Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Macaroane cu brânză: mod de preparare și ingrediente necesare

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place să ne aducem aminte de copilărie prin cele mai savuroase rețete de dulciuri care ne făceau fericiți când eram copii. Și am tot gătit de-a lungul timpului tot felul de delicii, de la plăcintă cu dovleac și prăjitură cu mălai, până la cornulețe cu nucă și deliciosul orez cu lapte, atât de iubit în copilărie. Și astăzi vom continua să ne cufundăm în lumea deserturilor din acea perioadă cu o rețetă savuroasă de macaroane cu brânză la cuptor.

Nu cred că există copil care să nu fi savurat cu poftă acest preparat făcut de mama sau de bunica, așa că nu am rezistat tentației și o vom găti împreună astăzi, preluând ingredientele din rețetele din cărțile vechi de bucate. Desigur că poți folosi orice fel de paste pentru această rețetă, de la spaghete și penne, până la melcișori, însă noi vom folosi macaroanele în rețeta noastră de paste cu brânză la cuptor. Este imposibil să nu-ți fi făcut deja poftă, așa că hai să gătim împreună macaroane cu brânză după rețeta tradițională!

Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Din lista de ingrediente menționate în rândurile următoare vei obține circa 10-12 porții de macaroane cu brânză, însă poți adapta cantitățile de ingrediente dacă știi că pofticioșii din familie nu se vor rezuma doar la 2-3 bucățele din acest deliciu. Și te poți îndrepta spre magazinul Profi pentru a le achiziționa, căci în gama de produse Profi le vei găsi pe toate, într-o variantă ofertantă ca preț și calitate. Iată de ce vei avea nevoie pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor:

  • 700-800 g de brânză dulce de vaci;
  • 300 g de brânză telemea;
  • 500 g de macaroane;
  • 200 g de iaurt din gama Proxi;
  • 4 ouă;
  • 150 g de zahăr;
  • 150 g de stafide;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • coaja de la o lămâie;
  • un praf de sare.
Ingrediente pentru macaroane cu brânză dulce la cuptor

Cum se prepară macaroanele cu brânză la cuptor?

Ai fost în noul Profi și deja ai blatul din bucătărie încărcat cu cele mai bune ingrediente pentru rețeta de macaroane cu brânză dulce la cuptor? Atunci este momentul să-ți pui șorțul, căci vom petrece împreună o oră în bucătărie, pentru a prepara unul dintre cele mai gustoase și aromate deserturi ale copilăriei. Iată care sunt pașii de preparare pentru un desert reușit!

Fierberea macaroanelor

Pentru început, vom pune pastele la fiert în apă clocotită. Așadar, adaugă 2-3 litri de apă într-o oală largă, iar când aceasta a dat în clocot, adaugă un praf de sare. Ulterior se vor introduce macaroanele în apa clocotită și se vor lăsa să fiarbă cu 2 minute mai puțin decât este menționat pe ambalajul acestora. Când macaroanele au fiert complet, se vor scurge de apă și se vor lăsa deoparte, pentru a fi adăugate apoi peste amestecul de brânză.

Pregătirea amestecului de brânză pentru macaroane

Cât timp fierb pastele, ne putem ocupa de umplutura pentru macaroane cu brânză la cuptor. Adaugă brânza dulce într-o bol mare, apoi fărâmițează telemeaua peste aceasta. Peste cele două sortimente de brânză se va adăuga iaurtul, cele 4 ouă și zahărul. Amestecă apoi toate ingredientele cu ajutorul unei palete, iar când amestecul este unul aproape omogen, se vor adăuga și stafidele, alături de coaja de lămâie și de esența de vanilie, urmând să le încorporezi în amestec tot cu ajutorul spatulei. Acum umplutura pentru macaroane este gata.

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Odată ce umplutura este gata, se vor adăuga în bol, peste amestecul obținut și macaroanele fierte și scurse bine de apă. Amestecă bine macaroanele cu umplutura preparată, apoi transferă tot amestecul într-o tavă de cuptor unsă în prealabil cu unt și tapetată cu pesmet. Nivelează macaroanele cu brânză cu atenție, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când observi că pastele s-au rumenit bine deasupra.

După ce macaroanele cu brânză la cuptor sunt gata, lasă-le să se răcorească puțin înainte de a le servi celor dragi. O modalitate apetisantă de a le servi este de a presăra pe deasupra puțin zahăr pudră, însă poți savura macaroanele cu brânză și simple, căci sunt extraordinar de gustoase și aromate!

Montarea macaroanelor cu brânză și coacere acestora

Sfaturi pentru macaroane la cuptor absolut delicioase

Ai nevoie de îndrumări suplimentare pentru a prepara macaroane cu brânză dulce la cuptor? Nu-ți face griji, căci avem pentru tine și câteva sfaturi care să te ajute să obții macaroane cu brânză apetisante și gustoase, indiferent de gusturi și preferințe în materie de deserturi. Iată recomandările noastre privind aceste macaroane cu brânză și zahăr!

  • Rețeta de macaroane cu brânză la cuptor poate fi modificată în funcție de propriile gusturi. De pildă, poți folosi doar brânză dulce, în cazul în care nu ești un fan al combinației dulce-sărat sau poți folosi doar telemea, pentru macaroane cu brânză în varianta sărată. De asemenea, poți adăuga sau nu zahăr sau stafide. Stafidele pot fi înlocuite și cu alte fructe uscate, pentru o notă de originalitate.
  • Folosește pentru coacerea macaroanelor cu brânză la cuptor un vas termorezistent, pe care să-l tapetezi cu unt și pesmet în prealabil.
  • Dacă optezi pentru varianta sărată a macaroanelor cu brânză, atunci arome precum esența de vanilie și coaja de lămâie, precum și stafidele, nu vor mai face parte din lista de ingrediente. Pentru macaroane cu brânză dulce poți alege să înlocuiești aceste arome cu cele preferate, căci esența cu rom și coaja de portocală pot fi alegeri extrem de interesante.
  • Dacă prepari prea multe macaroane cu brânză și acestea nu se consumă, poți alege să bați ziua următoare 2-3 ouă, să adaugi câteva stafide și fructe confiate, să amesteci totul cu macaroanele rămase și să dai desertul la cuptor, pentru a obține o minunată budincă de paste cu brânză.
  • Descarcă aplicația Profi pentru a beneficia de prețuri promoționale la ingredientele pentru rețeta de macaroane cu brânză, dar și alte rețete de deserturi apetisante pe care dorești să le încerci.

Macaroane la cuptor absolut delicioase

Nu-i așa că ți-ar plăcea să-i surprinzi pe cei din familie cu gustul și aromele copilăriei tale? Prepară și tu pentru cei dragi macaroane cu brânză la cuptor delicioase și bucurați-vă alături de cei mici asemenea unor copii!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Cum să faci bezele de casă: Rețeta pas cu pas

20 noiembrie 2023

Dacă iubești deserturile la fel de mult ca și noi și ai încercat deja toate rețetele de desert pe care ți le-am dezvăluit de-a lungul timpului, să știi că nu ducem niciodată lipsă de inspirație în a găsi alte și alte rețete delicioase cu care să ne potolim pofta de dulce. Și astăzi ne-am gândit la bezele, […]

Citește mai mult

Găluște cu prune: O rețetă aromată pentru serile de toamnă

20 noiembrie 2023

Știm că vine toamna când în bucătărie începe să miroasă a mere coapte, preparate în cele mai delicioase deserturi din cartea de bucate a bunicii. Însă toamna nu vine doar cu multe mere în panere, ci și cu dovleac pentru o plăcintă cu dovleac tradițională, cu gutui din care bunica prepară cea mai bună dulceață de sezon, […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

28 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am […]

Citește mai mult

Rețete de gogoși: cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși

11 iulie 2024

Te-ai săturat de gogoșile lipsite de gust și uscate pe care le găsești în magazine? Dacă da, atunci te invităm să descoperi în rândurile următoare secretele preparării celor mai pufoase și savuroase gogoși, chiar la tine acasă. Fie că sunt prăjite sau coapte, cu glazură sau cu diverse creme, gogoșile sunt deliciile care ne fac […]

Citește mai mult

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

28 noiembrie 2022

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu […]

Citește mai mult

Amandine de casă: secretele unei rețete de succes

24 februarie 2025

Dacă îți place să prepari deserturi acasă și vrei să impresionezi cu un dulce rafinat, amandinele sunt alegerea perfectă. Acest desert clasic al cofetăriilor din România, dar cu origini franțuzești, poate fi recreat în bucătăria ta, iar rezultatul va fi unul cu adevărat spectaculos.  În acest articol vei descoperi toate secretele unei rețete de amandine […]

Citește mai mult

Prăjitură Fanta cu brânză: rețeta pas cu pas către un desert savuros

08 aprilie 2024

Nu știm dacă ești un fan sau nu al rețetelor de prăjituri de casă însă nouă tare mult ne place să încercăm cele mai delicioase rețete de desert. Există o rețetă pe care de mult ne dorim să o încercăm, iar astăzi ne-am decis să te delectăm cu rețeta de prăjitură Fanta, atât de apreciată pentru […]

Citește mai mult

Rețeta simplă de bomboane Raffaello de casă: ingrediente și pași pentru un dulce rafinat

13 decembrie 2024

Cine nu iubește bomboanele Raffaello? Acele mici sfere delicate de nucă de cocos, cu interior cremos și crocant, sunt un deliciu pe care îl poți savura oricând. Ce-ai zice dacă ți-am spune că le poți face chiar la tine acasă? Cu această rețetă simplă, vei învăța cum prepari bomboane Raffaello de casă care nu doar […]

Citește mai mult

Gofre pufoase pentru micul dejun: Mod de preparare și ingrediente necesare

16 iunie 2023

Gofrele pufoase sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios și delicios. Acestea pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecărei persoane, putând fi servite cu o varietate de toppinguri și combinații de ingrediente, atât dulci, cât și sărate. Dacă vrei să afli cum poți pregăti în fiecare dimineață câte o porție de gofre […]

Citește mai mult

Cinnamon rolls: rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

19 aprilie 2023

Vrei să cunoști secretele din spatele rețetei originale de rulouri cu scorțișoară, un desert delicios și aromat, apreciat în întreaga lume? În articolul nostru poți afla istoria și originea acestui preparat, împreună cu influențele culturale și tradițiile culinare care stau la baza sa, ingredientele necesare, proporțiile corecte și tehnici esențiale de preparare, astfel încât să […]

Citește mai mult