Paste cu sos roșu
Când suntem pe fugă, însă vrem totuși o cină specială, pastele sunt întotdeauna răspunsul, iar dacă bugetul este unul limitat, ofertele PROFI ne vin în ajutor.
Ingrediente:
- 500g carne tocată amestec Ferma din Deal
- O ceapă medie
- Doi căței de usturoi
- 2 conserve roșii cuburi Grădina Bunicii
- 75g brânză dură rasă Gran Dolce
- 400g spaghete Barilla
- O lingură ulei de măsline
- Sare, piper, oregano
Mod de preparare:
Începem prin a toca fin ceapa și cei doi căței de usturoi. Într-o tigaie cu pereții mai înalți punem uleiul de măsline și îl dăm la foc mediu. După ce uleiul s-a încins, călim ceapa pe care o sărăm ușor. Când ceapa devine ușor translucidă, adăugam și usturoiul.
Odată ce s-au călit, mărim focul, adăugam carnea tocată pe care o sărăm și o piperăm, iar apoi o lăsăm să se rumenească, amestecând din când în când. Atunci când aceasta a prins o crustă frumoasă, adăugam cele două conserve de roșii, condimentăm cu oregano și lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 30 minute, amestecând ocazional. Preferabil, pentru a evita ca sosul să sară, recomandăm să fiarbă cu capac.
La final oprim focul și presărăm parmezanul (mai putem păstra puțin pentru decor). Acesta se va topi datorită căldurii reziduale a sosului.
Între timp, pregătim spaghetele respectând instrucțiunile de pe ambalaj: punem apă la fiert alături de sare, iar atunci când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm spaghetele pe care le fierbem, în acest caz, timp de 9 minute pentru a fi al dente. La final, le scurgem și le amestecăm cu sosul.
Să aveți poftă la ofertele PROFI!