Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile din bucătărie.

Și pentru că ne dorim să-ți cucerești întreaga familie cu cele mai bune aripioare de pui, te vom inspira în articolul de astăzi cu rețete gustoase și ușor de preparat. Cu atât mai mult cu cât suntem și fani ai mâncărurilor servite cu mâna! Ești gata să te înfrupți din cele mai apetisante aripioare de pui? Citește în continuare pentru a afla ce am pregătit la meniu!

1. Aripioare de pui la cuptor cu delicioşi cartofi

În topul rețetelor de astăzi, se află aripioarele de pui la cuptor cu cartofi, o mâncare cât se poate de simplă și de gustoasă, perfectă pentru întreaga familie. Iată cum poți prepara și tu rețeta!

Ingrediente

Din lista de ingrediente prezentată mai jos, vei obține două porții a câte două aripioare de pui la cuptor; cantitățile pot fi adaptate în funcție de numărul membrilor familiei. Iată ce trebuie să bifezi pe lista pentru supermarket:

  • 4 aripioare mari de pui;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 linguriță de semințe de coriandru;
  • 1 lingură rasă de boia dulce sau iute (dacă dorești aripioare picante);
  • ½ linguriță de pudră de chilli;
  • 4-5 picături de sos Tabasco;
  • 2 linguri de suc de lămâie;
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • 5 linguri de vin alb demidulce, din gama Raftul vinarului;
  • sare și piper, după gust;
  • 300 g de cartofi roșii din gama Proaspete de la noi, 2 linguri de ulei de măsline și sare.

Mod de preparare pentru aripioare la cuptor cu cartofi

Deja ți-ai făcut toate cumpărăturile necesare din magazinul Profi? Să începem rețeta de aripioare la cuptor! Pentru început, elimină vârfurile aripilor de pui, apoi taie fiecare aripioară în două bucăți. Șterge-le bine cu hârtie absorbantă și pune-le într-un vas.

Amestecă separat uleiul de măsline, sucul de lămâie, sosul Tabasco, vinul alb, semințele măcinate de coriandru, cățeii de usturoi zdrobiți, pudra de chilli, boiaua dulce sau iute, iar la final adaugă sare și piper. Adaugă marinada obținută peste aripile de pui și asigură-te că sunt perfect acoperite. Acoperă apoi vasul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider pentru două ore.

Umple o oală cu apă caldă, adaugă o linguriță de sare și pune-o la foc mediu. Când începe să fiarbă, adaugă cartofii tăiați cubulețe și fierbe-i pentru 5 minute. Scurge apoi cartofii de apă. Ulterior, unge o tavă de copt cu ulei de măsline și adaugă cartofii. Pudrează-i cu sare și amestecă bine. Adaugă apoi deasupra cartofilor aripioarele de pui marinate, după care dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.

După 15 minute de gătit, întoarce aripile de pui pe partea opusă și mai gătește-le pentru 15 minute. Când acestea sunt rumenite uniform, scoate-le din cuptor și servește-le alături de cartofii rumeni și delicioși.

aripioare de pui cu cartofi la cuptor

2. Aripioare de pui la cuptor cu sos de usturoi

Următoarea rețetă cu aripioare de pui pe care ne dorim să o încerci este cea cu sos de usturoi. Îți garantăm că nimic nu va întrece frăgezimea aripioarelor de pui și nici aromele oferite de sosul de usturoi. Iată cum gătești cele mai gustoase aripioare de pui la cuptor cu usturoi!

Ingrediente

Ingredientele din lista de mai jos vor ajunge cu vârf și îndesat unei familii numeroase, însă poți schimba cantitățile oricând. În plus, noul Profi te așteaptă cu cele mai proaspete produse din carne de pui, din gama Ferma din deal. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de aripioare de pui:

  • 3 kg de aripioare de pui;
  • 200 ml de vin alb;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • 250 ml de sos de soia;
  • 3 linguri de miere;
  • zeama de la o lămâie;
  • 3 frunze de dafin;
  • piper măcinat.

Ingrediente pentru sos de usturoi

  • 1 căpățână de usturoi;
  • 2 roșii;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de aripioare la cuptor

Odată ce ai selectat toate ingredientele din gama de produse Profi, să dăm startul rețetei de aripioare de pui la cuptor. Spală și curăță bine aripioarele de pui, îndepărtează vârfurile și taie-le în două părți. Pune bucățile de pui într-un castron larg, apoi adaugă peste acestea căpățâna de usturoi zdrobit, piperul măcinat, frunzele de dafin, zeama de lămâie, mierea, sosul de soia și vinul alb. Amestecă bine toate ingredientele, apoi acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă aripioarele să se marineze pentru cel puțin două ore.

După ce s-au marinat, așază toate aripioarele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și toarnă peste acestea zeama rămasă de la marinare. Acoperă tava cu o folie din aluminiu și dă-o la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius. Scoate apoi tava din cuptor, îndepărtează folia și întoarce aripioarele pe partea opusă. Dă din nou tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoate apoi tava din cuptor și întoarce din nou aripile de pui, după care dă din nou tava la cuptor, pentru alte 30 de minute, la 200 de grade Celsius.

Pentru sosul de usturoi zdrobește căpățâna de usturoi, pune-o într-un castron, adaugă ulei de floarea soarelui și amestecă până obții o pastă. Pune apoi două roșii la cuptor în folie de aluminiu pentru o oră, la 180 de grade Celsius sau odată cu aripioarele, timp de o oră. După ce s-au copt, lasă-le să se răcească, îndepărtează apoi coaja și adaugă roșiile mărunțite peste usturoi. Amestecă până ce obții un sos omogen și servește aripioarele de pui calde cu acest sos savuros.

aripioare de pui la cuptor cu sos iute

3. Aripioare de pui la cuptor cu miere și muștar

Rețetele cu aripioare de pui nu s-au terminat aici, fiindcă mai avem un deliciu culinar pentru tine: aripioare de pui la cuptor cu miere și muștar. Sună savuros, nu-i așa? Iată cum le poți prepara pentru o masă de prânz apetisantă în familie!

Ingrediente

Mare parte din ingredientele din lista de mai jos le poți găsi pe rafturile magazinelor Profi sau la oferte de nerefuzat, în revista Profi. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru aripioare de pui după rețeta cu miere și muștar:

  • 15 aripioare de pui;

Ingrediente pentru sos

  • 50 g de unt;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 lingură de muștar;
  • 1 lingură de sos de soia;
  • sare și piper.

Mod de preparare al acestei rețete cu aripioare de pui

Spală bine aripioarele de pui și curăță-le. Topește untul și combină-l într-un bol cu mierea, muștarul, sosul de soia și condimentele. Pune apoi aripioarele de pui într-un vas larg și toarnă pe deasupra sosul preparat anterior.

Amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât bucățile de carne să fie unse în întregime cu amestecul aromat. Acoperă vasul cu o folie alimentară și dă carnea la rece pentru minim 2 ore.

Transferă apoi aripioarele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu marinada rămasă și dă-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute sau până când se rumenesc bine și pot fi pătrunse cu furculița. Ce-ai spune să servești aceste delicii alături de un sos tzatziki?

aripioare de pui la cuptor cu ardei si usturoi

Nu știm despre tine, dar noi abia așteptăm să gustăm din toate aceste preparate delicioase cu aripioare de pui! Dacă și tu simți ca noi, te sfătuim să-ți descarci și aplicația Profi pentru a beneficia de puncte bonus și oferte săptămânale la ingredientele tale preferate. Numai imaginează-ți ce aripioare de pui la cuptor vei obține cu produsele de calitate marca Profi!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Tocăniță de năut cu legume: O rețetă ușoară și delicioasă pentru o masă sănătoasă

26 ianuarie 2024

Într-o lume în care tendința este de a mânca sănătos și de a ne bucura de rețete gustoase și ușor de preparat, tocănița de năut cu legume se prezintă ca o opțiune ideală. Noi, cei de la Profi, știm că gătitul este o artă, iar descoperirea de rețete delicioase și sănătoase poate transforma simplul act al […]

Citește mai mult

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Ciorbă de varză pentru sezonul rece: Rețetă pentru a-ți încălzi sufletul

17 noiembrie 2023

Când temperaturile scad, nimic nu încălzește mai bine decât o mâncare caldă, preparată în propria bucătărie. Fie că vorbim despre o ciorbă de pui gustoasă sau o ciorbă de văcuță tradițională, fiecare în parte reprezintă un deliciu în zilele reci de sezon. Și mai știm o rețetă de ciorbă care te va încânta în această perioadă: ciorba de varză […]

Citește mai mult

Rețetă de supă cremă de praz: cum să obții o textură perfect

27 martie 2025

Dacă îți dorești o supă fină, cremoasă și plină de savoare, supa cremă de praz este alegerea perfectă. Pe lângă gustul său delicat și reconfortant, această rețetă este extrem de simplă și rapidă, fiind ideală atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru ocazii speciale.  Secretul unei supe creme de praz reușite stă […]

Citește mai mult

Rețetă de musaca de cartofi cu carne: Pas cu pas către o delicioasă mâncare tradițională

12 iulie 2023

Ne plac la nebunie rețetele cu cartofi și aromele pe care acestea le răspândesc în bucătărie. Și te-ai convins de asta, căci am gătit împreună cele mai diverse rețete cu cartofi, de la tocăniță de cartofi și până la cartofi noi la cuptor. Însă ce ai spune dacă am combina aromele cartofilor cu gustul inconfundabil al […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Rețete tradiționale cu rasol de porc: cum să păstrezi tradiția în bucătăria ta

03 decembrie 2024

Rasolul de porc este unul dintre acele preparate care evocă nostalgia meselor în familie, a sărbătorilor tradiționale și a gustului autentic românesc. Pregătit în diverse moduri – la cuptor, fiert sau chiar în slow cooker – acest preparat simplu, dar savuros, merită să fie păstrat în bucătăria ta.  Și cum știi foarte bine că suntem […]

Citește mai mult

Pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene: Rețete și secrete

16 noiembrie 2023

Iubești bucătăria mediteraneană și ești mereu în căutarea unor noi rețete delicioase pe care să le încerci? Ce ai spune dacă ai combina textura și gustul cărnii de pui cu aromele mediteraneene, pentru obținerea unor preparate absolut delicioase, perfecte pentru acest sezon? Noi credem că este o idee excelentă, mai ales dacă vrei să pregătești […]

Citește mai mult

Papricaș de pui: o rețetă tradițională ungurească

19 august 2024

Bucătăria ungurească ne-a demonstrat întotdeauna că este una plină de arome, motiv pentru care gastronomia românească a împrumutat multe rețete de aici de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și gulașul de porc, o rețetă pe care am prezentat-o nu demult pe blog. Nu despre gulaș ne dorim să-ți vorbim însă astăzi, ci despre papricașul de […]

Citește mai mult