Ficăței de pui cu ceapă la tigaie: rețeta pas cu pas
Suntem siguri că dacă deja ai parcurs o parte din rețetele noastre de pe blog ai observat că ne plac la nebunie rețetele cu pui, de la frigărui de pui și până la aripioare de pui la cuptor. Ei bine, la fel de apetisante pentru noi sunt și organele de pui, în special ficățeii, așa că nu este deloc de mirare că ficatul de pui va fi chiar deliciul pe care-l vom prepara împreună astăzi. Și nu oricum, ci la tigaie, cu puțină ceapă, pentru arome desăvârșite.
Rețeta de ficăței de pui cu ceapă la tigaie este una din rețetele cu care am crescut și al cărei gust simțim că ne aduce aminte de copilărie. Tocmai din acest motiv vom găsi întotdeauna bucurie într-o porție de ficăței de pui la tigaie și ne dorim să împărtășim și cu tine această bucurie. Așa că, te invităm să descoperi în articolul următor cum poți prepara cei mai buni ficăței cu ceapă, după rețeta clasică din cartea de bucate a bunicii!
Ingrediente pentru ficăței cu ceapă
Din lista de ingrediente de mai jos vei obține aproximativ 4-5 porții de ficăței de pui cu ceapă, cu care să-i încânți pe toți cei dragi la masa de prânz. Și le vei găsi pe toate în gama de produse de la Profi, așa că iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături atunci când te îndrepți spre noul Profi:
- 500-600 g de ficăței de pui din gama Ferma din deal;
- 150 g de ceapă din gama Proaspete de la noi, tocată mărunt;
- 40 m de ulei din gama Proxi;
- 1 linguriță rasă de boia de ardei (opțional);
- sare și piper, după gust;
- pătrunjel verde tocat sau alte ierburi aromatice, pentru servire.
Cum se prepară ficățeii de pui cu ceapă la tigaie?
Ai achiziționat deja toate ingredientele din magazinul Profi? Foarte bine ai făcut, căci aici vei găsi cu siguranță ficăței proaspeți, lucru extrem de important pentru o rețetă de ficăței de pui reușită, dar și legume autentice românești. Acum că ai toate ingredientele la îndemână, îți vom prezenta pe rând etapele de preparare ale acestor ficăței de pasăre, pentru a ne asigura că obții cei mai fragezi și aromați ficăței. Iată ce ai de făcut!
Pregătirea și călirea cepei pentru ficăței la tigaie
Primul lucru care trebuie făcut pentru rețeta cu ficat de pui este călirea cepei. În general această etapă durează mai mult decât gătirea ficățeilor, până când ceapa se înmoaie bine. Curăță și spală bine ceapa, apoi toac-o mărunt. Încinge uleiul într-o cratiță largă și adâncă, pe foc mediu. Adaugă apoi ceapa în tigaie și redu focul la minimum. Călește apoi ceapa la foc mic pentru circa 13-15 minute, până când aceasta devine translucidă, fără a se rumeni.
Pregătirea ficățeilor pentru rețetă
Cât ceapa se călește la foc mic te poți ocupa de ficățeii de pui. Aceștia se vor pune într-o sită și se vor spăla bine sub un jet de apă rece, până când lichidul care curge din aceștia este limpede. Pune sita deasupra unui vas și lasă ficățeii acolo pentru câteva minute, pentru a se scurge bine de apă. Zvântă apoi ficățeii de pui cu hârtie absorbantă.
Nu uita nici de ceapă, așa că mai aruncă din când în când un ochi spre tigaie! Odată ce s-au zvântat, ficățeii se vor tăia în bucățele aproximativ egale, pentru a te asigura că se vor găti în același timp.
Gătirea ficățeilor la tigaie alături de ceapa călită
Acum urmează și ultima etapă a rețetei de ficăței de pui cu ceapă la tigaie. Când ceapa s-a înmuiat bine, se vor adăuga în tigaie toți ficățeii de pui. Acesta este momentul în care poți presăra peste ficăței și puțină boia de ardei, însă este absolut opțional. După 2-3 minute în tigaie, ficățeii trebuie întorși pe cealaltă parte. Acoperă apoi tigaia cu un capac și gătește-i alături de ceapă, la foc mic, pentru 8-10 minute.
În final, oprește focul și adaugă sare și piper după gust, amestecând ușor ficățeii de pui cu sosul format. Aceștia se vor servi calzi, presărați cu puțină verdeață, alături de garnitura preferată. Nouă ne place să servim ficățeii de pui cu ceapă la tigaie alături de piure de cartofi, însă și orezul poate fi o variantă excelentă, mai ales dacă optezi pentru orezul din gama Eisler de la Profi. Poate chiar și cu niște gogoșari tăiați la borcan, din gama Grădina Bunicii!
Secrete de preparare pentru cel mai bun ficat de pui cu ceapă
Acum că am ajuns la final de rețetă, avem pentru tine și câteva secrete de preparare, în așa fel încât să ne asigurăm că vei servi alături de familie cei mai buni ficăței la tigaie. Iată sugestiile noastre de gătire a rețetei de ficăței de pui la tigaie:
- începe întotdeauna rețeta de ficăței la tigaie cu călirea cepei și ține-o sub observație, amestecând frecvent în aceasta, chiar și când te ocupi de pregătirea ficățeilor;
- ai grijă ca ceapa să nu se rumenească. Dacă are această tendință, adaugă peste ceapă 2 linguri de apă fierbinte și continuă călirea cepei acoperind tigaia cu un capac;
- după ce ai zvântat ficățeii, asigură-te ca aceștia să nu aibă cumva fierea, pentru că altfel vei risca să se amărască toată mâncarea. Îndepărtează și bucățile de grăsime și țesut conjunctiv care se țin de ei;
- în momentul în care presari boia de ardei peste ficăței, ai în vedere să nu-i asezonezi în acel moment cu sare, căci aceasta nu va face decât să întărească ficățeii de pui, ceea ce îi va face uscați și înecăcioși;
- nu găti ficățeii de pui în exces, pentru că aceștia se vor întări și își vor pierde din textura cremoasă;
- descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune promoții la ingredientele preferate pentru ficăței de pui la tigaie absolut delicioși.
Acum cunoști rețeta clasică de ficăței de pui la tigaie, dar și secretele de preparare ale unei mâncări absolut delicioase. Nu mai rămâne decât să te îndrepți spre cel mai apropiat supermarket Profi, să-ți faci cumpărăturile și să-i surprinzi pe membrii familiei cu porții de ficăței de pui fragezi și aromați!