Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor

Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu mai vorbim despre faptul că se prepară numaidecât cu un minim de ingrediente.

Nu ne crezi pe cuvânt? Atunci trebuie să parcurgi articolul următor pentru a descoperi nu una, ci două rețete de sărățele cu brânză savuroase pe care să le prepari rapid și ușor pentru cei dragi. Pot fi savurate atât calde, cât și reci, sunt ușor crocante, fragede și creează dependență. Ești gata să descoperi rețetele cu pricina? Iată cum se prepară sărățelele cu brânză într-un mod rapid și gustos!

Sărățele cu brânză telemea, mac și susan

Prima rețetă pe care ți-o vom prezenta este cea clasică, de sărățele cu brânză telemea, presărate cu mac și susan. Așa că dacă îți dorești o gustare sărată, descoperă în continuare ingredientele și modul de preparare al rețetei de sărățele cu brânză telemea!

Ingrediente

În doar 35 de minute, vei obține o tavă apetisantă de sărățele cu brânză; pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente de la supermarket:

  • 500 g de făină din gama Proxi;
  • 350 g de brânză telemea;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de smântână;
  • 2 ouă;
  • mac și susan;

Vei mai avea nevoie de:

  • 1 gălbenuș de ou bătut pentru uns sărățelele.

Mod de preparare pentru sărățele cu brânză sărată

Deja ți-ai achiziționat toate ingredientele din magazinul Profi? Atunci, hai să preparăm împreună sărățele cu brânză după rețeta clasică, de casă. Pentru început, dă untul rece pe răzătoare, apoi, procedează la fel și cu brânza telemea. Pentru aluat pune într-un bol făina, brânza telemea, untul, cele două ouă și smântâna, apoi amestecă totul până când obții un aluat omogen. Frământă apoi puțin aluatul și împarte-l în două părți egale ca să lucrezi mai uşor cu el.

Presară puțină făină peste aluat și pe blatul de lucru, apoi întinde fiecare bucată de aluat cu un sucitor, însă în foi nu foarte subțiri. Îndreaptă apoi marginile aluatului cu o rolă de bucătărie și taie aluatul fâșii. Transferă apoi fâșiile din aluat într-o tavă de copt pentru fursecuri și unge-le pe deasupra cu puțin ou bătut. Presară pe deasupra, mai apoi, susan și mac. Dă apoi sărățelele cu brânză la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Ai văzut cât a fost de simplu să prepari rețeta de sărățele cu brânză telemea?

Desigur, dacă dorești, poți presăra pe deasupra sărățelelor de casă și semințe de chimen sau ierburi aromatice, în funcție de preferințe. Rețeta de sărățele cu telemea poate fi adaptată în funcție de preferințele tale culinare, însă rezultatul va fi de fiecare dată același: saleuri cu brânză fragede și gustoase!

farfurie cu saratele

Sărățele cu brânză și măsline

Dacă îți place să te joci des cu ingredientele în bucătărie, ce ai spune dacă la rețeta clasică de sărățele cu brânză sărată ai adăuga câteva măsline? Cu atât mai mult cu cât magazinul Profi te așteaptă cu ingrediente bune pentru sărățele de casă savuroase. Iată cum prepari această gustare fragedă și gustoasă pentru cei dragi!

Ingrediente

În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă cu brânză telemea și măsline simplă și gustoasă. Mai mult, poți beneficia de o mulțime de promoții la ingredientele tale preferate, așa că noul Profi poate deveni locul ideal de unde-ți poți face toate cumpărăturile. Iată ce-ți trebuie pentru sărățele gustoase cu brânză și măsline:

  • 500 g de făină;
  • 350 g de brânză telemea;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de iaurt simplu;
  • 2 ouă;
  • 150 g de măsline fără sâmburi.

Vei mai avea nevoie de:

  • 1 gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de lapte sau apă pentru uns sărățelele;
  • semințe de mac, susan, oregano sau cimbru uscat pentru presărat pe deasupra.

Mod de preparare pentru sărățele de casă cu măsline

Rețeta de sărățele cu brânză sărată și măsline va fi similară cu cea prezentată anterior, cu excepția măslinelor. Prin urmare, toacă măslinele mărunt și lasă-le deoparte. Pregătește apoi aluatul pentru sărățele, adăugând într-un bol făina și untul tăiat bucățele. Frământă cu mâna, până ce obții o compoziție nisipoasă. Dă apoi brânza telemea pe răzătoare și adaug-o în compoziție alături de măslinele tocate mărunt, iaurtul și cele două ouă.

Frământă aluatul cu mâna până ce încorporezi toate ingredientele. Acoperă apoi aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider timp de o oră. Scoate apoi aluatul din frigider și așază-l pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Împarte aluatul în două părți egale ca și în cazul primei rețete de sărățele cu brânză. Cu ajutorul unui sucitor, întinde cele două bucăți din aluat în foi de 0,5 cm grosime, apoi, folosește o rolă pentru a tăia aluatul uniform, pe lungime.

Transferă fâșiile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge sărățelele cu brânză cu gălbenuș de ou bătut, amestecat cu puțin lapte. Presară apoi pe deasupra mac sau ingredientele tale preferate și dă sărățelele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute sau până când acestea ajung la gradul de rumenire dorit.

castron cu saratele

Încearcă și tu aceste rețete simple și rapide de sărățele cu brânză sărată și îți promitem că se va transforma în gustarea preferată a familiei. Mai mult, până vei găti cea de-a doua tavă de sărățele, primele cu siguranță vor dispărea după ce dau năvală în bucătărie toți poticioșii familiei. Și îți mai recomandăm să-ți descarci și aplicația Profi ca să beneficiezi de puncte bonus la cumpărături atunci când vrei să gătești gustările voastre preferate!

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Savarina de casă: secrete pentru un sirop perfect și o textură aerată

23 septembrie 2024

Savarina este unul dintre deserturile clasice, adorate de generații întregi și nelipsite din cofetăriile tradiționale. Savarina de casă însă, are un farmec aparte, aducând în prim-plan nu doar savoarea inconfundabilă, ci și satisfacția de a o prepara chiar în bucătăria ta. Poate că ai gustat savarine delicioase de la cofetărie, dar prepararea lor acasă îți […]

Citește mai mult

Cum să prepari brioșe cu portocală și ciocolată pentru sărbători

15 decembrie 2024

Întâmpinăm sezonul sărbătorilor cu aromă de portocală și ciocolată, într-un desert delicios – brioșele. Sărbătorile de iarnă sunt momentul perfect pentru a umple casa cu mirosuri delicioase și a te răsfăța cu deserturi făcute de tine. Dacă ești în căutarea unei rețete care să aducă un strop de bucurie pe masa festivă, încearcă brioșele cu […]

Citește mai mult

Prăjitură cu fructe: 5 idei de rețete rapide și gustoase

16 iunie 2023

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă și sănătoasă pentru oricine iubește dulciurile. Fructele adaugă o notă de prospețime și savoare prăjiturilor, îmbogățindu-le cu vitamine și nutrienți benefici pentru sănătate. În plus, utilizarea fructelor în prăjituri poate fi o modalitate excelentă de a reduce cantitatea de zahăr, fără a compromite gustul sau textura preparatului. Și, […]

Citește mai mult

Rețete de cheesecake: sfaturi și trucuri pentru un desert perfect

18 ianuarie 2025

Cheesecake-ul este unul dintre acele deserturi care impresionează de fiecare dată prin textura sa cremoasă și aromele irezistibile. Fie că preferi varianta clasică sau îți place să experimentezi cu arome noi, acest articol îți va oferi sfaturi utile și rețete de cheesecake care să te inspire. Hai să descoperim împreună cum se prepară cheesecake-ul perfect! […]

Citește mai mult

Rețete de compot: Top 3 rețete simple și gustoase

15 noiembrie 2022

Încă din copilărie știm că „toamna vine cu mere și pere în panere”, așa că nu mai este un secret faptul că acesta este cel mai roditor anotimp și că fructele de sezon sunt absolut delicioase. Nu știm despre tine, însă noi suntem mari amatori ai fructelor de toamnă, de la pere și prune, la […]

Citește mai mult

Tiramisu: 3 rețete practice, rapide și delicioase

02 martie 2023

Tiramisu este, poate, cel mai celebru desert italienesc. Poate nu un preparat la fel de popular precum pastele carbonara, dar cu siguranță reușește să încânte sufletele tuturor iubitorilor de deserturi din întreaga lume. Și ca mai toate rețetele de deserturi, și rețeta de tiramisu a cunoscut numeroase variații și interpretări, pornind de la rețeta originală […]

Citește mai mult

5 deserturi ușoare de vară care nu necesită coacere

19 august 2024

Vara este anotimpul în care dorim să petrecem cât mai mult timp în aer liber, să ne răcorim cu gustări proaspete și cocktailuri de vară și să evităm pe cât posibil căldura cuptorului. Din acest motiv, deserturile care nu necesită coacere devin alegerea perfectă pentru zilele toride. Aceste deserturi nu numai că sunt ușor de pregătit, ci […]

Citește mai mult

Tort diplomat făcut în casă: Rețeta pas cu pas

07 decembrie 2022

Greu de crezut că există cineva care să nu fi auzit până acum de acest desert apetisant și ne îndoim sincer că există persoane care să nu fi gustat niciodată dintr-un tort diplomat cu fructe. Răcoritor și diafan, tortul diplomat încântă papilele gustative și este unul dintre cele mai apreciate deserturi la mesele de sărbătoare, […]

Citește mai mult

Înghețată de casă: 10 rețete delicioase pe care le poți face acasă

16 iunie 2023

Noi, cei de la Profi, suntem pasionați de rețete de desert, așa că nu vine deloc ca o surpriză că de îndată ce zilele însorite și-au făcut apariția, gândul ne zboară la delicioasa înghețată de casă. Înghețata, așa cum știm cu toții, este un desert absolut savuros, asociat, în general, cu zilele călduroase de vară, fiind […]

Citește mai mult

Prăjitură cu caise proaspete: O delicatesă de vară într-un desert dulce și aromat

27 iulie 2023

Chiar de curând am preparat împreună pe blog o delicioasă prăjitură cu piersici. Și dacă tot am dat startul deserturilor cu fructe de sezon, nouă și caisele ne-au făcut cu ochiul. Cu atât mai mult cu cât poți include aceste fructe gustoase și zemoase într-o serie de prăjituri tip tartă, cheesecake sau pandișpan. Și exact […]

Citește mai mult