Brioșe cu fulgi de ciocolată: Idei de rețete simple și delicioase
Iubim ciocolata în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât iubim să petrecem timp în bucătărie și să coacem cele mai delicioase deserturi în care ciocolata joacă un rol esențial. Și credem că te-ai convins deja de pasiunea noastră pentru rețetele de prăjituri cu multă ciocolată. Nu de alta, dar am preparat împreună rețete delicioase de tort de ciocolată și ne-am răsfățat cu fursecuri cu ciocolată, fragede și gustoase. În articolul de astăzi, îți oferim o altă întrebuințare delicioasă a acestui preparat, adăugându-l pe lista de ingrediente pentru niște delicioase brioșe cu fulgi de ciocolată.
Nu există persoană care să poată refuza brioșele pufoase cu ciocolată și mai mult ca sigur le iubim cu toții încă de pe vremea când nici măcar nu știam ce gust au, însă le vedeam adesea în filmele americane, sub numele de muffins. Așa că ce ai spune dacă ți-am propune astăzi două idei de rețete de brioșe cu fulgi de ciocolată pe care să le prepari simplu și rapid la tine în bucătărie? Suntem siguri că vei accepta provocarea, așa că te invităm să le descoperi în articolul următor și să-i răsfeți pe toți cei dragi cu brioșe cu ciocolată apetisante!
Rețetă de brioșe cu vanilie și fulgi de ciocolată
Vom începe cu rețeta de brioșe cu vanilie și fulgi de ciocolată, un desert pufos și irezistibil care se prepară extrem de rapid și care va încânta întreaga familie. Hai să gătim împreună aceste muffins delicioase după rețeta simplă!
Ingrediente pentru brioșe
Din lista de ingrediente de mai jos vei obține circa 12 brioșe pufoase și delicioase, iar locul perfect din care poți face cumpărăturile pentru această rețetă este cu siguranță magazinul Profi. Iată de ce vei avea nevoie pentru rețeta de brioșe ca să știi ce să adaugi pe lista pentru supermarket:
- 240 g de făină;
- 150 g de zahăr din gama Proxi;
- 100 g de unt moale;
- 150 g de fulgi de ciocolată;
- 80 ml de lapte;
- 4 ouă mici;
- 1 ½ linguriță de praf de copt;
- 1 esență de vanilie;
- un praf de sare;
Cum se prepară brioșele cu vanilie și fulgi de ciocolată
Vei începe rețeta de brioșe simple cu fulgi de ciocolată cu omogenizarea zahărului cu untul moale. Adaugă-le pe amândouă într-un robot de bucătărie și mixează-le pentru 5 minute. Când amestecul este omogen, adaugă ouăle, unul câte unul și mixează-le bine. Ulterior, amestecă totul cu o spatulă pentru a omogeniza bine ingredientele, adaugă esența de vanilie și apoi mai mixează pentru câteva minute.
Când ingredientele s-au omogenizat, micșorează viteza mixerului și adaugă în bol jumătate din cantitatea de făină, puțin câte puțin. Apoi, toarnă jumătate din cantitatea de lapte, urmând să adaugi ulterior și restul de făină și lapte, alături de sare și praf de copt. La final, pune și fulgii de ciocolată și mai mixează totul pentru un minut. Oprește apoi mixerul și tocmai ai pregătit aluatul pentru brioșe.
Ia apoi o tavă de brioșe, tapetată în prealabil cu hârtiuțe speciale și umple formele cu aluatul obținut anterior. După ce ai umplut tava, decorează formele cu fulgi de ciocolată și dă tava la cuptorul preîncălzit la 175° Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Lasă brioșele cu fulgi de ciocolată să se răcească și apoi servește-le cu poftă celor dragi!
Rețetă de brioșe cu cacao și fulgi de ciocolată neagră
Și cea de-a doua rețetă de brioșe cu fulgi de ciocolată este de-a dreptul delicioasă, numai că de data aceasta vom folosi cacao, pentru un gust și mai intens de ciocolată. Iată cum prepari și tu brioșe cu ciocolată după rețeta cu cacao!
Ingrediente pentru brioșe
Ai poftă de câteva brioșe pufoase cu cacao? Zis și făcut! Am adunat pentru tine în rândurile următoare ingredientele pentru 14 brioșe cu cacao și fulgi de ciocolată, așa că iată ce trebuie să selectezi din gama de produse de la Profi pentru asemenea delicii:
- 225 g de făină albă de grâu;
- 100 g de zahăr brut;
- 200 ml de lapte;
- 2-3 ouă mari;
- 100 ml de ulei;
- 25 g de cacao;
- 50 g de fulgi de ciocolată neagră;
- 1 linguriță de praf de copt;
- 1 linguriță cu esență de vanilie;
- 1 vârf de cuțit de sare;
- fulgi de ciocolată pentru decor.
Cum se prepară brioșele cu cacao și fulgi de ciocolată neagră
Ai ales deja toate ingredientele din noul Profi și ai profitat de cele mai bune promoții? Atunci, să dăm startul acestei rețete de brioșe cu fulgi de ciocolată! Pentru început, aprinde cuptorul la 180° Celsius și pune în tava pentru brioșe hârtiuțele speciale. Amestecă într-un bol larg ouăle și zahărul brut până când acesta se topește.
Ulterior, adaugă în bol laptele, uleiul și esența de vanilie, după care mixează bine ingredientele. Când amestecul este omogen, cerne făina împreună cu cele 25 de grame de cacao, apoi adaugă peste conținutul din bol, alături de praf de copt și sare. Pune treptat în compoziție amestecul de ingrediente solide în timp ce mixezi aluatul, până la încorporarea completă a acestora.
Adaugă apoi și fulgii de ciocolată în compoziția pentru brioșe și amestecă de data aceasta cu o paletă din silicon până îi încorporezi total. Toarnă apoi compoziția cu ajutorul unei linguri în formele pentru brioșe, umplându-le pe trei sferturi, căci vor mai crește la copt. Pune totul în cuptorul încins timp 20 de minute, după care scoate tava, lasă brioșele să se răcească pentru câteva minute, apoi servește-le celor dragi!
Ești gata să-i încânți pe cei din familie cu cele mai delicioase brioșe cu fulgi de ciocolată după rețetele simple menționate în articol? Oricare ar fi rețeta de brioșe cu ciocolată pentru care optezi, suntem siguri că vei reuși să-i aduci în jurul mesei pe toți pofticioșii din casă!