Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Mâncare de spanac cu usturoi: 3 rețete simple și gustoase

Oricând îți dorești o masă de prânz sau o cină simplă, bogată în vitamine și care se prepară extrem de simplu, mâncarea de spanac cu usturoi este răspunsul! Deși de cele mai multe ori mâncarea de spanac este de post, vei observa că va ieși incredibil de cremoasă și de gustoasă. Iar dacă nu ții post, poți adăuga puțin lapte în rețeta cu spanac sau îl poți servi celor dragi cu un ou ochi așezat deasupra, pentru a mulțumi pe toată lumea. 

Ceea ce face această mâncare de spanac cu usturoi atât de catifelată este sosul de făină aromat cu usturoi. Este, în fapt, un sos bechamel, care oferă preparatului o aromă desăvârșită. Desigur, în rețetele de post, untul este înlocuit cu ulei vegetal, însă rezultatul este la fel de delicios. Ești gata să prepari rețete simple și gustoase cu spanac și usturoi? Iată cum se prepară spanacul în moduri apetisante!

1. Mâncare de spanac cu usturoi după rețeta clasică

Vom da startul rețetelor cu o mâncare de spanac de post, după rețeta clasică, așa cum era el pregătit de bunica în zilele de post. Nu vei avea nevoie nici de prea multe ingrediente și nici de pricepere prea mare în bucătărie, așa că iată lista de ingrediente și apoi să bucătărim! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac

În rândurile următoare îți vom prezenta ingredientele pentru 4 porții de mâncărică de spanac cu usturoi. Timpul de gătire este unul redus, iar ingredientele le vei găsi pe toate în supermarketul Profi. Pentru mâncarea de spanac după rețeta de post vei avea nevoie de: 

  • 500 g de frunze de spanac proaspăt sau 250 g de spanac opărit și congelat; 
  • 40 g de făină din gama Proxi
  • 40 ml de ulei vegetal; 
  • 3 căței de usturoi; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se face spanacul cu usturoi după rețeta de post? 

Pentru început, curăță și spală bine spanacul, apoi opărește-l pentru 2 minute în apă clocotită cu sare. Scurge spanacul de apa în care a fiert, păstrând apoi aproximativ 300 ml din această apă. Odată scurs, trece spanacul printr-un castron cu apă rece, în care ai pus și câteva cuburi de gheață. Astfel, spanacul își va păstra o culoare vie în timpul gătirii. 

Scurge din nou spanacul și toacă-l mărunt. Încinge apoi uleiul într-o tigaie încăpătoare, adaugă făina și amestecă, până aceasta se impregnează cu ulei. Toarnă apoi puțin câte puțin din apa în care a fiert spanacul și amestecă energic. Lasă sosul să fiarbă pentru 10 minute și condimentează cu sare și piper, după gust. Pune apoi spanacul tocat peste sosul de făină și amestecă. 

Adaugă și usturoiul trecut prin presă și mâncarea de spanac cu usturoi este gata să fie servită. Alături de pâine prăjită sau mămăliguță, mâncarea de spanac va fi de-a dreptul delicioasă. Și dacă nu ții post, câteva ouă ochiuri sau ouă poșate alături vor fi nemaipomenite! 

Spanacul cu usturoi după rețeta de post

2. Mâncare de spanac cu usturoi și lapte

Vom continua rețetele cu spanac cu un preparat care nu este de post, și anume mâncarea de spanac cu usturoi și lapte. Rezultatul va fi cu atât mai cremos datorită ingredientelor de origine animală. Ți-am stârnit curiozitatea? Hai să gătim împreună una între cele mai gustoase rețete cu spanac proaspăt sau congelat! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac 

În lista de mai jos vei găsi ingredientele necesare pentru 4 porții de mâncărică de spanac și le vei găsi pe toate în gama de produsele de la Profi. Iată ce trebuie să achiziționezi din noul Profi pentru această rețetă cu spanac: 

  • 500 g de spanac proaspăt sau 250 g de spanac congelat; 
  • 250 ml de lapte; 
  • 25 g de unt; 
  • 1 linguriță de ulei vegetal; 
  • 25 g de făină; 
  • 3-4 căței de usturoi din gama Proaspete de la noi
  • sare și piper, după gust. 

Cum se prepară spanacul cu usturoi după rețeta cu lapte?

Pune pe foc o oală mare cu 2-3 litri de apă și adu apa în punctul de fierbere. Separat, pregătește un castron cu apă rece, preferabil cu câteva cuburi de gheață. Când apa clocotește, adaugă spanacul și opărește-l pentru 1-2 minute. Scurge-l apoi de apa fierbinte și plonjează-l în castronul cu apă rece. Acest șoc termic va garanta conservarea culorii de verde intens a spanacului. Scurge din nou spanacul de lichid, presându-l ușor într-o strecurătoare. Spanacul se va toca apoi mărunt. 

Înfierbântă pe foc mediu o tigaie largă și adăuga uleiul, alături de unt. Când untul se topește se adaugă făina și se amestecă rapid, până se impregnează cu grăsime. Se toarnă apoi treptat laptele cald și se amestecă energic. Sosul bechamel trebuie să fiarbă aproximativ 10 minute, pe foc mediu spre mic. Se zdrobește și usturoiul, peste care se adaugă 2 linguri de apă rece, cât să obții un mujdei concentrat. 

Când sosul este gătit, se adaugă peste acesta spanacul tocat (sau cel congelat dacă dorești să optezi pentru rețeta cu spanac congelat). Se amestecă bine și se readuce la fierbere. Spanacul trebuie să fiarbă maxim 3 minute, apoi se asezonează cu sare și cu piper, după gust. Se adaugă și mujdeiul preparat anterior și acum mâncarea de spanac este gata. Poți servi spanacul cu ochiuri și mămăligă, o variantă populară de servire! 

Spanacul cu usturoi după rețeta cu lapte

3. Mâncare de spanac cu usturoi și lămâie 

Vom continua seria rețetelor cu o altă rețetă cu spanac de post, numai că de data aceasta vom folosi și suc de lămâie, pentru un preparat cu gust ușor acrișor și arome divine. Ești gata să încerci și această mâncărică de spanac de post? Iată cum se gătește spanacul cu usturoi și lămâie! 

Ingrediente pentru mâncarea de spanac 

Așa cum deja te-am obișnuit, în magazinul Profi vei găsi toate ingredientele de care ai nevoie pentru o mâncare de spanac ca la carte. Și unde mai pui că dacă-ți descarci aplicația Profi, vei beneficia și de cele mai bune promoții la ingredientele din lista de mai jos? Pentru această mâncare de spanac vei avea nevoie de: 

  • 1 kg de spanac proaspăt; 
  • 30 g de făină; 
  • 500 ml de apa în care ai opărit spanacul; 
  • 3 căței de usturoi; 
  • 3 linguri de ulei vegetal; 
  • 2-3 linguri de suc de lămâie proaspăt; 
  • sare și piper, după gust. 

Cum se gătește spanacul cu usturoi după rețeta cu lămâie?

Ai deja toate ingredientele la îndemână? Iată cum poți prepara această mâncare de spanac! Ca și în cazul rețetelor anterioare, spanacul se va spăla bine în câteva ape, se va opări pentru 1-2 minute într-o oală cu apă clocotită și sare, se va scufunda apoi într-o oală cu apă rece cu gheață, apoi se va scurge bine și se va toca mărunt.

Pune apoi într-o cratiță largă uleiul, la foc mic. Când s-a încălzit, adaugă făina și amestecă până ce obții o cremă omogenă. Adaugă apoi treptat din apa în care a fiert spanacul și amestecă continuu timp de 10 minute, până când sosul alb bechamel devine cremos. În sosul alb se va pune apoi spanacul opărit și tocat. Amestecă spanacul cu sosul din cratiță, apoi adaugă și usturoiul zdrobit, alături de sucul de lămâie. Condimentează cu sare și piper, apoi mai fierbe mâncarea de spanac pentru încă 5-6 minute. 

Servește mâncarea de spanac cu felii de pâine de casă prăjită dacă ții post sau alături de ouă ochiuri. Poate chiar și o friptură apetisantă se va potrivi acestui preparat savuros cu spanac și usturoi, atunci când nu ții post! 

Cu asemenea rețete delicioase cu spanac, nu e de mirare că nici nu vei ști ce mâncărică de spanac să pregătești mai întâi! Oricare ar fi alegerea ta, cu siguranță vei reuși să-i bucuri pe toți cei dragi cu un preparat delicios și sănătos. Poftă bună! 

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Escalop de porc la tigaie: trucuri pentru o carne suculentă și o experiență culinară de neuitat

23 septembrie 2024

Îți place carnea de porc la fel de mult cum ne place și nouă? Atunci cu siguranță te vei bucura să afli că pe lângă clasica friptură de porc, mușchiulețul de porc la cuptor și alte rețete delicioase cu carne de porc postate pe blogul nostru, astăzi venim cu o nouă propunere culinară: escalop de porc la […]

Citește mai mult

Rețeta de ciorbă de burtă: O delicioasă tradiție românească

03 august 2023

Este imposibil să fii pasionat de bucătăria tradițională românească și să nu fi încercat până acum cele mai gustoase și autentice rețete de ciorbă. Fie că vorbim despre tradiționala ciorbă de perișoare, ciorba de porc sau ciorba de văcuță, există ceva magic în aceste preparate, care-i adună pe toți cei dragi la mesele în familie. Exact […]

Citește mai mult

Ciuperci umplute la cuptor: Un aperitiv elegant pentru o cină specială

16 noiembrie 2023

Găzduirea unei cine speciale poate fi o sarcină plină de provocări, însă cu rețetele potrivite succesul este garantat. Și când spunem rețete potrivite, gândul ne zboră la varietatea de aperitive sofisticate și savuroase, care pot aduce o notă excelentă meselor de sărbătoare și nu numai. Dacă tot a venit vorba de aperitive gustoase, astăzi ne-am propus să […]

Citește mai mult

Rețete ciorbă de văcuță: Pași de preparare și recomandări pentru un gust apetisant

31 octombrie 2022

Nu mai este niciun secret: ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion. Nouă ne place mult ciorba de văcuță cu smântână și ardei iute, alături de […]

Citește mai mult

Sarmale în foi de varză: Rețeta pas cu pas

28 noiembrie 2022

Sărbătorile de iarnă bat la ușă și știm cu toții că parcă nu este Crăciun până nu simțim miros de sarmale în bucătărie! Indiferent că sunt celebrele sarmale în foi de varză sau cele în foi de viță, aceste preparate tradiționale ne încântă papilele gustative și ne aduc o parte din magia mult așteptatelor Sărbători […]

Citește mai mult

Orez cu ciuperci: 3 rețete simple și gustoase

28 noiembrie 2022

Înainte de perioada sărbătorilor, în care ne vom bucura de mese îmbelșugate cu fripturi, piftie și cozonac, majoritatea dintre noi ținem post. Însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea din postul Crăciunului trebuie să fie mai puțin gustoasă sau mai săracă în substanțe nutritive. Din contră, există o mulțime de rețete de post de-a dreptul […]

Citește mai mult

Risotto cu ciuperci: Un deliciu italienesc

03 iulie 2023

Risotto este un preparat din orez, gătit și amestecat cu supă de legume până când capătă o consistență cremoasă. Istoria și originea risotto-ului sunt strâns legate de cultura gastronomică italiană. Ciupercile joacă un rol important în această rețetă de risotto, aducând arome și texturi specifice. Există o varietate de ciuperci pe care le poți integra […]

Citește mai mult

Cârnați de casă: Rețeta tradițională pas cu pas

07 decembrie 2022

Gustoși, aromați și nelipsiți de la mesele festive, cârnații de casă fac și ei deliciul sărbătorilor de iarnă în familie, alături de vestitele rețete de sarmale, delicioasele antreuri festive și tradiționalul cozonac cu nucă, după rețeta bunicii. Aproape în orice locuință, cârnații de porc sunt o mare mândrie gospodărească de Crăciun. Desigur, îi vei putea […]

Citește mai mult

Paste cu sos roșu

06 ianuarie 2023

Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor. Ingrediente: Mod de preparare: Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm […]

Citește mai mult

Mușchiuleț de porc la cuptor: 5 secrete pentru a obține o friptură fragedă

16 februarie 2023

Nu știm care sunt preferințele tale în materie de carne, dar nouă ne place tare mult carnea de porc. Nu degeaba am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai diverse rețete pe bază de carne de porc: de la scăriță de porc și ceafă de porc, până la tochitură de purcel și ciorbă de porc […]

Citește mai mult