Ruladă de carne cu glazură dulce picantă
Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri.
Preparare glazură:
- Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester.
- După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid toată ruladă cu un strat de glazură și închidem ușa cuptorului.
- După încă 30 minute, o ungem din nou și o lăsăm la cuptor încă 15-20 minute.
- O scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin, după care o tăiem și o așezăm pe un platou. Se poate servi caldă sau rece.
Preparare:
- Întindem pe masă o foaie de hârtie de copt iar deasupra ei punem biluță de carne pe care o aplatizăm cât de bine putem cu mâinile ușor umede.
- Dacă amestecul nu este compact adăugăm 1-2 linguri de pesmet că să legăm bine mixul de carne.
- Amestecăm carnea tocată cu ouăle, ricotta sau urdă foarte bine scursă, parmezanul ras, usturoiul dat prin răzătoare, pătrunjelul tocat mărunt, 2 ardei iuți uscați tocați fin, sare și piper după gust.
- Așezăm peste carne o altă foaie de hârtie de copt și începem să întindem carnea cu ajutorul unui făcăleț într-o “foaie” de cca 2 cm.
- Îndepărtăm hârtia de copt, și așezăm peste carne, legumele alese. Eu am folosit fasole verde de la conservă dar dacă folosiți legume proaspete, le fierbeți câteva minute până se înmoaie foarte puțîn (nu trebuie să fie complet fierte).
- Rulăm carnea cu ajutorul foii de dedesubt și strângem bine capetele. Așezăm ruladă în tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, o ungem cu puțin ulei de măsline și o băgăm in cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 1 oră și 20 minute.