Sărățele cu brânză: Rețete pe care să le prepari rapid și ușor
Ești în căutarea unei gustări numai bune de ronțăit la televizor sau a unor antreuri perfecte pentru mesele alături de familie și prieteni? Atunci, noi spunem că un platou de sărățele cu brânză este o idee minunată! O gustare ușor sărată, crocantă, cu gust de brânză va fi cu siguranță pe placul tuturor. Să nu mai vorbim despre faptul că se prepară numaidecât cu un minim de ingrediente.
Nu ne crezi pe cuvânt? Atunci trebuie să parcurgi articolul următor pentru a descoperi nu una, ci două rețete de sărățele cu brânză savuroase pe care să le prepari rapid și ușor pentru cei dragi. Pot fi savurate atât calde, cât și reci, sunt ușor crocante, fragede și creează dependență. Ești gata să descoperi rețetele cu pricina? Iată cum se prepară sărățelele cu brânză într-un mod rapid și gustos!
Sărățele cu brânză telemea, mac și susan
Prima rețetă pe care ți-o vom prezenta este cea clasică, de sărățele cu brânză telemea, presărate cu mac și susan. Așa că dacă îți dorești o gustare sărată, descoperă în continuare ingredientele și modul de preparare al rețetei de sărățele cu brânză telemea!
Ingrediente
În doar 35 de minute, vei obține o tavă apetisantă de sărățele cu brânză; pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente de la supermarket:
- 500 g de făină din gama Proxi;
- 350 g de brânză telemea;
- 150 g de unt;
- 100 g de smântână;
- 2 ouă;
- mac și susan;
Vei mai avea nevoie de:
- 1 gălbenuș de ou bătut pentru uns sărățelele.
Mod de preparare pentru sărățele cu brânză sărată
Deja ți-ai achiziționat toate ingredientele din magazinul Profi? Atunci, hai să preparăm împreună sărățele cu brânză după rețeta clasică, de casă. Pentru început, dă untul rece pe răzătoare, apoi, procedează la fel și cu brânza telemea. Pentru aluat pune într-un bol făina, brânza telemea, untul, cele două ouă și smântâna, apoi amestecă totul până când obții un aluat omogen. Frământă apoi puțin aluatul și împarte-l în două părți egale ca să lucrezi mai uşor cu el.
Presară puțină făină peste aluat și pe blatul de lucru, apoi întinde fiecare bucată de aluat cu un sucitor, însă în foi nu foarte subțiri. Îndreaptă apoi marginile aluatului cu o rolă de bucătărie și taie aluatul fâșii. Transferă apoi fâșiile din aluat într-o tavă de copt pentru fursecuri și unge-le pe deasupra cu puțin ou bătut. Presară pe deasupra, mai apoi, susan și mac. Dă apoi sărățelele cu brânză la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Ai văzut cât a fost de simplu să prepari rețeta de sărățele cu brânză telemea?
Desigur, dacă dorești, poți presăra pe deasupra sărățelelor de casă și semințe de chimen sau ierburi aromatice, în funcție de preferințe. Rețeta de sărățele cu telemea poate fi adaptată în funcție de preferințele tale culinare, însă rezultatul va fi de fiecare dată același: saleuri cu brânză fragede și gustoase!
Sărățele cu brânză și măsline
Dacă îți place să te joci des cu ingredientele în bucătărie, ce ai spune dacă la rețeta clasică de sărățele cu brânză sărată ai adăuga câteva măsline? Cu atât mai mult cu cât magazinul Profi te așteaptă cu ingrediente bune pentru sărățele de casă savuroase. Iată cum prepari această gustare fragedă și gustoasă pentru cei dragi!
Ingrediente
În gama de produse Profi, vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă cu brânză telemea și măsline simplă și gustoasă. Mai mult, poți beneficia de o mulțime de promoții la ingredientele tale preferate, așa că noul Profi poate deveni locul ideal de unde-ți poți face toate cumpărăturile. Iată ce-ți trebuie pentru sărățele gustoase cu brânză și măsline:
- 500 g de făină;
- 350 g de brânză telemea;
- 150 g de unt;
- 100 g de iaurt simplu;
- 2 ouă;
- 150 g de măsline fără sâmburi.
Vei mai avea nevoie de:
- 1 gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de lapte sau apă pentru uns sărățelele;
- semințe de mac, susan, oregano sau cimbru uscat pentru presărat pe deasupra.
Mod de preparare pentru sărățele de casă cu măsline
Rețeta de sărățele cu brânză sărată și măsline va fi similară cu cea prezentată anterior, cu excepția măslinelor. Prin urmare, toacă măslinele mărunt și lasă-le deoparte. Pregătește apoi aluatul pentru sărățele, adăugând într-un bol făina și untul tăiat bucățele. Frământă cu mâna, până ce obții o compoziție nisipoasă. Dă apoi brânza telemea pe răzătoare și adaug-o în compoziție alături de măslinele tocate mărunt, iaurtul și cele două ouă.
Frământă aluatul cu mâna până ce încorporezi toate ingredientele. Acoperă apoi aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider timp de o oră. Scoate apoi aluatul din frigider și așază-l pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Împarte aluatul în două părți egale ca și în cazul primei rețete de sărățele cu brânză. Cu ajutorul unui sucitor, întinde cele două bucăți din aluat în foi de 0,5 cm grosime, apoi, folosește o rolă pentru a tăia aluatul uniform, pe lungime.
Transferă fâșiile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge sărățelele cu brânză cu gălbenuș de ou bătut, amestecat cu puțin lapte. Presară apoi pe deasupra mac sau ingredientele tale preferate și dă sărățelele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute sau până când acestea ajung la gradul de rumenire dorit.
Încearcă și tu aceste rețete simple și rapide de sărățele cu brânză sărată și îți promitem că se va transforma în gustarea preferată a familiei. Mai mult, până vei găti cea de-a doua tavă de sărățele, primele cu siguranță vor dispărea după ce dau năvală în bucătărie toți poticioșii familiei. Și îți mai recomandăm să-ți descarci și aplicația Profi ca să beneficiezi de puncte bonus la cumpărături atunci când vrei să gătești gustările voastre preferate!