Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă și deliciosul orez cu lapte, atât de iubit în copilărie. Și astăzi vom continua să ne cufundăm în lumea deserturilor din acea perioadă cu o rețetă savuroasă de macaroane cu brânză la cuptor.

Nu cred că există copil care să nu fi savurat cu poftă acest preparat făcut de mama sau de bunica, așa că nu am rezistat tentației și o vom găti împreună astăzi, preluând ingredientele din rețetele din cărțile vechi de bucate. Desigur că poți folosi orice fel de paste pentru această rețetă, de la spaghete și penne, până la melcișori, însă noi vom folosi macaroanele în rețeta noastră de paste cu brânză la cuptor. Este imposibil să nu-ți fi făcut deja poftă, așa că hai să gătim împreună macaroane cu brânză după rețeta tradițională!

Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Din lista de ingrediente menționate în rândurile următoare vei obține circa 10-12 porții de macaroane cu brânză, însă poți adapta cantitățile de ingrediente dacă știi că pofticioșii din familie nu se vor rezuma doar la 2-3 bucățele din acest deliciu. Și te poți îndrepta spre magazinul Profi pentru a le achiziționa, căci în gama de produse Profi le vei găsi pe toate, într-o variantă ofertantă ca preț și calitate. Iată de ce vei avea nevoie pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor:

  • 700-800 g de brânză dulce de vaci;
  • 300 g de brânză telemea;
  • 500 g de macaroane;
  • 200 g de iaurt din gama Proxi;
  • 4 ouă;
  • 150 g de zahăr;
  • 150 g de stafide;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • coaja de la o lămâie;
  • un praf de sare.
Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Cum se prepară macaroanele cu brânză la cuptor?

Ai fost în noul Profi și deja ai blatul din bucătărie încărcat cu cele mai bune ingrediente pentru rețeta de macaroane cu brânză dulce la cuptor? Atunci este momentul să-ți pui șorțul, căci vom petrece împreună o oră în bucătărie, pentru a prepara unul dintre cele mai gustoase și aromate deserturi ale copilăriei. Iată care sunt pașii de preparare pentru un desert reușit!

Fierberea macaroanelor

Pentru început, vom pune pastele la fiert în apă clocotită. Așadar, adaugă 2-3 litri de apă într-o oală largă, iar când aceasta a dat în clocot, adaugă un praf de sare. Ulterior se vor introduce macaroanele în apa clocotită și se vor lăsa să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat pe ambalajul acestora. Când macaroanele au fiert complet, se vor scurge de apă și se vor lăsa deoparte, pentru a fi adăugate apoi peste amestecul de brânză.

Pregătirea amestecului de brânză pentru macaroane

Cât timp fierb pastele, ne putem ocupa de umplutura pentru macaroane cu brânză la cuptor. Adaugă brânza dulce într-o bol mare, apoi fărâmițează telemeaua peste aceasta. Peste cele două sortimente de brânză se va adăuga iaurtul, cele 4 ouă și zahărul. Amestecă apoi toate ingredientele cu ajutorul unei palete, iar când amestecul este unul aproape omogen, se vor adăuga și stafidele, alături de coaja de lămâie și de esența de vanilie, urmând să le încorporezi în amestec tot cu ajutorul spatulei. Acum umplutura pentru macaroane este gata.

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Odată ce umplutura este gata, se vor adăuga în bol, peste amestecul obținut și macaroanele fierte și scurse bine de apă. Amestecă bine macaroanele cu umplutura preparată, apoi transferă tot amestecul într-o tavă de cuptor unsă în prealabil cu unt și tapetată cu pesmet. Nivelează macaroanele cu brânză cu atenție, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când observi că pastele s-au rumenit bine deasupra.

După ce macaroanele cu brânză la cuptor sunt gata, lasă-le să se răcorească puțin înainte de a le servi celor dragi. O modalitate apetisantă de a le servi este de a presăra pe deasupra puțin zahăr pudră, însă poți savura macaroanele cu brânză și simple, căci sunt extraordinar de gustoase și aromate!

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Sfaturi pentru macaroane la cuptor absolut delicioase

Ai nevoie de îndrumări suplimentare pentru a prepara macaroane cu brânză dulce la cuptor? Nu-ți face griji, căci avem pentru tine și câteva sfaturi care să te ajute să obții macaroane cu brânză apetisante și gustoase, indiferent de gusturi și preferințe în materie de deserturi. Iată recomandările noastre privind aceste macaroane cu brânză și zahăr!

  • Rețeta de macaroane cu brânză la cuptor poate fi modificată în funcție de propriile gusturi. De pildă, poți folosi doar brânză dulce, în cazul în care nu ești un fan al combinației dulce-sărat sau poți folosi doar telemea, pentru macaroane cu brânză în varianta sărată. De asemenea, poți adăuga sau nu zahăr sau stafide. Stafidele pot fi înlocuite și cu alte fructe uscate, pentru o notă de originalitate.
  • Folosește pentru coacerea macaroanelor cu brânză la cuptor un vas termorezistent, pe care să-l tapetezi cu unt și pesmet în prealabil.
  • Dacă optezi pentru varianta sărată a macaroanelor cu brânză, atunci arome precum esența de vanilie și coaja de lămâie, precum și stafidele, nu vor mai face parte din lista de ingrediente. Pentru macaroane cu brânză dulce poți alege să înlocuiești aceste arome cu cele preferate, căci esența cu rom și coaja de portocală pot fi alegeri extrem de interesante.
  • Dacă prepari prea multe macaroane cu brânză și acestea nu se consumă, poți alege să bați ziua următoare 2-3 ouă, să adaugi câteva stafide și fructe confiate, să amesteci totul cu macaroanele rămase și să dai desertul la cuptor, pentru a obține o minunată budincă de paste cu brânză.
  • Descarcă aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri promoționale la ingredientele pentru rețeta de macaroane cu brânză, dar și alte rețete de deserturi apetisante pe care dorești să le încerci.

Macaroane la cuptor absolut delicioase

Nu-i așa că ți-ar plăcea să-i surprinzi pe cei din familie cu gustul și aromele copilăriei tale? Prepară și tu pentru cei dragi macaroane cu brânză la cuptor delicioase și bucurați-vă alături de cei mici asemenea unor copii!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Nuci umplute cu cremă de ciocolată: o rețetă tradițională pas cu pas

27 martie 2024

Într-o lume unde deserturile tradiționale sunt adesea neglijate, îți propunem să redescoperi gustul autentic al copilăriei cu nucile umplute cu cremă de ciocolată. Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.  Și pentru că ne […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Colțunași cu brânză: Rețeta tradițională și savuroasă

03 august 2023

Știi deja că noi, la Profi, suntem mari iubitori ai preparatelor tradiționale, cu atât mai mult atunci când vine vorba de desert. Și tocmai în ideea de a te face să descoperi gustul autentic al tradiției culinare românești, vom continua astăzi seria de rețete cu un preparat simplu și delicios: colțunași cu brânză dulce. Rețeta este […]

Citește mai mult

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Plăcinta dobrogeană cu brânză și stafide: o rețetă tradițională delicioasă și ușor de preparat

23 septembrie 2024

E o vorbă veche care spune „La plăcinte, înainte!” și tocmai acest motto ne-a inspirat și pe noi să-ți propunem astăzi o delicioasă rețetă de plăcintă, cu originile în Dobrogea. Este vorba, desigur, despre plăcinta dobrogeană cu brânză, un deliciu tradițional apetisant și ușor de preparat. Plăcinta dobrogeană este una dintre acele rețete tradiționale românești […]

Citește mai mult

Cozonac cu nucă: O rețetă tradițională românească

23 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, cozonacul cu nucă este unul dintre preparatele care ne trezește întotdeauna sentimente deosebite. Cu toții ne amintim de aromele minunate ale cozonacilor cu nucă, aceste minunății pufoase gătite cu multă dragoste de bunica. De Sărbători, cozonacul este un deliciu nelipsit de pe masa în jurul […]

Citește mai mult

Cremșnit: O rețetă ușoară și plină de savoare

16 iunie 2023

În lumea dulciurilor, există unele delicii care transcend timpul și poartă cu ele amintiri dulci și pline de nostalgie. Un astfel de desert este cremșnitul. Această prăjitură irezistibilă s-a bucurat de o popularitate constantă în bucătăria românească, reprezentând un adevărat simbol al savoarei. Cu o rețetă ușoară și cu un gust inconfundabil, cremșnitul încântă și […]

Citește mai mult

Tort de morcovi clasic și delicios: Rețeta pas cu pas pentru un desert îmbietor

17 noiembrie 2023

Orice moment fericit din viață merită sărbătorit cu un tort delicios. Și dacă nu ții neapărat să prepari un tort de ciocolată cu această ocazie sau nu ești un fan al tortului diplomat, trebuie să știi că există numeroase rețete de tort care pot transforma mesele festive într-o adevărată sărbătoare. Iar rețeta de tort de morcovi sau carrot […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

02 martie 2023

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală […]

Citește mai mult