Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Paste cu creveți: 3 rețete simple și gustoase

Iubitorilor de paste și fructe de mare, acest articol vă va încânta simțurile culinare! În ultimii ani, pastele cu creveți au devenit o opțiune populară pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale. Această combinație delicioasă și ușor de preparat poate fi adaptată la preferințele culinare ale fiecăruia, oferind o mulțime de opțiuni de rețete diversificate.

Pentru a obține un rezultat gustos și aspectuos, este important să cunoști pașii și tehnicile esențiale în pregătirea pastelor cu creveți. De la alegerea pastelor potrivite până la pregătirea creveților și a sosurilor, fiecare detaliu contează pentru un preparat reușit.

În acest articol, vei găsi 3 rețete simple și gustoase de paste cu creveți care vor satisface gusturile chiar și a celor mai pretențioși gurmanzi. De la paste cu creveți și usturoi până la paste cu creveți în sos de roșii și busuioc sau paste cu creveți și sos alfredo, vei găsi cu siguranță inspirație pentru următoarea cină.

Cum alegi pastele potrivite pentru rețetele cu creveți?

Componente pentru paste cu creveti

Pentru a obține un preparat delicios și armonios, este important să alegi pastele potrivite pentru rețeta cu creveți pe care intenționezi să o prepari. Există o mulțime de sortimente de paste, aproximativ 350 de tipuri diferite, iar lista se poate mări dacă iei în calcul și variantele regionale. Însă, chiar dacă forma pastelor nu influențează gustul preparatului, aceasta va avea impact asupra experienței culinare.

De regulă, este recomandat ca textura și dimensiunea creveților să se potrivească cu forma de paste aleasă. De exemplu, dacă folosești creveți mari, este recomandat să alegi paste mai groase și mai robuste, cum ar fi tagliatelle. Dacă folosești creveți mici, este mai bine să folosești paste mai subțiri, cum ar fi linguine sau spaghetti. 

Cum pregătești creveții pentru paste?

În lista de ingrediente a celor mai multe rețete cu creveți vei găsi „creveți curățați și decorticați”. Dar cum ajungi la acest rezultat?

În supermarket, poți găsi creveți proaspeți, creveți congelați sau prefierți. Iată care este procedeul decorticării unui crevete:

  • înlătură capul crevetelui prin rupere, apoi clătește-l sub un jet de apă rece;
  • desprinde rând pe rând segmentele de carapace și picioarele crevetelui. Pentru a desprinde ultimul segment, cel din coadă, trage ușor de evantaiul cozii;
  • îndepărtează tractul digestiv de pe spatele crevetelui. Cu un cuțit bine ascuțit, fă o tăietură mică pe tot spatele crevetelui, de la primul segment și până la coadă, apoi scoate cu grijă intestinul. 

Rețetă simplă de paste cu creveți și usturoi

Vom da startul rețetelor de paste cu creveți gătite în cel mai simplu mod, cu unt și usturoi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru 2 porții:

  • 200 grame de paste lungi din gama Coline D’angelo;
  • 400 de grame de creveți decorticați (aproximativ 650 de grame de creveți proaspeți);
  • 5 căței de usturoi tocați mărunt;
  • 50 de grame de unt;
  • 2 linguri zeamă de lămâie;
  • 150 ml vin alb sec;
  • sare, piper;
  • pătrunjel verde. 

Cum se fac pastele cu creveți și usturoi?

Ai luat tot ce-ți trebuie din noul Profi? Atunci poți începe să pregătești această rețetă simplă și rapidă. În primul rând, pune pastele la fiert într-o oală încăpătoare cu apă și sare. De regulă, se pune 1 lingură de sare la un litru de apă atunci când se fierb pastele. Atenție la timpul de fierbere indicat pe ambalaj. 

Între timp, curăță creveții și toacă mărunt usturoiul. Dacă nu ai vin alb, nu arunca resturile de la crevete (capul și carapacea). Le poți transforma într-o supă delicioasă de creveți, dintre care 150 ml să adaugi peste paste, iar restul o poți congela pentru următoarea rețetă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-o oală resturile de crevete, apoi să completezi cu apă până le acoperi. Lași să dea un clocot, iar la final o strecori. 

Dacă nu ai creveți proaspeți, poți găsi creveți gata decorticați la raionul de preparate congelate din magazinele Profi. Pe aceștia trebuie să-i lași la dezghețat în frigider înainte de a începe rețeta. 

Pune creveții într-un bol și marinează-i cu o zeama de lămâie, usturoiul, sarea și piperul. Într-o tigaie încăpătoare, topește untul, apoi adaugă creveții. Sotează-i la foc mare timp de 2 minute, întorcându-i des cu o paletă pentru a nu se găti prea mult. 

Când au început să își schimbe culoarea, toarnă vinul alb sau supa de creveți. Mai lasă-i timp de 2 minute pe foc, apoi stinge flacăra. Adaugă pastele peste creveți împreună cu 100 de ml din apa în care au fiert, amestecă și servește pastele cu pătrunjel proaspăt tocat. 

Paste cu creveți în sos de roșii și busuioc

Paste cu creveți în sos de roșii și busuioc

Pentru sosul de roșii și busuioc, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g roșii proaspete sau conservate;
  • busuioc proaspăt;
  • 1 ceapă;
  • 5 căței de usturoi;
  • 5 linguri de ulei de măsline;
  • puțin oregano uscat;
  • sare și piper.

Pe lângă aceste ingrediente, mai ai nevoie și de: 

  • 200 grame de paste lungi;
  • 400 de grame de creveți decorticați (aproximativ 650 de grame de creveți proaspeți). 

Cum prepari pastele cu creveți și sos de roșii?

În primul rând, pune pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Pentru a pregăti sosul, călește ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline, apoi adaugă roșiile și busuiocul și lăsă totul să fiarbă până se îngroașă. 

Între timp, pregătește creveții într-o altă tigaie. Încinge două linguri de ulei de măsline, apoi sotează creveții până devin roz. Presară peste aceștia sare și piper, apoi scoate-i într-o farfurie până când ai nevoie de ei.

La final, amestecă pastele cu sosul de roșii și busuioc, apoi adaugă creveții și lasă totul să stea 2-3 minute pentru ca pastele să absoarbă aromele din jur. 

Paste cu creveți și sos alfredo

Vom încheia seria de rețete cu paste cu creveți și sos alfredo. Este rapidă, ușoară și foarte gustoasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie: 

  • 400 de grame de creveți decorticați (aproximativ 650 de grame de creveți proaspeți);
  • 250 grame de paste lungi;
  • 3 căței de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • 60 de grame de unt;
  • 2 linguri de făină;
  • 150 grame de smântână de gătit;
  • 100 ml lapte;
  • un gălbenuș:
  • 100 g parmezan ras.

Cum se fac pastele cu creveți și sos alfredo?

Pastele cu creveți și sos alfredo

Asemănător celor două rețete de mai sus, începe prin fierberea pastelor conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 

Apoi, urmează să sotezi creveții. Pune untul într-o tigaie încinsă, iar când e topit în totalitate, adaugă usturoiul tocat și creveții. Asezonează totul cu sare și piper. 

Scoate rând pe rând creveții din tigaie. La nevoie, mai poți adăuga puțin unt. Adaugă făina și amestecă bine, iar când s-a îngroșat, toarnă laptele, smântâna lichidă și gălbenușul. Când amestecul începe să devină mai consistent, adaugă parmezanul. 

După ce s-a topit parmezanul, adaugă în sos creveții și pastele scurse anterior. După un minut, stinge focul și lasă totul să se odihnească pentru 2-3 minute. Dacă sosul este prea gros, îl poți dilua cu o cană din apa în care au fiert pastele. Servește pastele cu parmezan ras și pătrunjel. 

pastele cu creveți, sos alfredo si rosii

Ce rețetă ți-a atras cel mai mult atenția? Noi îți recomandăm să le încerci pe toate, apoi să alegi una câștigătoare. 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

16 martie 2023

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții […]

Citește mai mult

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Delicii crocante: 3 rețete de cartofi dulci prăjiți

17 noiembrie 2023

Știm că preparatele prăjite nu sunt cel mai bun aliat al siluetei și nu sunt nici cele mai sănătoase opțiuni pe care le poți integra în meniul zilnic. Însă, din când în când, tuturor ni se face poftă de cartofi prăjiți, pe care să-i savurăm alături de cele mai bune preparate din carne, fie că […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile […]

Citește mai mult

Rețeta de ciorbă de burtă: O delicioasă tradiție românească

03 august 2023

Este imposibil să fii pasionat de bucătăria tradițională românească și să nu fi încercat până acum cele mai gustoase și autentice rețete de ciorbă. Fie că vorbim despre tradiționala ciorbă de perișoare, ciorba de porc sau ciorba de văcuță, există ceva magic în aceste preparate, care-i adună pe toți cei dragi la mesele în familie. Exact […]

Citește mai mult

Ciorbă de lobodă: o rețetă tradițională pas cu pas

16 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm fani ai tuturor rețetelor de ciorbă. Așa că după ce am pregătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, o ciorbă de perișoare tradițională și o ciorbă de porc ca la mama acasă, astăzi vom continua seria de rețete de ciorbă cu o delicioasă […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult

Top 5 rețete delicioase de supă cremă de legume

03 noiembrie 2022

O supă cremă de legume este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie. Sățioasă și bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți importanți pentru organism, supa cremă de legume este, pe deasupra, și un adevărat deliciu culinar, extrem de ușor de […]

Citește mai mult