Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețeta ideală de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi: o delicatesă pentru orice ocazie

Dacă îți dorești un desert care să îmbine perfect cremozitatea fină a ciocolatei cu textura crocantă a biscuiților, atunci trebuie să încerci rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi! Este o rețetă simplă, fără coacere, dar cu un rezultat spectaculos: un desert cu biscuiți și ciocolată, stratificat și plin de savoare, care îți va aminti de gustul copilăriei. 

Această prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi este potrivită pentru orice ocazie, fie că vrei să îți răsfeți familia într-o seară obișnuită, fie că vrei să impresionezi musafirii cu un desert spectaculos, dar ușor de făcut. Și cel mai important? Ai nevoie de ingrediente accesibile, iar prepararea nu îți va lua mult timp!

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi – un desert cu gustul copilăriei

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi este un desert cu gustul copilăriei pentru mulți dintre noi. Și nu doar că este delicioasă, ci și incredibil de practică. Nu necesită coacere, se prepară rapid și este perfectă pentru orice eveniment.

Imaginea este una atrăgătoare, cu straturi generoase de biscuiți îmbogățite cu cremă de ciocolată, creând un contrast apetisant, în timp ce textura este una perfectă, ce combină textura crocantă a biscuiților și cremozitatea ciocolatei.

Dacă îți îți plac deserturile cu biscuiți și ciocolată, această rețetă va deveni, cu siguranță, una dintre favoritele tale. Cât despre cei mici, nu doar că de-abia le vei mai putea refuza a doua porție, ci vor fi încântați să participe și la procesul de preparare!

Ingrediente pentru prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi

Pentru a pregăti această delicioasă prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care le vei putea găsi în gama de produse Profi. Iată de ce ai nevoie pentru o tavă de prăjitură cu biscuiți!

Ingrediente pentru blat

  • 400 g de biscuiți simpli
  • 200-500 ml de lapte
  • 1 linguriță de esență de rom

Ingrediente pentru crema de ciocolată 

  • 3 gălbenușuri de ou
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 350 ml de lapte
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3-4 lingurițe de esență de rom
  • 130 g de unt cu 82% grăsime
  • 100 g de ciocolată neagră 

Ingrediente pentru glazură (opțional) 

  • 70 g de ciocolată de casă 
  • 1 linguriță de unt
  • 2-3 biscuiți
Ingrediente pentru biscuiti si ciocolata

Cum se prepară prăjitura cu biscuiți și ciocolată după rețeta copilăriei?

Acum că ai achiziționat toate ingredientele din magazinul Profi, hai să trecem împreună prin etapele preparării acestui desert al copilăriei. Iată cum faci prăjitura cu biscuiți și ciocolată după rețeta simplă din vremea copilăriei!

Prepararea cremei de ciocolată 

Pentru început, vom pregăti crema. Freacă gălbenușurile cu zahăr, apoi amestecă totul cu amidonul și adaugă treptat laptele. Pune totul pe foc și las să fiarbă amestecând continuu, până ce amestecul se îngroașă și capătă o textură de budincă. 

La final, adaugă zahărul vanilat și esența de rom, apoi ia cratița de pe foc și adaugă untul tăiat bucățele. Lasă crema să se răcească ușor, însă nu complet. Topește apoi ciocolata pe baie de aburi și include-o în crema de mai sus, amestecând până obții o compoziție omogenă.

Pregătirea ingredientelor pentru asamblare

Pentru asamblare vei avea nevoie de o tavă cu fund detașabil, în care urmează să pui prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi. De asemenea, adaugă într-o farfurie laptele, alături de esența de rom, amestec prin care vei da biscuiții înainte de a-i dispune în tavă. 

Asamblarea prăjiturii

Acum că toate ingredientele sunt pregătite, hai să asamblăm prăjitura! Trece pe rând biscuiții prin lapte, apoi așează-i în tavă. Peste biscuiți, întinde un strat generos de cremă și continuă cu un alt strat de biscuiți înmuiați în lapte, apoi iar cremă. Continuă așa până când termini toți biscuiții și crema de ciocolată. 

Glazurarea prăjiturii

Pentru glazură, topește ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și întinde-o peste ultimul strat de biscuiți. Deasupra ciocolatei presară biscuiți mărunțiți. Acest pas este opțional, întrucât multe rețete de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi lasă ultimul strat de biscuiți descoperit, pentru un aspect autentic. 

Păstrarea prăjiturii 

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi se va acoperi cu o folie din plastic și se va da la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire. Indicat este să ții prăjitura la frigider peste noapte, timp în care biscuiții se vor înmuia mai bine, iar glazura de ciocolată se va întări, pentru a putea tăia prăjitura în bucăți perfecte.

Prajitura cu ciocolata

Sfaturi și trucuri pentru rețeta perfectă de prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi

Așa cum deja te-am obișnuit la fiecare rețetă de desert de pe blog, avem pentru tine și câteva sfaturi și trucuri pentru a obține un desert perfect, cu gustul copilăriei. Iată recomandările noastre pentru cea mai bună prăjitură cu biscuiți și ciocolată în straturi!

  • Folosește biscuiți de calitate

Pentru această rețetă de prăjitură este indicat să folosești biscuiți de calitate, de la un brand preferat. Cei simpli, fără cremă, sunt cei mai potriviți pentru această rețetă. Poți încerca și biscuiți cu unt, la fel de potriviți pentru prăjitură. 

  • Alege ciocolată cu un conținut ridicat de cacao

Dacă îți dorești straturi și o glazură cu o aromă intensă, ciocolata neagră este o alegere perfectă pentru această rețetă. În schimb, dacă preferi un gust mai dulce, poți combina ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte. Poți alege să folosești ciocolată de casă, preparată chiar de tine. Găsești rețeta de ciocolată de casă pe blogul nostru! 

  • Nu înmuia prea mult biscuiții

Pentru a realiza perfect straturile de biscuiți și ciocolată, biscuiții trebuie să fie ușor umezi, dar nu moi. Acest lucru va ajuta la păstrarea texturii stratificate a prăjiturii. 

  • Lasă prăjitura suficient timp la frigider

Prăjitura cu biscuiți și ciocolată în straturi trebuie păstrată la frigider pentru minim câteva ore sau peste noapte. Astfel, aromele se combină perfect, iar textura devine fermă și cremoasă.

Așadar, când ai poftă de un desert simplu, dar spectaculos, încearcă această rețetă de prăjitură cu biscuiți și bucură-te de un gust autentic, care îți va aminti de momentele dulci ale copilăriei. Spor la prăjiturit!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Lapte de pasăre: Cum să prepari desertul copilăriei ca la bunica acasă

16 iunie 2023

Nu știm dacă se aplică și în cazul tău, însă pentru noi rețeta de lapte de pasăre se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din copilărie. Aproape la fel de iubită precum cea de griș cu lapte și dulceață, preparată cu multă dragoste de bunica. Bunica ne pregătea adesea lapte de pasăre în vremea copilăriei, iar […]

Citește mai mult

Fursecuri cu ciocolată: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Că tot se apropie cu pași repezi sărbătorile, nu ne putem abține să nu ne gândim la dulciuri de casă de tot felul, de la faimosul cozonac pufos, la delicioasele plăcinte care învăluie întreaga bucătărie în arome de mere și dovleac bine copt. Răsfoind cărțile cu bucate, ne-a atras atenția o rețetă de fursecuri americane […]

Citește mai mult

Ciocolată de casă: rețeta copilăriei

16 februarie 2023

Deserturile copilăriei ne-au fascinat întotdeauna și ne-au umplut sufletele de bucurie de fiecare dată când le-am degustat. Acesta este și motivul pentru care vei regăsi pe blogul nostru culinar rețete cu deserturi precum cea de orez cu lapte sau de macaroane cu brânză, atât de iubite în copilăriei și atât de apreciate chiar și acum, […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult

Dulceață de cireșe tradițională: Rețeta clasică și secrete pentru o textură perfectă

16 noiembrie 2023

Dacă te-ar întreba cineva care sunt fructele tale preferate de sezon, tu ce ai răspunde? Noi nici măcar nu am sta pe gânduri și am răspunde: cireșele! Și, din fericire, chiar și acest final de vară ne oferă din belșug cireșe aromate, de gustul și savoarea cărora ne putem bucura și în sezonul rece, pregătind […]

Citește mai mult

Rețeta de ciocolată Dubai: cel mai apreciat desert al momentului

24 februarie 2025

Este imposibil să nu fi auzit până acum despre faimoasa ciocolată Dubai, care a făcut furori pe rețelele de socializare în 2024. Oameni din lumea întreagă s-au înghesuit să o cumpere și să o încerce, iar cofetăriile din România au început să ofere variante locale ale ciocolatei Dubai, fiecare adaptând rețeta originală pentru a include […]

Citește mai mult

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult

Ganache de ciocolată: cum să pregătești cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

09 aprilie 2024

Ganache-ul de ciocolată, cu textura sa catifelată și gustul intens, reprezintă esența rafinamentului în lumea deserturilor. Această cremă luxuriantă, care se naște dintr-o combinație simplă, dar extraordinar de eficientă, de ciocolată și smântână pentru frișcă, transformă orice tort sau prăjitură într-o operă de artă culinară.  Învățarea pregătirii unui ganache de ciocolată perfect este o abilitate […]

Citește mai mult

Plăcintă cu mere: Deliciul toamnei în farfurie

20 noiembrie 2023

Toamna aduce cu ea o diversitate de fructe, iar merele sunt printre cele mai iubite. Și ce poate fi mai delicios decât un desert cald, aromat, creat din aceste minunate fructe? Nu știm dacă știai că nouă, celor de la Profi, tare mult ne mai plac plăcintele. Chiar ne gândeam să preparăm în perioada următoare și […]

Citește mai mult

Rețete delicioase de negresă: găsește varianta ideală pentru gustul tău

24 februarie 2025

Puține prăjituri au reușit să cucerească inimile iubitorilor de deserturi la fel de repede precum negresa. Această prăjitură simplă, dar extrem de gustoasă, se regăsește în diverse variante, adaptate gusturilor și preferințelor fiecăruia.  Fie că îți dorești o rețetă clasică de negresă cu ciocolată, o variantă bogată cu nucă sau una de post, perfectă pentru […]

Citește mai mult