Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 60 gr unt
  2. 60 gr faină
  3. 300 gr lapte
  4. 4 ouă
  5. 200 gr branză moale (eu am folosit Philadelphia dar se poate folosi orice branză cremoasă)
  6. 50 gr parmezan
  1. o mână măsline
  2. 150 gr mortadella (orice mezel e bun)
  3. 50 gr cașcaval taiat cubulețe mici
  4. marar, patrunjel sau ce verdeață vreți voi
  5. ardei roșu cubulețe mici
  6. 50 gr smantană groasă

Ruladă cu cremă de brânză

Aveam prin frigider niște brânză Philadelphia și cum eu nu o mănânc goală că nu-mi place am zis s-o bag într-o ruladă. E rapidă și bună

Preparare:

  1. Facem un sos bechamel din unt, făină, lapte, astfel
  2. Topim untul la foc mic
  3. Adăugăm toată făină și amestecăm să nu se formeze cocoloașe; apoi adăugăm laptele rece treptat și amestecăm
  4. O lăsăm pe foc să se lege bine; o dăm la o parte și așteptăm să se răcească
  5. Până se răcește sosul facem crema de brânză.
  6. Mixam brânză Philadelphia cu smântână, cubulețele de cașcaval, verdeață, mortadella, ardeii, măslinele până se transformă în cremă
  7. O băgăm la figider
  8. Separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile pe rând în sosul bechamel rece și mixam
  9. După ce am încorporat toate gălbenușurile adăugăm treptat albusul bătut bat și amestecăm de jos în sus până se înglobează tot albusul
  10. Punem aluatul în tavă de cuptor tapetată cu unt și hârtie copt
  11. Pudrăm cu parmezanul ras aluatul și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru maxim 30 minute
  12. După 30 minute o scoatem, o ungem (cât e caldă cu cremă ) și o rulăm
  13. O punem în folie aluminiu și o dăm la rece 2-3 ore (eu am lăsat-o 45 minute)

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Muffins cu mazăre și prosciutto

08 martie 2022

Se pot servi ca aperitiv și se fac rapid foc. Mie mi se pare că aduc mult la gust cu pizza 🙂 Preparare: Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făină cu praful de copt. Tăiem prosciutto/ șuncă/ salam în pătrățele mici și fierbem mazărea, dacă folosim mazăre proaspătă, și o lăsăm să […]

Citește mai mult

Rețete cu sfeclă roșie: beneficii și trucuri pentru gătit

02 martie 2023

Sfecla roșie este folosită în alimentație încă din cele mai vechi timpuri, însă e atunci erau consumate doar frunzele acestei legume. Abia în timpul Romei Antice sfecla a început să fie consumată pentru rădăcina sa. Mai mult, în secolul XIX, Napoleon a declarat sfecla roșie drept principala sursă de zahăr a Franței, înlocuind astfel în […]

Citește mai mult

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult

Pateuri cu carne

25 februarie 2022

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat. Preparare umplutură : Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 […]

Citește mai mult

3 cele mai delicioase rețete de chec aperitiv potrivite pentru orice ocazie

08 aprilie 2024

Planifici o petrecere sau o întâlnire cu prietenii și ești în căutarea unor gustări delicioase și ușor de preparat? Unele dintre cele mai bune idei pot fi checurile aperitiv, ce pot fi servite într-o varietate de moduri savuroase și apetisante, indiferent de ocazie. Și aici nu vorbim despre checul cu banane sau despre rețeta clasică de chec […]

Citește mai mult

Idei de antreuri festive pentru masa de Crăciun

23 noiembrie 2022

Zilele de sărbătoare ne fac întotdeauna să ajungem la concluzia că ideile de antreuri pentru mesele festive nu prisosesc niciodată. Și asta pentru că ne dorim și alte delicii pe masa de Crăciun în afară de clasica salată de boeuf. Acesta este și motivul pentru care articolul de astăzi este dedicat antreurilor festive pentru masa […]

Citește mai mult

Canapé (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

08 martie 2022

Preparare: Mixăm la robot toate ingredientele din rețetă în afară de măsline. Cu ajutorul unui spritz decorăm câteva triunghiuri de pâine și le decorăm cu feliuțe de măsline verzi.

Citește mai mult

Ștrudel cu ricotta și spanac

08 martie 2022

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi. Preparare:

Citește mai mult

Salam de ton

08 martie 2022

Rapid și bun merge mai ales cu salate 🙂 Preparare: Tonul îl scurgem foarte bine, pâinea o tăiem cubulețe, măslinele le mărunțim bine și mixăm cu ajutorul uni robot toate ingredientele până obținem o pastă pe care o rulăm în formă de salam în folie de plastic. Strângem bine de tot capetele și punem ruloul […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult