Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții post, poți adăuga puțin lapte în rețeta cu spanac sau îl poți servi celor dragi cu un ou ochi așezat deasupra, pentru a mulțumi pe toată lumea. 

Ceea ce face această mâncare de spanac cu usturoi atât de catifelată este sosul de făină aromat cu usturoi. Este, în fapt, un sos bechamel, care oferă preparatului o aromă desăvârșită. Desigur, în rețetele de post, untul este înlocuit cu ulei vegetal, însă rezultatul este la fel de delicios. Ești gata să prepari rețete simple și gustoase cu spanac și usturoi? Iată cum se prepară spanacul în moduri apetisante!

1. Mâncare de spanac cu usturoi după rețeta clasică

Vom da startul rețetelor cu o mâncare de spanac de post, după rețeta clasică, așa cum era el pregătit de bunica în zilele de post. Nu vei avea nevoie nici de prea multe ingrediente și nici de pricepere prea mare în bucătărie, așa că iată lista de ingrediente și apoi să bucătărim! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac

În rândurile următoare îți vom prezenta ingredientele pentru 4 porții de mâncărică de spanac cu usturoi. Timpul de gătire este unul redus, iar ingredientele le vei găsi pe toate în supermarketul Profi. Pentru mâncarea de spanac după rețeta de post vei avea nevoie de: 

  • 500 g de frunze de spanac proaspăt sau 250 g de spanac opărit și congelat; 
  • 40 g de făină din gama Proxi
  • 40 ml de ulei vegetal; 
  • 3 căței de usturoi; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se face spanacul cu usturoi după rețeta de post? 

Pentru început, curăță și spală bine spanacul, apoi opărește-l pentru 2 minute în apă clocotită cu sare. Scurge spanacul de apa în care a fiert, păstrând apoi aproximativ 300 ml din această apă. Odată scurs, trece spanacul printr-un castron cu apă rece, în care ai pus și câteva cuburi de gheață. Astfel, spanacul își va păstra o culoare vie în timpul gătirii. 

Scurge din nou spanacul și toacă-l mărunt. Încinge apoi uleiul într-o tigaie încăpătoare, adaugă făina și amestecă, până aceasta se impregnează cu ulei. Toarnă apoi puțin câte puțin din apa în care a fiert spanacul și amestecă energic. Lasă sosul să fiarbă pentru 10 minute și condimentează cu sare și piper, după gust. Pune apoi spanacul tocat peste sosul de făină și amestecă. 

Adaugă și usturoiul trecut prin presă și mâncarea de spanac cu usturoi este gata să fie servită. Alături de pâine prăjită sau mămăliguță, mâncarea de spanac va fi de-a dreptul delicioasă. Și dacă nu ții post, câteva ouă ochiuri sau ouă poșate alături vor fi nemaipomenite! 

Spanacul cu usturoi după rețeta de post

2. Mâncare de spanac cu usturoi și lapte

Vom continua rețetele cu spanac cu un preparat care nu este de post, și anume mâncarea de spanac cu usturoi și lapte. Rezultatul va fi cu atât mai cremos datorită ingredientelor de origine animală. Ți-am stârnit curiozitatea? Hai să gătim împreună una între cele mai gustoase rețete cu spanac proaspăt sau congelat! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac 

În lista de mai jos vei găsi ingredientele necesare pentru 4 porții de mâncărică de spanac și le vei găsi pe toate în gama de produsele de la Profi. Iată ce trebuie să achiziționezi din noul Profi pentru această rețetă cu spanac: 

  • 500 g de spanac proaspăt sau 250 g de spanac congelat; 
  • 250 ml de lapte; 
  • 25 g de unt; 
  • 1 linguriță de ulei vegetal; 
  • 25 g de făină; 
  • 3-4 căței de usturoi din gama Proaspete de la noi
  • sare și piper, după gust. 

Cum se prepară spanacul cu usturoi după rețeta cu lapte?

Pune pe foc o oală mare cu 2-3 litri de apă și adu apa în punctul de fierbere. Separat, pregătește un castron cu apă rece, preferabil cu câteva cuburi de gheață. Când apa clocotește, adaugă spanacul și opărește-l pentru 1-2 minute. Scurge-l apoi de apa fierbinte și plonjează-l în castronul cu apă rece. Acest șoc termic va garanta conservarea culorii de verde intens a spanacului. Scurge din nou spanacul de lichid, presându-l ușor într-o strecurătoare. Spanacul se va toca apoi mărunt. 

Înfierbântă pe foc mediu o tigaie largă și adăuga uleiul, alături de unt. Când untul se topește se adaugă făina și se amestecă rapid, până se impregnează cu grăsime. Se toarnă apoi treptat laptele cald și se amestecă energic. Sosul bechamel trebuie să fiarbă aproximativ 10 minute, pe foc mediu spre mic. Se zdrobește și usturoiul, peste care se adaugă 2 linguri de apă rece, cât să obții un mujdei concentrat. 

Când sosul este gătit, se adaugă peste acesta spanacul tocat (sau cel congelat dacă dorești să optezi pentru rețeta cu spanac congelat). Se amestecă bine și se readuce la fierbere. Spanacul trebuie să fiarbă maxim 3 minute, apoi se asezonează cu sare și cu piper, după gust. Se adaugă și mujdeiul preparat anterior și acum mâncarea de spanac este gata. Poți servi spanacul cu ochiuri și mămăligă, o variantă populară de servire! 

Spanacul cu usturoi după rețeta cu lapte

3. Mâncare de spanac cu usturoi și lămâie 

Vom continua seria rețetelor cu o altă rețetă cu spanac de post, numai că de data aceasta vom folosi și suc de lămâie, pentru un preparat cu gust ușor acrișor și arome divine. Ești gata să încerci și această mâncărică de spanac de post? Iată cum se gătește spanacul cu usturoi și lămâie! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac 

Așa cum deja te-am obișnuit, în magazinul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o mâncare de spanac ca la carte. Și unde mai pui că dacă-ți descarci aplicația Profi, vei beneficia și de cele mai bune promoții la ingredientele din lista de mai jos? Pentru această mâncare de spanac vei avea nevoie de: 

  • 1 kg de spanac proaspăt; 
  • 30 g de făină; 
  • 500 ml de apa în care ai opărit spanacul; 
  • 3 căței de usturoi; 
  • 3 linguri de ulei vegetal; 
  • 2-3 linguri de suc de lămâie proaspăt; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se gătește spanacul cu usturoi după rețeta cu lămâie?

Ai deja toate ingredientele la îndemână? Iată cum poți prepara această mâncare de spanac! Ca și în cazul rețetelor anterioare, spanacul se va spăla bine în câteva ape, se va opări pentru 1-2 minute într-o oală cu apă clocotită și sare, se va scufunda apoi într-o oală cu apă rece cu gheață, apoi se va scurge bine și se va toca mărunt.

Pune apoi într-o cratiță largă uleiul, la foc mic. Când s-a încălzit, adaugă făina și amestecă până ce obții o cremă omogenă. Adaugă apoi treptat din apa în care a fiert spanacul și amestecă continuu timp de 10 minute, până când sosul alb bechamel devine cremos. În sosul alb se va pune apoi spanacul opărit și tocat. Amestecă spanacul cu sosul din cratiță, apoi adaugă și usturoiul zdrobit, alături de sucul de lămâie. Condimentează cu sare și piper, apoi mai fierbe mâncarea de spanac pentru încă 5-6 minute. 

Servește mâncarea de spanac cu felii de pâine de casă prăjită dacă ții post sau alături de ouă ochiuri. Poate chiar și o friptură apetisantă se va potrivi acestui preparat savuros cu spanac și usturoi, atunci când nu ții post! 

Cu asemenea rețete delicioase cu spanac, nu e de mirare că nici nu vei ști ce mâncărică de spanac să pregătești mai întâi! Oricare ar fi alegerea ta, cu siguranță vei reuși să-i bucuri pe toți cei dragi cu un preparat delicios și sănătos. Poftă bună! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Pește la cuptor: idei de rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Nu este deloc un secret faptul că peștele este un aliment sănătos, care aduce o mulțime de beneficii organismului. Consumul de pește de calitate, preparat într-un mod sănătos prezintă avantaje semnificative într-o dietă alimentară echilibrată, prin conținutul redus de grăsimi și cantitatea mare de acizi grași esențiali. Trebuie să recunoaștem că în afară de saramura de […]

Citește mai mult

5 cele mai bune garnituri pentru un grătar

19 august 2024

Grătarul este o activitate de vară îndrăgită, ce aduce împreună familia și prietenii pentru a se bucura de mâncare delicioasă și companie bună. Prepararea cărnii la grătar este, desigur, vedeta spectacolului, dar garniturile care însoțesc aceste preparate sunt la fel de importante pentru a crea o masă echilibrată și savuroasă.  Dacă duci lipsă de inspirație […]

Citește mai mult

Iahnie de fasole tradițională: Secretele unei rețete autentice pas cu pas

17 noiembrie 2023

Atunci când ne gândim la unele dintre cele mai populare mâncăruri la români, extrem de savuroase în simplitatea lor, iahnia de fasole tradițională ocupă un loc important în topul celor mai preparate rețete din bucătăria românească, cu atât mai mult în sezonul rece. Dacă în anotimpul cald ne delectam cu fasole verde cu usturoi, acum a […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Rețete de sarmale: 3 rețete tradiționale românești

22 noiembrie 2022

Sarmalele sunt, poate, cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești și sunt puțini aceia care ar refuza o porție de sarmale gustoase, cu smântână și o mămăliguță alături. Deși rețetele de sarmale sunt considerate tradiționale în țara noastră, aceste preparate își au rădăcinile în Imperiul Otoman, mai cu seamă că termenul de „sarma” provine din turcescul […]

Citește mai mult

Cum să prepari o mâncare de linte cu legume, perfectă pentru zilele de post

18 noiembrie 2024

Dacă îți dorești o mâncare delicioasă și sănătoasă în zilele de post, o mâncare de linte cu legume poate fi alegerea ideală. Această rețetă nu doar că îți oferă o masă sățioasă și plină de nutrienți, dar este și ușor de preparat. În plus, lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, ceea ce o […]

Citește mai mult

Ciorbă de porc: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

07 decembrie 2022

Gospodarii știu că odată cu tăierea porcului de Ignat se dă startul unei serii de preparate pe bază de carne de porc, gustoase și apetisante, din care să se înfrupte toți pofticioșii de Sărbători. Caltaboș, lebăr, cârnați de casă, sarmale, carne de porc la borcan sau ceafă de porc la cuptor sunt delicii pe care […]

Citește mai mult

Paste care-ți amintesc de Italia

12 iulie 2023

Trecem și printr-o vacanță în Italia cu ajutorul cinei și pregătim paste cu sos roșu. De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara pastele? Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline alături de usturoi. Când acesta devine auriu, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm […]

Citește mai mult

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult