Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 200 gr fasole verde
  2. 500 gr carne tocată porc
  3. 500 gr carne tocată vită
  4. 250 gr ricotta/urdă vacă
  5. 3 ouă
  6. 50 gr parmezan/cascaval ras
  1. 2 caței usturoi
  2. 1 legatură patrunjel
  3. sare
  4. piper
  5. 1-2 ardei iuți uscați (opțional)
  6. 2 linguri pesmet

Ruladă de carne cu glazură dulce picantă

Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri.

Preparare glazură:

  1. Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester.
  2. După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid toată ruladă cu un strat de glazură și închidem ușa cuptorului.
  3. După încă 30 minute, o ungem din nou și o lăsăm la cuptor încă 15-20 minute.
  4. O scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin, după care o tăiem și o așezăm pe un platou. Se poate servi caldă sau rece.

Preparare:

  1. Întindem pe masă o foaie de hârtie de copt iar deasupra ei punem biluță de carne pe care o aplatizăm cât de bine putem cu mâinile ușor umede.
  2. Dacă amestecul nu este compact adăugăm 1-2 linguri de pesmet că să legăm bine mixul de carne.
  3. Amestecăm carnea tocată cu ouăle, ricotta sau urdă foarte bine scursă, parmezanul ras, usturoiul dat prin răzătoare, pătrunjelul tocat mărunt, 2 ardei iuți uscați tocați fin, sare și piper după gust.
  4. Așezăm peste carne o altă foaie de hârtie de copt și începem să întindem carnea cu ajutorul unui făcăleț într-o “foaie” de cca 2 cm.
  5. Îndepărtăm hârtia de copt, și așezăm peste carne, legumele alese. Eu am folosit fasole verde de la conservă dar dacă folosiți legume proaspete, le fierbeți câteva minute până se înmoaie foarte puțîn (nu trebuie să fie complet fierte).
  6. Rulăm carnea cu ajutorul foii de dedesubt și strângem bine capetele. Așezăm ruladă în tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, o ungem cu puțin ulei de măsline și o băgăm in cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 1 oră și 20 minute.

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Pere false

08 martie 2022

Am zis să execut ceva simplut și gustos pentru masă de prânz când vine Cris de la servici. Așa că am executat următoarele pere false. Preparare: Spălăm rosșioarele și le lăsăm să se usuce. Carnea tocată o amestecăm cu o ceapă mică dată prin răzătoare, sare, piper și boia iute și o calim într-o lingură […]

Citește mai mult

Mousse de ton

08 martie 2022

Un aperitiv delicios și foarte rapid Preparare: Scurgem bine tonul după care îl mixăm cu 100 gr unt la temperatura camerei, până înglobăm tot untul Adăugăm pe rând cele 4 linguri de maioneză și mixăm la viteză maximă până când mousse-ul capătă o consistență mătăsoasă Prăjim câteva feliuțe de pâine (eu am servit cu pâine […]

Citește mai mult

Frigărui de pui: O rețetă simplă și delicioasă

26 octombrie 2022

Vrei să-ți răsfeți papilele gustative cu un preparat simplu și delicios? Atunci îți sugerăm să te joci delicios cu legumele și carnea de pui în bucătărie, preparând cele mai gustoase frigărui. Dacă nu ai mai preparat frigărui de pui până acum, nu trebuie să te împacientezi Ți-am pregătit o rețetă extrem de simplă care nu […]

Citește mai mult

Muffins pizza

08 martie 2022

Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid. Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre. Preparare: Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt. Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o […]

Citește mai mult

Salată de vinete cu roșii coapte

08 martie 2022

Zilele trecute am făcut un grătar și am profitat să fac și o mică sălățica. Spun mică pentru că nu aveam decât o vanată în casă și 3 roșii dar a ieșit ceva de vis !! Sfatul meu este să coaceți vinetele ori pe tablă ori la jar dacă doriți o salată adevărată 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Murături la borcan: 3 rețete aromate și gustoase

24 octombrie 2022

Pentru orice gospodar, finalul verii și începutul toamnei marchează alimentarea cămării cu cele mai gustoase murături la borcan. Și nu-i de mirare, având în vedere multitudinea de legume proaspete și sănătoase care există din belșug în acest sezon. Cu siguranță, îți amintești cum bunica pregătea în copilărie butoaiele și borcanele de murături, bunătăți care aveau […]

Citește mai mult

Rețetă de piftie de porc tradițională

22 decembrie 2022

Iarna, așa cum o știm cu toții, este anotimpul preparatelor tradiționale din carne de porc. Și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, în toate gospodăriile se poate simți miros de sarmale în foi de varză, alături de arome de caltaboș de casă și cârnați de casă tradiționali. Să nu mai vorbim despre delicioasele mezeluri […]

Citește mai mult

Cremvurști în aluat foietat

08 martie 2022

Sunt convinsă că cei mai mulți dintre voi cunosc acest aperitiv. Cu toate acestea, am hotărât să postez rețeta pentru cei care încă nu o cunosc. Preparare: Întindem aluatul foietat pe planul de lucru și dacă este prea gros îl întindem puțîn cu făcălețul. Tăiem cremvurstii în bucăți de 3-4 cm și aluatul foietat în […]

Citește mai mult

Pateuri cu carne

25 februarie 2022

Sunt excepționale, extrem de simplu de făcut iar aluatul mi-a plăcut atât de mult (este foarte asemănător aluatului foietat) încât, de acum înainte, o să înlocuiesc aluatul foietat din comerț cu această minune de aluat. Preparare umplutură : Tocăm ceapă foarte mărunt sau cel mai bine o dăm prin răzătoare și o călim în 2-3 […]

Citește mai mult

Drob de pui simplu și rapid: deliciul tradițional românesc în doar câțiva pași

12 aprilie 2024

Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat tradițional românesc de Paște? Ei bine, drobul de pui ar putea fi rețeta ideală! În inima tradițiilor culinare românești, drobul ocupă un loc de cinste, aducând cu el amintiri de familie, sărbători și mese îmbelșugate. Chiar dacă versiunea clasică este preparată adesea cu carne de miel, variantă de […]

Citește mai mult