Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ciorbă de pui: 3 rețete simple și gustoase

Dacă ar fi să enumeri câteva rețete care să-ți amintească de copilărie, cu siguranță, ciorba de pui se numără printre ele. Fie că vorbim despre ciorba de pui cu legume, fie că ne gândim la ciorba de pui tradițională cu tăieței, rețetele de ciorbe sunt potrivite indiferent de anotimp, la prânz sau la cină și sunt obișnuite pentru o dietă echilibrată, cu mese sănătoase. În plus, îți aduc pe masă și acel gust aromat al ciorbei de pui gătită cu atât de multă dragoste de către bunica.

Și vestea bună este că rețeta de ciorbă de pui poate fi gătită destul de ușor și este extrem de „versatilă“, putând fi preparată în cele mai delicioase moduri. Am ales să te încântăm în rândurile următoare cu cele mai gustoase modalități în care poți prepara ciorbă de pui pentru tine și cei dragi. Ești gata să aduni toată familia în jurul mesei cu o gustoasă ciorbă de pui după rețetele tradiționale? Iată cum prepari cea mai bună ciorbă de pui într-un mod simplu și gustos!

1. Ciorbă de pui cu legume

Dorești să savurezi o ciorbă de pui caldă alături de cei dragi? Ei bine, ciorba de pui cu legume, după rețeta simplă, te va ajuta să te bucuri de o masă sănătoasă și sățioasă. Iată cât de simplu poți prepara și tu o astfel de rețetă de ciorbă pentru cei din familie!

Ingrediente pentru ciorba de pui cu legume

Din lista de ingrediente de mai jos, vei obține aproximativ 4-5 porții de ciorbă de pui cu legume, însă poți adapta cantitățile de ingrediente în funcție de cât de multe porții dorești să obții. Iată ce trebuie să treci pe lista de cumpărături de la supermarket:

  • 350 g de carne de pui cu piele și os (aripi, spinări, gât, cap, gheare etc);
  • 1 morcov;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • ½ rădăcină de pătrunjel;
  • 50 g de rădăcină de țelină;
  • 1 cartof;
  • 1 ceapă mică;
  • 50 g de mazăre boabe;
  • 50 g de fasole păstăi verde;
  • 50 g de conopidă;
  • 150 g de roșii din conservă sau 250 g de roșii proaspete;
  • câteva crenguțe de cimbru uscat;
  • două lingurițe de sare.

În gama de produse Profi, vei găsi cu siguranță cele mai bune ingrediente pentru rețeta de ciorbă de pui cu legume, așa că îți sugerăm să te îndrepți spre cel mai apropiat magazin Profi pentru a te asigura că alegi cele mai bune ingrediente.

Mod de preparare pentru ciorba de pui cu legume

Alege o oală încăpătoare în care să adaugi carnea de pui. Toarnă în oală 1,5 litri de apă rece alături de o linguriță de sare. Pune oala pe foc și așteaptă să dea în clocot și să se formeze spumă la suprafață. Redu flacăra și culege spuma, până ce ciorba de pui a rămas limpede. Pregătește apoi zarzavaturile: taie rădăcinoasele și ceapa mărunt, în cubulețe mici, iar cartofii în cuburi mari. De asemenea, desfă conopida în buchețele mici și taie capetele păstăilor de fasole.

Odată ce ciorba clocotește și ai îndepărtat spuma, adaugă în oală rădăcinoasele și ceapa. Tot acum, poți adăuga și cimbrul uscat. Mărește flacăra de sub oală și lasă ciorba de pui să ajungă în punctul de fierbere. Redu apoi focul la minim și acoperă parțial oala cu un capac. Lasă ciorba de pui la fiert pentru circa 40 de minute. Scoate apoi bucățile de carne într-o farfurie și îndepărtează oasele.

Pune în oală cartofii tăiați cuburi, iar după alte 10 minute adaugă mazărea, fasolea și conopida. Adaugă tot acum și ardeii grași tăiați cubulețe, în cazul în care dorești să-i folosești pentru rețeta de ciorbă, alături de roșiile cuburi din conservă. Gustă de sare și mai completează cu încă o linguriță rasă (dacă e nevoie).

În aproximativ 10 minute, ciorba de pui după rețeta tradițională este gata, așa că nu mai rămâne decât să adaugi din nou carnea de pui fiartă. Dacă dorești, poți acri acum ciorba de pui cu borș. Apoi, stinge focul și servește ciorba de pui cu legume dreasă cu smântână, alături de felii proaspete de pâine de casă.

ciorba de pui cu legume

2. Ciorbă de pui oltenească

Nu știu despre tine, dar pe noi rețeta de ciorbă de pui oltenească ne duce mereu cu gândul la copilărie. Ciorba de pui oltenească diferă puțin de restul ciorbelor din alte zone ale țării, mai ales că rețeta tradițională nu presupune acrirea cu borș. Desigur, dacă iubești ciorba acră de pui, o poți acri fără probleme, chiar și cu zeamă de lămâie. Iată cum poți prepara și tu această ciorbă de pui românească!

Ingrediente pentru ciorba de pui oltenească

Din ingredientele de mai jos, vei obține aproximativ cinci porții de ciorbă de pui oltenească, însă poți modifica gramajul în funcție de cât de numeroasă este familia. Noul Profi este magazinul ideal de unde poți cumpăra cele mai bune ingrediente pentru ciorba de pui oltenească, așa că iată de ce ai nevoie:

  • 500 g de carne de pui cu os din gama Ferma din deal;
  • 2 roșii mici decojite și tocate;
  • 1 cartof;
  • 20 g de fidea;
  • ½ legătură de pătrunjel;
  • ½ legătură de leuștean;
  • ½ dovlecel;
  • 1 ceapă;
  • ½ rădăcină păstârnac;
  • 1 morcov;
  • puțină rădăcină de țelină;
  • ½ ardei gras;
  • ½ rădăcină de pătrunjel;
  • sare, după gust.

Cum se face

Acum, că ți-am ales toate ingredientele de care ai nevoie din gamele Profi, inclusiv din gama Proaspete de la noi, hai să gătim împreună cea mai bună ciorbă de pui oltenească! Pentru început, pune carnea de pui la fiert în apă și adaugă sare, apoi fierbe carnea până când se formează spumă la suprafață. Spumează apoi ciorba de pui și procedează la fel până când spuma nu se va mai forma și zeama devine limpede.

Când carnea este aproape fiartă și spuma nu se mai formează la suprafață, poți adăuga legumele. Pune ceapa tocată mărunt, apoi continuă cu rădăcinoasele, adică pătrunjelul tocat cubulețe, alături de păstârnac și țelină tăiate la fel. Adaugă apoi și cubulețele mici de morcov, ardeiul gras tocat mărunt și cartoful tocat în bucăți mari.

Amestecă bine și lasă legumele să fiarbă pentru 20 de minute. Când legumele au fiert, poți adăuga și dovlecelul tăiat cubulețe, alături de roșiile decojite și tocate. Dacă dorești să acrești ciorba, poți adăuga acum jumătate de cană de borș sau după gust.

La final, adaugă și fideaua, alături de puțină sare. Amestecă ingredientele și mai lasă ciorba de pui să fiarbă pentru încă 5 minute sau până când se gătesc dovleceii și roșiile. Când ciorba de pui este gata, oprește focul și adaugă verdeața, adică amestecul de pătrunjel și leuștean. Amestecă și lasă ciorba să se răcească pentru câteva minute înainte de a o servi celor dragi.

bol cu ciorba de pui, legume si fidea

3. Ciorbă de pui cu tăieței

O altă rețetă simplă și gustoasă de ciorbă de pui este varianta tradițională cu tăieței, așa că dacă îți dorești o ciorbă cu carne de pui apetisantă, te invităm să descoperi ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente pentru ciorba de pui cu tăieței

Pentru aproximativ cinci porții de ciorbă de pui cu legume și tăieței, vei avea nevoie de:

  • 500 g de carne de pui;
  • 100 g de tăieței;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • ½ rădăcină de pătrunjel;
  • 1 ceapă mică;
  • 1 frunză de dafin;
  • ½ ardei gras;
  • câteva boabe de piper;
  • ½ lingură de sare sau după gust;
  • 1 crenguță de cimbru;
  • ½ legătură de pătrunjel;
  • 1-2 fire de mărar;
  • 1-2 fire de leuștean;
  • 1-2 fire de ceapă verde;
  • 250 ml de borș sau după gust.

Pe multe dintre ele le vei putea găsi la promoție în revistele Profi, așa că-ți sugerăm să le răsfoiești dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru această rețetă de ciorbă de pui!

Cum se face

Ai toate ingredientele la îndemână? Să începem! Spală bine carnea de pui și tai-o în bucăți, apoi pune-o într-o oală încăpătoare cu apă rece. În momentul în care carnea începe să fiarbă, strânge spuma care se formează la suprafața apei. Dă focul mai încet după 10-15 minute, apoi adaugă ceapa tocată mărunt, boabele de piper, sarea și dafinul. Carnea trebuie să fiarbă aproximativ o oră – o oră și jumătate.

După ce a fiert carnea, o poți scoate și o poți dezosa. Spală bine cartofii, morcovii și rădăcina de pătrunjel, toacă-le mărunt și adaugă-le în apa în care a fiert carnea de pui. Când apa începe să fiarbă, dă focul mai mic și mai lasă legumele să fiarbă pentru 5 minute. Între timp, taie roșiile și ardeii grași felii, apoi adaugă-le în ciorba de pui alături de cimbru și lasă-le să mai fiarbă timp de 15 minute.

Adaugă apoi și tăiețeii, alături de carnea dezosată și lasă ciorba de pui să fiarbă. Borșul va trebui și el fiert în prealabil și apoi adăugat în ciorbă, dacă îți place să servești o ciorbă de pui acră. Va fi nevoie de încă 5 minute pentru a se fierbe și tăiețeii, iar spre final se adaugă și verdețurile tocate mărunt, apoi se amestecă și se mai lasă la fiert 2 minute după ce ai pus capacul. Ciorba de pui cu tăieței este gata de servire!

bol cu ciorba de pui

Sperăm că aceste rețete gustoase de ciorbă de pui te-au inspirat în a găti cea mai bună ciorbă de pasăre pentru cei dragi și că aromele vor reuși să-i atragă pe toți în jurul mesei. Fie că vrei să prepari o ciorbă de legume cu pui sau oricare alt fel de ciorbă pe bază de carne de pui, te sfătuim să-ți descarci aplicația Profi și să profiți de cele mai bune promoții la ingredientele tale preferate!

Articole care se regăsesc în categoria Cina

Porchetta: rețeta italiană de friptură din carne de porc umplută cu ierburi aromate

27 martie 2024

Te pasionează gastronomia italiană și ești dornic să-ți îmbogățești cunoștințele culinare? Ei bine, astăzi îți vom face cunoștință cu rețeta de porchetta, o delicioasă specialitate culinară italiană. Această friptură din carne de porc, aromată intens cu ierburi și condimente, este un festin pentru papilele gustative și o bucurie pentru orice iubitor al mâncărurilor cu carne […]

Citește mai mult

Ciuperci umplute la cuptor: Un aperitiv elegant pentru o cină specială

16 noiembrie 2023

Găzduirea unei cine speciale poate fi o sarcină plină de provocări, însă cu rețetele potrivite succesul este garantat. Și când spunem rețete potrivite, gândul ne zboră la varietatea de aperitive sofisticate și savuroase, care pot aduce o notă excelentă meselor de sărbătoare și nu numai. Dacă tot a venit vorba de aperitive gustoase, astăzi ne-am propus să […]

Citește mai mult

Aripioare de pui la cuptor: 3 rețete ușor de preparat

28 noiembrie 2022

Aripioarele de pui înseamnă mai mult decât bazele pentru câteva preparate culinare. Aceste bucăți de carne de pui înseamnă posibilități dulci sau picante de gătire, dar și crocante sau suculente. Indiferent de modul de gătire, odată ce le vei scoate pe masă, toți cei dragi se vor îngrămădi să le guste, ghidați de aromele incredibile […]

Citește mai mult

Ciorbă de perișoare: Pași de preparare

28 noiembrie 2022

Dintre toate rețetele lor tradiționale, românii apreciază cel mai mult ciorbele. Nu e de mirare, așadar, că există câteva rețete consacrate ale acestor preparate în țara noastră, rețete fără de care bucătăria românească este de neconceput; ciorba de burtă, ciorba de văcuță și ciorba de perișoare, alături de alte zemuri aromate se numără cu siguranță […]

Citește mai mult

Cum să pregătești o friptură de vită suculentă și fragedă la cuptor

20 noiembrie 2023

Nu se poate numi că ești maestru în arta gătitului dacă nu ai preparat până acum o friptură de vită la cuptor. Poate că ai idei de preparare pentru o friptură de porc perfectă și poate că știi cum să prepari o friptură de miel la cuptor fragedă și aromată. Însă pentru a obține o friptură de vită la […]

Citește mai mult

Coaste de miel la cuptor: 3 rețete delicioase pentru masa de Paște

28 martie 2023

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, așa că nu este deloc de mirare că toate gospodinele se întrec, care mai de care, în prepararea celor mai gustoase rețete cu carne de miel, fie că vorbim despre ciorbă de miel, drob de miel, stufat de miel sau friptură de miel la cuptor. Acesta este […]

Citește mai mult

Rețeta pas cu pas pentru un pui la ceaun delicios

19 august 2024

Îți plac rețetele cu pui? Adori aromele inconfundabile ale rețetelor cu carne de pui gătite la ceaun, pe foc de lemne? Ei bine, astăzi ne-am gândit să preparăm împreună pui la ceaun, o rețetă tradițională absolut savuroasă. Puiul la ceaun este una dintre acele rețete tradiționale care aduc aminte de gustul mâncărurilor gătite în gospodăriile […]

Citește mai mult

Iahnie de fasole tradițională: Secretele unei rețete autentice pas cu pas

17 noiembrie 2023

Atunci când ne gândim la unele dintre cele mai populare mâncăruri la români, extrem de savuroase în simplitatea lor, iahnia de fasole tradițională ocupă un loc important în topul celor mai preparate rețete din bucătăria românească, cu atât mai mult în sezonul rece. Dacă în anotimpul cald ne delectam cu fasole verde cu usturoi, acum a […]

Citește mai mult

Ciorbă de lobodă: o rețetă tradițională pas cu pas

16 martie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm fani ai tuturor rețetelor de ciorbă. Așa că după ce am pregătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, o ciorbă de perișoare tradițională și o ciorbă de porc ca la mama acasă, astăzi vom continua seria de rețete de ciorbă cu o delicioasă […]

Citește mai mult

Ciorbă de miel: Rețeta pas cu pas

28 martie 2023

Nouă ne plac la nebunie rețetele de ciorbă și probabil ai remarcat deja acest lucru de-a lungul timpului, căci am gătit împreună ciorbă de văcuță, rețete simple și gustoase de ciorbă de pui, tradiționala ciorbă de perișoare, dar și ciorbă de porc cu gust apetisant. În articolul de astăzi, continuăm seria acestor rețete cu o […]

Citește mai mult