Muffins cu mazăre și prosciutto
Se pot servi ca aperitiv și se fac rapid foc. Mie mi se pare că aduc mult la gust cu pizza 🙂
Preparare:
- Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făină cu praful de copt.
- Tăiem prosciutto/ șuncă/ salam în pătrățele mici și fierbem mazărea, dacă folosim mazăre proaspătă, și o lăsăm să se scurgă bine, bine. Dacă folosim mazăre de conservă nu trebuie să o fierbem ci doar să o scurgem bine. Dacă folosim mazăre congelată, o dăm într-un clocot și o lăsăm să se scurgă.
- Într-un vas amestecăm laptele cu untul rece și ouăle, sarea și piperul. Le amestecăm bine, dar nu foarte mult. Adăugăm parmezanul ras și, treptat, făină amestecată cu praful de copt. La sfârșit adăugăm mazărea și cubulețele de prosciutto.
- Distribuim aluatul în forme de muffin și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute.