Ștrudel cu ricotta și spanac
Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi.
Preparare:
- Dacă folosim spanac proaspăt, îl spălăm cu grijă în mai multe ape, îl opărim în apă cu sare după care îl lăsăm la scurs într-o sită și îl tocam foarte mărunt când se răcește.
- Eliminăm mațul cârnaților și călim carnea tocată în 2-3 linguri de ulei. Când a prins puțină culoare adăugăm jumătate pahar de vin alb și lăsăm pe foc mic până ce alcoolul este evaporat complet.
- Adăugăm spanacul tocat și foarte bine stors și amestecăm pe foc mic pentru încă 5 minute.
- Lăsăm mixul de spanac și carne tocată să se răcească complet după care îl amestecăm cu ricotta sau urdă, adăugăm 2 ouă, puțină sare, dacă mai este nevoie, și piper.
- Amestecăm bine până ce obținem o compoziție fină.
- Așezăm aluatul foietat pe planul de lucru și-l mai întindem puțîn cu făcălețul.
- Așezăm umplutura în centrul foii și o întindem având grijă să lăsăm cca 4 cm din margini neacoperite.
- Rulăm ștrudelul, îl crestam cu un cuțit cu lama foarte ascuțită și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 30-35 minute, pe a două treaptă de jos în sus.
- Cu 5 minute înainte de a se coace complet, deschidem ușa cuptorului și îl ungem cu puțin ulei, după care îl mai lăsăm încă 5 minute că să prindă culoare.
- Îl tăiem când e călduț spre rece și îl servim cu multă multă poftă