Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane pe care de mult ne dorim să o încercăm. Cu atât mai mult cu cât acești cookies cu ciocolată ne fac întotdeauna poftă când le vedem pe mesele din filmele americane de Crăciun.

Dacă și tu vrei să prepari american cookies după metoda americană clasică de fursecuri cu ciocolată și să-i bucuri pe toți iubitorii de dulce cu acești biscuiți fragezi și gustoși, avem mai jos rețeta perfectă pentru tine. Simplă și rapidă, această rețetă de fursecuri cu ciocolată este deliciul ideal cu care să-i încânți pe cei mici, mai ales dacă sunt servite și alături de un pahar cu lapte. Nu-ți mai facem poftă, așa că te invităm să descoperi în rândurile de mai jos rețeta de fursecuri cu ciocolată din gastronomia americană!

Ingrediente pentru fursecuri cu ciocolată după rețeta americană

În doar jumătate de oră, vei obține cele mai fragede și apetisante fursecuri cu ciocolată; din ingredientele prezente în lista de mai jos, vei obține aproximativ 15 bucăți de biscuiți de casă cu ciocolată. Ești gata să prepari biscuiți americani? Iată de ce ingrediente vei avea nevoie de la supermarket:

  • 450 g de făină din gama Proxi;
  • 200 g de ciocolată cu lapte tăiată în bucăți mici;
  • 200 g de zahăr brun;
  • 200 g de unt;
  • 100 g de zahăr alb tos;
  • 2 ouă;
  • 100 g de picături de ciocolată neagră;
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1 esență de vanilie;
  • 1 praf de sare.

Toate ingredientele din lista de mai sus le vei regăsi în gama de produse Profi. Așa că dacă vrei să-ți încânți chiar acum familia cu cei mai delicioși biscuiți cu fulgi de ciocolată, e momentul să dai o fugă în cel mai apropiat magazin Profi pentru a adăuga în coșul de cumpărături produse calitative pentru aceste fursecuri cu ciocolată rapide. Poate vei găsi câteva dintre ele și la promoții!

aluat de fursecuri

Cum se fac fursecurile americane după rețeta de cookies cu ciocolată

Ți-ai făcut deja cumpărăturile din noul magazin Profi și ai înșirat pe blatul din bucătărie toate ingredientele? Atunci să ne punem șorțurile de bucătărie și să începem să „prăjiturim”! Pentru început, pune untul la temperatura camerei în bolului unui mixer, adaugă zahărul tos, zahărul brun și esența de vanilie. Mixează apoi ingredientele, pentru început la viteză mică, apoi la viteză mare, până când zahărul și untul se transformă într-o cremă.

Adună apoi crema cu ajutorul unei spatule în centrul bolului și adaugă ouăle, alături de un praf de sare. Continuă apoi să mixezi, până se încorporează bine totul. Ulterior, adaugă bicarbonatul de sodiu în făină, amestecă-le puțin; în timp ce mixezi la viteză redusă compoziția pentru fursecuri cu ciocolată, adaugă treptat în bolul pentru mixer și amestecul de făină și bicarbonat de sodiu.

Mixează bine până ce se încorporează toată făina, apoi adaugă în bol și bucățile de ciocolată cu lapte, alături de picăturile de ciocolată neagră. Amestecă întreaga compoziție cu o spatulă, până când ciocolata s-a încorporat bine în aluat. Acum nu mai rămâne decât să punem fursecurile americane într-o tavă și să le coacem.

Tapetează o tavă pentru fursecuri cu puțin ulei și o hârtie de copt, apoi formează fursecurile din compoziție cu ajutorul unei linguri pentru înghețată. Așază-le în tavă, la o oarecare distanță, pentru că în timpul coacerii acestea își vor mări volumul. Când ai terminat cu toată compoziția, dă fursecurile cu ciocolată la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 minute.

La final, vei obține fursecuri cu o crustă aurie savuroasă, crocante la exterior și fragede în interior, pline de bucăți de ciocolată. Vor fi minunate alături de un pahar cu lapte rece sau cald. Ba, chiar, pot constitui un mic dejun delicios!

fursecuri cu ciocolata pe un prosop

Tips&tricks pentru biscuiți cu ciocolată delicioși

Acum, la final de rețetă de cookies, avem pentru tine și câteva sfaturi de preparare, în așa fel încât să obții cele mai delicioase fursecuri cu ciocolată în stil american. Iată ce tips&tricks ți-am pregătit:

  • Dacă îți dorești o aromă de vanilie intensă a biscuiților americani, poți adăuga în aluatul fursecurilor și conținutul de la jumătate de păstaie de vanilie.
  • Nu utiliza prea mult mixerul în prepararea compoziției pentru biscuiți, căci vei risca să obții fursecuri cu ciocolată tari.
  • Ciocolata pe care o utilizezi în rețetă trebuie să fie neapărat și amăruie, pentru că va contrasta cu dulceața zahărului și va face fursecurile absolut delicioase.
  • Aluatul pentru fursecuri cu ciocolată poate fi modelat și cu mâna fiindcă datorită untului din compoziție aluatul nu se lipeşte de mâini. Dacă dorești, poți forma fursecurile și le poți congela, urmând a le coace direct congelate, cu 10 minute în plus față de timpul menționat pentru rețeta clasică.
  • Nu coace prea mult fursecurile! Acestea trebuie să rămână ușor moi atunci când le scoți din cuptor, pentru că în timp ce se răcesc se vor întări.
  • Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia săptămânal de cele mai avantajoase oferte la ingredientele pentru fursecuri cu ciocolată, dar și pentru alte rețete delicioase de prăjituri de casă. În plus, la Profi, ai garanția celor mai de calitate produse pentru rețetele tale.
fursecuri  cu ciocolata pe farfurie

În America, cei mici obișnuiesc să pregătească pentru Moș Crăciun un platou cu fursecuri cu ciocolată și un pahar cu lapte. Dacă îți dorești ca și cei mici să-l întâmpine pe Moșul în același mod delicios, atunci este musai să încerci și tu aceste fursecuri americane.

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Prăjitură cu piersici

12 iulie 2023

Atunci când îți e poftă de un dulce rapid, ofertele PROFI îți vin în ajutor De ce ingrediente ai nevoie? Cum se prepara prajitura cu piersici? Se încinge cuptorul la 170 grade. Între timp, se bat albușurile cu zaharul până se formează bezea, apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu iaurt, praful de sare și zahărul […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Frigănele: Un deliciu crocant și pufos pentru un mic dejun perfect

30 iunie 2023

Vrei sa-ți începi dimineața cu un mic dejun delicios? Duci lipsă de inspirație și dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu un breakfast aromat? Idei de mic dejun ți-am tot oferit pe blog de-a lungul timpului, una mai delicioasă decât alta, însă cu siguranță nu te-ai fi așteptat ca astăzi să-ți propunem rețeta de frigănele, unul […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Ganache de ciocolată: cum să pregătești cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

09 aprilie 2024

Ganache-ul de ciocolată, cu textura sa catifelată și gustul intens, reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.  Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate […]

Citește mai mult

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

17 ianuarie 2023

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă […]

Citește mai mult

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Cinnamon rolls: rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

19 aprilie 2023

Vrei să cunoști secretele din spatele rețetei originale de rulouri cu scorțișoară, un desert delicios și aromat, apreciat în întreaga lume? În articolul nostru poți afla istoria și originea acestui preparat, împreună cu influențele culturale și tradițiile culinare care stau la baza sa, ingredientele necesare, proporțiile corecte și tehnici esențiale de preparare, astfel încât să […]

Citește mai mult