Rețetă de cornulețe fragede cu nucă
Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta de cornulețe cu nucă, fragede și aromate. Nu-i așa că acele cornulețe fragede îți trezesc unele dintre cele mai frumoase amintiri?
Cornulețele cu nucă sau cele cu dulceață nu lipseau niciodată de pe mesele de sărbătoare, așa că nu vedem niciun motiv pentru care anul acesta de Crăciun nu vei dori să-i surprinzi pe cei dragi din familie cu niște cornulețe cu nucă fragede, așa cum le pregătea bunica când erai copil. Sunt extrem de gustoase și cu siguranță vor face deliciul întregii familii, în așteptarea lui Moș Crăciun. Iată cum poți prepara și tu cornulețe cu nucă după rețeta tradițională!
Ingrediente pentru rețeta de cornulețe fragede cu nucă
Din lista de ingrediente de mai jos vei obține câteva tăvi generoase de cornulețe cu nucă apetisante și vestea bună este că le vei găsi pe toate în magazinul Profi, multe dintre acestea la prețuri promoționale de sărbători. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket pentru această rețetă de cornulețe cu unt și nucă:
Pentru aluat fraged
- 300 g de făină din gama Proxi;
- 100 g de nucă măcinată;
- 100 g de zahăr pudră;
- 200-220 g de unt moale, cu min. 80% grăsime;
- 1 ou;
- coaja de la o lămâie;
- sare;
- zahăr vanilat.
Pentru decor
- zahăr pudră pentru tăvălit cornulețele.
Cum se fac cornulețele cu nucă după rețeta bunicii?
Dacă ai ales să-ți faci cumpărăturile din noul Profi, suntem siguri că ai găsit în gama de produse Profi toate ingredientele de care aveai nevoie pentru rețeta de cornulețe fragede cu nucă. Așa că dacă le ai pe toate la îndemână, hai să gătim împreună cele mai delicioase cornulețe cu nucă după rețeta tradițională!
Prepararea aluatului fraged cu nucă
Vom începe rețeta de cornulețe cu nucă prin prepararea unui aluat fraged și aromat. Pentru că ne dorim ca aluatul să aibă o aromă intensă de nuci, îți sugerăm să rumenești nucile în tigaie, fără a folosi ulei. Dacă vei folosi pentru această rețetă și alte tipuri de nuci, precum alune sau migdale, e recomandat să le rumenești și pe acestea. După ce s-au răcit complet, nucile se vor mărunți fin cu ajutorul unui blender sau cu o mașină specială pentru nuci.
Pune apoi în bolul unui mixer echipat cu cârlig de frământare toate ingredientele pentru aluat, mai puțin făina: ouăle, untul la temperatura camerei, zahărul pudră, nuca măcinată, coaja de lămâie, zahărul vanilat și sarea. Mixează toate aceste ingrediente pentru câteva minute. Adaugă apoi făina și frământă totul cu ajutorul mixerului pentru 3-4 minute, cât să obții un aluat omogen și moale.
Scoate aluatul pentru cornulețe fragede pe blatul de lucru înfăinat, compactează-l cu ajutorul palmelor și învelește-l într-o folie alimentară, pentru a evita formarea crustei. Dă aluatul la frigider pentru 2 ore, căci acesta va avea nevoie de relaxare și de răcire. Scoate apoi aluatul de la rece cu 30 de minute înainte de a-l modela, pentru a permite untului din compoziție să se înmoaie.
Modelarea cornulețelor cu nucă
Când aluatul a ajuns aproape de temperatura camerei, se împarte în 4 părți egale și apoi fiecare bucată se va împărți în alte 4 bucăți și încă 4 bucăți, pentru a ajunge la un total de 64 de bucăți egale. Fiecare bucățică de aluat se va suci cu mâna pe planșetă, până ce obții forma unui cornuleț.
Coacerea cornulețelor din aluat fraged
Cornulețele cu nucă astfel modelate se vor dispune uniform în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le poți așeza în tăvile de copt destul de apropiate unele de altele, pentru că acestea nu vor crește prea mult la copt. Lasă fiecare tavă de cornulețe fragede cu nucă la cuptor pentru 14-15 minute, la 180 de grade Celsius. Nici nu-ți putem descrie aromele care au învăluit întreaga bucătărie!
Cum sunt servite cornulețele cu nucă?
Imediat ce sunt scoase din cuptor, cornulețele cu nucă pot fi destul de fragile. Tocmai de aceea este recomandat să le mai lași în tăvi timp de 4-5 minute, timp în care vei pregăti într-un bol zahărul pudră. Când au trecut cele 5 minute, cornulețele se vor tăvăli pe rând, cât sunt încă fierbinți, prin zahărul pudră și se vor așeza pe un platou.
Aceste cornulețe fragede cu nucă se pot păstra într-o cameră răcoroasă, într-o cutie închisă ermetic, chiar și pentru 2-3 săptămâni. Imediat ce se răcesc acestea sunt fine și ușor crocante, însă pe măsură ce zilele trec, pare că devin tot mai fragede. Desigur, nu garantăm că aceste cornulețe de casă delicioase vor rezista atât de mult timp, căci vor fi savurate cu poftă de întreaga familie când nici măcar nu au apucat bine să se răcească!
Nu-i așa că este cea mai simplă rețetă de cornulețe de casă pe care ai întâlnit-o? Prepară și tu de sărbători cornulețe cu nucă încorporată în aluat pentru cei dragi și fă-le o surpriză delicioasă cu ocazia Crăciunului. Aplicația Profi, pe care te sfătuim să o descarci, te va ține la curent cu cele mai atractive prețuri la ingredientele tale preferate. Mai mult, ai și opțiunea de colectare buline prin care poți câștiga un cadou din partea Profi. La fiecare produs prezentat în secțiune pe care-l achiziționezi vei primi o bulină, iar odată ce ai colectat numărul necesar de buline vei primi un cadou. Tu îi răsfeți pe cei dragi cu delicioase cornulețe cu nucă, iar Profi te răsfață cu daruri!