Rețeta ideală de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi: o delicatesă pentru orice ocazie
Dacă îți dorești un desert care să îmbine perfect cremozitatea fină a ciocolatei cu textura crocantă a biscuiților, atunci trebuie să încerci rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi! Este o rețetă simplă, fără coacere, dar cu un rezultat spectaculos: un desert cu biscuiți și ciocolată, stratificat și plin de savoare, care îți va aminti de gustul copilăriei.
Această prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi este potrivită pentru orice ocazie, fie că vrei să îți răsfeți familia într-o seară obișnuită, fie că vrei să impresionezi musafirii cu un desert spectaculos, dar ușor de făcut. Și cel mai important? Ai nevoie de ingrediente accesibile, iar prepararea nu îți va lua mult timp!
Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi – un desert cu gustul copilăriei
Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi este un desert cu gustul copilăriei pentru mulți dintre noi. Și nu doar că este delicioasă, ci și incredibil de practică. Nu necesită coacere, se prepară rapid și este perfectă pentru orice eveniment.
Imaginea este una atrăgătoare, cu straturi generoase de biscuiți îmbogățite cu cremă de ciocolată, creând un contrast apetisant, în timp ce textura este una perfectă, ce combină textura crocantă a biscuiților și cremozitatea ciocolatei.
Dacă îți îți plac deserturile cu biscuiți și ciocolată, această rețetă va deveni, cu siguranță, una dintre favoritele tale. Cât despre cei mici, nu doar că de-abia le vei mai putea refuza a doua porție, ci vor fi încântați să participe și la procesul de preparare!
Ingrediente pentru prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi
Pentru a pregăti această delicioasă prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care le vei putea găsi în gama de produse Profi. Iată de ce ai nevoie pentru o tavă de prăjitură cu biscuiți!
Ingrediente pentru blat
- 400 g de biscuiți simpli
- 200-500 ml de lapte
- 1 linguriță de esență de rom
Ingrediente pentru crema de ciocolată
- 3 gălbenușuri de ou
- 4 linguri de zahăr brun
- 3 linguri de amidon de porumb
- 350 ml de lapte
- 1 plic de zahăr vanilat
- 3-4 lingurițe de esență de rom
- 130 g de unt cu 82% grăsime
- 100 g de ciocolată neagră
Ingrediente pentru glazură (opțional)
- 70 g de ciocolată de casă
- 1 linguriță de unt
- 2-3 biscuiți

Cum se prepară prăjitura cu biscuiți și ciocolată după rețeta copilăriei?
Acum că ai achiziționat toate ingredientele din magazinul Profi, hai să trecem împreună prin etapele preparării acestui desert al copilăriei. Iată cum faci prăjitura cu biscuiți și ciocolată după rețeta simplă din vremea copilăriei!
Prepararea cremei de ciocolată
Pentru început, vom pregăti crema. Freacă gălbenușurile cu zahăr, apoi amestecă totul cu amidonul și adaugă treptat laptele. Pune totul pe foc și las să fiarbă amestecând continuu, până ce amestecul se îngroașă și capătă o textură de budincă.
La final, adaugă zahărul vanilat și esența de rom, apoi ia cratița de pe foc și adaugă untul tăiat bucățele. Lasă crema să se răcească ușor, însă nu complet. Topește apoi ciocolata pe baie de aburi și include-o în crema de mai sus, amestecând până obții o compoziție omogenă.
Pregătirea ingredientelor pentru asamblare
Pentru asamblare vei avea nevoie de o tavă cu fund detașabil, în care urmează să pui prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi. De asemenea, adaugă într-o farfurie laptele, alături de esența de rom, amestec prin care vei da biscuiții înainte de a-i dispune în tavă.
Asamblarea prăjiturii
Acum că toate ingredientele sunt pregătite, hai să asamblăm prăjitura! Trece pe rând biscuiții prin lapte, apoi așează-i în tavă. Peste biscuiți, întinde un strat generos de cremă și continuă cu un alt strat de biscuiți înmuiați în lapte, apoi iar cremă. Continuă așa până când termini toți biscuiții și crema de ciocolată.
Glazurarea prăjiturii
Pentru glazură, topește ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și întinde-o peste ultimul strat de biscuiți. Deasupra ciocolatei presară biscuiți mărunțiți. Acest pas este opțional, întrucât multe rețete de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi lasă ultimul strat de biscuiți descoperit, pentru un aspect autentic.
Păstrarea prăjiturii
Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi se va acoperi cu o folie din plastic și se va da la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire. Indicat este să ții prăjitura la frigider peste noapte, timp în care biscuiții se vor înmuia mai bine, iar glazura de ciocolată se va întări, pentru a putea tăia prăjitura în bucăți perfecte.

Sfaturi și trucuri pentru rețeta perfectă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi
Așa cum deja te-am obișnuit la fiecare rețetă de desert de pe blog, avem pentru tine și câteva sfaturi și trucuri pentru a obține un desert perfect, cu gustul copilăriei. Iată recomandările noastre pentru cea mai bună prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi!
- Folosește biscuiți de calitate
Pentru această rețetă de prăjitură este indicat să folosești biscuiți de calitate, de la un brand preferat. Cei simpli, fără cremă, sunt cei mai potriviți pentru această rețetă. Poți încerca și biscuiți cu unt, la fel de potriviți pentru prăjitură.
- Alege ciocolată cu un conținut ridicat de cacao
Dacă îți dorești straturi și o glazură cu o aromă intensă, ciocolata neagră este o alegere perfectă pentru această rețetă. În schimb, dacă preferi un gust mai dulce, poți combina ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte. Poți alege să folosești ciocolată de casă, preparată chiar de tine. Găsești rețeta de ciocolată de casă pe blogul nostru!
- Nu înmuia prea mult biscuiții
Pentru a realiza perfect straturile de biscuiți și ciocolată, biscuiții trebuie să fie ușor umezi, dar nu moi. Acest lucru va ajuta la păstrarea texturii stratificate a prăjiturii.
- Lasă prăjitura suficient timp la frigider
Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi trebuie păstrată la frigider pentru minim câteva ore sau peste noapte. Astfel, aromele se combină perfect, iar textura devine fermă și cremoasă.

Așadar, când ai poftă de un desert simplu, dar spectaculos, încearcă această rețetă de prăjitură cu biscuiți și bucură-te de un gust autentic, care îți va aminti de momentele dulci ale copilăriei. Spor la prăjiturit!