiar că zacusca este cel mai îndrăgit preparat conservat pentru iarnă în bucătăria tradițională românească. Și cum începutul de toamnă are tendința de a aduna pe masa ta din […]

Citește mai mult

Mousse de ton

08 martie 2022

Un aperitiv delicios și foarte rapid Preparare: Scurgem bine tonul după care îl mixăm cu 100 gr unt la temperatura camerei, până înglobăm tot untul Adăugăm pe rând cele 4 linguri de maioneză și mixăm la viteză maximă până când mousse-ul capătă o consistență mătăsoasă Prăjim câteva feliuțe de pâine (eu am servit cu pâine […]

Citește mai mult

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult