Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Top 5 rețete delicioase de supă cremă de legume

O supă cremă de legume este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie. Sățioasă și bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți importanți pentru organism, supa cremă de legume este, pe deasupra, și un adevărat deliciu culinar, extrem de ușor de gătit. Poate fi gata chiar și în câteva minute!

În plus, există atât de multe variante de supă cremă disponibile, încât este aproape imposibil să nu găsești cel puțin una care să fie pe placul tău. Deja poftești la o supă cremă de legume? Numai bine, pentru că în articolul de astăzi ți-am pregătit cele mai delicioase rețete de supă cremă de legume, dar și cele mai bune sfaturi pentru a obține un preparat ca la carte. E musai să le încerci!


1. Rețetă de supă cremă de roșii


O rețetă populară și gustoasă de supă cremă de legume, bună de savurat indiferent de sezon, este supa cremă de roșii. Este incredibil de gustoasă și sățioasă, așa că iată cum o poți prepara și tu în timp record!

Ingrediente


În gama de produse Profi, vei găsi cu siguranță toate ingredientele necesare pentru o supă cremă de roșii savuroasă. Iată de ce ai nevoie:

  • 5 roșii bine coapte;
  • 200 ml de suc de roșii;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 30 g de unt;
  • 1 cartof;
  • 6-8 frunze de busuioc;
  • 150 ml de smântână;
  • sare și piper, după gust;
  • pătrunjel și rozmarin (opțional).

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Pentru început, spală bine roșiile și pune-le la fiert într-un vas cu apă și sare, până când coaja lor se desprinde. Curăță și cartoful, apoi pune-l la fiert până când se înmoaie. Când legumele sunt gata, taie-le cubulețe și amestecă-le cu restul ingredientelor într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical. Dacă textura supei creme de legume este prea groasă, o poți subția cu zeama rămasă de la fiertul legumelor. La final, adaugă sare și piper, apoi decorează bolurile de supă cu frunze de pătrunjel sau crutoane.

supa crema de rosii

2. Rețetă de supă cremă de linte

Una dintre rețetele de supă cremă de legume favorite este și supa cremă de linte, un preparat extrem de sănătos și sățios, bogat în vitamine, minerale, fibre și proteine. Iată cum prepari unul dintre cele mai delicioase tipuri de supă cremă!


Ingrediente


În magazinele Profi, poți găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o supă cremă de linte savuroasă, așa că iată ce trebuie să notezi pe lista de cumpărături:

  • 500 g de linte;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • sare și piper, după gust.


Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Fierbe lintea într-o oală cu apă și sare. Între timp, curăță ceapa și morcovul, apoi toacă-le mărunt. Procedează la fel și cu pătrunjelul verde. Adaugă în oală legumele pe care tocmai le-ai pregătit. Când acestea au fiert suficient, se strecoară și se adaugă într-un blender, alături de puțin stoc de legume, care să subțieze compoziția. La final, se adaugă sare și piper, după gust. Acum, știi cum se face supa cremă de linte, așa că o poți savura cu poftă oricând, alături de felii de pâine proaspătă de casă.

supa crema de linte

3. Rețetă de supă cremă de dovleac


În topul celor mai bune supe cremă de legume se numără și supa cremă de dovleac, unul dintre acele preparate savuroase cărora nu le poți rezista. Și vestea bună este că poate fi preparată atât de ușor chiar la tine în bucătărie. Iată cum!


Ingrediente


Îți dorești să prepari cea mai bună supă cremă de dovleac? Ei bine, noul Profi te așteaptă cu cele mai bune ingrediente pentru rețetele tale de supă cremă. Iată ce trebuie să alegi pentru supa cremă de dovleac:

  • 1 dovleac de 2 kg;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 100 ml de smântână;
  • 1 ceapă mică;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 ardei roșu;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • câteva frunze de busuioc;
  • caju;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Ai toate ingredientele la îndemână? Dacă da, în primul rând, va trebui să cureți dovleacul de coajă, să-l tai pe jumătate și să îndepărtezi miezul și semințele, păstrând doar pulpa, pe care ulterior o vei tăia cubulețe. Curăță usturoiul, ceapa, morcovul, cartoful și ardeiul roșu, taie-le pe sfert și adaugă-le într-o oală alături de bucățile de dovleac. Acoperă legumele cu apă rece și lasă-le să fiarbă până când lichidul scade la jumătate.

Strecoară apoi legumele și pasează-le în blender alături de restul ingredientelor, adăugând puțin și din stocul de legume, dacă supa cremă obținută este prea densă. La final, adaugă sare și piper, ierburi aromatice, dar și câteva nuci caju. Combinația va fi de-a dreptul irezistibilă!

supa crema de legume cu seminte

4. Rețetă de supă cremă de ciuperci


O altă vedetă în rândul rețetelor de supă cremă de legume este și supa cremă de ciuperci, un preparat simplu de pregătit, extrem de gustos și foarte nutritiv. Iată cum poți prepara ceea ce pentru mulți este cea mai bună supă de legume!


Ingrediente


Pentru o supă cremă după rețeta clasică îți recomandăm să alegi cele mai bune legume din gama Proaspete de la noi a magazinului Profi. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru o rețetă de supă cremă gustoasă:

  • 500 g de ciuperci;
  • 1 cartof;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei roșu;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 2-3 linguri de ulei de măsline;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 200 ml de smântână;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume


Pentru început, curăță ciupercile, ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și pune-le la călit într-o tigaie cu ulei de măsline. Restul legumelor se pune la fiert. Când ciupercile, ceapa și usturoiul s-au gătit suficient, ia-le de pe foc și transferă-le în supa pusă la fiert pentru câteva minute. La final, strecoară toate legumele și pasează-le într-un blender alături de smântână și de puțin unt, până ce obții o supă cremă cu textură lichidă. La final, adaugă și câteva frunze de pătrunjel, alături de crutoane și vei avea pe masă una dintre cele mai gustoase rețete de supe creme!

supa crema de ciuperci

5. Rețetă de supă cremă de broccoli


O altă variantă sănătoasă de supă cremă de legume, chiar dietetică am putea spune, este supa cremă de broccoli. Mulți ar putea-o considera chiar cea mai bună supă cremă de legume. Iată cum poți prepara și tu această supă cremă de legume dietetică!


Ingrediente


În revistele Profi, vei găsi, fără doar și poate, toate ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă de supă cremă de legume. Mai mult, vei beneficia chiar și de cele mai ofertante promoții la ingredientele de bază, așa că nu ezita să-ți faci cumpărăturile de la Profi. Iată de ce vei avea nevoie:

  • 1 kg de broccoli;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 30 g de unt;
  • 100 g de orez;
  • 100 ml de smântână;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare al acestei rețete de supă cremă de legume

Pentru început, curăță ceapa, morcovul și usturoiul. Spală bine orezul cu bob rotund în câteva ape. Fierbe buchetele de broccoli alături de ceapa tăiată pe sfert, bucățile de morcov și orez, până când apa începe să scadă. Când legumele s-au fiert, strecoară-le și adaugă-le într-un blender pentru supă cremă, alături de restul ingredientelor. Mixează-le împreună până obții o consistență cremoasă și servește supa cremă de broccoli alături de crutoane.

supa crema de brocoli

Sfaturi esențiale pentru o supă cremă de legume perfectă


În principiu, prepararea unei rețete de supă cremă de legume nu durează foarte mult timp și nici nu implică prea mult efort sau cunoștințe în bucătărie. Trebuie doar să-ți faci drum la supermarket pentru legume, să ai sare și piper, dar și un blender sau un mixer vertical bun. Iată și câteva sfaturi pentru o supă cremă absolut delicioasă:

  • Alege legume și verdețuri întotdeauna proaspete, pentru a te bucura din plin de toți nutrienții pe care-i conțin.
  • Pentru a obține o consistență perfectă a supei cremă, folosește stoc de legume (apa în care au fiert legumele).
  • Pentru un plus de gust și de consistență, adaugă crutoane pentru servirea oricărei supe cremă de legume.
  • Pentru o textură fină și cremoasă, o lingură sau două de unt sunt necesare pentru prepararea supei cremă.
  • Dacă dorești o savoare bogată a rețetelor de supă cremă, pe lângă sare și piper poți folosi cimbru, busuioc, rozmarin sau alte ierburi aromatice.
  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de punctele de loialitate și pentru a cumpăra ingredientele tale preferate la prețuri avantajoase.
supa crema de legume

Te-am convins să încerci și tu aceste simple și gustoase rețete de supă cremă de legume? Ai văzut cât sunt de ușor de preparat și de cât de puține ingrediente ai nevoie pentru a-ți asigura o masă sănătoasă și gustoasă? Nu mai rămâne decât să-ți alege legumele preferate și să gătești o supă cremă ca la carte!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Supă cremă de dovleac și ghimbir: un deliciu de toamnă

23 septembrie 2024

Toamna aduce o paletă minunată de culori și arome, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre simbolurile acestui anotimp. Fructul portocaliu, cu gustul său dulce și textura catifelată, se combină perfect cu ghimbirul picant pentru a crea o supă cremă de dovleac și ghimbir ce poate fi considerată un adevărat deliciu culinar.  Te tentează ideea […]

Citește mai mult

Mâncare de praz cu măsline: o rețetă sănătoasă și plină de nutrienți

09 aprilie 2024

În căutarea unor opțiuni culinare sănătoase și delicioase, de cele mai multe ori ne îndreptăm atenția către ingrediente mai puțin obișnuite, dar pline de potențial în ceea ce privește gustul și nutriția. Mâncarea de praz cu măsline este un exemplu perfect, îmbinând aroma dulceagă a prazului cu savoarea bogată a măslinelor pentru a crea o […]

Citește mai mult

Burger de vită făcut în casă: rețete și sfaturi pentru preparare

02 martie 2023

Puține sunt preparatele care ne aduc mai multă bucurie în suflet decât burgerii și pastele. Și cum despre paste ți-am tot vorbit, căci am gătit împreună cele mai delicioase paste carbonara și paste cu ton, astăzi a venit rândul rețetelor de burgeri de casă să fie incluse în meniul pentru masa de prânz sau cină. […]

Citește mai mult

Paste quatro formaggi: Rețetă delicioasă pentru toți iubitorii de brânzeturi

17 noiembrie 2023

Facem ce facem și mai dăm o fugă în bucătăria italiană pentru a ne găsi inspirația și a ne diversifica meniul. Doar te-am convins deja că suntem mari iubitori de paste și de tot felul de rețete italienești care ne încântă papilele gustative și ne fac să uităm de diete! Am preparat împreună de la paste […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

Rețeta tradițională de chiftele de dovlecei: Gust autentic și textură crocantă

21 august 2023

Rețetele tradiționale, care aduc aminte de casa bunicii, se numără printre preferatele noastre atunci când suntem în pană de idei în bucătărie și ne dorim să simțim din nou arome de mult uitate din copilărie. Chiar de curând ne gândeam că abia așteptăm să apară dovlecii de toamnă, pentru a prepara cea mai gustoasă plăcintă […]

Citește mai mult

Păstrăv la cuptor: Rețeta pas cu pas pentru o cină ușoară

03 iulie 2023

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat pentru o cină sănătoasă, păstrăvul la cuptor este alegerea perfectă! Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi practice pentru alegerea celor mai buni păstrăvi, precum și metode de pregătire și asezonare corecte pentru a obține un gust desăvârșit. Articolul nostru îți oferă și o […]

Citește mai mult

Varză călită: o rețetă tradițională și ușor de preparat

18 ianuarie 2023

Știm că au trecut de mult sărbătorile de iarnă și mai știm că încă ai rămas cu gândul la acele sarmale în foi de varză, apetisante și gustoase, care au făcut deliciul meselor în familie până nu demult. Ce ai spune, însă, dacă am renunța puțin la carnea de porc și am înlocui varza murată […]

Citește mai mult

Rețeta detaliată pentru șnițele din piept de pui pane

20 noiembrie 2023

Carnea de pui a reprezentat întotdeauna pentru noi un ingredient preferat în ceea ce privește meniurile delicioase pentru masa de prânz. Și pentru că iubim pieptul de pui la nebunie, dat fiind numărul redus de calorii al puiului, dar și modalităților simple de preparare, am tot gătit de-a lungul timpului pieptul de pui în fel și […]

Citește mai mult

Paste carbonara: top 3 rețete simple și gustoase

18 ianuarie 2023

Nu știm cum se face că, deși iubim la nebunie bucătăria italiană, nu am reușit să te surprindem până acum decât cu câteva rețete de pizza, atât de iubite de italieni, dar și de către noi, românii. Așa că ne dorim să ne revanșăm astăzi cu unele dintre cele mai populare și mai îndrăgite rețete […]

Citește mai mult