Prăjitură cu piersici
Atunci când îți e poftă de un dulce rapid, ofertele PROFI îți vin în ajutor
De ce ingrediente ai nevoie?
- 4 ouă
- 200g zahăr
- 200g făină
- 150 g iaurt grecesc
- Un praf de sare
- Un plic zahăr vanilinat
- Un plic crema vanilie Dr. Oetker
- 250ml lapte rece
- 150g unt moale
- 4 piersici
Cum se prepara prajitura cu piersici?
Se încinge cuptorul la 170 grade. Între timp, se bat albușurile cu zaharul până se formează bezea, apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu iaurt, praful de sare și zahărul vanilat. Când sunt omogenizate, se incorporează ușor și făina, prin mișcări circulare. Apoi se pune aluatul într-o tavă de tort și se dă la cuptor timp de 15-20 minute.
Într-o tigaie se pune un cubuleț de unt, piersicile tăiate felii și două linguri de zahar și se amestecă ușor, la foc mic, până când piersicile se caramelizează.
Crema de vanilie Dr. Oetker se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj, folosind untul și laptele.
După ce blatul este gata, acesta se lasă la răcit. Apoi, se taie în jumătate, peste bază se adauga crema și o parte de piersici, urmate de partea de sus a blatului și de restul piersicilor caramelizate.
Să vă îndulciți cu ofertele PROFI!