Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Conopidă la cuptor: 3 idei de rețete sănătoase și ușor de preparat

Nu știm despre tine, dar nouă tare mult ne place conopida! Această legumă gustoasă poate fi gătită într-o mulțime de moduri delicioase și este păcat să nu o introduci în meniul tău. Ce o face atât de fantastică este faptul că este săracă în carbohidrați și grăsimi, dar bogată în vitamine importante pentru organism. Mai mult, versatilitatea acestei legume este incredibilă și odată ce vei descoperi lumea rețetelor cu conopidă, nu te vei mai putea opri. 

Și pentru că ne dorim să-ți demonstrăm din plin apetitul nostru pentru această legumă, astăzi te vom încânta cu cele mai ușor de preparat rețete de conopidă la cuptor. Toate sunt la fel de gustoase și deosebite, și te vor ajuta să urmezi o dietă sănătoasă. Iată cum se gătește conopida în cele mai delicioase moduri! 

1. Conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval 

Poftești la o conopidă gratinată la cuptor, însă nu ai mai preparat până acum un asemenea deliciu? Nu avea grijă, căci în rândurile următoare poți descoperi rețeta de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval, extrem de simplu de preparat. Și mai simplu de înfulecat! 

Ingrediente

Din lista de ingrediente de mai jos vei obține aproximativ 4 porții de conopidă gratinată la cuptor, însă poți adapta cantitățile de ingrediente în cazul în care sunt mai mulți pofticioși la masă. În supermarketul Profi vei găsi toate aceste ingrediente și vei avea nevoie pentru această rețetă de următoarele: 

  • 600 g de conopidă; 
  • 200 ml de smântână grasă, cu min. 20% grăsime; 
  • sare și piper, după gust; 
  • 50 g de unt; 
  • 100 g de cașcaval ras; 
  • 2 linguri de pesmet. 

Cum gătim conopida la cuptor cu smântână și cașcaval?

Ți-ai făcut cumpărăturile din magazinul Profi? Iată ce ai de făcut! Desfă conopida în buchețele mici și clătește-o bine cu apă rece. Pune apoi la fiert 2 litri de apă cu 1 lingură de sare. Când apa a dat în clocot, adaugă buchețelele de conopidă în oală și opărește-le pentru 2-3 minute. Pregătește apoi un castron cu apă rece și câteva cuburi de gheață și transferă conopida opărită în acesta. Lasă conopida 2 minute în apa rece, apoi las-o la scurs într-o strecurătoare. 

Încinge apoi cuptorul la 180 de grade Celsius, unge o tavă cu unt și tapetează cu pesmet, pentru ca leguma să formeze o crustă crocantă la fundul formei. Rupe conopida în buchete și mai mici, pe care le vei distribui apoi într-un strat egal în forma de copt. Toarnă apoi smântâna peste aceasta și acoperă totul cu cașcaval ras. Dă conopida la cuptor pentru 20-30 de minute. Vei ști că este gata atunci când se va gratina frumos la suprafață, așa că scoate-o din cuptor și servește-o cu poftă! 

Conopida la cuptor cu smântână și cașcaval

2. Steak de conopidă la cuptor 

Chiar dacă te numeri printre cei care apreciază un steak adevărat, cu siguranță vei iubi această rețetă de conopidă la cuptor. Este vorba de steak-ul de conopidă la cuptor, un alt deliciu sănătos și ușor de gătit. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată cum poți prepara și tu conopidă după rețeta de „steak”! 

Ingrediente 

Pentru 3-4 porții de steak de conopidă la cuptor vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le poți selecta din gama de produse de la Profi. Iată ce trebuie să ai pe blatul de bucătărie pentru a da startul rețetei: 

  • 800 g de conopidă; 
  • 15 ml de ulei de măsline; 
  • 30 g de parmezan ras; 
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit fin; 
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce; 
  • 10 g de sare grunjoasă; 
  • 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat. 

Cum gătim steak-ul de conopidă la cuptor? 

Te întrebi cum se gătește această mâncare de conopidă la cuptor? Vom începe cu pregătirea conopidei: îndepărtează frunzele și taie cotorul conopidei. Spală conopida sub un jet de apă rece și zvântă-o bine. Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Cu ajutorul unui cuțit, feliază conopida în felii de 2 cm, de grosimea unor fripturi obișnuite. 

Alege o tavă pentru cuptor și tapetează cu hârtie de copt, apoi așează feliile de conopidă și stropește-le cu ulei de măsline. Amestecă într-un castron parmezanul ras cu usturoiul zdrobit, sarea, boiaua dulce și piperul. Transferă acest mix peste bucățile de conopidă și freacă-le ușor pe ambele părți, ca să intre amestecul condimentat printre buchețele. Mai stropește cu puțin ulei de măsline, apoi dă tava la cuptor, setând temperatura la 210 grade Celsius. 

După 10 minute întoarce feliile de conopidă pe partea cealaltă și mai lasă conopida la cuptor pentru alte 10 minute. Poți servi și tu aceste delicii ca atare sau poți să le servești ca și garnitură lângă niște aripioare de pui la cuptor, combinându-le cu sos de iaurt grecesc și usturoi. 

Steak-ul de conopidă la cuptor

3. Conopidă pane la cuptor după rețeta Keto 

Vrei o conopidă la cuptor de regim? Ei bine, află că se pot prepara și mâncăruri cu conopidă foarte sănătoase și una dintre ele este conopida pane la cuptor după rețeta Keto. Iată cum poți prepara și tu această rețetă de conopidă la cuptor! 

Ingrediente

Ești gata să prepari una dintre cele mai sănătoase rețete de conopidă? Vei avea nevoie de următoarele ingrediente din noul Profi pentru circa 6-8 porții de conopidă pane la cuptor:

  • 1 conopidă mare; 
  • 2 ouă; 
  • 2 linguri de ulei de măsline; 
  • ½ linguriță de sare și piper; 
  • 25 g de făină de migdale; 
  • 25 g de parmezan; 
  • 1 linguriță de pudră de usturoi; 
  • ½ linguriță de pudră de ceapă; 
  • 1 linguriță de boia afumată; 

Pentru sos: 

  • 240 ml de pastă de tomate; 
  • 1 linguriță de sos picant; 
  • 57 g de unt; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum gătim conopida pane la cuptor? 

Acum că toate ingredientele se află pe blatul tău de bucătărie, hai să gătim împreună conopidă la cuptor după rețeta Keto! Începe prin a tăia mijlocul conopidei, după care taie conopida în bucăți mici, de mărimea unor aripioare de pui. Pregătește apoi compoziția: într-un bol mare, bate ouăle cu uleiul, sarea și piperul. Adaugă apoi bucățile de conopidă în bol și asigură-te că sunt bine acoperite. 

Adaugă apoi într-o pungă ziplock făina de migdale, parmezanul și condimentele, scurge bine bucățile de conopidă de excesul de ou și adaugă-le și pe acestea în pungă. Asigură-te că punga este închisă ermetic și agită bine ingredientele, în așa fel încât fiecare bucată de conopidă să fie acoperită de acest amestec. 

Într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt, așează un grătar și transferă pe acesta bucățile de conopidă. Dă conopida la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când aceasta devine aurie. Cât timp se coace conopida poți mixa sosul picant cu untul, pentru a obține un sos Buffalo delicios pentru conopida pane la cuptor. Când conopida este gata, acoperă bucățile cu sosul, folosind o pensulă. Apoi mai dă conopida la cuptor pentru 5 minute. Servește conopida cu poftă ca atare sau ca garnitură la preparatele preferate din carne! 

Conopida pane la cuptor

Cu atâtea rețete de conopidă la cuptor, cu siguranță vei avea inspirația necesară pentru a include această legumă în meniul familiei. Descarcă-ți aplicația Profi pentru a beneficia de cele mai bune oferte la ingredientele pentru rețetele de conopidă și încântă-i pe cei dragi cu preparate sănătoase și gustoase de fiecare dată!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă

07 decembrie 2022

Acum, în prag de Sărbători, aproape că am dezvoltat o pasiune pentru rețetele pe bază de carne de porc. Am gătit împreună ceafă de porc, am preparat rețete delicioase de scăriță de porc și în bucătărie deja se plănuiesc rețete de sarmale gustoase pentru Sărbători. Pe lângă toate aceste delicii din carne, unul dintre cele […]

Citește mai mult

Mâncare de mazăre de post: Gustoasă și ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Dacă ne urmărești de ceva vreme pe blog, ai putea spune că am făcut o pasiune pentru rețetele de post. Însă pentru că se apropie postul Crăciunului, interesul pentru mâncarea de post va crește. De aceea, suntem siguri că deja îți cauți inspirația culinară pentru a prepara cele mai gustoase rețete în perioada postului creștin. […]

Citește mai mult

Drob de miel: o rețetă tradițională pe care să o pregătești pentru masa de Paște

28 martie 2023

Așa cum știm cu toții, Sărbătorile Pascale sunt de neconceput fără preparatele tradiționale din carne de miel, fără pască cu împletituri din aluat, ouă roșii și cozonac. Pe lângă friptura de miel la cuptor, drobul de miel este de departe vedeta mesei de Paște. Acest aperitiv tradițional face deliciul meselor de Paște ale românilor și […]

Citește mai mult

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și […]

Citește mai mult

Rețete de plăcintă pe bază de carne: Mod de preparare și ingrediente necesare

28 noiembrie 2022

Nici n-a venit bine frigul, că deja trecem la aprins cuptoarele și la pregătit rețete de plăcinte de tot felul. Orice pasionat de gătit ar trebui să fie familiarizat cu plăcintele coapte în cuptor, rumene și aurii, cu o umplutură generoasă și gustoase din cale-afară! Gătite la cuptor, cu aluat dospit, foi fine din comerț […]

Citește mai mult

Osso Buco în bucătăria ta: Cum să prepari rețeta acasă

17 noiembrie 2023

Nu ne săturăm să-ți tot spunem că bucătăria italiană este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai bune preparate, apreciate la nivel internațional. Fie că vorbim despre rețete de pizza de inspirație italiană, fie despre savurosul risotto cu ciuperci sau despre celebrele paste carbonara din bucătăria Italiei, toate ne încântă papilele gustative și sunt preparate excelente care pot umple mesele […]

Citește mai mult

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

28 martie 2023

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o […]

Citește mai mult

Rețete rapide și delicioase cu orez și curry pentru diferite diete

20 noiembrie 2023

Îți plac aromele bucătăriei indiene și rețetele cu orez în egală măsură? Atunci cu siguranță îți poți îmbogăți meniul zilnic cu preparate rapide, sănătoase și gustoase, ce stau la baza unor rețete delicioase cu orez și curry. Știm despre pudra de curry că este un ingredient popular în diverse culturi culinare, iar bucătăria indiană pune […]

Citește mai mult

Rețeta de caltaboș de casă: Pas cu pas

28 noiembrie 2022

Principalul motiv pentru care fiecare dintre noi așteptăm cu nerăbdare Sărbătorile de iarnă? Mesele îmbelșugate! În mod tradițional, tăierea porcului înainte de Crăciun este urmată de cele mai variate preparate culinare, preparate care dau un iz aparte momentelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. În fond, ce ar fi masa de Crăciun fără un […]

Citește mai mult

Cum să faci pui Kung Pao acasă: un deliciu asiatic picant și rapid

23 septembrie 2024

Ești gata să-ți duci papilele gustative într-o călătorie culinară prin Asia? Bucătăria asiatică este o sursă infinită de inspirație pentru cele mai autentice rețete, iar rețeta de noodles cu pui și legume este doar unul dintre aceste delicioase exemple de preparate asiatice. Nu despre noodles cu pui ne dorim să-ți vorbim în continuare, ci despre rețeta de […]

Citește mai mult