Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente:

  1. 2 chifle burger
  2. 300g carne toccata porc
  3. 4 felii de bacon
  4. 4 felii de cascaval
  5. O ceapă
  6. O rosie
  7. Două frunze salată verde
  8. Un castravete murat
  1. Două cubulețe de unt
  2. Două linguri ulei de măsline
  3. Un cățel de usturoi
  4. Sos Samurai
  5. Sos Sweet Chilli
  6. Sare
  7. Piper

BURGER DE PORC

Într-o tigaie încinsă punem o bucată de unt. Adăugam apoi ceapa tăiată rondele și, atunci când aceasta capătă o culoare frumoasă, arămie, asezonăm aceste rondele cu un pic de sare, iar apoi scoatem ceapa astfel caramelizată pe o farfurie.

Curățăm tigaia și punem 10ml de ulei de măsline. În momentul in care uleiul este încins, adăugam un cub de unt și doi-trei căței de usturoi, zdrobiți. Usturoiul va da un gust deosebit cărnii de porc.

Modelăm carnea tocată de porc în formă rotundă – facem două chiftele de burger, iar atunci când untul este încins, plasăm carnea în tigaie. Rumenim atent, pe ambele părți. De ajutor este și dacă, cu o lingură, luăm din lichidul format din topirea untului si plasăm constant pe felia de carne, în timpul prăjirii – ajutând chiar la gătirea corespunzătoare. În timpul prăjirii adăugam sare și piper. În momentul în care carnea este prăjită, în tigaie, deasupra acesteia, plasăm ceapa caramelizată și peste acesta două felii de cașcaval Dupa cateva secunde Cașcavalul începe să se topească frumos, noi nu vom astepta topirea integrală a acestuia – după câteva secunde o scoatem pe o farfurie.

Chiflele pot fi prăjită similar: o felie de unt într-o tigaie încinsă și, după topirea acestuia, prăjim 10-15 secunde chiflele, plasând atât coroana cât și talpa cu miezul în jos. După, în lichidul rămas, prăjim patru felii de bacon.

Asamblăm Burgerul astfel: talpa chiflelor, sos samourai, câte o rondea de roșie, câte o frunză de salată proaspată, câteva rondele de castraveți murați, chifteaua de porc cu ceapă caramelizată și cascavalul peste care punem cele trei felii de bacon. Deasupra baconului prăjit punem 5 ml de sos sweet chilli si la final coroana chiflei. Profi vă urează poftă bună!!! 

Articole care se regăsesc în categoria Felul doi

Fasole cu cârnați

15 noiembrie 2023

Ingrediente: Într-o cratiță încăpătoare puneți la încins o lingură de ulei. Între timp, tăiați cârnații rondele și adăugați-i în cratiță pentru a se rumeni. Tocați cepele mărunt și adăugați-le peste cârnați alături de sare pentru a se căli. Între timp tocați și morcovii cubulețe mici și amestecați-i cu celelalte ingredient. După 5 minute, când legumele […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult

Gulaș de porc: O mâncare consistentă perfectă pentru zilele răcoroase

20 noiembrie 2023

Ne plac foarte mult preparatele din carne de porc și cu siguranță dacă ne urmărești blogul de rețete de ceva timp ai avut ocazia să descoperi până acum câteva dintre cele mai savuroase rețete, în care carnea de porc este ingredientul principal. Și aici vorbim despre preparate precum scăriță de porc la cuptor, rețeta tradițională de tochitură de […]

Citește mai mult

Fasole verde cu usturoi: Rețeta simplă și gustoasă pentru o garnitură sănătoasă

12 iulie 2023

Ești în căutarea unei garnituri sănătoase și delicioase pe perioada verii? Nu-i de mirare că acum, în sezonul cald, preferi să servești preparate mai ușoare, pe bază de legume și să ocolești pe cât se poate de mult carnea. Cu atât mai mult pe parcursul zilei, când temperatura este foarte mare și parcă nu ți-ar […]

Citește mai mult

Paste Bolognese: Descoperă rețeta tradițională italiană

16 noiembrie 2023

De fiecare dată când ducem lipsă de idei în pregătirea meniului zilnic, ne găsim inspirația în varietatea de rețete din bucătăria italiană. Și sunt întotdeauna rețete cu care nu vei avea cum să dai greș, fie că vorbim despre delicioasele paste carbonara, fie despre rețeta clasică de lasagna, preparată în stil italian. Și este atât de simplu […]

Citește mai mult

Vinete umplute la cuptor: O opțiune sănătoasă și potrivită pentru întreaga familie

03 august 2023

Fie că ești în căutarea unei rețete noi pentru familia ta sau dorești să adaugi mai multe legume în dietă, acest articol te va ajuta să descoperi o opțiune delicioasă și sănătoasă. Vei afla despre beneficiile consumului de vinete umplute la cuptor și vei descoperi o selecție de ingrediente sănătoase pentru umplutura vinetelor. De asemenea, […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult

Ciorbă de fasole: O rețetă autentică din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Dacă până de curând am pregătit fasole verde cu usturoi, fiind în căutarea celor mai delicioase garnituri pentru perioada verii, în sezonul rece ne dorim să găsim alte modalități de preparare a fasolei, în așa fel încât să ne încălzească sufletul. Chiar în urmă cu puțin timp ți-am dezvăluit secretele iahniei de fasole, însă astăzi ne […]

Citește mai mult

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult