Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Brăduț din foitaj cu Nutella – rețeta rapidă pentru un desert festiv de Crăciun

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi. Dacă îți dorești să aduci pe masa de sărbătoare un desert spectaculos, dar care să fie ușor de pregătit, brăduțul din foitaj cu Nutella este alegerea perfectă. Această rețetă nu doar că arată minunat, dar combină textura crocantă a aluatului foietaj cu aroma irezistibilă a cremei de ciocolată. 

Și partea cea mai bună? Ai nevoie de doar câteva ingrediente și aproximativ 30 de minute pentru a-l realiza! Află în continuare cum să prepari un brăduț din aluat foietaj cu Nutella pentru a completa într-un mod delicios aranjarea mesei de Crăciun

De ce să alegi rețetele cu aluat foietaj pentru sărbători?

Rețetele cu aluat foietaj sunt preferatele multor gospodine datorită adaptabilității și rapidității lor. Un brad din foitaj nu doar că este ușor de făcut, dar aduce și un aer festiv oricărei mese. În plus, aluatul foietaj cumpărat îți economisește timp prețios, pe care îl poți petrece cu cei dragi.

În plus, aspectul estetic nu trebuie neglijat. Deserturile sau aperitivele preparate cu aluat foietaj au, de obicei, un aspect sofisticat și impresionant, perfect pentru a impresiona oaspeții la o masă festivă. Culoarea aurie, straturile fragede și formele complexe pe care le poate lua aluatul foietaj sunt apreciate chiar și de chefii de renume internațional.

Cel mai important însă, aluatul foietaj oferă un gust delicios. Textura sa fragedă și crocantă, îmbinată cu Nutella, creează un contrast de neuitat. Acestea fiind spuse, nu vedem niciun motiv pentru care nu ai încerca și tu să pregătești un brăduț din foietaj cu Nutella pentru cei dragi în sezonul sărbătorilor de iarnă. Va fi cu siguranță unul dintre cele mai delicioase deserturi festive de Crăciun!

Ingrediente necesare pentru brăduțul din foietaj cu Nutella

Pentru a pregăti acest delicios brăduț din foietaj cu Nutella, vei avea nevoie de doar câteva ingrediente din gama de produse Profi. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă de desert de Crăciun:

  • 3 foi de aluat foietaj; 
  • 150-200 g de Nutella; 
  • 1 ou pentru uns; 
  • zahăr pudră (opțional, pentru decor). 

În plus, vei mai avea nevoie și de un șablon în formă de brad, pentru a putea decupa aluatul foitaj și a-i oferi acea formă de brăduț de Crăciun. De asemenea, dacă îți place să adaugi un strop de personalitate rețetelor tale, poți presăra alune mărunțite, fulgi de migdale sau bombonele decorative pe brăduțul tău din foitaj. Va fi cu siguranță un desert festiv de Crăciun absolut minunat!

bradut-din-foietaj-cu-nutella
Sursă foto: Shutterstock

Prepararea brăduțului din foitaj cu Nutella

Ai achiziționat deja toate ingredientele din magazinul Profi preferat? Atunci este timpul să ne apucăm de gătit, pentru că cei mici și cei mari laolaltă vor aștepta cu nerăbdare să rupă „crenguțele” acestui brăduț și să se răsfețe cu un desert pe cinste. Iată care sunt pașii de preparare!

Montarea aluatului foitaj pentru brăduț 

Prepararea acestui brăduț festiv din foietaj cu Nutella începe, desigur, cu preîncălzirea cuptorului. Ia apoi o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și așează în aceasta prima foaie de aluat foietaj. Cu ajutorul unei spatule, unge bine cu Nutella aluatul din tavă. După aceasta, pune și cea de-a doua foie de aluat și repetă procedura, adăugând Nutella. Ulterior, acoperă crema de ciocolată cu cea de-a treia foaie de aluat foietaj. 

Acum poți lua șablonul sau forma de brăduț folosită. Plasează șablonul deasupra straturilor de aluat foitaj și Nutella, și taie aluatul din afara șablonului cu un cuțit ascuțit sau o rolă pentru aluat. Odată tăiată forma, îndepărtează bucățile de aluat care sunt în plus și lasă doar forma de brad în tava de copt.

Transformarea aluatului foietaj în brăduț 

Acum că deja avem forma de brad, a venit momentul să transformăm complet aluatul. Pentru această „magie” este nevoie să tai lateralele triunghiului în fâșii de aproximativ 2-3 cm, având grijă să păstrezi pe mijloc o fâșie intactă – aceasta se dorește a fi „tulpina” brăduțului. Răsucește apoi fâșiile decupate în aceeași direcție, formând crenguțele de brad. 

Coacerea bradului din foitaj 

Acum că avem brăduțul din foietaj complet, este momentul să bați bine oul și să ungi bradul cu ou. Folosește o pensulă din silicon și unge întreg brăduțul din aluat foitaj cu ou. Dă acum tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute. Vei observa cum brăduțul începe să capete treptat o culoare aurie frumoasă. 

Scoate-l apoi din cuptor și lasă-l să se răcească, apoi decorează-l după bunul plac cu zahăr pudră, bomboane sau alte dulciuri. Acest desert festiv va face cu siguranță parte din povestea Crăciunului și-i va aduna în jurul mesei de sărbătoare pe toți cei dragi.

bradut-din-aluat-foietaj
Sursă foto: Shutterstock

Cum decorezi și servești bradul din foietaj de Crăciun?

Așa cum menționam anterior, după ce brăduțul s-a răcit ușor, poți presăra zahăr pudră peste el, pentru a imita zăpada. Dacă vrei să-l transformi într-un desert și mai festiv, decorează-l cu bombonele colorate, alune mărunțite sau chiar cu ciocolată topită.

Servește brăduțul din foitaj cu ciocolată alături de o cană de ciocolată caldă, vin fiert sau ceai aromat. Este perfect atât pentru mesele în familie, cât și pentru a impresiona musafirii.

Sfaturi și trucuri pentru un brăduț din foietaj cu Nutella perfect

Știm că rețeta de brăduț din foietaj cu Nutella este una cât se poate de simplă, însă câteva sfaturi și trucuri te pot ajuta să obții unul dintre cele mai bune deserturi festive de Crăciun. Iată sugestiile noastre!

  • Folosește un aluat de calitate

Pentru rețetele cu aluat foietaj cumpărat este important să alegi un aluat foitaj de calitate, întrucât acesta va face diferența între un desert obișnuit și unul spectaculos. În noul Profi vei găsi foile de aluat perfecte pentru acest desert festiv. 

  • Nu supraîncărca cu Nutella

Deși tentația este mare, evită să folosești prea multă cremă de ciocolată, deoarece aceasta ar putea curge în timpul coacerii și s-au putea arde. 

  • Experimentează cu umpluturi diferite

Dacă vrei să diversifici, poți înlocui Nutella cu gem, magiun, cremă de vanilie sau chiar cu o umplutură sărată pentru o variantă de aperitiv festiv.

  • Decorează brăduțul corespunzător 

Decorarea și servirea sunt de asemenea extrem de importante pentru prezentarea finală a brăduțului. Pentru a adăuga un plus de farmec, se pot folosi diverse ornamente comestibile, precum zahăr pudră, fulgi de cocos sau mărgele colorate de zahăr.

brad-din-aluat-foietaj

Brăduțul din foietaj cu Nutella este dovada clară că nu ai nevoie de rețete complicate pentru a crea ceva deosebit. În doar câțiva pași simpli, poți pregăti un desert spectaculos, care va fi apreciat atât de cei mici, cât și de cei mari. Adaugă această rețetă pe lista ta de rețete de Crăciun și bucură-te de magia sărbătorilor alături de familie și prieteni! Crăciun fericit îți urăm!     

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Rețeta de prăjitură cu nucă: pași și sfaturi pentru un desert savuros

11 noiembrie 2024

Când vine vorba de deserturi, prăjitura cu nucă ocupă un loc special în inimile multora. Nuca, cu aroma ei bogată și gustul ușor amărui, se îmbină perfect cu textura pufoasă a blatului și dulceața zahărului. Acesta este și motivul pentru care de-a lungul timpului ți-am propus mai multe rețete cu nucă, cum ar fi cozonacul cu […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

28 martie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult

Cum să prepari un chec cu mandarine pufos și aromat?

18 decembrie 2024

Dacă ești în căutarea unei prăjituri de casă simplu de pregătit, dar care să impresioneze prin gust și aspect, checul cu mandarine este alegerea perfectă. Această rețetă de chec pufos și aromat te va cuceri de la prima felie și desertul va arăta absolut minunat pe o masă festivă.  Aromele naturale ale mandarinelor și textura […]

Citește mai mult

Secretele biscuiților de Crăciun: cum să obții biscuiți crocanți și aromați

18 decembrie 2024

Crăciunul aduce cu el nu doar bucuria cadourilor și a timpului petrecut alături de cei dragi, ci și aroma îmbietoare a prăjiturilor de casă. Printre acestea, biscuiții de Crăciun ocupă un loc special. Acești biscuiți delicioși, fragezi și aromați, transformați în adevărate opere de artă cu forme tematice, sunt o încântare atât pentru copii, cât […]

Citește mai mult

Rețete delicioase de negresă: găsește varianta ideală pentru gustul tău

24 februarie 2025

Puține prăjituri au reușit să cucerească inimile iubitorilor de deserturi la fel de repede precum negresa. Această prăjitură simplă, dar extrem de gustoasă, se regăsește în diverse variante, adaptate gusturilor și preferințelor fiecăruia.  Fie că îți dorești o rețetă clasică de negresă cu ciocolată, o variantă bogată cu nucă sau una de post, perfectă pentru […]

Citește mai mult

Tort de mere: Rețeta tradițională și gustul copilăriei

03 august 2023

Atunci când vorbim despre deserturi asociate cu amintiri plăcute din copilărie, tortul de mere pregătit de bunica în vremea când eram copii se numără printre favorite. Este imposibil ca aroma îmbietoare a merelor coapte și textura moale a blatului de tort să nu declanșeze oricui o serie de amintiri și emoții asociate cu copilăria. Asemenea […]

Citește mai mult

Chec cu banană sănătos și nutritiv: Un desert plin de beneficii

27 iulie 2023

În cele ce urmează, vei descoperi în detaliu toate beneficiile pe care le aduce consumul de chec cu banană pentru sănătatea ta. De asemenea, vei învăța cum să alegi cele mai bune ingrediente pentru a găti un chec cu banană sănătos și nutritiv. Te vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare, pentru a […]

Citește mai mult

Orez cu lapte: Rețeta simplă și gustoasă

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, probabil ai descoperit deja pasiunea pe care o avem pentru deserturile care ne amintesc de copilărie. Și suntem siguri că și orezul cu lapte se numără printre acele deserturi delicioase după care pofteam când eram copii și care încă ne răsfață papilele gustative și acum, ani mai […]

Citește mai mult

Rețeta ideală de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi: o delicatesă pentru orice ocazie

27 martie 2025

Dacă îți dorești un desert care să îmbine perfect cremozitatea fină a ciocolatei cu textura crocantă a biscuiților, atunci trebuie să încerci rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi! Este o rețetă simplă, fără coacere, dar cu un rezultat spectaculos: un desert cu biscuiți și ciocolată, stratificat și plin de savoare, care îți […]

Citește mai mult