Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Rețete de dulceață de casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

Nici nu a venit bine toamna, că deja toate gospodinele se gândesc la cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață preparate în casă. Gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure sau aroma irezistibilă a piersicilor de care te poți bucura indiferent de anotimp sunt cele după care tânjești? Dacă vrei să ai satisfacția unor preparate delicioase de sezon, poate nu ar fi o idee rea să pregătești câteva borcane cu dulceață de casă.

Chiar dacă poate îți vine să dai fuga în magazinele Profi și să alegi de pe rafturi cele mai bune borcane cu dulceață pentru clătitele de la micul dejun, rețetele de dulceață homemade sunt preferate, deoarece știi exact ingredientele, ai controlul cantității de zahăr folosite și poți implica toată familia în procesul de preparare, ceea ce poate fi una dintre cele mai frumoase activități de toamnă în familie!

Și pentru că ne dorim să te îndulcești cu dulcețuri aromate în acest sezon, ți-am pregătit în rândurile următoare cele mai bune rețete de dulceață de casă, inspirate din cartea de bucate a bunicii. Iată cât de simplu poți prepara aceste rețete de dulcețuri deosebite care cu siguranță vor face deliciul tuturor celor dragi!

Rețetă de dulceață de zmeură, afine sau mure


Mici, parfumate și cu un gust aromat, zmeura, afinele sau murele se numără printre cele mai gustoase fructe care îți aduc aminte de zilele petrecute în copilărie la bunici. Dacă vrei să pregătești și tu această rețetă de dulceață de casă pentru cei din familie, descoperă în rândurile de mai jos ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare!

Ingrediente pentru dulceață de zmeură, afine sau mure

  • 1 kg de zmeură/afine/mure;
  • 1 kg de zahăr;
  • Zeama de la două lămâi;
  • 200 ml de apă.

Mod de preparare


Pentru început, spală bine fructele de pădure alese și lasă-le la scurs. Amestecă apoi zahărul cu apa și sucul de lămâie. În siropul format, fierbe fructele de pădure pentru aproximativ 20 de minute. După acest timp, dacă dulceața de casă se scurge de pe lingură, las-o să fiarbă în continuare. În momentul în care observi că dulceața devine consistentă, ia cratița de pe foc și las-o să se răcească timp de 10 minute, înainte de a o turna în borcane. Vezi cât este de simplu să prepari una dintre cele mai gustoase rețete de dulceață de casă?

borcane cu dulceata de fructe de padure

Rețetă de dulceață de căpșune

Gustul dulce-acrișor al căpșunilor, aciditatea sucului de lămâie și prospețimea frunzelor de mentă transformă rețeta de dulceață de căpșuni într-unul dintre cele mai iubite tipuri de dulcețuri de casă. Iată care sunt ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a obține aproximativ patru borcane micuțe cu dulceață de căpșune!

Ingrediente pentru dulceață de căpșune

  • 2 kg de căpșune;
  • 1 kg de zahăr;
  • esență de vanilie;
  • sucul de la o lămâie;
  • 2-3 frunze de mentă.

Mod de preparare


Să începem cu fructele: spală bine căpșunele, apoi taie-le pe jumătate sau lasă-le întregi, după preferințe. Adaugă peste acestea zahărul și vanilia, apoi amestecă ușor, în așa fel încât să nu zdrobești fructele. Lasă vasul cu căpșune la frigider peste noapte, apoi fierbe-le ziua următoare la foc mic, până când se evaporă cea mai mare parte din apa scursă în vas, timp de două ore. După fierbere, lasă dulceața de căpșune să se răcească timp de 15 minute, după care toarn-o în borcane. Simplu și delicios!

borcan cu dulceata de capsuni

Rețetă de dulceață de piersici sau caise


Piersicile și caisele se numără printre cele mai delicioase fructe de sezon, așa că ar fi și păcat să nu le incluzi în cele mai apetisante rețete de dulceață de casă. Fie că optezi pentru piersici, fie pentru caise, este important să decojești mai întâi fructele și să le scoți sâmburii, după care va trebui să urmezi instrucțiunile de mai jos pentru a obține o dulceață de casă gustoasă. Iată cum o pregătești!


Ingrediente pentru dulceață de piersici sau caise

  • 1 kg de piersici/caise;
  • ½ kg de zahăr;
  • zeama de la o lămâie;
  • 200 ml de apă;
  • 3-4 frunze de mentă.


Mod de preparare


Pune într-o oală încăpătoare zahărul și toarnă apa. Fierbe zahărul în apă până ce se formează un sirop. Adaugă apoi în oală și frunzele de mentă, zeama de lămâie și piersicile sau caisele tăiate bucăți. Fierbe toată compoziția la foc mediu, amestecând continuu în așa fel încât să nu se lipsească până când amestecul scade. Lasă la răcit, timp de un sfert de oră, apoi transferă dulceața de piersici sau caise în borcane.

borcan cu dulceata de piersici

Cum prepari cele mai bune rețete de dulceață de casă – sfaturi utile


Indiferent de fructele de sezon pe care le alegi pentru rețetele de dulceață de casă, este esențial să ții cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să obții texturile și aromele dorite. Iată sfaturile noastre pentru cele mai bune dulcețuri de casă:

  • sterilizează întotdeauna borcanele pentru dulceață

Spală bine borcanele, lasă-le să se usuce și sterilizează-le, în așa fel încât să te asiguri că dulcețurile se vor păstra intacte pentru mult timp.

  • Lasă fructele peste noapte, în zahăr

Pentru rețete de dulceață de casă delicioase, indiferent de ingredientele pe care le folosești, ideal ar fi să lași fructele să absoarbă zahărul peste noapte. Pune-le într-o cratiță și lasă-le la temperatura camerei, peste noapte, pentru ca zahărul să se întrepătrundă cu aromele fructelor.

  • Verifică dacă siropul de zahăr este legat

În mod normal, după circa 45 de minute de fierbere, siropul de zahăr ar trebui să se lege. Pentru a te asigura că este legat poți face următorul test: pune pe degete (ai grijă să nu te opărești!!) puțin sirop și, dacă este lipicios, înseamnă că e legat.

  • Ai grijă la cantitatea de zahăr utilizată

Unele fructe au o cantitate mai mare de glucoză decât altele, prin urmare, pentru unele rețete de dulceață de casă vei avea nevoie de mai puțin zahăr, iar pentru altele mai mult. Dacă nu dorești să folosești zahăr, ai la dispoziție mai multe variante de îndulcire, precum mierea sau siropul de agave.

  • Îndepărtează spuma care se formează

Pentru ca dulceața de casă obținută să aibă un aspect frumos și limpede, îndepărtează spuma care se formează deasupra dulceții, în timp ce fierbe.

  • Aromatizează dulcețurile de casă

În funcție de fructele pe care le folosești, ingrediente precum lămâia, frunzele de mentă, scorțișoara sau anasonul pot oferi o aromă deosebită dulcețurilor tale.

  • Folosește întotdeauna fructe proaspete pentru dulcețurile de casă

Cele mai reușite rețete de dulceață de casă au la bază fructe proaspete, din surse de încredere. Din astfel de surse provin și produsele Profi, așa că Profi îți oferă oportunitatea de a alege cele mai proaspete fructe pentru dulcețurile tale de casă. Desigur, și celelalte ingrediente pot fi găsite în revista cu produse Profi așa că poți merge chiar acum să adaugi în coșul de cumpărături ingredientele necesare pentru dulceața ta preferată.

persoana prepara dulceata de fructe de padure

Acum, că ți-am dezvăluit secretele celor mai delicioase rețete de dulceață de casă, îți mai împărtășim un secret: descarcă-ți aplicația Profi și profită de cele mai tari promoții la ingredientele necesare pentru rețetele de dulceață. Pune-ți creativitatea la încercare și dă o notă personală dulcețurilor tale homemade, alături de Profi!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Brioșe cu fulgi de ciocolată: Idei de rețete simple și delicioase

16 februarie 2023

Iubim ciocolata în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât iubim să petrecem timp în bucătărie și să coacem cele mai delicioase deserturi în care ciocolata joacă un rol esențial. Și credem că te-ai convins deja de pasiunea noastră pentru rețetele de prăjituri cu multă ciocolată. Nu de alta, dar am preparat împreună […]

Citește mai mult

Cum să prepari un chec cu mandarine pufos și aromat?

18 decembrie 2024

Dacă ești în căutarea unei prăjituri de casă simplu de pregătit, dar care să impresioneze prin gust și aspect, checul cu mandarine este alegerea perfectă. Această rețetă de chec pufos și aromat te va cuceri de la prima felie și desertul va arăta absolut minunat pe o masă festivă.  Aromele naturale ale mandarinelor și textura […]

Citește mai mult

Rețeta de pască tradițională cu brânză

28 martie 2023

Nu există masă de Paște fără pască, acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români și definit ca o tartă rituală preparată dintr-un aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. Și nu este deloc complicat să faci o pască tradițională: un aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză […]

Citește mai mult

Rețetă de cornulețe fragede cu nucă

22 decembrie 2022

Știm că vin sărbătorile de iarnă atunci când în bucătărie miroase numai a cozonac cu nucă și din cuptor se ivesc arome de plăcintă cu dovleac, gătită cu dragoste pentru cei dragi. Și dacă tot am adus vorba de nuci, mai știm o rețetă care cu siguranță se număra printre preferatele tale în copilărie: rețeta […]

Citește mai mult

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

02 martie 2023

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală […]

Citește mai mult

Mucenici moldovenești: O rețetă tradițională cu miere și nucă

18 ianuarie 2024

Fiecare sărbătoare creștină este asociată la români cu numeroase preparate culinare. Există tradiții și obiceiuri românești de Paște, asociate cu preparate culinare precum pasca și ouăle roșii, avem rețete tradiționale asociate cu sărbătoarea Crăciunului, precum caltaboșul, toba de casă și cozonacul cu nucă, sau chiar și preparate importante care se oferă pentru pomenirea celor care nu mai […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o prăjitură Tosca: rețeta simplă și gustoasă

11 iulie 2024

Cu siguranță deja știai acest lucru despre noi însă cu siguranță ne dorim să ne afirmăm din nou și din nou pasiunea pentru prăjituri. Nu de puține ori te-am încântat cu cele mai delicioase rețete de desert, iar astăzi ne-am propus să mai adăugăm un deliciu în cartea noastră de rețete: prăjitura Tosca. Prăjitura Tosca este […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Tort de ciocolată: 3 rețete delicioase

22 decembrie 2022

Iubim deserturile la nebunie, exact ca și atunci când eram copii. Și mai iubim și ciocolata, desertul suprem indiferent de vârstă! Iar atunci când vine vorba despre deserturi cu ciocolată, puțin sunt cei care pot rezista tentației de a nu-și răsfăța papilele gustative cu aceste delicii. Și să fim sinceri, ciocolata nu lipsește niciodată de […]

Citește mai mult

Ciocolată caldă de casă: 5 rețete delicioase pentru iarna aceasta

24 februarie 2025

Când afară ninge și gerul îți îngheață obrajii, nimic nu se compară cu o cană de ciocolată caldă de casă. Gustul său cremos, aroma intensă a ciocolatei și căldura reconfortantă te fac să te simți ca într-o poveste de iarnă. În loc să cumperi variantele instant de la magazin, încearcă să prepari chiar tu ciocolată […]

Citește mai mult