Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare
Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț sau preparate în casă, plăcintele sunt pe placul tuturor și fac deliciul familiei de fiecare dată.
Articolul de astăzi nu este dedicat, însă popularelor plăcinte cu mere și dovleac, specifice sezonului, ci rețetelor de plăcintă pe bază de carne, preparate deosebite, cu o frăgezime aparte. Ești gata să pui pe masă cele mai fragede și gustoase plăcinte cu carne care să-i poată satisface până și pe gurmanzii familiei? Iată propunerile noastre de plăcintă cu carne, una mai apetisantă decât cealaltă!
Rețetă de plăcintă cu carne de porc
Una dintre rețetele noastre preferate de plăcintă este cea pe bază de carne de porc, care se gătește extrem de simplu cu foi de plăcintă din comerț. Umplutura generoasă ușor picantă și culoarea rumenă a acestui preparat îl fac ideal ca gustare, antreu sau fel principal. Iată cum o poți găti plăcintă cu carne după rețeta moldovenească!
Ingrediente
Din lista de ingrediente de mai jos, vei obține o tavă generoasă de plăcintă cu carne moldovenească. Și vestea bună este că le vei găsi pe toate, fără excepție, în magazinul Profi. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături pentru această rețetă de plăcintă cu carne tocată:
- 1 pachet de foi de plăcintă;
- 1 kg de carne tocată de porc din gama Ferma din deal;
- 300 g de smântână;
- 1 ceapă;
- 3 ouă;
- sare și piper;
- cimbru;
- boia de ardei dulce sau iute;
- mărar sau pătrunjel verde;
- o lingură de unt sau ulei.
Mod de preparare pentru plăcintă cu carne de porc
Odată ce ai toate ingredientele la îndemână, vom începe rețeta de plăcintă cu carne cu foi din comerț: amestecă într-un castron ceapa tocată mărunt cu verdeața proaspătă, carnea tocată, condimentele și 150 de grame de smântână. Unge apoi o tavă de copt de 30 de cm cu o lingură de unt sau cu ulei. Ia două foi de plăcintă (fiindcă foile din comerț se pot rupe destul de ușor) și adaugă umplutura preparată, pe alocuri.
Rulează apoi foile de plăcintă ca pe un melc și așază-le în tavă. Procedează la fel și cu restul de foi și de umplutură. Într-un bol separat, bate împreună ouăle cu restul de smântână și cu un praf de sare; toarnă compoziția deasupra rulourilor de plăcintă cu carne. Întinde umplutura pentru a acoperi toată plăcinta.
Dă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute. Verifică plăcinta după 20 de minute. Aceasta va sta la cuptor până când se rumenește frumos pe deasupra. Scoate plăcinta din cuptor și las-o să se odihnească pentru 15 minute. Servește-o apoi cu poftă alături de un pahar de vin bun, din selecția de vinuri de la Profi.
Rețetă de plăcintă cu carne de pui
Pentru această rețetă vom prepara un aluat pentru plăcintă cu carne de casă, pentru o savoare excelentă. Mai mult, vom adăuga și ciuperci în umplutura pentru plăcintă, ceea ce va oferi preparatului un gust deosebit. Iată cum prepari rețeta de plăcintă cu pui și ciuperci!
Ingrediente pentru plăcintă cu pui
Nu trebuie să te sperii de lista de ingrediente, căci în noul Profi le vei găsi produse de top pentru cea mai bună plăcintă cu carne de pui din câte au existat. Iată ce trebuie să cumperi de la supermarket pentru acest preparat delicios:
Ingrediente pentru aluat
- 400 g de făină din gama Proxi;
- 1 ou;
- 100 g de unt;
- 200 g de smântână;
- sare;
- apă.
Ingrediente pentru umplutură
- 500 g de carne tocată de pui;
- 4 căței de usturoi;
- 3 cepe din gama Proaspete de la noi;
- 400 g de ciuperci;
- 200 ml de smântână;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 150 g de cașcaval;
- 3 ouă;
- ulei;
- sare și piper;
- 1 linguriță de cimbru;
- mix de semințe.
Mod de preparare pentru plăcintă cu carne de pui
Vom începe cu prepararea aluatului. Pune într-un bol făina, oul, untul, smântâna și un praf de sare, apoi amestecă bine ingredientele cu mâna până ce se formează aluatul. Dacă este nevoie, mai poți adăuga apă și puțină făină. Formează apoi o bilă din aluat, pe care o vei pune într-o folie de plastic pe care o vei da la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutura plăcintei cu carne, pune pe foc o tigaie, adaugă ulei și apoi pune în tigaie carnea tocată și las-o să se gătească puțin. Asezonează cu sare și cu piper, după gust. Adaugă apoi în tigaie cimbrul uscat, usturoiul și ceapa tocate mărunt, apoi amestecă din nou. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă și ciupercile tocate și lasă toate ingredientele la foc mic până ce se gătesc perfect.
Adaugă într-un bol mare umplutura pentru plăcintă cu carne și ciuperci, alături de două ouă, smântână, pătrunjelul verde și cașcavalul tăiat cubulețe. Amestecă bine umplutura plăcintei cu carne. Presară apoi făină pe blatul de lucru și întinde cu un sucitor aluatul scos de la frigider. Transferă apoi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune apoi umplutura în mijlocul aluatului, pe lung și modeleaz-o cu ajutorul mâinilor. Apoi, cu o rolă zimțată, taie marginile aluatului și acoperă umplutura cu fâșiile obținute, în așa fel încât să acoperi bine carnea.
Unge plăcinta cu un ou bătut și presară pe deasupra, dacă dorești, un mix de semințe. Dă plăcinta cu carne la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 60 de minute. Vei ști că plăcinta este gata când întreaga bucătărie va fi învăluită în arome!
Suntem siguri că ești pe punctul de porni cuptorul și de a-i surprinde pe cei dragi cu o plăcintă cu carne fragedă și aromată. Dacă răsfoiești revista Profi, sunt șanse să întâlnești și cele mai bune promoții la ingredientele pentru rețeta preferată de plăcintă cu carne. Mai mult, poți descărca și aplicația Profi pentru a acumula puncte bonus de fiecare dată când îți faci cumpărăturile de la Profi. Acum, nu mai rămâne decât să spunem: la plăcinte, înainte!