Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată
Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am preparat și o delicioasă ciocolată de casă, după rețeta simplă.
Nici măcar sărbătoarea Paștelui nu ne oprește să ne gândim la cele mai apetisante delicii pe bază de ciocolată. De aceea, îți propunem astăzi o rețetă de pască mai specială: una cu multă ciocolată și fără aluat. Preparatul se numără printre preferatele noastre când vine vorba despre deserturi pascale. Desigur, cozonacul cu nucă rămâne la loc de cinste pe masa de Paște, la fel și pasca tradițională cu brânză, însă întotdeauna este loc pentru mai multe deserturi! Și promitem ca pasca pe care o gătim astăzi cu multă ciocolată să fie unul dintre cele mai gustoase deserturi. Iată cum o poți prepara și tu pentru cei dragi!
Ingrediente pentru pască minune cu multă ciocolată și fără aluat
Din lista de ingrediente din rândurile de mai jos vei obține o pască suficientă pentru 8 porții, însă poți dubla cantitățile de ingrediente dacă ai o familie numeroasă. Ingredientele pot fi alese, ca de fiecare dată, din gama de produse de la Profi. Iată de ce vei avea nevoie pentru pasca fără aluat cu multă ciocolată:
- 200 g de ciocolată pentru prăjituri cu 50% cacao;
- 100 g de zahăr;
- 500 g de brânză dulce de vaci (e recomandată cea care are 20% grăsime);
- 3 ouă;
- ½ linguriță de esență de portocală;
- 40 g de griș;
- 100 g de smântână;
- 20 g de amidon;
- un praf de sare.
Cum se face pasca fără aluat cu brânză și ciocolată?
Ai fost deja în magazinul Profi și ai umplut coșul de cumpărături cu toate alimentele de care ai nevoie pentru această pască cu brânză și ciocolată? Hai să trecem împreună prin etapele de preparare ale acestui desert pascal!
Prepararea compoziției pentru pască
Pentru început, vom pune brânza de vaci într-un bol larg. Noi am ales pentru această rețetă de pască o brânză de vaci extrem de cremoasă, cu 20% grăsime. Adăugăm peste brânză zahărul și sarea, apoi amestecăm cu un tel, cât să combinăm foarte bine sarea și zahărul cu brânza de vaci. În momentul în care zahărul s-a topit în totalitate, putem adăuga și cele trei ouă aflate la temperatura camerei și amestecă ușor, cu multă grijă.
După ce au fost încorporate și ouăle, putem adăuga smântâna. Amestecăm bine cu telul, pentru ca smântâna să fie și ea încorporată în compoziție, apoi adăugăm în bol și grișul, alături de amidonul de porumb. Amestecăm bine toate ingredientele adăugate, în așa fel încât la final să obținem o compoziție fină și omogenă. În cele din urmă, adăugăm și esența de portocale, absolut minunată alături de ciocolată. După ce esența a fost încorporată, lăsăm compoziția deoparte pentru a ne ocupa de ciocolată.
Prepararea ciocolatei pentru pască
În continuare, vom topi ciocolata pentru prăjituri cu 50% cacao. Pentru acest lucru, punem pe foc foarte mic o cratiță, apoi, în aceasta, ciocolata ruptă în cubulețe. Amestecăm constant cu o spatulă din silicon și lăsăm bucățile de ciocolată să se topească la foc ușor. Când ciocolata a devenit suficient de fluidă, luăm cratița de pe foc și turnăm ciocolata topită peste amestecul de brânză. Amestecăm apoi totul cu un tel, pentru a omogeniza bine și ciocolata.
Montarea și coacerea pascăi cu brânză și ciocolată
Turnăm apoi toată compoziția obținută într-o tavă de tort cu diametrul de 23 de centimetri, tapetată la bază cu hârtie de copt. Dăm pasca cu brânză și ciocolată la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius pentru aproximativ 50-60 de minute. Când pasca va fi gata, trebuie să fie închegată în centru ca o piftie și destul de fermă pe margini.
Lăsăm pasca cu brânză și ciocolată să ajungă la temperatura camerei, apoi punem desertul la frigider pentru cel puțin șase ore pentru a se răci foarte bine. La final, va putea fi feliată, va arăta apetisant și va avea un gust intens de ciocolată!
Secrete pentru o pască delicioasă cu brânză și ciocolată
Așa cum te-am obișnuit, la final de rețetă, îți vom oferi și câteva secrete de preparare, pentru a obține cea mai bună pască. Iată ce trebuie să știi!
- Este foarte important ca ingredientele să fie la temperatura camerei, pentru că în această compoziție adăugăm ciocolata topită și nu dorim să se întărească.
- Amidonul de porumb poate fi înlocuit și cu făină, însă va fi nevoie de o cantitate dublă.
- Smântâna folosită trebuie să fie grasă, cu minim 20% grăsime, însă la nevoie merge și un iaurt grecesc, dar măcar cu 10% grăsime.
- Pentru această rețetă de pască poți folosi orice tip de brânză de vaci. Atenție! Dacă aceasta nu are o consistență fină, brânza trebuie pasată bine împreună cu smântâna pentru o compoziție fluidă.
- Brânza de vaci poate fi înlocuită cu mascarpone.
- O pască cu multă ciocolată, dar fără brânză poate fi, de asemenea, un desert pascal minunat.
- Pentru ca pasca noastră să aibă un gust intens, se recomandă o ciocolată de calitate superioară, cu minim 50% cacao, din noul Profi.
Descarcă-ți aplicația Profi pentru a putea beneficia de cele mai bun oferte la ingrediente pentru rețete de pască deosebite!
Există, de asemenea, și varianta cu aluat de cozonac și ciocolată, dacă ești adeptul deserturilor cu aluat. Despre rețeta de pască tradițională cu aluat de cozonac și brânză ți-am vorbit într-un articol anterior, doar că de aceasta dată pe lista de ingrediente va apărea și ciocolata cu minim 50% cacao.
Așa-i că ți-am făcut poftă de pască delicioasă cu brânză și ciocolată? Profi este aici să-ți ofere cele mai bune ingrediente pentru rețetele de pască pe care dorești să le pregătești pentru masa de Paște, așa că știi ce ai de făcut pentru a aduce un zâmbet pe chipurile celor dragi, pregătind deserturi apetisante cu ocazia sărbătorilor!