Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este și motivul care ne-a determinat să te inspirăm în articolul de astăzi cu rețete gustoase de coaste de miel la cuptor. 

Știm cu toții că friptura de miel la cuptor este un deliciu care reușește să împodobească masa tradițională a Sfintei Sărbători de Paște, iar o porție de costițe rumenite, gătite cu pricepere, este un deliciu de nerefuzat de către toți pofticioșii din familie. Dacă și tu vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu preparate delicioase și apetisante la masa de Paște, te invităm să descoperi în continuare câteva rețete de coaste de miel la cuptor, una mai gustoasă decât alta! 

1.Coaste de miel cu cartofi la cuptor 

Vom da startul rețetelor de coaste de miel la cuptor cu câteva porții de coaste suculente de miel, extrem de aromate și foarte ușor de preparat. Această rețetă este preparată și testată chiar de către Jamie Oliver, așa că merită să-ți iei ingredientele de care ai nevoie de la Profi și să o încerci și tu pentru masa de Paște! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține 6 porții de coaste de miel la cuptor după rețeta cu cartofi. Iată ce ingrediente trebuie să alegi din gama de produse de la Profi pentru această rețetă gustoasă de paște: 

  • 1 bucată cu 6 coaste de miel; 
  • 10 cartofi medii; 
  • 1 mână de roșii cherry; 
  • 1 mână de măsline Kalamata; 
  • 6 căței de usturoi; 
  • 100 ml de ulei; 
  • sare și piper, după gust
  • câteva crenguțe de rozmarin. 

Cum se prepară această friptură de miel la cuptor? 

Ai cumpărat deja toate ingredientele din noul Profi? Atunci nu mai rămâne decât să preparăm împreună una dintre cele mai delicioase rețete de coaste de miel la cuptor! Vom începe prin a încinge cuptorul, după care vom fierbe cartofii în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute sau până când se înmoaie, apoi se scurg bine. Între timp, se vor îndepărta semințele roșiilor și se vor scoate sâmburii măslinelor.

 

Încinge o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie, la foc mare, apoi adaugă în acesta coastele de miel. Rumenește-le bine, apoi scoate-le pe o farfurie. Taie cartofii fierți în cubulețe și pune-i și în tigaia în care ai rumenit coastele, apoi prăjește-i pentru câteva minute la foc mediu spre mic. Adaugă apoi în tigaie roșiile și măslinele și condimentează cu sare și piper, după gust. 

Alege frunzele de rozmarin și adaugă-le peste cățeii de usturoi decojiți și puși într-o tavă de copt, apoi stropește totul cu puțin ulei. Răstoarnă în tava de copt și legumele din tigaie. Așează și coastele de miel peste legumele din tavă și dă tava la cuptor. În funcție de cât de mari sau de mici sunt coastele de miel, gătirea acestora la cuptor va dura între 20 și 30 de minute. Dacă îți place ca friptura de miel la cuptor să fie mai bine făcută și să nu fie roz în centru, mai poți adăuga 5-10 minute la timpul de coacere. 

Atunci când coastele de miel s-au rumenit frumos pe deasupra, se vor felia și se vor obține 6 cotlete de miel. Se vor servi calde, alături de cartofii crocanți din tavă și vor fi un deliciu la masa de Paște! 

Friptură de miel la cuptor

2.Coaste de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin 

Ai gătit vreodată coaste de miel la cuptor după rețeta cu rozmarin și usturoi? Îți garantăm că friptura de miel la cuptor va fi de-a dreptul savuroasă cu această combinație de ingrediente, ingrediente pe care le vei regăsi în magazinul Profi! Iată cum poți prepara și tu aceste coaste de miel la cuptor gustoase! 

Ingrediente 

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține circa 6 porții de coaste de miel la cuptor. Așa că descarcă-ți aplicația Profi pentru a le achiziționa la cele mai bune prețuri din magazinul nostru! Iată de vei avea nevoie: 

  • 2 coaste de miel; 
  • 3 linguri de ulei de măsline; 
  • 1 lingură de usturoi mărunțit; 
  • 2 linguri de rozmarin; 
  • 1 lingură de cimbru uscat; 
  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat; 
  • sare și piper, după gust; 
  • puțin ulei pentru uns tava de copt. 

Mod de preparare pentru această friptură de miel la cuptor marinată 

Ai profitat de cele mai bune oferte de la Profi și ai la îndemână pe blatul de bucătărie toate ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de coaste de miel la cuptor? Atunci hai să dăm startul rețetei de friptură de miel pentru masa de Paște! Pentru început, încinge cuptorul la 230 de grade Celsius. Pregătește tava de copt cu o folie de aluminiu și unge-o bine cu ulei. 

Într-un bol separat se vor amesteca uleiul de măsline, sarea, piperul, cimbrul, rozmarinul și pătrunjelul verde tocat. Coastele de miel se vor unge apoi bine cu mixul obținut anterior, pentru a te asigura că obții cea mai aromată scăricică marinată la cuptor. Asta dacă te întrebai cu ce se marinează carnea de miel pentru cuptor! 

În funcție de cât de mari sunt coastele de miel, acestea se vor lăsa la marinat pentru câteva ore sau chiar și peste noapte, pentru ca toate condimentele pentru friptura de miel la cuptor să pătrundă cât mai bine în carne. Desigur, poți lăsa carnea de miel la macerat și pentru 30-45 de minute, însă este indicat ca friptura de miel să fie lăsată cât mai mult timp în această marinadă. 

Se dă apoi carnea la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când termometrul pentru carnea indică 50 de grade în interiorul cărnii (pentru gătirea medie). Când timpul de gătire a expirat, tava cu coastele de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin se va înfășura în folie de aluminiu, pentru 10 minute, timp în care carnea de miel se va odihni. Apoi poate fi servită cu poftă la masa de Paște, alături de cei dragi! 

Coaste de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin

3.Coaste de miel la cuptor în sos de vin

Am ajuns și la cea de-a treia rețetă de coaste de miel la cuptor, dacă te tentează să încerci tot soiul de rețete de Paște cu carne de miel. Această rețetă de coaste de miel în sos de vin poate fi rețeta perfectă pentru o masă de sărbătoare, așa că iată cum o poți prepara pentru cei din familie! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente pe care urmează să ți-o dezvăluim în rândurile de mai jos vei obține 4 porții de coaste de miel la cuptor. Pentru această rețetă de costițe la cuptor vei avea nevoie de următoarele: 

  • 8-10 coaste de miel; 
  • 5 căței de usturoi;
  • 1 crenguță de rozmarin; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 2 linguri de ulei; 
  • 1 pahar de vin alb sec din colecția de vinuri Profi.

Cum se prepară coastele de miel la cuptor după rețeta cu vin? 

Spală bine coastele și tamponează-le cu un șervet de hârtie. Prepară apoi într-un vas un baiț pentru miel la cuptor din ulei, usturoiul tocat fin, sare, piper, rozmarin și vin alb. Adaugă coastele în această marinată, acoperă vasul cu o folie și lasă carnea de miel la macerat peste noapte în frigider. Ține cont ca ziua următoare când începi prepararea rețetei să scoți carnea de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a o introduce la cuptor, în așa fel încât să ajungă la temperatura camerei. 

Pornește cuptorul și secționează între timp, din loc în loc, porțiunile cu grăsime ale coastelor de miel. Mai presară apoi un praf de sare și așează coastele de miel într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu ulei. Introdu coastele de miel la cuptor și lasă-le să se gătească la foc mediu pentru aproximativ 70 de minute sau chiar și mai mult timp, în funcție de dimensiunile coastelor. Scoate apoi friptura de miel din cuptor, acoperă tava cu o folie alimentară și lasă carnea să se răcorească pentru 10 minute. Apoi poți porționa scăricica la cuptor și poți servi acest deliciu din carne de miel. 

Coaste de miel la cuptor în sos de vin

Sperăm că am reușit să-ți facem poftă cu toate aceste rețete gustoase de coaste de miel la cuptor și că vei alege să-i surprinzi pe cei dragi de Paște cu cel puțin unul dintre aceste delicii cu carne de miel. Promitem să fie încântați de aromele acestor preparate fragede și apetisante!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Pulpe de curcan la cuptor: rețeta care va deveni tradiție în familia ta

11 iulie 2024

Nu știm despre tine însă noi suntem fani ai rețetelor pregătite la cuptor, mai ales dacă acestea au la bază bucăți delicioase de carne. Nu demult am pregătit pulpe de pui la cuptor cu arome mediteraneene. Ei bine, astăzi ne dorim să adăugăm la blogul de rețete un alt deliciu culinar: pulpe de curcan la cuptor apetisante. […]

Citește mai mult

Paste cu sos pesto: cum să pregătești rapid o rețetă delicioasă

27 martie 2024

Știm cu toții că pastele reprezintă una dintre cele mai rapide și delicioase opțiuni culinare pentru zilele în care vrei să gătești ceva gustos într-un timp scurt. Acesta este și motivul pentru care ți-am prezentat pe blog, de-a lungul timpului, tot soiul de rețete delicioase de paste, de la paste cu creveți până la paste quatro […]

Citește mai mult

Rețete de sarmale: 3 rețete tradiționale românești

22 noiembrie 2022

Sarmalele sunt, poate, cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești și sunt puțini aceia care ar refuza o porție de sarmale gustoase, cu smântână și o mămăliguță alături. Deși rețetele de sarmale sunt considerate tradiționale în țara noastră, aceste preparate își au rădăcinile în Imperiul Otoman, mai cu seamă că termenul de „sarma” provine din turcescul […]

Citește mai mult

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

16 iunie 2023

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni […]

Citește mai mult

Cum să prepari o mâncare de linte cu legume, perfectă pentru zilele de post

18 noiembrie 2024

Dacă îți dorești o mâncare delicioasă și sănătoasă în zilele de post, o mâncare de linte cu legume poate fi alegerea ideală. Această rețetă nu doar că îți oferă o masă sățioasă și plină de nutrienți, dar este și ușor de preparat. În plus, lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, ceea ce o […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de fasole cu ciolan scăzută: pas cu pas pentru un preparat savuros

11 noiembrie 2024

Ești în căutare de inspirație culinară și vrei să te bucuri de sezonul de toamnă cu mâncăruri nutritive și sățioase? Atunci îți propunem un deliciu al bucătăriei românești: fasolea cu ciolan scăzută. Aceasta este o rețetă autentică românească, plină de arome, care aduce acel gust nostalgic al preparatelor de casă.  Pregătită corect, aceasta devine o […]

Citește mai mult

Cartofi noi la cuptor: 3 rețete simple și gustoase 

02 martie 2023

Atunci când vine vorba de garnituri delicioase, cartofii și-au câștigat popularitatea detașat. Să fim sinceri, cu toții iubim cartofii prăjiți în baie de ulei, cartofii la cuptor sau cartofii fierți în coajă! Iar despre cartofii noi nici nu mai încape vorbă, căci gustul lor deosebit, alături de textura fragedă te îndeamnă, parcă, să nici nu […]

Citește mai mult

Paste Rapide

07 februarie 2023

Dacă vrei să-ți surprinzi sufletul pereche, însă nu ai timp și nici prea multă îndemânare, ofertele PROFI îți vin în ajutor cu o nouă rețetă. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a pregăti pastele respectând instrucțiunile de pe ambalaj: punem apă la fiert alături de sare, iar atunci când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult