Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o delicioasă ciorbă de miel, un preparat savuros și aromat, aproape nelipsit pe masa de Paște. 

Sărbătorile Pascale se învârt în jurul rețetelor pe bază de carne de miel, iar acest preparat se prepară atât de rapid și ușor încât ar fi și păcat să nu-i surprinzi pe cei dragi cu o ciorbă de miel bogată, plină cu bucăți fragede de carne, legume și zarzavaturi. Descoperă în rândurile următoare cum se face o ciorbă de miel după rețeta tradițională! 

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de miel 

Vei găsi în continuare lista de ingrediente necesare pentru o oală de ciorbă de miel, suficientă pentru aproximativ 12-14 porții. Cu alte cuvinte, îndeajuns de multă încât să poți bucura fiecare membru al familiei în zilele de Paște! Vestea bună este că în supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente la cele mai bune oferte, cu atât mai mult dacă-ți vei descărca și aplicația Profi! Iată de ce vei avea nevoie, punctual, pentru rețeta de ciorbă de miel: 

  • 1 – 1,5 kg de carne de miel cu os (spată, cap, gât); 
  • 2 cepe mici din gama Proaspete de la noi;
  • 2 fire de ceapă verde; 
  • 2-3 morcovi potriviți ca mărime; 
  • 1 rădăcină de pătrunjel; 
  • 1 bucată de rădăcină de țelină; 
  • 1 ardei gras; 
  • 2 roșii medii, opărite și curățate de coajă; 
  • 250 ml de borș; 
  • 2 gălbenușuri de ou; 
  • 1 legătură de leuștean; 
  • 300 g de smântână grasă din gama Proxi;
  • 2 linguri de orez (opțional); 
  • sare și piper, după gust.
Ingrediente pentru ciorbă de miel

 

Cum se prepară ciorba de miel după rețeta tradițională? 

Ai achiziționat toate ingredientele din gama de produse de la Profi? Atunci nu mai rămâne decât să începem prepararea celei mai bune ciorbe de miel cu legume. Iată cum poți prepara și tu un borș de miel tradițional! 

Pregătește carnea de miel 

Curăță carnea cu grijă de grăsimea în exces și de pielițe, cu atât mai mult cu cât gustul de oaie nu este chiar pe placul tuturor membrilor familiei. Pune apoi carnea de miel curățată într-o oală largă cu apă rece, dar cât să acopere carnea. Adăuga încă de la început o linguriță de sare și apoi, pe parcurs, îndepărtează spuma care se formează la suprafață pe măsură ce fierbe carnea. Operațiunea trebuie repetată ori de câte ori este cazul. 

În momentul în care nu se mai formează spumă la suprafață, adaugă morcovii curățați și tăiați cubulețe, ardeiul gras tăiat cubulețe, rădăcina de pătrunjel tocată mărunt, alături de ceapă și ceapa verde tocate și ele în bucăți potrivite. Lasă pe foc până când carnea de miel este bine fiartă, moment în care a venit timpul să o scoți din oală. Dacă vei găti ciorba cu orez, acesta este momentul în care poți adăuga orezul bine spălat și scurs în oală. Adaugă și roșiile tăiate cubulețe tot acum! 

Gătirea borșului de miel 

Dezosează rapid carnea de miel, tăi-o în bucăți potrivite și pune-le din nou în oala de ciorbă. Separat, dă în clocot borșul și abia apoi adăugă-l în oală. Mai dă într-un clocot ciorba, după care oprește imediat focul.

Într-un castron separat, amestecă bine smântâna și cele două gălbenușuri de ou. Adaugă apoi peste acestea un polonic de zeamă fierbinte, omogenizează bine și toarnă acest amestec în oală. La final, adaugă și leușteanul bine spălat și tocat mărunt, apoi potrivește gustul de sare și de piper. Gata! Ciorba de miel după rețeta tradițională este gata de servire. 

Servește ciorba de miel cu felii proaspete de pâine de casă și cu ardei iute. Vei găsi în gama Grădina Bunicii cel mai bun ardei iute, pentru a-l servi la masa de Paște alături de această ciorbă gustoasă și sățioasă! 

Borșul de miel

Secrete de preparare a rețetei de ciorbă de miel 

Așa cum deja te-am obișnuit cu rețetele de pe blog, ți-am pregătit și câteva secrete de preparare pentru a obține cea mai gustoasă ciorbă de miel din câte ai gustat până acum. Iată: 

  • pentru un gust aromat al ciorbei de miel, îți recomandăm să optezi întotdeauna pentru legume și zarzavaturi proaspete și autentice; 
  • dacă dorești să intensifici aroma și culoarea ciorbei de miel, poți căli zarzavatul dat pe răzătoare, în două linguri de ulei, timp de 4-5 minute, la foc mic; 
  • pentru un plus de savoare, poți să adaugi în ciorba de miel și o crenguță de cimbru uscat, pe care să o scoți la final din oală; 
  • atunci când dezosezi carnea de miel, ai grijă să desfaci totul, bucată cu bucată și să scoți cât mai mult din carnea de pe oase; 
  • ține cont să fierbi întotdeauna borșul înainte de să-l adaugi în ciorba de miel, pentru că doar astfel poți suprima bacteriile de fermentație din el, bacterii care ar putea afecta savoarea ciorbei de miel. 
Prepararea ciorbei de miel


Sperăm că ți-a plăcut această rețetă de ciorbă de miel cu leuștean și orez și că o vei încerca și tu cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Te asigurăm că toți cei dragi vor fi de-a dreptul încântați de gustul cărnii de miel în acest preparat gustos. Când se apropie Paștele, mergi de îndată la cel mai apropiat magazin Profi, alege de pe rafturi produsele de care ai nevoie și prepară cea mai bună rețetă de ciorbă de miel, cu arome tradiționale!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Cum să prepari un stufat de porc perfect: rețeta clasică cu mămăliguță

19 decembrie 2024

Ești în căutarea unei rețete tradiționale, savuroase și pline de arome românești? Atunci trebuie să încerci stufatul de porc! Dacă în perioada Paștelui ne-am delectat cu deliciosul stufat de miel, în timpul sărbătorilor de iarnă se potrivește de minune stufatul din carne de porc.  Această mâncare clasică, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, […]

Citește mai mult

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de […]

Citește mai mult

Ciorba de pește: sfaturi pentru a alege peștele potrivit și rețete savuroase

19 august 2024

Îți place peștele în toate formele sale? La fel de mult ne place și nouă, motiv pentru care ți-am propus de-a lungul timpului rețete delicioase precum peștele la cuptor și saramura de pește. În articolul următor este vorba însă despre ciorba de pește, un deliciu tradițional românesc cu atât de multe variante diferite de preparare.  Indiferent […]

Citește mai mult

Ardei umpluţi cu orez: O rețetă de post ușor de preparat

22 noiembrie 2022

Ușor, ușor, ne apropiem de postul Crăciunului, așa că nu vedem un moment mai bun de a trece în revistă o rețetă de post cu o savoare fantastică. Este vorba despre rețeta de ardei umpluți cu orez, ciuperci și alte legume delicioase de sezon. Acești ardei umpluți de post sunt extrem de gustoși și de […]

Citește mai mult

Ghiveci de legume cu orez: O rețetă simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Fie că este anotimpul cald, fie că este vremea postului, ghiveciul de legume cu orez după rețeta sârbească este un adevărat deliciu culinar. Dacă te întrebi ce este ghiveciul de legume, află că acesta este, în fapt, o tocană de legume bogată în vitamine și nutrienți ce poate fi servită ca atare, sau drept garnitură […]

Citește mai mult

Ciorbă de lobodă: o rețetă tradițională pas cu pas

16 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm fani ai tuturor rețetelor de ciorbă. Așa că după ce am pregătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, o ciorbă de perișoare tradițională și o ciorbă de porc ca la mama acasă, astăzi vom continua seria de rețete de ciorbă cu o delicioasă […]

Citește mai mult

5 cele mai bune garnituri pentru un grătar

19 august 2024

Grătarul este o activitate de vară îndrăgită, ce aduce împreună familia și prietenii pentru a se bucura de mâncare delicioasă și companie bună. Prepararea cărnii la grătar este, desigur, vedeta spectacolului, dar garniturile care însoțesc aceste preparate sunt la fel de importante pentru a crea o masă echilibrată și savuroasă.  Dacă duci lipsă de inspirație […]

Citește mai mult

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

02 martie 2023

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. […]

Citește mai mult

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult